SPOR - 11 Kasım 2024 Pazartesi 16:43

Konyaspor, vergi borcuna çözüm arıyor

A
A
A
Konyaspor, vergi borcuna çözüm arıyor

Konyaspor Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan, kulübü sıkıntıya sokan bir vergi borcu olduğunu belirterek, "Kasım ayı sonu itibariyle vergi borcumuzu bir şekilde ya tamamını ödeyerek ya da yeniden yapılandırarak kapatmamız lazım. Aksi takdirde talimatlar gereği puan silme tehlikesiyle karşı karşıyayız" dedi.


Konyaspor’da Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan ve Yüksek Divan Kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu basın toplantısı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Konyaspor Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan, kulübün vergi borcu ile ilgili ciddi anlamda sıkıntısı olduğunu, puan silme gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Ahmet Şan, lisans konusunun mart ayından itibaren başladığını mayıs ayı gibi neticelendiğini hatırlatarak, "Bir sonraki sezonun hem UEFA hem Türkiye’deki lisansları oradaki gerekli evraklar, taahhütler, borç yoksa bunlar tamamlanır ve yeniden bir lisans alınır. Arkadaşlarımızın tüm çabalarına rağmen federasyonun da biraz uzatma vermesine rağmen vergi borcunda hala eksiğimiz var. Kasım ayının sonu itibariyle vergi borcumuzu bir şekilde ya tamamını ödeyerek ya da yeniden yapılandırarak kapatmamız lazım. Aksi takdirde talimatlar gereği puan silme, maalesef Süper Lig’de bir puanın aslanın ağzında olduğu bir dönemde böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.


Konyaspor’u sıkıntıya sokan bir vergi borcu olduğunu belirten Ahmet Şan, “Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda geçen seneden bu seneye yönetim kurulumuzun bize verdiği rakamlara göre 800 milyon civarında olan borç yapısı yine 1 milyar 100 milyon civarında tutulmuş oluyor. Ciddi bir gelir elde edilmiş fakat giderlerin biraz fazla olması hasebiyle bu şekilde bir borç yapısıyla karşı karşıyayız. Ana kalemlere baktığımızda bazı geçmişten gelen şeyler var. Kulüplere ödenecek olan bonservis bedelleri, bu 65 milyon gibi bir rakam tutuyor. Bizi sıkıntıya sokacak olan ise vergi borcu. Bundan 2 sene önce tüm kulüplere yapılan o yapılandırma, 177 milyon düzenli bir şekilde ödeniyor. Ancak 2022 yılının ocak ayından itibaren başlayan yeni bir vergi ödemesi var. Bunlar daha doğrusu ödenememiş yani 2022 yılının ocak ayından itibaren bugüne kadar ödenemeyen bu vergiler yapılandırılamamış. Bu tutarın da toplamı Başkan Ömer Korkmaz dönemine gelinceye kadar ödenmemiş. Ömer Korkmaz döneminde mevcut yönetimde de 2024’ün 4, 5 ve 6. ayında 3 ay ödenememiş. Bunun toplamı da 169 milyon 773 bin lira. Esas bizi sıkıntıya sokan bu rakam. Bunun da bize verilen süresi bu ay sonu doluyor. Bu sıkıntıdan hep beraber çıkmamız gerekiyor. Bizim çağrımız şu anda divan kurulu olarak çok acele. Çünkü artık günler ve saatlerle sayılıyor. 29 Kasım’a kadar bu olayı çözmemiz gerekir, aksi takdirde ilk başlangıçta puan silme ve devamında daha da ağırlaştırılmış cezalarla kulübümüz karşı karşıya. Bu hususta herkesin elini taşın altına koyması lazım ve eski veya yeni yönetici hiç fark etmez kulübümüz için gereken neyse yapılması lazım” şeklinde konuştu.



Konyaspor, vergi borcuna çözüm arıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Askerden izne gelen oğlunu yatağında ölü buldu Askerden 1 hafta önce memleketi Aksaray’a izne gelen ve Hatay’daki usta birliğine teslim olmaya hazırlanan genç, annesi tarafından yatağında ölü bulundu. Olay, Taşpazar Mahallesi 842 Sokak’ta bulunan Kardelen Apartmanı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 1 hafta önce Sivas’taki acemi birliğindeki askerlik görevinden memleketi Aksaray’a izne gelen Melih Çopur (26), 2 gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede zatürre teşhisi konulan Melih Çopur evinde istirahate çekilirken, bugün sabah saat 07.30 sıralarında annesi Asuman Çopur oğlunun odasına girip kontrol etmek istedi. Birkaç kez oğluna seslenen anne cevap alamayınca odaya girdi. Oğlunu uyandırmaya çalışan anne oğlunun tepki vermemesi üzerine hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verdi. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Melih Çopur’a yaptığı ilk müdahalede hayatını kaybettiğini tespit etti. Bunun üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri inceleme yaparken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tahkikat başlatıldı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Cumhuriyet Savcısı da incelemeler yaparken, Melih Çopur’un cenazesi otopsi yapılmak üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Düzce Hastanede kırmızı kod DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasında Kırmızı Kod 2024 yılı masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi. Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet binasında, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda ve İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile 2024 yılı masa başı ve saha tatbikatı yapıldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasında yapılan ve gerçeği aratmayan tatbikat, hastane personelinin acil durumlara karşı bilgi ve becerilerini artırmak, hastane içindeki güvenlik önlemlerini test etmek amacıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen saha tatbikatında senaryo gereği Kadın Doğum Servisinde yatan hastanın tedavisini yapmak üzere odaya giren görevli personel bir koku fark eder. Hemen hastanın yanına yaklaşır. Hastayı ve etrafı kontrol ederken koku artar ve hasta banyosundan duman geldiğini görür. Isı ve duman detektörü algılama yaparak alarm verir. Servis sorumlu hemşiresi hemen koridora yönelerek yüksek sesle ‘Kırmızı Kod’ diye bağırır. Servis hemşire istasyonunda bulunan hemşire telefonla yangın başladığını söyler. Hastane yönetimi, yangın sırasında hastaların ve personelin güvenliğini sağlamak için önceden belirlenmiş acil eylem planlarını hayata geçirir ve yangın tatbikatı sırasında, hastane personeli tahliye işlemlerini başarıyla gerçekleştirilir ve hastalar belirlenen güvenli bölgelere tahliye edilir. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli yangın müdahale ekipleri hızla olay yerine ulaşır ve yangını kontrol altına alır. Ayrıca, Hastane Afet Yönetim ekiplerimizce tatbikat sırasında iletişim ve koordinasyon becerilerinin test edilmesi amacıyla, çeşitli iletişim kanalları kullanılarak hastane içinde sürekli bilgi akışı sağlandı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Sivas Kuraklığın vurduğu Sivas’ta geniş bir alanda sulu tarım kısıtlandı Son 3 yılda hububat üretiminde rekor üstüne rekor kıran Sivas’ı kuraklık etkiledi. Barajlardaki su seviyelerinin yetersizliği nedeniyle 120 bin dönüm arazide sulu tarım kısıtlandı. Sivas’ta iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklık sonrası barajlardaki doluluk oranının tehlikeli düzeye düşmesi üzerine 120 dönüm tarım arazisinde sulu tarıma kısıtlama getirildi. Başta şeker pancarı ve patates gibi suya ihtiyaç duyan tarım ürünlerinin kısıtlandığı bölgelerde çiftçiler alternatif tarım ürünlerine yöneldi. Kuraklığın etkilediği barajlar, dron ile havadan da görüntülendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, Pusat-Özen, Ulaş Karacalar ve Kangal Kocakurt barajlarındaki doluluk oranlarının yetersizliği nedeniyle sulu tarıma kısıtlama getirildiğini ifade etti. “Suyu daha çok isteyen bitkilerde kısıtlamaya gidildi” İklim değişikliğini Sivas’ın iliklerine kadar yaşadığını ifade eden Çetindağ, “Bugün 11’inci ayın yarısına geldik. Şu anda yaklaşık 6’ncı aydan bu yana yağmur yağmadı. 2024 yılı dolu dolu geçti, tüm ürünlerde en üst seviyelere çıktık fakat şu an kuraklığın yaşanmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşanıyor. Biliyorsunuz Sivas’ımız şeker pancarında ve patateste Türkiye’deki sayılı illerimizden biri. Bu şeker pancarı, patates ve yem bitkilerine baktığımız zaman daha çok suyla ilgili. 6’ncı aydan bu yana yağış olmadığı için barajlarımız yüzde 20 ile yüzde 10 arasında kaldı. Kuraklık nedeniyle önümüzdeki yıl şeker pancarında, patateste ve yem bitkilerinde yani suyu daha çok isteyen bitkilerde bir kısıtlamaya gidildi” dedi. “Sivas kuraklığı iliklerine kadar yaşıyor” İlerleyen aylarda yeterli yağış olması halinde kısıtlama kararının değerlendirileceğini ifade eden Çetindağ, "Şu anki aldığımız kararla önümüzdeki yıl şeker pancarında, patateste ve yem bitkilerinde, yani su isteyen bitkilerde bir kısıtlamaya gidilecek. Biz çiftçilerimizi buna göre hazırlıyoruz. Kuraklık her geçen yıl ilerliyor ve Sivas’ta bunu iliklerine kadar yaşıyor. Şu anda rakıma bakıldığında Sivas, en yüksek rakıma sahip olan illerden bir tanesi ama bir damla yağmur düşmedi. Şu anda bunu kara kara düşünüyoruz ama ümidimizi de kesmiyoruz. Sivas’ımızda kar ve yağmur olmadığı sürece büyük sıkıntı yaşanıyor. Sadece barajlarda değil yer altı sularımızla da ilgili yağmur ve kar olması lazım ki yer altı sularımız da bundan faydalansın. Eğer istediğimiz gibi kar yağar, barajların doluluk oranı artarsa bu karar tekrardan değerlendirilecek. Ülkemizin 85 milyon insanını doyurmak bizim çiftçilerimizin elinde. Biz çiftçiler olarak hazırlığımızı yaptık, inşallah önümüzdeki yıl da bu sıkıntıyı yaşamayız diye bekliyoruz” diye konuştu.