GÜNDEM - 25 Eylül 2024 Çarşamba 15:35

Tarsus’ta belediye meclis üyeleri ’kadına yönelik şiddet’ konusunda bilgilendirildi

A
A
A
Tarsus’ta belediye meclis üyeleri ’kadına yönelik şiddet’ konusunda bilgilendirildi

Tarsus Belediyesi, Mersin Valiliği İl Eylem Planı kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meclis üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemi ve 6284 sayılı kanunun detayları ele alındı.


Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda belediye meclis üyelerine, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Emine Saraç ve Mersin Barosu Tarsus Temsilciliğinden avukat Türkan Özüm Öz tarafından eğitim verildi. Eğitimde kadınların toplumdaki statüsünün güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bunun yanı sıra, özellikle aile içi şiddet vakalarının önlenmesi için büyük önem taşıyan 6284 sayılı ’Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ detaylı bir şekilde ele alındı.


Katılımcılara verilen eğitimde, şiddet mağduru kadınların korunması için yasal çerçeve, hukuki haklar ve başvuru yolları anlatıldı. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapılırken, cinsiyet temelli ayrımcılığın toplumun her kesiminde ortadan kaldırılması için yerel yönetimlerin oynadığı kritik role dikkat çekildi.



Tarsus’ta belediye meclis üyeleri ’kadına yönelik şiddet’ konusunda bilgilendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz’dan işletmecilere ‘işgal sınır çizgisi’ teşekkürü Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, işgal sınır çizgisi kapsamında işletmelerini belirlenen sınır çizgisine göre düzenleyen tüm kafe ve restoran işletmecilerine teşekkür etti. Yayaların güvenli ve konforlu şekilde ara sokaklarda yürüyebilmeleri için belirlenen işgal sınır çizgisi, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince belirginleştirildi. Kafe ve restoranların önünde bulunan masa ev sandalye platformları ise işletme sahipleri tarafından belirlenen çizgiye kadar getirildi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurallara uygun şekilde hareket eden esnaflara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. “Hassasiyet gösterdiler” İşgal sınır çizgisi sayesinde, yayaların sokaklarda daha güvenli bir şekilde hareket imkanı bulduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlçemizin insan sirkülasyonu yoğun olan yerlerinden olan kafe ve restoranların yoğun olduğu sokaklar için işgal sınır çizgisi sınırını 1 metre 10 santimetre olarak belirlemiştik. Bu noktada yalnızca masa ve sandalyesi olan işletmelerimiz, sınır çizgisine uygun şekilde işletmelerini düzenledi. İşyerinin önünde platform bulunan işletmelerimize de belirlenen çizgiye gerilemeleri noktasında Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli bilgilendirmeleri yaptı. İşletme sahiplerimiz de bu bilgilendirmeleri dikkate alarak, platformlarını belirlenen işgal sınır çizgisine kadar geriletti. Belirlenen sınıra uyan ve bu noktada hassasiyet gösteren tüm işletme sahiplerimize, yayalara daha güvenli hareket imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.