ASAYİŞ - 19 Ocak 2025 Pazar 11:11

Girdiği evlerden kadın iç çamaşırı çalan şüpheli yakalandı

A
A
A
Girdiği evlerden kadın iç çamaşırı çalan şüpheli yakalandı

Konya’da çok sayıda hırsızlık olayının faili şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanırken, şahsın girdiği adreslerden kadın iç çamaşırlarını da çaldığı ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesinde birkaç gün içerisinde farklı ikametlerden hırsızlık ihbarı yapıldı. İhbarlar üzerine Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucu şüphelinin Y.D. (43) olduğu belirlendi. Şüphelinin bazı ikametlerin camını silahla, bazılarını da sert cisimle kırarak içeri girdiği tespit edildi. Yürütülen çalışmalar sonucu şüpheli kısa süre içerisinde yakalandı. Suça konu 2 adet ruhsatlı tüfek, 1 adet televizyon, 1 adet dürbün ve 45 adet fişekle birlikte yakalanan şüphelinin girdiği ikametlerde kadın iç çamaşırlarını da çaldığı tespit edildi. Hırsızlık şüphelisi Y.D. emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.



Girdiği evlerden kadın iç çamaşırı çalan şüpheli yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul THY, Küba uçuşlarında yüzde 86 doluluk oranı yakaladı Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları’nın (THY) Küba uçuşlarındaki doluluk oranları yüzleri güldürdü. THY, Küba’ya 2024 yılında 110 bin yolcu taşırken, yüzde 86 doluluk oranını yakaladı. Şirket olarak 2017 yılında Havana’ya sefer başlattıklarını söyleyen THY Havana Müdürü Erkan İnce, 2024 yılı kış tarifesinde haftada 5 frekans olarak İstanbul-Havana seferlerinin düzenlendiğini açıkladı. Yolcularının yüzde 75’inin transit yolcu olduğunu ifade eden İnce, “5 frekans seferlerimiz İstanbul-Havana, Havana Karakas-İstanbul olarak operasyonlarımızı yürütmekteyiz. 2024 yılında 110 bin yolcu taşıdık ve doluluk oranımız yüzde 86 olarak gerçekleşti. Bunların yüzde 75’i transit yolcu olarak İstanbul üzerinden Havana’ya devam etti. Yüzde 25’i ise İstanbul’dan Havana’ya lokal olarak yolcu taşımaktayız. Buradaki gayemiz Küba’ya varışlı olarak yolcu taşıyoruz. Transit yolcularımız genellikle Belgrad, Atina, Romanya’da Bükreş, Sofya ve Kuzey Avrupa ülkeleri oluşturmakta. Seferlerimizin artmasıyla birlikte doluluk oranımızda ona orantılı olarak artıyor. Özellikle kış tarifesinde yolcu sayılarımız Kuzey Yarımküre’nin kış olmasından dolayı buraya daha fazla yolcu taşıyoruz. Umarım bu seferlerimiz önümüzdeki yıllarda frekans sayısı artarak devam edecektir” dedi. “Yolcuların bizi seçmesinin bir nedeni de ikram” Küba’ya sefer yapan başka hava yolu şirketleri olmasına rağmen Türk Hava Yolları’nın (THY) yolcular tarafından tercih edildiğini ifade eden Erkan İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi, Küba’ya uçan diğer hava yolu şirketlerinden ayıran en önemli özelliğimiz network. Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu şirketiyiz. Bu bizim için en büyük artı konumunda. Dünyada 130 ülkeye uçuyoruz en son Şili seferiyle birlikte Guinness Rekorlar Kitabı’na girdik. İkram ve geniş uçuş ağımız yolcularımızın bizi tercih etmesinde önemli rol oynuyor.”
İstanbul Esenyurt’ta atık ilaçlar çöpe değil, imhaya gidiyor Doğayı ve insan sağlığını korumak için “Sıfır Atık” sloganı ile çalışmalar yürüten Esenyurt Belediyesi, bu kapsamda yeni bir adım daha attı. İlçe genelindeki eczanelere atık kutuları yerleştiren ekipler, kullanılmayan ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçları toplayarak imha etmeye başladı. “Sıfır Atık” projesi kapsamında tekstil ürünü, elektronik eşya, plastik, kâğıt, bitkisel yağ ve cam atıklarını geri dönüşüme kazandıran Esenyurt Belediyesi, atık ilaçları da toplamaya başladı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İstanbul Eczacılar Odası ile birlikte başlattığı proje kapsamında ilçe genelindeki eczanelere atık kutuları yerleştirdi. Vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ya da tarihi geçmiş ilaçları bu kutulara bırakıyor. Belediye ekipleri tarafından toplanan atıklar, doğaya zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılarak imha ediliyor. Doğayı ve insan sağlığını koruyorlar Atık ilaçların kimyasal içerikleri nedeniyle özel yöntemlerle bertaraf edilmesi gerektiğini söyleyen Çevre Mühendisi Gülşah Erbaysal, “Bilinçsizce çöpe ya da lavaboya dökülen atık ilaçlar, içerdikleri kimyasal maddelerin suya ve toprağa karışmasına neden olmakta ve bu durum çevre ile insan sağlığı açısından ciddi olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Bu kapsamda, bölgemizdeki gönüllü eczaneler aracılığıyla atık ilaçları topluyoruz. Vatandaşlarımız hem temiz bir çevre hem de sağlıklı bir gelecek için evlerinde biriktirdikleri atık ilaçları, Atık Getirme Merkezimize ya da gönüllü eczanelere bırakabilirler” dedi.
İstanbul Esenyurt’ta atık ilaçlar çöpe değil, imhaya gidiyor Doğayı ve insan sağlığını korumak için “Sıfır Atık” sloganı ile çalışmalar yürüten Esenyurt Belediyesi, bu kapsamda yeni bir adım daha attı. İlçe genelindeki eczanelere atık kutuları yerleştiren ekipler, kullanılmayan ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçları toplayarak imha etmeye başladı. “Sıfır Atık” projesi kapsamında tekstil ürünü, elektronik eşya, plastik, kâğıt, bitkisel yağ ve cam atıklarını geri dönüşüme kazandıran Esenyurt Belediyesi, atık ilaçları da toplamaya başladı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İstanbul Eczacılar Odası ile birlikte başlattığı proje kapsamında ilçe genelindeki eczanelere atık kutuları yerleştirdi. Vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ya da tarihi geçmiş ilaçları bu kutulara bırakıyor. Belediye ekipleri tarafından toplanan atıklar, doğaya zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılarak imha ediliyor. Doğayı ve insan sağlığını koruyorlar! Atık ilaçların kimyasal içerikleri nedeniyle özel yöntemlerle bertaraf edilmesi gerektiğini söyleyen Çevre Mühendisi Gülşah Erbaysal, “Bilinçsizce çöpe ya da lavaboya dökülen atık ilaçlar, içerdikleri kimyasal maddelerin suya ve toprağa karışmasına neden olmakta ve bu durum çevre ile insan sağlığı açısından ciddi olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu kapsamda, bölgemizdeki gönüllü eczaneler aracılığıyla atık ilaçları topluyoruz. Vatandaşlarımız hem temiz bir çevre hem de sağlıklı bir gelecek için evlerinde biriktirdikleri atık ilaçları, Atık Getirme Merkezimize ya da gönüllü eczanelere bırakabilirler” dedi.