Yerel Haberler
İstanbul
Güngören’de dershane kalitesinde ücretsiz eğitim 23 Eylül 2024 Pazartesi - 11:26:47 Güngören Belediyesi başarılı öğrencilerin daha kaliteli eğitime ücretsiz ulaşması için kolları sıvadı. 2022 yılında tek bir eğitim tesisi ile başlayan Güngören Belediyesi, ‘Derslik’ halkasına 2 yeni tesis daha eklendi. Güngören Belediyesi başarılı öğrencilerin daha kaliteli eğitime ücretsiz ulaşması için kolları sıvadı. 2022 yılında öğrenci kabulüne başlayan Güngören Belediyesi Derslikleri, 10-14 yaş arası öğrencilere yönelik kapsamlı bir eğitim hizmeti sunuyor. İlçede yaşayan 4. sınıf öğrencileri proje okullarına, 7. ve 8. sınıf öğrencileri ise liseye giriş sınavlarına hazırlamak amacıyla faaliyet gösteren Derslikler, Gençosman, Güneştepe ve Akıncılar mahallelerinde hizmet veriyor. Haftanın yedi günü, 10.00-18.30 saatleri arasında eğitim veren dersliklerde, öğrencilere temel derslerin yanı sıra rehberlik hizmetleri, kütüphane kullanımı, etüt ve birebir ders imkanları da sunuluyor. Düzenli olarak öğrenciler deneme sınavlarına tabi tutulurken öğrencilerin sınavda kullandığı yayınlar ise Güngören Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Branşında uzman 19 kişilik bir öğretmen kadrosu bulunan Güngören Belediyesi, öğrencilerin başarı ve devamlılıklarını da dikkate alıyor. Beş devamsızlık hakkı bulunan öğrenciler, kurallara uymadıkları takdirde sıralamadaki yedek öğrencilerle yer değiştiriyor. Toplam bin 713 öğrenci ter döktü Dersliklerden faydalanmak isteyen öğrencilerin seçimi ise, ‘Derslik Kabul Sınavı’ ile belirleniyor. Öğrenciler, sınav başvurusu sırasında tercih ettikleri dersliği seçilip, sınav sonuçları ve başarı sıralamasına göre dersliklere kabul ediliyor. 2024 yılında başvuran bin 713 öğrenci arasından, Derslik Akıncılar’a 237, Derslik Gençosman’a 196 ve 4. sınıf düzeyinde 240 öğrenci olmak üzere toplam 673 öğrenci Derslik programına kabul edildi. 21 Eylül itibariyle kapılarını açan derslikler, 20 Haziran’a kadar eğitim vermeye devam edecek. En iyiler ödüllendiriliyor Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, her yıl düzenli olarak ‘Derslik Veli Buluşması’ etkinliği düzenliyor. Velilerin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Bünyamin Demir, daha iyi ve kaliteli eğitimin yol haritasını öğrenci velileriyle birlikte çiziyor. Ayrıca her yıl ‘Dersliğin Enleri Ödül Töreni’ düzenleniyor. Bu törende en çalışkan, en çok soru soran, en meraklı, en araştırmacı ve en çok okuyan gibi pek çok kategoride ödüller veriliyor. Ayrıca derslik tanıtım günleri, piknik ve müze gezileriyle de öğrencilerin sosyalleşmesi sağlanıyor.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 11:20 Kendisini diş hekimi olarak tanıtarak 4 diş çeken temizlikçi hakkında 50 bin lira tazminat kararı Kağıthane’de iddiaya göre muayenehaneye gelen Hakan Y.’nin kendisini diş hekimi olarak tanıtarak üst 4 ön dişini çeken temizlikçinin 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi. İstanbul Kağıthane’de 2017 yılında Hakan Y., iddiaya göre diş ağrısı nedeniyle gittiği diş kliniğinde kendisini bir üniversitede öğretim görevlisi olarak tanıtan Cemal Ş. tarafından klinikte olmasının verdiği güvenle muayene oldu. Muayenenin ardından Cemal Ş., diş protezi yapma vaadiyle Hakan Y.’ye anestezi yaparak ön üstteki 4 dişini çekti, daha sonra da reçete yazdı ve bin lira muayene ücreti alarak fiş veya fatura ödemeden Hakan Y.’yi evine gönderdi. Sonrasında Hakan Y., dişlerini çektirdiği muayenehaneye reçetenin kaşesiz olduğunu söylemeye gidince, doktor İbrahim Levent Ç.’nin kendisine ‘’Tedavini kim yaptıysa o yapsın kaşeyi, Cemal benim temizlikçimdir, akşamları gelip temizlik yapar’’ demesi üzerine şikayetçi oldu. Konuya ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandıktan sonra muayenehanenin sahibi İbrahim Levent Ç. ile Cemal Ş. hakkında dava açıldı. Davanın görüldüğü İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde karar çıktı. Duruşmada davacı Hakan Y. ile davalı Cemal Ş.’nin avukatları hazır bulundu. ‘’Bu olay Amerika’da olsa milyonlarca dolar tazminat gerektirirdi’’ Mahkemede söz alan davacı avukatı, ‘’Müvekkilim dişçiye gittiğinde davalı, kendisini öğretim görevlisi diş hekimi olarak tanıtmış ve müvekkilimin üst ön 4 dişini çekmiştir. Müvekkil, dişlerinde apse olduğunu söylemesine rağmen ‘işime karışma’ deyip çekimini yapmıştır. Ertesi gün kaşe için tekrar dişçiye gittiğinde gerçek doktor ile karşılaşmış, gerçek doktor ise ‘dişlerini kim çektiyse kaşeyi o vursun’ deyince şahsın doktor olmadığını anlamıştır. Bu olay Amerika’da olsa milyonlarca dolar tazminat gerektirirdi. Davanın kabulüne karar verilsin’’ dedi. ‘’İddialar soyuttur’’ Davalı avukatı ise mahkemeden söz alarak, ‘’Davacının iddiaları soyuttur ve ispatlanamamıştır. Davanın reddine karar verilsin’’ ifadelerini kullandı. 50 bin lira manevi tazminat kararı Mahkeme, 50 bin lira manevi tazminatın 2017’den itibaren işleyecek yasal faiziyle beraber davalı Cemal Ş.’den alınarak davacı Hakan Y.’ye verilmesine karar verdi.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 11:12 Gaziosmanpaşa’da 16 yıllık kiracısını ‘kira ücreti’ tartışmasında öldüren sanığa 15 yıl 10 ay hapis cezası Gaziosmanpaşa’da 16 yıllık kiracısını ‘kira ücreti’ konusunda tartıştıkları sırada en az 7 el ateş ederek ölümüne neden olan sanık 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gaziosmanpaşa’da 18 Temmuz 2023’de 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar’ı kira ücreti ve dairenin tahliyesi konusunda tartıştıkları sırada en az 7 el ateş ederek ölümüne neden olan sanık Ertuğrul Öztunç’un yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 39.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ertuğrul Öztunç ve avukatı hazır bulundu. "Aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım’’ Alınan savunmaların ardından son sözü sorulan sanık Öztunç, ‘’Biz bir aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke mağduriyetimi koruyabilseydim’’ ifadelerini kullandı. 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ertuğrul Öztunç’u haksız tahrik altında ‘kasten öldürme’ suçundan 14 yıl 2 ay hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Toplamda 15 yıl 10 ay hapis cezası alan sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, vefat eden Hüseyin Asar (43) ile şüpheli Ertuğrul Öztunç’un (37) aynı apartmanda yaşadıkları ve Asar’ın, şüpheli Öztunç’un 16 yıllık kiracısı olduğu aktarıldı.Tarafların arasında kira ücreti ve dairenin tahliye edilmesi konusunda zaman zaman tartışma yaşandığının belirtildiği iddianamede, olay günü de bu sebepten tartıştıkları, tartışma sırasında şüpheli Öztunç’un üzerindeki ruhsatsız silahla en az 7 el olmak üzere Asar’a ateş ederek olay yerinden kaçtığı, Asar’ın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ertuğrul Öztunç’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 11:10 Esenyurt Belediyesi Avrupa Haraketlilik Haftası’nı unutmadı Esenyurt Belediyesi “Avrupa Haraketlilik Haftası” kapsamında “Kentsel Hareketlilik Konusunda Farkındalık” sloganı ile parkları doldurdu. Belediye personelleri, sporcular ve vatandaşların bir araya geldiği etkinlikte hep birlikte yürüyüş yapılırken, Prof. Dr. Ahmet Özer’de sağlıklı yaşam ve obezite tehdidine dikkat çekti. Hareketsiz yaşam ve obezite tehdidine dikkat çekmece amacıyla Avrupa ülkelerinde faaliyete geçirilen “Avrupa Haraketlilik Haftası”, Esenyurt’ta da unutulmadı. “Kentsel Hareketlilik Konusunda Farkındalık” sloganı ile düzenlenen etkinlikte onlarca belediye çalışanı, sporcu ve vatandaş Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda buluştu. Katılımcılar hep birlikte yürüyüş yaparken, etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’de katıldı. Boks antrenmanı yapan gençlerde maç yapan Özer, parkta spor yapan kadınlarla sohbet etti. Yürüyüş sonunda haftanın önemini vurgulayan Özer, Esenyurt’ta yeni hayata geçirilen parklar ve yeşil alanlarda sağlıklı yaşamı desteklediklerini ve obeziteyle mücadeleyi amaçladıklarını belirtti. “Fazla kilo bütün kötülüklerin anasıdır” Spor ve hareketli yaşamın önemine vurgu yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu hafta ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’. Spor önemli bir hayat aktivitesi çünkü insanın bedeni oturmaya değil, harekete programlı. Çağdaş hayatın bize getirmiş olduğu imkanlar bir yanda da bizim hayati fonksiyonlarımızı olumsuz etkiliyor. Arabalara biniyoruz, fast foodlarda sağlıksız besleniyoruz. Bu da dünya nüfusunun giderek büyük bölümünü obezite tehdidine maruz bırakıyor. Unutmayalım ki fazla kilo bütün kötülüklerin anasıdır. Peki bu kötü durumu ortadan kaldırmanın yolu nedir; spor yapmaktır. Bizde Esenyurt Belediyesi olarak halkın spora yönelmesi anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Spor alanlarımızı, parklarımızı, yeşil alanlarımızı ve bisiklet yollarımızı genişletmeye çalışıyoruz” dedi.
Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK’ya sevk edildi
17 Eylül 2024 Salı - 19:54 Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK’ya sevk edildi Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası disiplin sevklerini açıkladı. PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hukuk Müşavirliği’nce 17.09.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir. 1 - Gaziantep Futbol Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Sivasspor - Gaziantep FK Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve ’6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 2 - Galatasaray Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 3 - Samsunspor Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Samsunspor - Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 4 - Bodrum FK’nın 14.09.2024 tarihinde oynanan Bodrum FK - RAMS Başakşehir Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Bodrum FK futbolcusu Alfredo Ribeiro’nun aynı müsabakadaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 15.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 5 - RAMS Başakşehir futbolcusu Dimitrios Pelkas’ın 14.09.2024 tarihinde oynanan Bodrum FK - RAMS Başakşehir Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 15.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 6 - Trabzonspor Kulübü’nün 15.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Trabzonspor Kulübü futbolcusu Edin Visça’nın aynı müsabakadaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 16.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 7 - Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı’nın 15.09.2024 tarihinde oynanan Kayserispor - Eyüpspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 8 - Fenerbahçe Kulübü’nün 15.09.2024 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 9 - Antalyaspor Kulübü’nün 16.09.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor - Adana Demirspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Antalyaspor Kulübü idarecisi Levent Ördel’in aynı müsabakadaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine, Antalyaspor Kulübü idarecisi Ahmet Karaağaç’ın aynı müsabakadaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 10 - Adana Demirspor Kulübü’nün 16.09.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor - Adana Demirspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 8 ve 9. maddeleri uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."
Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu
17 Eylül 2024 Salı - 18:12 Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu Asset GLI, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ’Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler’ panelinde yer aldı. Hindistan, lojistik sektöründe sunduğu güçlü iş birlikleri ve fırsatlarla stratejik hedef pazarlarında büyük önem taşıyor. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen "Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler" panelinde, Asset GLI’nin Global İhale Direktörü Perihan Moorcroft, Ticaret Bakanlığı Asya Pasifik Ülkeleri Daire Başkanı Çağatay Özden ve Parikh Infracon Direktörü Monil Parikh ile birlikte Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geçmişi, mevcut durumu ve geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD Baş Ekonomisti Doç. Dr. Mehmet Levent Yılmaz üstlendi. Perihan Moorcroft panelde yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaret ilişkileri, iki ülkenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlıyor. Hindistan’ın lojistik sektörü, sunduğu fırsatlar ve iş birlikleri ile Türkiye için büyük bir potansiyel sunuyor. Bu panel, stratejik iş birliklerini güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak adına önemli bir adım. Asset GLI olarak, iki ülke arasındaki ekonomik bağları daha da kuvvetlendirmek ve yenilikçi çözümler geliştirmek için özellikle teknolojik yatırım, esneklik yapımızı güçlendirerek kararlılıkla çalışıyoruz” dedi. Ayrıca, Asset GLI’nin katkılarından dolayı TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım tarafından Asset GLI’ye bir plaket takdim edildi. Plaket, Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine yönelik sağlanan katkılardan dolayı verildi. Panelde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve sektörde yenilikçi çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Bu platformda yapılacak iş birlikleri ve stratejik görüşmelerin, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin katkıda bulunması planlanıyor.
‘Rehber’ altın portakal yolcusu
17 Eylül 2024 Salı - 17:05 ‘Rehber’ altın portakal yolcusu 3. Esenler Film Günleri kapsamında yapım destek ödülüne layık görülen “Rehber” filminin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Mert Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı” dedi. Esenler Belediyesi’nin 3. Esenler Film Günleri kapsamında ödüle layık gördüğü “Rehber” adlı kısa filmin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. 5-12 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak festivalde ilk kez seyirciyle buluşacak film, oğlunun ölümü nedeniyle yıllar sonra memleketine dönen bir adamın hikayesini ele alıyor. Mert Erez’in yazıp yönettiği filmde Murat Kılıç, Damla Sönmez, Berkay Şanveren, Meltem Berber, Kemal Burak Alper, Nebil Sayın, Sercan Gülbahar, Ayça Bozkurt Atioğlu, Burak Özbaykuş gibi isimler yer alıyor. Başarılıyla döneceğimize inanıyoruz Rehber’in Türkiye prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmaktan ötürü hayli mutlu olduğunu dile getiren Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı. Önümüzde yurt dışı ve yurt içi başka festivaller de var. Bu festivallerden de başarıyla döneceğimize inanıyoruz. Rehber’in yurt dışı festivallerinde de ülkemizin sinemasını başarıyla temsil etmesini diliyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Filmimize henüz senaryo aşamasında ödül vererek yapım desteği sağlayan Esenler Film Günleri’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Esenler Film Günleri’nin verdiği desteği oldukça önemli buluyorum. Kısa film yapmanın zorlaştığı bir dönemde verilen destekler bizlerin işini gerçekten kolaylaştırıyor. Bu nedenle, Esenler Film Günleri’nin de yıllarca devam etmesini diliyorum.”
Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı
17 Eylül 2024 Salı - 16:19 Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde yeni dönem kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı. Zeytinburnu’nda ikamet edip eğitim gören öğrencilerin 5 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilecekleri belirtildi. Zeytinburnu Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı. 5 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek öğrenci kayıtları için başvurular Zeytinburnu’ndaki Bilgi Evi şubelerinden yapılabiliyor. Öğrenciler erken yaşta becerilerini keşfediyor Bilgi Evleri’ndeki karikatür, temel resim, halk oyunları, drama, anlayarak hızlı okuma, robotik kodlama, mental aritmetik, piyano, bağlama, keman, halk oyunları kurslarının yanı sıra satranç, kâğıt sanatları, eğlenceli bilgiler, beceri ile akıl ve zekâ oyunları gibi alanlarda çocuklar yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Kurs ve atölyelerde öğrenciler haftada bir gün bir araya gelerek çalışmaları sürdürüyorlar. Bir üye aynı anda 3 kurs ve 3 atölye çalışmasına kayıt yaptırabiliyor. Zeytinburnu Bilgi Evleri kurs ve atölye çalışmalarıyla, üyelerin temel el becerileri kazanması, stratejik düşünme biçimleri ile dikkat ve odaklanmalarını geliştirmesi ve çeşitli sanat kollarının inceliklerini öğrenmesi amaçlanıyor. Kurs ve atölyeler mayıs ayına kadar devam edecek Kurs ve atölye faaliyetleri 7 Ekim Pazartesi günü başlayarak 31 Mayıs 2025 tarihine kadar 8 ay boyunca devam edecek. 2 dönem halinde devam edecek olan çalışmaların 2. dönemdeki kayıtları 20 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve dersler 3 Şubat’ta başlayacak. 2, 3, 4, 5, 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin faydalanabileceği etkinliklere katılım için Bilgi Evleri’ne üyelik zorunluluğu aranırken, ayrıca kurs için de başvuru yapmak gerekiyor. Uygun şartları sağlayan Zeytinburnulu öğrenciler, kendilerine en yakın Bilgi Evi’ni ziyaret ederek kayıt yaptırabiliyorlar. Bilgi Evleri’nde Yer Alacak Atölye Çalışmaları: Akıl ve zeka oyunları, satranç, beceri, kağıt sanatları, görsel sanatlar, eğlenceli bilgiler, üreten çocuklar, zihin egzersizleri, dekoratif ahşap süsleme Bilgi Evleri’nde Yer Alacak Kurs Çalışmaları: Anlayarak hızlı okuma, mental aritmetik, bağlama, drama, gitar, piyano, halk oyunları, robotik kodlama, karikatür, temel resim, keman, sahne sanatları, ritim- perküsyon, şan, pratik matematik, modern sanat, natürel sanat, sahne sanatları, modern dans, akıl ve zeka oyunları, beceri, 3D tasarım.