ÇEVRE - 24 Eylül 2024 Salı 15:37

Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor

A
A
A
Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yollarda asfalt çalışmalarına devam ediyor.


Bu çerçevede Bağlarbaşı Mahallesi 67713 sokak ve mezarlık yolu üzerinde fen işleri ekipleri tarafından sathi kaplama öncesi yol reglaj ve dolgu çalışmasında 20 kamyon bypass serimi tamamlandı. Ardından da 2 kilometreyi aşkın yolda sathi kaplama (soğuk asfalt) çalışması başlatıldı.



Mahalleye meydan kazandırılması için ön hazırlık başlatıldı


Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, beraberlerinde Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Şenateş ve birim müdürleri ile birlikte bölgede devam eden hizmetleri yerinde inceleyip, ekiplerden bilgi aldı. Akdeniz Belediyesi tarafından geçen haftalarda ilk kez düzenlenen incir festivali ile kent ve ülke gündemine gelen Bağlarbaşı’nda, yine mahalle sakinlerinin isteği ve belediye başkanının talimatı üzerine, bölgeye çok amaçlı bir meydan kazandırılması için de ön hazırlıklar başlatıldı.



“En sıkıntılı yollarımız yenilendi”


Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Şenateş, bölgeye sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi; “Göreve geldiğimizden bu yana sıkıntı yaşanan tüm yollarımızla ilgili Akdeniz Belediyemize başvurduk. Daha önce geçilemez olan, araçların çamura battığı, en büyük sıkıntıları yaşadığımız sokaklarımızda çalışmalar yapıldı. Fakat fen işleri ekipleri en sıkıntılı bu yollarımızı yeniledi. Akdeniz Belediyemize ve fen işleri çalışanlarına, şahsım ve Bağlarbaşı Mahallesi adına teşekkür ediyorum.”



Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli TTSO Başkanı Coşkun, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen iş dünyası istişare toplantısına katıldı. Coşkun, toplantının ardından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek odanın sorunlarına dair bilgilendirmede bulundu. TTSO tarafından yürütülen çalışmalar ve yapılması planlanan projelere ilişkin TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bilgi aktardıklarını belirten Hasan Hüseyin Coşkun, “Üyelerimizden gelen talep ve öneriler ile yaşanan sıkıntılar, bölgemize ve üyelerimize fayda sağlayacak çalışmaları Hisarcıklıoğlu’na aktardık. Yine 9 yıldır devam eden, aynı zamanda Meclis Başkan Vekilimiz Celal Ataş’ın Başkanlığını yürüttüğü, yaklaşık 58 girişimci sanayi esnafımızın üyesi olduğu Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli desteğin verilmesi talebini dile getirdik. Özellikle hizmet sektörü başta olmak üzere ilimizde kamu kaynaklarının ve kamu kurumları tarafından yürütülen proje ve hizmetlerde yerel üyelerimizin dikkate alınması son zamanlarda yoğun göç veren ilimizin gençlerinin istihdam edilmesinin Tunceli’nin gelişmesinde önemli katkıları olacağını dile getirdik’’ dedi. Coşkun, yoğun programına rağmen kendilerine vakit ayıran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.
Sivas Bakan Memişoğlu: “Ülke olarak daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz” Sivas’ta bir okulun temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Ülke olarak daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz daha güçlü olacağız ve birlikte hareket edeceğiz” dedi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi programlara katılmak üzere Sivas’a geldi. Bakan Memişoğlu, kent merkezinde hayırsever iş adamı Hulusi Şahin tarafından yaptırılacak olan Bekir-Latife Şahin İlkokulu binasının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Memişoğlu, birlikte olunduğu sürece üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorunun olmadığını ifade etti. Bakan Memişoğlu, okul açılışında bulunmaktan onur duyduğunu söyleyerek, “Selçuklu’nun baş şehri Osmanlı’nın merkez vilayeti kadim şehrimiz Sivas’ta böyle güzel bir açılışta bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Şu anda yaptığımız en önemli yatırım, geleceğe yatırım yapıyoruz. Buraya isimlerini verdikleri anne ve babalarından Allah razı olsun. Böyle evlat yetiştirdikleri için mekanları cennet olsun. Biz artık ülke olarak daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz daha güçlü olacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Birlikte olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” dedi. “Geleceğe yatırım çok önemli” Geleceğe yatırımın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, “ Bugün baktığımız zaman maalesef dünyada birçok vahşeti ve kötülüğün olduğunu görüyoruz. Eğer bizler çalışıp üretirsek bu kötülüğe üstünlük sağlar ve iyiliği dünyaya hakim kılarız diye düşünüyorum. Bunun için geleceğe yatırım çok önemli. Ben bu okulda çocuklarımızın en değerlilerimizi emanet edeceğimiz ve 30 yıl ilkokul öğretmenliği yapmış bir annenin evladı olarak bütün öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Onların emeklerine çok teşekkür ediyorum. Hakları ödenmez. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bütün öğretmenlere ve eğitim camiasına teşekkür ediyorum” diye konuştu. İş adamı Hulusi Şahin, okumanın cehaletten kurtulmak olduğuna değinerek, " Böyle bir coşkuyu görünce hiç durmadan okul temeli atası geliyor insanın. Çocuklarımızla bir arada olmak çok güzel. Aslında okumak; cehaletten kurtulmak, gelişmek, büyümek, öğrenmek demektir. Biz burada bir okul temeli atmıyoruz. Biz burada devletimizi ileriye taşıyacak çocuklarımızın temelini atıyoruz” şeklinde konuştu. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise okulun hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmaların ardından ilkokulun temeli atıldı.
Ankara Güvenli ödeme sistemi 27 Eylül Cuma günü zorunlu hale geliyor Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül Cuma tarihi itibarıyla ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında zorunlu olacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı bildirildi. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül 2024 Cuma günü itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımlarında zorunlu hale gelecek. Açıklamada, bu tarihten itibaren nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen alım satımlar için taşıt bedeli Güvenli Ödeme Sistemine aktarılmadan noterliklerde devir işlemi yapılmayacağı belirtildi. Noterlerde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına, noterlere gidilmeden önce yapılması gerekenler şu şekilde ifade edildi: “Satıcının, sisteme giriş yaparak kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri sisteme kaydetmesi. Alıcının, SMS veya e-posta yoluyla kendisine gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapması ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylaması. Sistemde kayıtlı hesap numarasına taşıt bedelini transfer etmesi, gerekmektedir.”