ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 14:35

Aranması bulunan 42 kişi yakalandı

A
A
A
Aranması bulunan 42 kişi yakalandı

Karabük’te aranması bulunan 42 kişi yakalanırken, 14’ü tutuklandı.


Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ve Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği (GBT) ekipleri tarafından il genelinde 1-23 Eylül tarihleri arasında yapılan saha çalışmalarında, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 42 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 28’i tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 0-1 yıl arası aranması olan 6 şahıs, 1-3 yıl arası 1 şahıs, 3-5 yıl arası aranması olan 4 şahıs, 5-10 yıl arası aranması olan 3 şahıs olmak üzere toplam 14 şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüphelinin ifadesi ortaya çıktı İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti ifadesinde, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim” dedi. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı. Ihlamurkuyu Mahallesi’nde 26 suç kaydı bulunan şüpheli Yunus Emre Geçti’yi (19) yakalama çalışmaları sırasında çıkan arbedede şüpheli, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Şüpheliye karşılık veren polis memuru Şeyda Yılmaz (27), ağır yaralandı. Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralandı. “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanan Yunus Emre Geçti cezaevine gönderildi. “Bana saldırdılar” Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren şüpheli Yunus Emre Geçti, “Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat. Ahmet Polat. Azat Polat’dı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasp ettiler” dedi. “Onların polis olduğunu görmedim” İfadesinin devamında şüpheli Geçti, “Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı oradan silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin" dedi.
Sivas Tatbikat gerçeğini aratmadı, öğrencilerin ‘atla atla’ demesi dikkat çekti Sivas’ta İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen tatbikat, gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği pencereden atlama yatağına atlayacak olan görevliye öğrencilerin ‘atla atla’ diye seslenmesi dikkat çekti. İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 310’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında, kent merkezindeki Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta dikkat çekici anlar yaşandı. Tatbikat senaryosu gereği, trafik kazasında araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Okul binasında mahsur kalanlar ise açılan hava yastığına atlayarak güvenli bir şekilde tahliye edildi. Tahliye esnasında öğrencilerin görevliye ’atla atla’ diyerek seslenmesi dikkat çekti. Ayrıca LPG yangınlarına ve yağ yangınlarına nasıl müdahale edileceği konusunda öğrencilere bilgi verildi. Sivas İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, tatbikatın amacının çocukları itfaiye çalışmaları ve güvenlik önlemleri konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 310. yıl dönümü. Sivas itfaiyesinin ise 220. yıl dönümü. Tehlikeye her an her dakika hazır bir itfaiye olarak bu okulda tatbikat yaptık. Çocuklarımıza itfaiyenin neler yaptığını, güvenlik önlemlerinin nasıl alınması gerektiğini çocuklarımıza göstermek için buradayız. Trafik kazalarına müdahale, yağ ve LPG yangınlarına müdahale ve kurtarma faaliyetlerini icra edeceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Amacımız çocuklarımızı itfaiye konusunda bilinçlendirmek, itfaiyenin neler yaptığını göstermek ve bu tip tehlikelere hazır hale getirmek” dedi.
Zonguldak Gurbetçiyi keserle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi Zonguldak’ta iki yıl önce gurbetçi komşusu 78 yaşındaki Ali Genç’i keserle vurarak öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanan 28 yaşındaki sanık Fikret Canbaz ve azmettirici olduğu iddia edilen O.K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Sanık Canbaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Fikret Canbaz, Ali Genç’in oğlu ve taraf avukatları son duruşmada salonda hazır bulundu. İki yıl önce 4 Temmuz günü Çaycuma ilçesine bağlı Temenler köyünde yaşanan cinayette, gurbetçi Ali Genç (78) Almanya’dan izne gelen torunu E.P. tarafından ölü olarak bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen Genç’in torunu E.P. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından evde bulunan bir çift ayakkabının sahibinin tespiti ile evden birtakım kıyafetlerin alındığın belirlendi. Güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri, olayın şüphelisinin Fikret Canbaz olduğunu tespit etti. Canbaz’ın evde bulduğu ayakkabıları giyerek kendi ayakkabılarını da evde bıraktığı ortaya çıktı. Bu süreçte Ali Genç’in torunu E.P. serbest bırakılırken olayın faili Fikret Canbaz tutuklanarak cezaevine gönderildi. Canbaz’ın yanı sıra azmettirici olduğu iddia edilen O.K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından mütalaa sunuldu. Canbaz’ın ‘canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Duruşmada başka suçtan bulunan O.K. yer almazken, sanık avukatı haksız hükümleriyle birlikte Canbaz’ın lehine olan hususların uygulanmasını isteyerek makul tutukluluk süresi aşıldığı için tahliyesini talep etti. Mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, O.K.’nın beraatını, Canbaz&ın ise ‘canavarca hisle tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘nitelikli hırsızlık, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığının ihlali’ suçlarından 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık Canbaz da "Yaptığım için çok pişmanım. Keşke böyle olmasaydı” dedi. Duruşma Canbaz’ın tutukluluk halinin devam edilmesiyle ileri tarihe ertelendi.
Zonguldak Çaycuma’da kadınlara yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirme çalışması Çaycuma’da İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çaycuma Belediyesi zabıta ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 6284 sayılı Kanun ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. İlçede kurulan halk pazarında kadınlara birebir yapılan görüşmelerle, şiddetle mücadelede sağlanan haklar ve korunma mekanizmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmede, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik önemli bir adım olan 6284 sayılı Kanun’un sağladığı haklar anlatıldı. Ekipler, kanun kapsamında kadınların korunması, şiddet mağduru kadınlara yönelik sağlanan destekler ve koruyucu tedbirler hakkında bilgi sundu. Ayrıca, KADES uygulaması hakkında da bilgilendirme yapılarak, kadınların acil durumlarda hızlı bir şekilde polis ekiplerine ulaşmasını sağlayan bu uygulamanın nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Kadınların güvenliği için önemli bir çözüm olarak tanıtılan KADES uygulaması, özellikle acil durumlarda polise hızla erişim sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Uygulamanın akıllı telefonlara indirildikten sonra tek tuşla kullanılabileceği ve bu sayede şiddete maruz kalan kadınların daha hızlı korunabileceği vurgulandı. Pazar esnafı ve ziyaretçiler, bu tür bilgilendirme çalışmalarının farkındalık oluşturma açısından çok değerli olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen ekiplere teşekkür ettiler. Vatandaşlar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çektiler.