SPOR - 25 Eylül 2024 Çarşamba 10:35

Altay’ı tecrübeli oyuncular taşıyor

A
A
A
Altay’ı tecrübeli oyuncular taşıyor

Altay’ın bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta attığı iki gol 43 yaşındaki Murat Uluç ve 38 yaşındaki Deniz Kadah’tan geldi.


TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezona 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle başlayan Altay, 4 puanla 13. sırada yer alıyor. İzmir ekibi, transfer yasağının olması sebebiyle takviye yapamazken, elindeki tecrübeli oyunculardan maksimum verimi almaya çalışıyor. Altay’ın 31 yaşındaki teknik direktörü Gökhan Karaaslan, şu ana kadar oynadıkları müsabakalarda forvet hattını tecrübeli oyunculara teslim etti.


38 yaşındaki Deniz Kadah, takımın vazgeçilmez oyunculardan olurken, 43 yaşındaki Murat Uluç da rotasyonun en önemli parçası oldu. Bu iki oyuncu da ilk 4 hafta itibarıyla sadece 2 gol bulan Altay’ın gollerini kaydetti.


Öte yandan birçok mevki yine tecrübeli oyunculara emanet edildi. Kaleyi 31 yaşındaki Ozan korurken, sol bekte 36 yaşındaki Özgür ve aynı yaştaki Ceyhun da orta sahada görev alıyor.



Altay’ı tecrübeli oyuncular taşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Tarihi Uzunçarşı’da teknik inceleme tamam, 3. Etap projesi bakanlıkta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, merakla beklenen Uzun Çarşı dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Bakanlık yetkililerinin tarihi dönüşüm için çarşıdaki teknik incelemesini tamamladığını açıklayan Alemdar, “Tarihi dokuyu ve kültürü muhafaza edecek, estetik bir çalışmayı ortaya koyacağız. 3. Etap dönüşümünü kapsayan projemizi bakanlığımızla paylaştık. Tarihi çarşıda en iyisi, en güzeli olması için titizlikle hareket ediyoruz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin en eski ticaret merkezlerinden olan Uzun Çarşı’nın dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Alemdar, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ve bakanlık heyetiyle birlikte tarihi çarşıyı gezmiş ve planladıkları dönüşümle ilgili bilgiler aktarmıştı. Daha sonra bakanlık nezdinde çarşı içinde bir inceleme yapılacağı bilgisini paylaşan Başkan Alemdar, şimdi ise incelemenin tamamlandığı ve 3. Etap dönüşüm projelerinin bakanlık tarafıyla paylaşıldığını duyurdu. Çarşının aynı dokuyla modern ve estetik bir hale getirileceğini belirten Alemdar, “Yakın bir zaman önce Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Gökhan Yazgı ile birlikte Uzun Çarşımızda incelemelerde bulunmuş, bakanlık tarafından gelecek teknik ekibin incelemeler yapması noktasında adımlar atmıştık. Geldiğimiz noktada bakanlığımız tarafından görevlendirilen teknik ekibin incelemeleri tamamlandı” diye konuştu. Proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Alemdar, “Gerek Bakanlık yetkililerimiz gerekse Büyükşehir Belediyemiz bu konuda hummalı bir şekilde çalışıyor. Tarihi çarşımızın 3. Etabı için projemizi hazırladık, bakanlığımızla paylaştık. Üzerinin kapatılmasıyla ilgili de teknik çalışmalar, proje hazırlıkları devam ediyor. İnşallah Tarihi Uzunçarşı’nın daha estetik ve kullanışlı bir hale gelmesini sağlayacağız. Tarihi çarşıda en iyi projeyi hayata geçirmek için titizlikle çalışıyoruz. Aynı zamanda alt yapısıyla ilgili de gerekli çalışmaları gerçekleştirecek, esnaf ve vatandaşlarımız için konforlu bir alan oluşturacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da dikkat çeken sergi Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayatta daha çok olmaları için düzenlenen sergi açıldı. Bin parça ürünün yer aldığı sergide; Gaziosmanpaşalı kadınlar tarafından tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen çanta ile bu yıl ilk kez eğitimleri verilen diorama sanatına ait eserler ön plana çıktı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ilçede yaşayan kadınların ürettiği el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı sergi Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, eşi Gözde Bahçetepe, belediye yetkilileri ile davetliler katıldı. Bin parça ürünün yer aldığı sergide; patenti belediyeye ait olan emek, beceri ve işçiliği sadece Gaziosmanpaşalı kadınlara ait ve Türkiye’de bir ilk olan, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen çantalar ve diorama sanatına ait eserler ön plana çıktı. Sergide ziyaretçiler; ahşap boyama, porselen boyama, bez bebek, seramik, iğne oyası, mandala, ebru sanatı gibi birçok eseri de inceleme fırsatı bulacak. Sergi alanı 10 gün boyunca ziyarete açık kalacak. “Sosyal hayatın bütün alanlarında kadınlarımızı güçlü tutmak için birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz” Programda konuşan Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu farkındalığı çok diri tutmaya çalıştık. Çünkü kadınlarımızın sadece bu alanlarda değil aslında hayatın bütün alanlarında beslemeye, sosyal hayatın bütün alanlarında kadınlarımızı güçlü tutmak için birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gerek büyükşehir belediye başkanımız, gerek Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak kadınlarımızı sosyal hayatın güçlü, dinamik onları daha görünür kılan emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri fırsatları oluşturmak bütün yerel yönetimlerin başlıca görevlerindedir. Bugün büyük bir emekle ortaya çıkan el emeği, göz nuru eserleri kadınlarımızın eserlerini sizlerle buluşturmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Çok heyecanlıyız” dedi.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da dikkat çeken sergi Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayatta daha çok olmaları için düzenlenen sergi açıldı. Bin parça ürünün yer aldığı sergide; Gaziosmanpaşalı kadınlar tarafından tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen çanta ile bu yıl ilk kez eğitimleri verilen diorama sanatına ait eserler ön plana çıktı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ilçede yaşayan kadınların ürettiği el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı sergi Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, eşi Gözde Bahçetepe, belediye yetkilileri ile davetliler katıldı. Bin parça ürünün yer aldığı sergide; patenti belediyeye ait olan emek, beceri ve işçiliği sadece Gaziosmanpaşalı kadınlara ait ve Türkiye’de bir ilk olan, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen çantalar ve diorama sanatına ait eserler ön plana çıktı. Sergide ziyaretçiler; ahşap boyama, porselen boyama, bez bebek, seramik, iğne oyası, mandala, ebru sanatı gibi birçok eseri de inceleme fırsatı bulacak. Sergi alanı 10 gün boyunca ziyarete açık kalacak. “Sosyal hayatın bütün alanlarında kadınlarımızı güçlü tutmak için birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz” Programda konuşan Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu farkındalığı çok diri tutmaya çalıştık. Çünkü kadınlarımızın sadece bu alanlarda değil aslında hayatın bütün alanlarında beslemeye, sosyal hayatın bütün alanlarında kadınlarımızı güçlü tutmak için birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gerek büyükşehir belediye başkanımız, gerek Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak kadınlarımızı sosyal hayatın güçlü, dinamik onları daha görünür kılan emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri fırsatları oluşturmak bütün yerel yönetimlerin başlıca görevlerindedir. Bugün büyük bir emekle ortaya çıkan el emeği, göz nuru eserleri kadınlarımızın eserlerini sizlerle buluşturmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Çok heyecanlıyız” dedi. (DH-RU
Antalya CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, İmamoğlu davası hakkında konuştu Antalya’da düzenlenen 14 Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdareleri “İklim Değişikliğinde Su Yönetimi Çalıştayı” programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybek, “CHP’li belediyeciliğin başarısından kimse korkmasın, kimse uydur kaydır mahkeme kararlarıyla, yerel yöneticilerimizin siyasetten men edilmesi yönünde sakın ola bir yanlışın içine gitmesin. Bunun Türkiye’ye neden olacağı tahribat, Türk ekonomisine vereceği zarar ve Türkiye’deki yüzyılı aşkın cumhuriyetimize ve demokrasimize uğratacağı hasarın boyutunu kimse kestiremez” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 14 Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla Su ve Kanalizasyon İdareleri “İklim Değişikliğinde Su Yönetimi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, su kanalizasyon idarelerinin en büyük problemlerinden birisinin ülkenin ekonomik durumu olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi: “Su kanalizasyon idarelerimizin en büyük problemlerinden birisi de doğrudan doğruya ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlarımızın ödedikleri bedellerle hizmetlerini karşılamasıdır. Bugün Türkiye’de 17 bin TL asgari ücretle çalışmaya mahkum edilmiş nüfusun yüzde 50’si, 12 bin 500 TL’lik bir ücretle yaşamaya mahkum edilmiş 16 milyon emeklinin yüzde 80’i, aslında aldıkları hizmetin karşılığı ödedikleri bedelleri de zorlanarak yerine getirmektedir. Türkiye’de su ve kanalizasyon idarelerinin en temel sıkıntısı, maliyetleriyle hizmet bedelleri arasındaki dengenin giderek bozuluyor olmasıdır.” “Türkiye demokrasisi büyük zarar görür” Konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin değerlendirmede bulunan Gökhan Zeybek, şöyle konuştu: “CHP’li belediyeciliğin başarısından kimse korkmasın, kimse uydur kaydır mahkeme kararlarıyla yerel yöneticilerimizin siyasetten men edilmesi yönünde sakın ola bir yanlışın içine gitmesin Bunun Türkiye’ye neden olacağı tahribat, Türk ekonomisine vereceği zarar ve Türkiye’deki yüzyılı aşkın cumhuriyetimize ve demokrasimize uğratacağı hasarın boyutunu kimse kestiremez. O nedenle, siyasette siyasetçinin rakibi siyasetçidir. Belediye başkanlarımızın karşısına onları yenebilecek adaylar çıkarabiliyorsanız çıkarın, onlarla yarıştırın. Belediye başkanlarımızın rakiplerini savcılar hakimler ya da kamu kurumlarının yöneticileri yapmaya kalkışırsanız bundan Türkiye demokrasisi büyük zarar görür.”