MAGAZİN
Oyuncu Çetin Altay temsili Nasreddin Hoca olmayı sevdi
08 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:16 Oyuncu Çetin Altay temsili Nasreddin Hoca olmayı sevdi Bu yıl gerçekleştirilen 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde temsili Nasreddin Hocalık görevini üstlenen ünlü sanatçı Çetin Altay, Akşehir’e geldikten ve Nasreddin Hoca kıyafetlerini giydikten sonra heyecanlandığını söyledi. Çetin Altay yeni bir filme hazırlandığını belirterek, “Güzel bir komedi filmi gelecek. Bu seneye inşallah damga vurmasını sağlayacağız” dedi.Oyuncu Çetin Altay, Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nde temsili Nasreddin Hoca oldu. Altay, temsili Nasreddin Hoca olarak eşeğine ters bindi ardından heybesinden vatandaşlara şeker ve fıstık dağıttı. Şenlik sonrası ilçeyi de gezen Çetin Altay, gezisi sırasında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sanatçıyla esnaf ve vatandaşlar fotoğraf çektirmek için adeta yarışa girdi. Altay’a gezisi sırasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da eşlik etti.“Nasreddin Hoca gibi birisini canlandırmaya çalışmak müthiş”Çetin Altay, Akşehir’e hayran kaldığını belirterek, “Temsili Nasreddin Hoca olma teklifi aldığında çok mutlu oldum. Buraya geldiğimde çok daha başka bir boyuta geçtim. Çünkü 1200’lü yıllarda yaşamış Nasreddin Hoca gibi gerçekten çok nüktedan ve o zamanlarda bile bu zamanın mizahını yapabilen başka bir akla sahip birisinin canlandırmaya çalışmak müthiş bir şey. Onun kıyafetlerini giydikten sonra ve onun evine, dolaştığı sokaklara gelince beni de heyecan bastı. Gerçekten Nasreddin Hoca’yı 1 günlük de olsa böyle kaftan giyerek, kavuk takarak onunmuş gibi olmak ya da insanlara o gözle bakmak beni hem duygulandırdı hem de onurlandırdı. İnşallah bundan sonra hep gelirim” dedi.“Akşehir’i bundan sonra sık sık ziyaret ederim”Akşehir’e ilk defa geldiğini aktaran Altay, “Akşehir çok güzel, huzurlu, sessiz, sakin. İnşallah bundan sonra sık sık ziyaret ederim. Çünkü doğal güzellikleri de olan bir yer. Gezdikçe insan anlıyor, görüyor. Çok okuyan teori biliyor, gezen de pratiği biliyor. Dolayısıyla gezip daha başka özellikler keşfettiğinde çok daha başka bir yere gidiyor iş. Şu anda onu gördüm Akşehir’de. İnşallah bundan sonra en azından gelip geçerken uğradığım bir yerlerden birisi olacak” ifadelerini kullandı.“Güzel bir komedi filmi gelecek”Yeni bir komedi filminin müjdesini veren Altay, “Şimdi bir filme hazırlanıyorum. 1 tane de dizimiz olacak inşallah bakalım. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. O filmi Eylül ayında çekeceğim kısmet olursa. Çok üzerine titriyorum. Güzel bir komedi filmi gelecek. Yani bu seneye inşallah damga vurmasını sağlayacağız. Çok ince eleyip sık dokuyorum. Buradan Kıbrıs’a giden bir hikayesi var. Çok tatlı, naif, güzel oldu. Onun haricinde dizimiz kabul görürse ona da hazırlanıyorum” diye konuştu.
İdil Biret Müzik Festivali başladı
08 Temmuz 2023 Cumartesi - 13:50 İdil Biret Müzik Festivali başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi 4.İdil Biret Müzik Festivali 7 Temmuz’da başladı. Prof. Dr.Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda başlayan ve 10 Temmuz günü sona erecek olan festival bu yıl Cumhuriyet’in 100.yılı başlığında gerçekleştirildi. Festivalde kariyerlerini yurt dışında devam eden dört genç müzisyen sahne aldı.İdil Biret adını taşıyan ilk müzik festivali olan ve her yıl büyük ilgi gören festivalde bu yıl kariyerini Almanya’da sürdüren piyanist Nihan Ulutan ve kariyerini Amerika’da sürdüren opera sanatçısı Cumhur Görgün, kariyerine Fransa’da devam eden piyanist Güray Başol ile kariyerine İngiltere’de devam eden piyanist Leyla Cemiloğlu solistliğinde gerçekleşiyor. Festival Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası eşliğinde Prof. Dr.Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda başladı.4. Muğla İdil Biret Müzik Festivali açılış konseri kariyerini Almanya’da sürdüren piyanist Nihan Ulutan ve kariyerini Amerika’da sürdüren opera sanatçısı Cumhur Görgün solistliğinde gerçekleşti. Açılış konserinde Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle 10. yıl marşı, Mozart’ın 20. Piyano konçertosu ile Mozart, Rossini, Bizet ve Saygun’un konser aryalarından seçmeler seslendirildi.4.İdil Biret Müzik Festivali’nin açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Festivalimizin ilkini Stratonikeia Antik Kentinde düzenledik. İlk festivalimize 5 binin üzerinde dinleyici katıldı. Sanatçımız İdil Hanımın daha önce birlikte çalıştığı genç arkadaşları bir arada sizlerle buluşturuyoruz. 100. Yıl Festivali çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata vermiş olduğu önem hepimiz tarafından biliniyor. Kurtuluş Savaşı tam bitmemesine rağmen Ankara’da operanın açılmasını talimatını veren kişi. Savaşın ortasında bile sanata önem vermesi ve vatandaşlarla sanatı buluşturmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. 100’ncü yılımız çok önemli. Ancak biz Cumhuriyetimizi sanatla, kültürle ve bilimle buluşturmadığımız taktir de maalesef onun mirasını tam olarak temsil edememiş, ona layık olmamış olacağız. Onun için biz sanata, kültüre, bileme önem vermemiz ve gençlerimizi, çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmemiz lazım. Eğer bunu yapabilirsek ona layık olacağız. Böylelikle Cumhuriyeti demokrasiyle, bilimle, kalkınmayla taçlandırmamız gerekiyor. İdil Biret’te Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetinin yetiştirdiği çok değerli ve bütün kıtalarda bizi temsil eden uluslararası bir sanatçıdır” dedi.Festivalin kapanışı 10 Temmuz’daFestivalin kapanış konseri kariyerine Fransa’da devam eden piyanist Güray Başol ile kariyerine İngiltere’de devam eden piyanist Leyla Cemiloğlu solistliğinde gerçekleşecek. 10 Temmuz Pazartesi saat 21.00’da olacak konserde, Bach’ın Air ve Fa Minor piyano konçertosu, Erkin’in Sinfonietta eseri ve Beethoven’in 3. Piyano konçertosu seslendirilecek.
Dünyaca ünlü şef Bodrum’da
08 Temmuz 2023 Cumartesi - 13:23 Dünyaca ünlü şef Bodrum’da Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen dünyaca ünlü İtalyan Şef Paolo Griffa Türkiye’ye hayran kaldı.Temmuz-Ağustos aylarında Bodrum’da ağırlanacak olan dünya mutfağına yön vermiş Michelin yıldızlı şefleri, konuklarıyla buluşturmaya başladı. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen etkinlik serisi, bu yıl Be Premium Bodrum düzenlenen etkinliğin ilk konuğu İtalyan Şef Paolo Griffa oldu. En gözde spesyellerini sunan şef yerli ve yabancı turistlerden tam not aldı. İtalyan Şef Paolo Griffa’ya, 2010 yılında ‘The Guardian’ tarafından ‘‘On Yılın Şefi’’ unvanı verildi. 2019 yılında yeteneğini Michelin yıldızlı ile taçlandıran Griffa, aynı zamanda Michelin yıldızı almaya hak kazanmış en genç şef unvanı ile biliniyor."Türk mutfağı eşsiz ve çok geniş"Özel bir gala gecesi ile lezzet tutkunları ile buluşan Griffa’nın özel menüsünü servis ettiği akşama sanat ve iş dünyasından pek çok isim katıldı. İlk kez Türkiye’de bir etkinliğe katıldığını belirten İtalyan şef, "Seyahat etmek büyük bir ilham kaynağı. Dünyanın her yerinde farklı lezzetler, ürünler ve teknikler bulunuyor. Bu sebeple merak duygusu içindeyim ve her şeyi denemek istiyorum. Artık dünya çok küçük hale geldi. Mesajla dünyanın dört bir yanındaki şeflerle iletişim kurabilir ve bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz, bu da gerçekten harika bir şey. Türk mutfağı eşsiz ve çok geniş. Şimdiye kadar görebildiğim kısmına hayran oldum" açıklaması ile özellikle mesleğe yeni başlayacak gençlere ilham veren ip uçları verdi.
Festival coşkusu Kdz. Ereğli’yi sardı
08 Temmuz 2023 Cumartesi - 01:48 Festival coşkusu Kdz. Ereğli’yi sardı 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bu yılki yürüyüşün ana teması ‘Ereğli İl olsun’ oldu. On binlerce Ereğlili, göğüslerinde ‘Ereğli il olsun’ yazısıyla, pankartlarla, kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteğini yineledi.23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde yapılan kortej yürüyüşü ‘Ereğli İl Olsun’ yürüyüşüne dönüştü. Rengarenk görüntülerin yaşandığı yürüyüşte on binlerce Ereğlili kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteğini yineledi. Kortej yürüyüşüne CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, madenciler, şehit aileleri ve gaziler ile on binlerce Ereğlili katıldı.Bando eşliğinde çeşitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleriyle ana sahneye kadar yürüyen katılımcılar, hep bir ağızdan ‘Ereğli İl Olsun’ dedi. CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul, yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Türkiye’nin incisi Karadeniz Ereğli’nin marka festivalinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Şu bir gerçektir; aynı şeye inanan, birlik içerisinde olan, birlik içerisinde hareket insanlar başarıya mutlaka ulaşırlar. Kdz. Ereğli’nin de birlik olduğunda, beraber olduğunda başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Buna gönülden inanıyorum. Birlikte ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Herkese buraya geldiği için tekrar teşekkür ediyorum. Hepimizin bu güzel yaz akşamında bu muhteşem festivalden güzel anılarla ayrılmamızı diliyorum. Başta Başkanım olmak üzere Festival komitemize ve tüm görevlilere şimdiden teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler diliyorum."Dünyaya bir kez daha ‘Sevgi, Barış, Dostluk’ diye çağrıda bulunan ve Ereğli’nin il Olma talebini yineleyen Başkan Posbıyık şunları söyledi:“Hepinizi her zaman olduğu gibi Sevgi Barış Dostluk duygularımla selamlıyorum.23. Festivalimizi yapıyoruz ve iyi bir başlangıç yaptık. Dün akşam bu alanda keyif içerisinde hep birlikte eğlendik, coşku içerisindeydik.Zaten amacımız bu. Size söylediğim öğütleri unutmuyorsunuz. 4 gün ne ekonomi ne enflasyonu hiçbir şeyi düşünmeyeceksiniz, söz mü? Zaten sıkıntıdan boğulduk. Hiç olmazsa 4 gün hiç bir şey düşünmeyeceğiz ve hep beraber eğleneceğiz. Kdz. Ereğli Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali gerçekten Türkiye’de hatta Avrupa’da sesini duyurdu. Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük bütçe harcaması ile yapılan festival. Biz sadece şarkı söyleyen sanatçılarımız ile değil kültür faaliyetlerimizle, bugün plajda inanılmaz etkinlikler vardı. Denizde etkinlikler vardı. Yine bu alanlarda ressamlarımız falan çalışıyorlar. Sergilerimiz devam ediyor.Yarın akşam Cehennemağzı mağaralarında çok güzel etkinliklerimiz var. Çok değerli sanatçılarımız inşallah gelecek. Ve sanat kültür festivalini sizlerle birlikte zevkle sürdüreceğiz. Dün akşam meşalemizi yaptık. Bugün açılış konuşmasını ayın vekilim ile yapıyoruz. Ve peşinden de tam anlamıyla yola koyulacağız. Az evvel kortej yürüyüşü inanın muhteşemdi. Bütün katılımcılara, gruplara, göğüslerinde il olsun yazısıyla gururla dolaşan çocuklarımıza, gençlerimize kadınlarımıza teşekkür ediyorum. inanın beni son derece duygulandırdı ve mutlu oldum. Kdz. Ereğli İl olmayı hak etmiştir. Biz buraya bir vilayet konağı yapılsın diye istemiyoruz. Aynı zamanda iki milletvekili buradan seçilecek, belli bütçemiz olacak. Gençlerimize yeni istihdam alanları açacağız inşallah. Ve 23 ilçe içerisinde ekonomik yönden, sayısal yönden kriterlere net olarak uyan Kdz. Ereğli. Bunu devlet büyüklerinden bekliyoruz. Bugün kortejimizde gençlerimiz kadınlarımız Ereğli Göğüslerinde Ereğli il olsun yazarken gerçekten muhteşemdiler. Göztepe’de Ereğli İl Olsun diye ışıklı reklam var. Ereğli’nin her tarafını Ereğli ile Olsun diye donattık. Festivalimiz kazasız, belasız, olaysız keyifli bir şekilde geçsin diliyorum.”Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık, kızı Tuba Posbıyık Urcu ve torunları ile birlikte sahneye çıkarak barış güvercini uçurdu.
Derya Uluğ yeni albüm müjdesini sahneden verdi
08 Temmuz 2023 Cumartesi - 01:09 Derya Uluğ yeni albüm müjdesini sahneden verdi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne alan ünlü pop müziği sanatçısı Derya Uluğ, 14 şarkıdan oluşan albümünün önümüzdeki günlerde müzikseverlerle buluşacağı müjdesini verdi.Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nde ünlü pop müziği sanatçısı Derya Uluğ sahne aldı. Uluğ, üç yıldır festivale gelmek istediklerini ancak doğal afetler ve sellerin yaşandığını söyleyerek şöyle dedi:"Sizlerle buluşmayı çok bekledik. Çünkü doğal afetler sebebiyle önce yangın oldu, sonra sel oldu. Üç senedir gelmek istedik. Hep geleceğiz diye ümit ettik. Gelemedik ama kısmet bugüneymiş. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah çok keyifli bir akşam yaşayacağız. Bizim sahnemiz biraz uzun oluyor baştan söyleyeyim. Oldukça uzun bir eğlence sizleri bekliyor olacak."Yeni albüm müjdesiHareketli parçaların yanı sıra slov şarkılar da seslendiren Derya Uluğ, konser alanını dolduran on binlerce hayranına yeni albüm müjdesini de sahneden verdi. 14 Temmuz günü müzikseverlerle buluşacak olan Nefes isimli albümüne ilişkin konuşan Uluğ, "Tam 14 tane şarkı var. İnşallah eskileri kadar hepsini çok sever, sarmalar paylaşırsınız. İnşallah sizin en güzel anlarınıza eşlik eder. Bizler de sizlerle söylemek için sabırsızlanıyoruz" dedi.Sanatçının albümünde Asil Gök ile düetinin de olacağı öğrenilirken sanatçı yaklaşık 2 saat boyunca sahnede unutulmaz bir performans sergiledi. Gecenin sonunda Başkan Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Derya Uluğ’a çeşitli hediyeler takdim etti.
Oyuncu Çakır, müzikteki yeteneğiyle göz dolduruyor
07 Temmuz 2023 Cuma - 10:22 Oyuncu Çakır, müzikteki yeteneğiyle göz dolduruyor Başarılı oyuncu Özüm Çakır, sanatçılığının yanı sıra müzikteki yeteneklerini de sergilemeye devam ediyor.İstanbul Bilgi Üniversitesi hukuk fakültesi mezunu olan Çakır, Ayla Algan Sanat Atölyesinde oyunculuk eğitiminin yanı sıra, şan dersleri de alıyor. Özüm Çakır, uzun yıllardır edindiği deneyimleri ve sahne tecrübelerini müziğe olan tutkusunu birleştirerek kendini geliştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda oyunculuk kariyerine de başarıyla devam ederek genç yetenek, kendini ifade etmek ve sesini geliştirmek için çalışmaları sürdürüyor. Öğrencilik yıllarından bu yana müziğe olan ilgisini koruyan Çakır, şan dersleriyle müziğin inceliklerini ve profesyonel vokal tekniklerini öğreniyor. Tozkoparan dizisinde Ayla karakteriyle tanınan sanatçı, uluslararası çapta çekilen "Corontina 19" adlı sinema filminde Mia karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Ayrıca "Hashtag" adlı sinema filminde Damla karakterini başarıyla canlandıran Çakır, YouTube dizisi Kolej Rüyasında izleyicilerin beğenisini kazandı. Son olarak Ateşböceği adlı dizide büyük bir performans sergiledi.Genç sanatçı hem oyunculuğu hem de müzikal yetenekleriyle sanat dünyasında kendine özgü bir yer edinmeyi başardı. Hem oyunculuğu hem de sahne performanslarıyla sanatseverlere ilham veren Çakır, şan dersleriyle de müzik dünyasında kendini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.