GÜNDEM - 14 Kasım 2024 Perşembe 12:07

Kayseri’de milli maç öncesi otellerin yüzde 90’ı doldu

A
A
A
Kayseri’de milli maç öncesi otellerin yüzde 90’ı doldu

Kayseri’de cumartesi günü oynanacak Türkiye-Galler maçı öncesinde kentte hazırlıklar devam ederken, otellerin de yüzde 90’ı doldu. Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, “Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız” dedi.


Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup’taki 5’inci maçı cumartesi günü RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanacak. Maç öncesinde 32 bin 864 kapasiteli stadyumda hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Kayseri genelindeki otellerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan KAYOTED Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, “Böyle bir organizasyon Kayseri’de yapıldığı için çok heyecanlıyız ve çok mutluyuz. İnşallah daha sık tekrarlanır. Dernek ve şehir olarak bizim hazırlandığımızı düşünüyorum. Havalimanındaki taksicimizden tutun da oteldeki personelimize kadar herkes misafirlerimizi bekliyor. Herkes hazırlıklarını yapıyor. Aslında şehre büyük bir katkı sağlayacak 32 bin kişi kapasiteli bir stadımız var. Şehir dışından bayağı bir insan geliyor. Kayseri’mizi tanıtma fırsatı elde ediyoruz. İnsanları gezdirmeye çalışıyoruz, Kayseri’yi anlatıyoruz. Oda kartlarımıza bile biz dernek olarak bütün otellerimiz de yapıyor şu anda, Kayseri’deki gezilebilecek yerlerin resimlerini basarak insanlara verip göstermeye çalışıyoruz. Aslında biz oteller olarak gelen insanlara ev sahipliği yapıyoruz fakat bütün şehir de ev sahipliği yapıyor. Bütün şehrin üzerine sorumluluk düşüyor. Turizmin gelişmesi için herkesin katkıda bulunması gerekiyor. Sadece otelcilerle olacak iş değil bu. Kültür Yolu Festivali hayırlı oldu. Başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve İl Turizm Müdürümüz Şükrü Bey olmak üzere herkes hep bir elden Kayseri’yi tur düzenlenebilir bir hale getirmeye çalışıyor” dedi.


Otellerin yüzde 90’ının doluluk oranına ulaştığını söyleyen Doğan, “Hepimizin turizm elçileri olarak hareket edip, bu şehre bir katkısının olması gerekiyor. Şu an doluyuz çok şükür. Otellerimizin yüzde 90’ı dolu. Şu anda birçok otelimizde yer yok. Belki Nevşehir’e taşacak, belki de başka durumlar olacak. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Bakan Uraloğlu: "22 yıl boyunca hep eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle halkımızın karşısına çıktık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Birileri bu kadim topraklarda terörden, baskıdan, zulümden, kandan beslenirken biz Van’ın asırlık ihmallerinin telafisinde, ihtiyaçlarının giderilmesinde, insanımızın layık olduğu demokrasi ve kalkınma adımlarının atılmasında hep Vanlılarla omuz omuzaydık" dedi. Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Uraloğlu, ilk olarak partisinin AK Parti İlçe Başkanlığının 8. Olağan Kongresine katıldı. Daha sonra Güzeldere Tünelinin açılışına katılan Bakan Uraloğlu, ardından Gürpınar İlçe Başkanlığının 8. Olağan Genel Kongresine katıldı. Burada konuşan Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin doğusunun yükselen yıldızı, bölgesinin lokomotifi, tarih ve medeniyet şehri Van’ın kadim ilçesi Gürpınar’da AK Parti 8. Olağan İlçe Kongremiz vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kongremizin partimiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için 8. Olağan Kongre sürecine devam ettiklerini belirten Uraloğlu, "22 yıl boyunca hep eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle halkımızın karşısına çıktık. Her zaman dile getirdiğimiz üzere AK Parti’de siyaset sadece hizmet yarışı olduğu için kongreler de bir yarış değil; bir nöbet değişimidir. Bu vesileyle AK Partimize gönül vermiş, parti siyasetini, illere, ilçelere taşımış, parti merkezlerinin her kademesinde görev almış veya gönüllü çalışmış, kar kış, yağmur çamur demeden koşturmuş tüm kardeşlerimize tekrardan teşekkür ediyorum. Birileri bu kadim topraklarda terörden, baskıdan, zulümden, kandan beslenirken biz Van’ın asırlık ihmallerinin telafisinde, ihtiyaçlarının giderilmesinde, insanımızın layık olduğu demokrasi ve kalkınma adımlarının atılmasında hep Vanlılarla omuz omuzaydık. 2011 yılında meydana gelen deprem yaralarının sarılmasından, terör belasının başının ezilmesine Van’ın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle üretim, ticaret ve istihdam odaklı projelerimizi hayata geçirdik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 22 yılda Van’a 69 milyar 25 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 602 kilometreye çıkardık. Yollarında bir kilometre dahi Bitümlü Sıcak Kaplama yoktu, 358 kilometre BSK kaplama yaptık. Van Gölü’nün şehrimize daha fazla ekonomik katkısı olması için Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi feribotlarını kullanıma alarak her biri 50 vagon kapasiteli yeni 2 adet feribotla günde 10.500 ton yük taşıyarak, yük taşıma kapasitesini 7 kat arttırdık. Eski feribotlarla 5 saat süren Tatvan-Van arasındaki seyir süresini de 3.5 saate düşürdük. Van Ferit Melen Havalimanını yeniledik ve Van’a yakışır çağın ihtiyaçlarına hizmet verecek bir havalimanına dönüştürdük" şekilde konuştu.
Yozgat Bu çorbacı elinin lezzeti kadar kravatlarıyla da dikkat çekiyor Yozgat’ta ‘kravatlı çorbacı’ olarak da bilinen işletme, çorbalarının lezzeti kadar ustanın kravatlarıyla da dikkat çekiyor. Yozgat’ta senelerdir aile mesleği olan lokanta işletmeciliğini sürdüren Mahmut Okhan, elinin lezzeti kadar iş yerinde sergilediği kravatlarıyla da ilgi çekiyor. Sürekli kravat takan Okhan, “6 kardeşiz, hepimiz de bu şekilde lokanta işletiyoruz. Duvarda fotoğrafları bulunan kişiler atalarımız. Tarihi resimlere, Yozgat tarihine ve Osmanlı Devleti’ne karşı da büyük bir ilgim var. Böyle bir yer açmak senelerdir hayalimdi. Allah nasip etti. Çok da mutluyum böyle bir iş yerim olduğu için. İş yerimizde ezogelin, mercimek, kelle paça gibi çorba çeşitlerimiz ve sulu yemek çeşitlerimiz var” ifadelerini kullandı. “Kravatımı bir tek uyurken çıkarıyorum” Okhan, “Kravatı ortaokuldan beri çoğu öğrenci takmayı sevmez ama ben büyük bir özenle takarım. Kendi ütümü kendim yaparım. Temizlik, titizlik hastalığı var bende. Evimde gardırobumda sakladığım kravatlarım da var. Buraya ancak bu kadarı sığdı. Temiz ve titiz çalışmak benim prensibim. Kravatlının çorbacısına gidelim, diyerek benim iş yerimi tavsiye ederler. Kravatımla temizliğimi bağdaştırırlar. Duvarda asılı olan kravatlarım müşterilerimizin de dikkatini çekiyor. Fotoğraf çektirenler oluyor. ‘Kravatla çorba mı yapılırmış’ diyenler oluyor. Ben de bu ilgiden çok memnunum” dedi. Müşterilerden Abdurrahman Erdoğan, “İşletme sahibi arkadaşımdır. Öncelikle tercih etme nedenim bu. Arkadaşım işini severek yapıyor, müşterilerine karşı güler yüzlü. Bu giyim kuşamından da anlaşılıyor. Fırsat buldukça geliriz. Hizmetlerinden memnunuz” diye konuştu.