ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 11:39

Kula’da "Kaskınla yol ver hayata" uygulaması

A
A
A
Kula’da "Kaskınla yol ver hayata" uygulaması

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ‘Kaskınla Yol ver hayata’ mottosuyla ilçe genelinde motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirici broşürler dağıtarak sürücülere uyarılarda bulunurken, diğer yandan da il genelinde motosiklet ve elektrikli motosikletlere yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor.


Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, semt pazarında vatandaşların ve motosikletlerin en yoğun olduğu bölgede uygulama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘Kaskınla Yol Ver Hayata’ mottosuyla ülke genelinde sürdürülen faaliyetler kapsamında motosiklet sürücülerine yönelik çalışma yapan trafik ekipleri, trafik kurallarına uyma bilinci, kask takmanın önemi, trafikte uyulması gereken kurallar ve güvenli yaya yolları konularını anlatan bilgilendirici broşürler dağıttı. Motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanma oranının kask kullanımına bağlı olarak azaldığını anlatan emniyet güçleri, Kula’da kask kullanımını artıncaya kadar kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağını belirtti.



Denetimler de tüm hızıyla devam ediyor


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ilçe trafik birimleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından il genelinde 21 – 23 Eylül 2024 tarihleri arasında 29 ekip ve 53 trafik personeli ile 21 asayiş personeli ile motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik gerçekleştirilen özel denetimde 2107 araç ve sürücüsünün kontrol edildiği, kusurlu görülen 712 araç ve sürücüsüne toplam 1 milyon 617 bin 201 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Denetimde ayrıca 61 aracın trafikten men edildiği, bir sürücünün de belgesinin geri alındığı bildirildi.



Kula’da "Kaskınla yol ver hayata" uygulaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli düzenlendi Elazığ’da İçişleri Bakanlığının destekleriyle ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli gerçekleştirildi. Elazığ’da İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, Türkiye’de meydana gelen depremler ve depremlerden önce yapılması gerekenler konuşuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Türkiye maalesef dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp Himalaya kuşağı üzerinde olması dolayısıyla jeolojik konumu nedeniyle hepimizin bildiği gibi bir deprem kuşağı üzerinde yer alan bir konumdayız. Bu gerçeği maalesef birçok felaketle beraber yaşadık. 24 Ocak Elazığ depremi ve sonrasında da 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremi de bunların belirtisiydi. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bu işi sadece dua ile değil de depremlere karşı hazırlıkları yapmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de bunun şuuru ve bilinci içerisindedir. Devletimiz 2018 yılında deprem senaryosunu ve deprem haritasını yenileyerek resmi gazetede yayınlamasının ardından 1 Ocak 2019 yılında deprem yönetmenliğini yeniden devreye sokmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman olduğu gibi böylesine felaketlerin üstesinden çok güzel ve hızlı bir şekilde milletimizin de ortak değerleriyle üstesinden gelmiştir ve bundan sonra da gelecektir inşallah” dedi. Panele, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, TİBİR Genel Başkanı Sismolog Dr. Süleyman Basa, Türkiye Psikiyatri Derneği Elazığ ve Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Deniz, AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, Karadeniz Haber Ajansı Dernek Başkanı Hasan Yavuz Bakır, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Elazığ Elazığ’da ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli düzenlendi Elazığ’da İçişleri Bakanlığının destekleriyle ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli gerçekleştirildi. Elazığ’da İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Deprem Bilinci ve Sivil Toplum Dayanışması’ paneli gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, Türkiye’de meydana gelen depremler ve depremlerden önce yapılması gerekenler konuşuldu. Panele, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, TİBİR Genel Başkanı Sismolog Dr. Süleyman Basa, Türkiye Psikiyatri Derneği Elazığ ve Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Deniz, AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, Karadeniz Haber Ajansı Dernek Başkanı Hasan Yavuz Bakır, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Türkiye maalesef dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp Himalaya kuşağı üzerinde olması dolayısıyla jeolojik konumu nedeniyle hepimizin bildiği gibi bir deprem kuşağı üzerinde yer alan bir konumdayız. Bu gerçeği maalesef birçok felaketle beraber yaşadık. 24 Ocak Elazığ depremi ve sonrasında da 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremi de bunların belirtisiydi. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bu işi sadece dua ile değil de depremlere karşı hazırlıkları yapmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de bunun şuuru ve bilinci içerisindedir. Devletimiz 2018 yılında deprem senaryosunu ve deprem haritasını yenileyerek resmi gazetede yayınlamasının ardından 1 Ocak 2019 yılında deprem yönetmenliğini yeniden devreye sokmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman olduğu gibi böylesine felaketlerin üstesinden çok güzel ve hızlı bir şekilde milletimizin de ortak değerleriyle üstesinden gelmiştir ve bundan sonra da gelecektir inşallah” dedi. (MK-CK-
İstanbul Bayrampaşa’da dehşet anları kamerada: Tartıştıkları börekçiyi pompalı tüfekle vurdular Bayrampaşa’da baba ve oğlu, park sebebiyle sopayla darp ettikleri börekçiyi pompalı tüfekle vurduktan sonra kaçtı. Yaralı adam hastaneye kaldırılırken, baba ve oğlu polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Dehşet anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay saat 07.30’da Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Mustafa Çiçek ve oğlu Mehmet Çiçek ile börekçi İsmail Çınar arasında park nedeniyle kavga çıktı. Sokak ortasında pompalı tüfekle vurup kaçtılar Kavga sırasında Mustafa Çiçek araçtaki sopayı alarak İsmail Çınar ve yanındaki çalışanı darp etti. Mehmet Çiçek ise araçtaki pompalı tüfeği çıkartarak İsmail Çınar’ı vurarak yaraladı. Baba ve oğlu olayın ardından kaçarken, o anlar kameraya yansıdı. Cadde üzerinde silah seslerini duyan vatandaşlar, durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerinde çalışma yapan Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçan baba ve oğlunu kısa süre içinde yakalayarak gözaltına aldı. Olayda yaralanan İsmail Çınar’ın hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan baba ve oğlunun polis merkezindeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Olay anı kameralara yansıdı Cep telefonu ve güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde baba ve oğlunun önce börekçi ile kavga ettiği daha sonra da Mehmet Çiçek’i pompalı tüfekle vurdukları görülüyor.
Kayseri Bağışıklığa bitkisel takviye Aktar Muhammed Hanzala Altun, mevsim geçişlerinde adaçayını tavsiye ettiklerini ve ekinezya ve narçiçeğinin C vitamini yönünden zengin olduğu için bağışıklığa da iyi geldiğini söyledi. Kış çayının isteğe göre malzemesinin azaltılıp çoğaltılabildiğini söyleyen Muhammed Hanzala Altun, “Bizim şu anki mevsim geçişlerinde yoğun olarak gelen müşterilerimize tavsiye ettiğimiz kış çayı oluyor genelde. Kış çayının içinde de zaten kişiye göre değişen karışımlar oluyor. İsteğe göre içindeki karışımı azaltıyoruz ya da ekliyoruz. İçinde ıhlamur var, tarçın var, zencefil var, adaçayı var, narçiçeği var. Yine farklılık olarak içine isteyenler olursa karanfil atıyorlar, karabiber atıyorlar vücudu ısıtsın diye. Ekinezya da bulunabilir içinde ki çok yüksek derecede bağışıklık güçlendiricidir. Bunları tavsiye ediyoruz. Bunları ayrı ayrı alanlar da oluyor. Sadece kuşburnu demleyip içenler de oluyor. Bağışıklık sistemine de yoğunlukla zencefil öneriyoruz. Balla beraber tüketilmesi iyi oluyor. Bunun yanı sıra propolis, arının yapmış olduğu polenin de bağışıklığı güçlendirdiğini biliyoruz. Yine saydığımız çayların içerisinde ekinezya, narçiçeği C vitaminidir. Vücudun bağışıklığını güçlendirmek için bunları da tavsiye ediyoruz” dedi. Altun, mevsimsel olarak ortaya çıkan eklem ağrılarından dolayı bol sıvı tüketimini tavsiye ettiklerini söyleyerek, “Şu an havadan dolayı bundan öncesinde mesela bahar nezlesi vardı. Ondan sonrasında yazın polenlerin dökülmesi ve yaprak dökülmesiyle ortaya çıkan tozlar var. Bu rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Eklem ağrıları oluşuyor şu an. Salgın gibi çoğu insanda kas ağrıları ve eklem ağrıları oluşuyor. O da havaların bir an kapalı ve bir an açık olmasından kaynaklı oluyor. Biz bol miktarda sirke tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Sirke de mesela hem antibakteriyeldir hem vücut direncini arttırmada veya hastalık oluşumunu engellemede kullanılır. C vitamini olacak şekilde de ürünler tavsiye ediyoruz. Bol miktarda sıvı tüketilmeli” ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Tetik’ten girişimci kadınlara tam destek Nazili Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğiyle düzenlenen ‘Nazilli’nin Kadın Girişimcileri E-Ticaret Öğreniyor’ semineri başladı. Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile GEKA tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca devam edecek olan ‘Nazilli’nin Kadın Girişimcileri E-Ticaret Öğreniyor’ eğitim semineri yoğun bir katılımla başladı. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerin açılışını Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik gerçekleştirdi. Eğitmen Petek Üzülmez tarafından verilen seminerde; temel finansal kavramlar ve para yönetimi, borç yönetimi ve kredi kullanımı, yatırım araçları ve temel yatırım stratejileri, emeklilik planlaması ve sigorta, girişimci finansman seçenekleri ve kaynakları, e-ticaret, ürün yönetimi ve stok kontrolü, dijital pazarlama temelleri ve sosyal medya entegrasyonu, markalaşma, müşteri hizmetleri ve ilişki yönetimi, sosyal medya üzerinden müşteri kazanma, sosyal medya reklam ve kampanyaları, mobil e-ticaret uygulamaları, uluslararası e-ticaret ve e-ihracat, iş planı ve strateji oluşturma gibi konular detaylı olarak ele alındı. Teknolojik gelişmelerin her geçen gün arttığı bir dünyada Nazilli’nin de e-ticaret alanında bir ivme yakalaması gerektiğinin altını çizen Başkan Tetik, “Kadınlarımız bu işe el attıktan sonra göreceksiniz ki Nazilli’de güzel bir adım atmış olacağız. Aldığınız eğitimle Nazillimizde bir çığır açmış olacağız. Biz ekonomi alanında nereden başlayalım diye düşündük ve GEKA ile yaptığımız görüşmeler neticesinde e-ticaret alanından başlamaya karar verdik. Günümüz artık tamamen dijitale döndü ve son yıllarda hızla bu alanda ilerliyor. 20, 30 yıl sonra belki de ticaret tamamen dijitalleşecek. Dolayısıyla biz de kadınlarımızla bu işe başlayalım istedik. Çünkü kadınlarımız bu işi ciddiye alır ve erkeklere de öğretir. Bu eğitimle yalnızca kendinizi geliştirmeyeceksiniz, aynı zamanda şehrimizin sosyal yaşamına katkıda bulunacaksınız. Bu programda emeği geçen GEKA temsilcilerine ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.