GÜNDEM - 08 Ocak 2025 Çarşamba 11:08

Kaymakam Güngör mahalle sakinlerinin sorunlarını dinliyor

A
A
A
Kaymakam Güngör mahalle sakinlerinin sorunlarını dinliyor

Manisa’nın Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör mahalleleri ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinliyor ve yerinde çözümler üretiyor.


Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, mahalle ziyaretleri kapsamında, mahalle sakinleri ile sohbet ederek sorunlarını dinliyor. Karşılıklı fikir alışverişiyle sorunlara çözüm aranan buluşmaya Kaymakam Alper Faruk Güngör’ün yanı sıra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Gürenci, Yazı İşleri Müdürü Suat Akdut, ziyaret edilen mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, ziyaret ettiği mahallelerde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Karşılıklı fikir alışverişiyle sorunlara çözümler üretildiğini kaydeden Kaymakam Alper Faruk Güngör, "Sizleri ziyaret ederek, sorunlarınızı yerinde dinlemek, sohbet etmek ve çözümler üretebilmek için buradayız. Amacımız sizlere en kısa yoldan ve en kısa sürede ulaşabilmek, sorunlarınızı birinci ağızdan dinleyip, çözümler üretebilmek. En başarılı çözüm yolu sorunları yerinde ve muhataplarından dinlemektir. Bizde bu kapsamda ziyaretler düzenliyor, vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, güvenlik başta olmak üzere bütün kamu hizmetlerinde talep ve şikayetleri dinleyip çözüm yollarını üreteceğiz. Çünkü hizmette temel anlayışımız sorunu çözmek değil, sorun oluşmadan zamanında önlem almaktır. Devletimiz vatandaşının hizmetinde olmaya devam etmektedir." dedi.


Mahalle sakinleri mahallelerinde karşılaştıkları ulaşım, derelerin taşması ile yaşanan su baskınları, arazi sulama, jeotermal sahalarında karşılaşılan sorunları dile getirerek, çözüm istedi. Sorunlarla ilgili yerinde çözülebileceklere çözümler üretilirken, ilgili kurumlarla gerekli girişimlerde bulunuldu. Mahalle ziyaretlerine devam edileceği öğrenildi.



Kaymakam Güngör mahalle sakinlerinin sorunlarını dinliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de motosikletli gence silahlı saldırı: 1 ağır yaralı İstanbul Küçükçekmece’de, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce motosikletle giden gence silahlı saldırı düzenlendi. Genç ağır yaralanırken, seken kurşunlar 3 araca ve 1 eve isabet etti. Polis olayla ilgili çalışma başlattı. Olay, 9 Ocak Perşembe günü gece saat 00.00 sıralarında Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosikleti ile eve giden Ozan G.’ye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Kurşun yağmuruna tutulan genç, motosikletle eve kadar gitti. Saldırgan veya saldırganlar ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. 8 el ateş edilen saldırıda kurşunlar park halindeki 3 araca ve bir eve isabet etti. Kurşunların sırtına isabet ettiği Ozan G., ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan gencin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri araçlarda ve kurşunların isabet ettiği evde inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, saldırgan veya saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Aracına kurşun isabet eden Adem Tarım olayla ilgili olarak, "Bizler sesleri duyduk, uyandık, baktık. Araçlar kurşunlanmış. Tahmini birkaç tane var, bir de yaralanma var. Duyduğuma göre motorla gelmişler. Mahalledeki araçlara isabet var. Açık hedef olarak henüz bilmiyorum" diye belirtti. Olayla ilgili yapılan inceleme sürüyor.
Ankara Sosyal Sigortalar Kanunu değişikliği kabul edildi ve yasalaştı TBMM Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Teklif kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre sağlık hizmeti almak üzere müracaat edenlerin, sağlık hizmetlerinin gereği olarak verileri işlenebilecek. Acil haller haricinde haftada 40 saatten az olmamak üzere Bakanlıkça belirlenen kıstaslar çerçevesinde ilgili aile hekiminin talebi ve o yerin sağlık idaresince onaylanan çalışma saatleri içinde yerine getirilecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı veya Uluslararası Öğrenciler Değerlendirme Kurulu kararı ile burs verilen uluslararası öğrenciler bursluluk statülerinin devam ettiği sürelerde genel sağlık sigortalısı sayılacak. Genel sağlık sigortası primleri, belirlenen prime esas kazanç alt sınırının yüzde 4’ü olacak. Genel Sağlık Sigortası’na (GSS) ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifine göre, 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklarının tahsilinden vazgeçilecek. Sigortalılığı 31 Aralık 2008 (dahil) tarihinden önce başlayan, hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılardan çalışma gücü kayıp oranı yüzde 40 ila yüzde 49 olanlar 18 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 100 gün prim ödemeleri, yüzde 50 ila yüzde 59 olanlar ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 700 gün prim ödemeleri şartıyla yaşlılık aylığından yararlanacak.