Yerel Haberler
İstanbul
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı 22 Eylül 2024 Pazar - 12:09:26 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ‘Dünya Temizlik Günü’ sebebiyle Sultanbeyli’nde çevre temizliği etkinliğine katıldı. Bakan Bak, “Cam kırıkları orman yangınlarının en büyük sebeplerinden bir tanesi” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Sultanbeyli Belediyesi tarafından Aydos Ormanı’nda düzenlenen çevre temizliği farkındalık etkinliğine katıldı. Bakan Bak, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ve beraberindeki çocuklar ile birlikte Aydos Ormanı’nda çevre temizliği yaptı. Çocuklarla çöp toplayan Bakan Bak, “Cam kırıkları orman yangınlarının en büyük sebeplerinden bir tanesi. Bırakılan her bir cam kırığı güneş ışığında belli süre ısındıkça ve yandıkça nem oranı düşmüş ormanlardaki yangının başlangıcı olabiliyor” ifadelerini kullandı. “Toplumun duyarlı olması gerekiyor” Etkinlik sonrasında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “İnsan öyle bir varlık ki yaptığı şeylerden keyif almalı ve onları hafızasına yerleştirebilmeli. Bu vicdanı, sorumluluğu ve gönüllülük esasını yerleştirmek istiyoruz. Gerçekten gençlerimize bu bilincin verilmesi gerekiyor. İnanıyoruz, onlar bu noktada istekli ve arzulu. Toplumun duyarlı olması gerekiyor. Yanımızdaki arkadaşımızı uyarmamız gerekiyor. Bırakılan her çöpün sonrasında doğuracağı sonuçları başta çevre ve diğer hususlarda önemli olduğunu ifade etmek gerekir” şeklinde konuştu. “Çocukların bilincinin oluşması açısından önemli” Bakan Bak, “Güzel bir etkinlikti bence, çocuklar heyecanlıydı. Çocukların bilincinin oluşması açısından önemliydi. Kendilerinin çöp toplaması ve o bilinci görmeleri önemli. Burası geldiğimizde çok kirliydi ve temizleyerek bir noktaya getirdik" diyerek çevre temizliği konusunda bilincin artırılması gerektiğinin altını çizdi.
22 Eylül 2024 Pazar - 11:35 Doğuşlu akademisyenler “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Stanford Üniversitesi’nin her yıl hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” 2024 listesine Doğuş Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi, bilimsel çalışmalarıyla ilk yüzde 2’lik dilimde yer alarak uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı. Doğuş Üniversitesi, iki öğretim üyesinin Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2024” listesine girmesiyle bilim dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shahram Minaei ve Bilgisayar Mühendisliği ile Temel Bilimler Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazem Azizi, prestijli listeye layık görüldü. İki kategoride değerlendirildiler Akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi kriterler doğrultusunda hazırlanan liste, bilim insanlarını “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olmak üzere iki kategoride değerlendiriyor. Prof. Dr. Shahram Minaei hem kariyer boyu hem de yıllık etki kategorisinde sıralamaya girerek, "Elektrik ve Elektronik Mühendisliği" alanında 119 bin 204 bilim insanı arasında 311’inci sırada yer aldı. Bu sıralama ile yüzde 0.26’lık dilimde yer alan Prof. Dr. Minaei, akademik alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı. Prof. Dr. Kazem Azizi ise “Nükleer ve Parçacık Fiziği” alanında yıllık etki kategorisinde, 151 bin 105 bilim insanı arasında 1884’inci sırada yer alarak, yüzde 1.24’lük dilime girdi.
Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:51 Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı 83 yaşında hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci, son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz günlerde 83 yaşında hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci’nin cenaze namazı, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılındı. Cenaze törenine; Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Trabzonspor eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu, Sadri Şener, Muharrem Usta, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Ekinci’nin yakınları ve sevenleri katıldı. Ekinci’nin naaşı cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Ertuğrul Doğan: “Şamil Başkan, Trabzonspor efsanesini oluşturanların başında geliyor” Camia olarak çok üzgün olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Trabzonspor efsanesini oluşturanların başında geliyor. Yeri asla dolmayacak. Ailesi başları sağ olsun diyorum. Allah sabır versin. Tüm Trabzonspor camiasının başı sağ olsun. Çok önemli bir değerdi bizim için. Trabzon efsanesinin doğuşu ve İstanbul saltanatının yıkılması açısında çok önemli bir değerdi. Çok üzgünüz. Mehmet Ali Bey de öyleydi. Allah rahat eylesin tekrardan. Bunlar Trabzonspor efsanesi oluşturan önemli değerlerdir. İkisini bu yıl içerisinde kaybetmiş olduk. Gerçekten çok üzgünüz. Yerleri dolmaz ama oluşturdukları efsanenin değerinin bilmesi açısından çok değerli. Trabzonspor efsanesinin devam etmesi için herkese görev düşüyor. Bu günlerde görüyoruz; bizim gerçekten kendimizden başka dostumuz yok. Konu ne olursa olsun Trabzonsporluların bir arada olup, bir arada hareket ediyor olması gerekiyor. Camiada bu bilincin çok hızlı bir şekilde yerleşiyor olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Muharrem Usta: “Bizim gerçek anlamda efsane başkanımız” Efsane bir başkanı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyen Trabzonspor’un eski başkanı Muharrem Usta, “Şamil başkan herkesin bildiği gibi bizim gerçek anlamda efsane başkanımız. Çok zor bir dönemde, çok zor şartlar altında, üstelik Trabzonlu olmayan bir başkan olmasına rağmen öyle bir başkanlık dönemi geçiriyor Anadolu takımı olarak lige çıkmışsınız ve 4 defa peş peşe şampiyon oluyorsunuz. O kısa döneme sığan müthiş bir başarı. Ona göre biz genç bir nesil olarak baktığım zaman gerçekten tarifi imkansız bir iş başarmış. Takdir etmemek elde değil. Bizim için, kulüp için çok büyük bir değer. Gençlerin bilmesi ve hafızalarda yer edinmesi gereken çok büyük bir değer kendisi. Her şey için minnettarız. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Milli voleybolcu Eda Erdem, A101 marka yüzü olarak Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı’na katıldı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:41 Milli voleybolcu Eda Erdem, A101 marka yüzü olarak Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı’na katıldı LEAD Network Türkiye Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı, A101 ana sponsorluğunda ve A Milli ve Fenerbahçe SK Kadın Voleybol Takımları Kaptanı Eda Erdem’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Perakende ve tüketim ürünleri sektöründeki kadın yöneticileri çekmek ve oranı arttırmak amacıyla kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan LEAD Network Türkiye’nin Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı, 17 Eylül’de İstanbul’da A101 ana sponsorluğuyla gerçekleştirildi. Etkinliğin A101 oturumu ‘Kadın Liderlerin Gücü: Spor ve İş Dünyasında İlham Verici Yolculuklar’ başlığıyla sunucu, yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde ve A Milli ve Fenerbahçe SK Kadın Voleybol Takımları Kaptanı Eda Erdem’in katılımıyla düzenlendi. ’’A101’in güvenilir olması, herkese hitap eden marka olması benim için öncelik oldu’’ A101’in marka yüzü Eda Erdem, ’’A101 ile Kazanan Ol’’ marka iş birliğiyle ilgili, ’’A101’in ’Kazanan Ol’ projesi geldiğinde markanın her kesime hitap eden yapısı ve güvenilirliği benim için işleri çok kolaylaştırdı. Hayatın her alanında ’’Kazanan Ol’’ fikriyle izleyicilere çok güzel motivasyon kazandırdığımızı düşünüyorum. A101 gibi değerli markayla anılmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. A101 ailesini çok seviyorum ve aramızda çok güzel organik bir bağ var. A101’in her zaman ailemizin içinde, güvenilir ve herkese hitap eden bir marka olması benim için tercih sebebi oldu’’ ifadelerini kullandı. Eda Erdem’in açıklamalarının ardından oturumun kapanışı yapan Yekta Kopan, “Slogandaki kazanan ol ifadesi için A101 ailesini de ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye’nin her anlamda kazanmaya ihtiyacı var. Burada seninle buluşmaları da çok doğru olmuş’’ şeklinde konuştu.
Telefon koleksiyoncusu teknisyen Ekrem Karagüdekoğlu çağrı cihazlı saldırıyı değerlendirdi
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:39 Telefon koleksiyoncusu teknisyen Ekrem Karagüdekoğlu çağrı cihazlı saldırıyı değerlendirdi Telefon koleksiyoncusu elektronik teknisyeni Ekrem Karagüdekoğlu, Lübnan’daki çağrı cihazlı saldırıyı değerlendirdi. Kendi koleksiyonunda da bulunan çağrı cihazlarının çalışma prensibini anlatan Karagüdekoğlu, "Herhangi bir elektronik cihazın uzaktan patlatılması mümkün değil. O bölgede cihazlaz kullanıldığı için İsrail ajanları tarafından özel yaptırılmış modifiyeli cihazlar olabilir" dedi. İsrail tarafından Lübnan’da düzenlenen çağrı cihazlı saldırı, dünya gündemine oturdu. Saldırı sonrası gözler, Türkiye’de de bir dönem sıklıkla kullanılan çağrı cihazlarına çevirdi. 1997 yılından itibaren cep telefonu tamiri işiyle uğraşan telefon koleksiyoncusu Ekrem Karagüdekoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koleksiyonunda Lübnan’da patlayan çağrı cihazlarından da bulunduran Karagüdekoğlu, cihazların çalışma prensibini anlattı. Elektronik cihazların normal şartlarda uzaktan patlatılmasının mümkün olmayacağını savunan Karagüdekoğlu, "Herhangi bir elektronik cihazın uzaktan patlatılması mümkün değil. Bunlar o bölgede cihazlar kullanıldığı için İsrail ajanları tarafından özel yaptırılmış modifiyeli cihazlar olabilir. Elektronik cihazın patlaması kesinlikle mümkün değil. Pager çağrı cihazları cep telefondan önce çokça kullanılan teknolojidir. Bunlar radyo sinyalleri ile çalışır. Karasal yayın olduğu için uzun mesafelere kadar baz istasyonlara veya uyduya ihtiyaç duymazlar. Bu da bunları güvenli kılıyor. Çünkü bulunduğunuz konumu kestiremezsiniz. En fazla hangi şehirden sinyal aldığı çıkar ortaya. Cihazın nerede aktif olduğu adım adım takip edilemez. Ancak cep telefonları ve uydu telefonları nokta atışı bulunduğunuz konumu size gösterebilir” ifadelerini kullandı. “Bunları ısıtarak patlamazsınız” Cihazın uzaktan patlatılamayacağını söyleyen Karagüdekoğlu, “Uzaktan ısıtılarak patlatıldı. Bunların hepsi hikaye. Bilmeyen kişiler tarafından kurgulanmış ezbere söylenmiş şeyler. Mümkün değil. İçerisinde çıkış noktaları vardır. Bunları ısıtarak patlamazsınız. Sadece artı çıkış uçlarını içerisine konan mini bombayı tetiklemek için voltajları kullanılabilirsiniz. İsrail ajanları tahminimce bunları takip edemeyeceklerini biliyorlar. Kendileri bunları yaptırmışlar ve piyasa sürmüşler. Talep te olduğu için, kimse böyle bir şey yaşanacağını düşünmemiş. Bu şekilde olmuş olabilir” dedi.
Dursun Özbek: "Eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak"
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:39 Dursun Özbek: "Eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak" Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son dönemde haksız şekilde itham edildikleri bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Bu süreç yargıya intikal etmiş vaziyette. Söz veriyorum, eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak. Eğer bu iddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanların da bu camiaya hesap vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenleniyor. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, mali tablolarla ilgili bilgiler vererek, "Yaklaşık 5.5 milyar TL’lik dönem sonu karına ulaştık. Bu dönem sonu karı Galatasaray tarihinde bir rekoruna da işaret ediyor. Yaklaşık 200 milyon TL olan Galatasaray Spor gelirlerinin, 2 milyar TL’nin üzerine çıkması ve 17 milyon Euro olan sponsorluk gelirlerinin de 60 milyon Euro’ya çıkmasıyla dolayı bu kar oluşmuştur. Kur farkına rağmen bu rakamın önemli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız çalışmaların meyvelerin sonucu almaktan dolayı çok mutluyuz. Her zaman Galatasaray’ın çıkarlarını koruyarak daha iyini başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu. "Yeni sponsorluk anlaşmasını askıya aldık" Kulübün şu anda 40’tan fazla sponsorluk anlaşması olduğunu hatırlatan Başkan Özbek, "Bu sözleşmelerin hepsi kulübümüzün çıkarlarını korumak üzere hazırlanmış özel sözleşmelerdir. Sponsorluk sözleşmesine aykırı tanıtım yada davranış sözleşmenin tek taraflı fesih edilmesi anlamına gelir. Dün akşam itibarıyla yeni sponsorluk anlaşmasını askıya aldık. Elimize netleşen bilgi ve belge olmamasına rağmen bu kararı aldık. Süreci takip ediyoruz. Bu konuda son kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu. "Geçenlerde silah çekilmesine giden tatsız bir olay yaşadık" Mecidiyeköy’deki binayı konut projesine dönüştürerek, 1.3 milyar TL gelir elde ettiklerini söyleyen Özbek, "126 bağımsız bölüm satıldı. Elimizde 61 tane bağımsız bölüm var. Buradan elde ettiğimiz fonla Florya’daki 45 dönümlük araziyi satın aldık. 1.1 milyar TL’lik ek hasılat daha bekliyoruz. Bugüne kadar inşaatın uzamasının sebebi çalıştığımız şirketin, yaptığımız anlaşmasının koşullarına uymaması ve bu konuda bize zorluk çıkarmasından dolayı kaynaklanıyor. Hatta geçenlerde silah çekilmesine giden tatsız bir olay yaşadık. Bu yaşanan olayın ne kadar yorucu ve hassas idare edilmesi gerektiğini hatırlattı. Florya’da kulübümüzün kendi imkanlarıyla aldığı arazinin konsolide bütçemize değerleme olarak büyük katkı yaptığı görüyorsunuz. Satın alma kararının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İhale bağımsız komisyon tarafından sürdürülüyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız" ifadelerini kullandı. "İnşallah ekim ayı içinde Kemerburgaz’a geçeceğiz" Yapımı devam eden Kemerburgaz Tesisleri hakkında da bilgi veren Dursun Özbek, "Kemerburgaz’da bir gecikme yaşadık. Bu durumdan dolayı üzgünüm. Planımız sezon başı orada başlamadık. İlk antrenmanımızı da orada yaptık. Bu durumun sebebi formanın konkordato ilan etmiş olması, bundan dolayı işlerin durma noktasına gelmiş olmasıdır. Bu sorunu çözmek amacıyla hızlı bir şekilde çalışmaları kulüp olarak devam ettiriyoruz, bu çalışmalar bitmek üzere. Kemerburgaz hazır demeyi en çok ben istiyorum. İnşallah ekim ayı içinde Kemerburgaz’a geçeceğiz" açıklamasında bulundu. Özbek, Aslantepe’deki arazinin de plan çalışmalarının bittiğini söyledi. "Mağazacılıkta 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 milyon TL" Sportif başarılardan bahseden Başkan Özbek, "Son iki senenin şampiyonu, bu senenin lideri bir futbol takımımız var. Amatör şubelerde aldığımız sayısız madalya ve kupa var. Mağazacılıkta rekor cirolara ulaştık. Bu sezon için 1 milyon forma hedefimiz var. Sezon başından beri 300 bin forma sattık. Günlük ortalama 2 bin forma satıyoruz. 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 milyon TL. Geçen seneki cironun 2 misli. Bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz" dedi. "Eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak" Son dönemde haksız şekilde itham edildikleri bir süreç yaşadıklarını vurgulayan Galatasaray Başkan Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu süreç yargıya intikal etmiş vaziyette. Biz konuyu takip ediyoruz. Söz veriyorum, eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak. Eğer bu iddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanların da bu camiaya hesap vermesi gerektiğine inanıyorum. Temel amacın, bu yönetime iş yapamaz hale getirmek olduğunu düşünüyorum. Biz hiçbir çıkarımız olmadan, sadece Galatasaray sevgisiyle bu kulübe katkıda bulunmak için geldik. Yaklaşık 3 ay önce Galatasaray tarihinde rekor oyuyla bizi bu onurlu göreve layık gördünüz. Şimdi bizi yapmak istediklerimizden alıkoymaya çalışanların Galatasaray’a ne kadar zarar verdiklerini hepimizin görmesini istiyorum. Tüm bunlara rağmen aynı hedefle çalışmaya devam edeceğiz. Şeffaf olmaya, fikirlerinizi almaya, yapıcı eleştiricilerinizi dinlemeye devam edeceğiz. Galatasaray son dönemlerde kavgalardan, çekişmelerden çok çekti. Bunların hiçbirisi camiamıza iyi gelmedi. Bunu en iyi bilenlerden birisi benim."
TV+ ve TRT’nin dijital platformu tabii’den iş birliği
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:31 TV+ ve TRT’nin dijital platformu tabii’den iş birliği TV+ ve TRT’nin dijital platformu tabii yeni bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nden seçili maçların yanı sıra tabii orijinal dizileri ve TRT arşivinden sevilen içerikler iki yeni kanal aracılığıyla TV+ aboneleri ile buluşacak. TV+ ve TRT’nin dijital platformu tabii’nin imza attığı üç yıllık anlaşma ile spor ve eğlence kategorisinde iki yeni kanal yayın hayatına başlıyor. Yeni kanallar, "tabii spor" ve "tabii tv" isimleriyle izleyiciyle buluşacak. Anlaşmayla TV+ kullanıcıları, tabii spor kanalında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nin seçili maçlarını ve tabii tv kanalında ise seçili tabii orijinal dizilerini ve TRT arşivinden sevilen içerikleri izleyebilecek. Anlaşma çerçevesinde, her iki kanal da ilk aşamada sadece TV+ ve tabii platformlarında Premium abonelere sunulacak. Turkcell Pazarlama ve Dijital Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgüç, “Güçlü altyapımız ve yenilikçi servislerimizle tam 30 yıldır Türkiye’ye değer katıyoruz. Yaptığımız her işte olduğu gibi, dijital platform yayıncılığı alanında sunduğumuz Türkiye’nin süper içerik platformu TV+’ın da lider bir konuma yerleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Kullanıcılarımızın beklentilerini göz önüne alarak, yeni kanal ve içeriklerle TV+’ı büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizde sporun ve özellikle futbolun ne kadar çok sevildiğini biliyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz içeriklerimizi Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nin seçili maçları başta olmak üzere spor ve eğlence kategorilerinde birçok yeni içerikle zenginleştiriyoruz. TRT’ye, tabii platformuna ve iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol ise “Dünyanın sayılı yayıncılık markalarından biri olan TRT’nin dijital platformu tabii ile Turkcell’in dijital TV platformu TV+ arasında başlattığımız bu güçlü ortaklık, bizlere hem büyük bir gurur hem de heyecan veriyor. tabii olarak, kurulduğumuz ilk günden bu yana dijital yayıncılık alanında fark oluşturmayı, Türk dizi sektörüne yepyeni bir soluk getirmeyi ve nitelikli, özgün ve yerli içeriklerimizi her yaş grubundan seyirciyle buluşturmayı kendimize vazife edindik. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının tümünü yayınlayan tek dijital platform olarak spor yayıncılığında da yeni bir dönemi başlattık. Bugün attığımız bu adımla, sınırsız eğlence ve keyif sunan içeriklerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ortaklığın, dijital yayıncılık dünyasında yeni kapılar açacağına ve izleyicilere daha zengin ve daha kaliteli içerikler sunulmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. TV+ ile iş birliğimizin hem sektörümüze hem de izleyicilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde görüş bildirdi. tabii spor, TV+’ta 75 numaralı kanalda izleyicilerle buluşacak. Kanal, her maç gününde Avrupa Kupaları’ndan bir yabancı maçı TV+ ve tabii platformlarına özel olarak canlı yayınlayacak. TV+ kullanıcıları UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi maçları ile UEFA Konferans Ligi’nin seçili maçlarını tabii iş birliğiyle izleyebilecek. Temsilcilerimizin maçları ise TRT 1 ve TRT Spor’da yer almaya devam edecek.
DeepL yeni özelliğini duyurdu
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:29 DeepL yeni özelliğini duyurdu DeepL, kurumsal iletişim ve marka tutarlılığıyla ilgili sorunların çözümü için ’Sözlükçe Oluşturucu’yu tanıttı. Yeni Sözlükçe Oluşturucu’nun yanı sıra genişletilmiş dil desteği ve daha fazlasını da içeren gelişmiş DeepL sözlükçe işlevi, küresel çapta iş çevirilerine hız kazandırarak zaman, emek ve maliyet tasarrufu hedefliyor. Uluslararası dil AI şirketi DeepL, profesyonellerin ve şirketlerin belirli terimlerin çevirilerini kişiselleştirmelerine imkan tanıyacak çeviri tutarlılığını ve doğruluğunu artıran yeni özelliğinde çeşitli güncellemeler yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre; yeni Sözlükçe Oluşturucu’nun yanı sıra genişletilmiş dil desteği ve daha fazlasını da içeren gelişmiş DeepL sözlükçe işlevi, küresel çapta iş çevirilerine hız kazandırarak zaman, emek ve maliyet tasarrufu hedefliyor. Özellik ayrıca çeşitli yeni dillerde ve DeepL’in tarayıcı uzantıları ve entegrasyonlarında da sunulacak. Yapılan açıklamaya göre; yeni özellik hem web üzerinden hem de Google Workspace ve Microsoft 365 gibi uygulamalarda daha da erişilebilir ve akıcı bir kullanıcı deneyimi için mevcut iş akışlarına uyum sağlıyor. Ürün Başkan Yardımcısı Christopher Osborne, "AI destekli çeviriler, günümüzün giderek daha bağlantılı bir hal alan dünyasında dil engellerini aşmak isteyen işletmeler için büyük öneme sahip. Sürekli olarak DeepL deneyimini iyileştirmenin ve dünya çapında 100 binin üzerindeki müşterimize daha fazla katma değer ve yatırım getirisi sağlamanın yollarını araştırıyoruz" dedi.
Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı Gençlik Spor ve Sağlık Merkezi kısa sürede tamamlanacak
18 Eylül 2024 Çarşamba - 14:27 Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı Gençlik Spor ve Sağlık Merkezi kısa sürede tamamlanacak Sultangazi Belediyesi tarafından Yayla Mahallesi Gençlik Spor ve Sağlık Merkezi’nin yapımına hızla devam edilirken, en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Sultangazi Belediyesi tarafından Yayla Mahallesi Gençlik Spor ve Sağlık Merkezi’nin yapımına tüm hızla devam ediliyor. Merkezde yaz kış demeden ilçe sakinlerinin doyasıya yüzebileceği kapalı yüzme havuzu yer alacak. Yüzme bilmeyenlerin de öğreneceği, profesyonel bir sporcu olma imkanı yakalayabileceği yüzme havuzu ilçe sakinlerin uğrak yeri olacak. Kadınların sağlıklı yaşamın kapılarını aralayarak rahatça spor yapmaları için merkezde kadın spor merkezi oluşturulacak. Katılımcılar uzman eğitmenler eşliğinde birçok dalda spor yapma imkanı bulacak. Sanat ve meslek atölyeleri Merkezde yer alacak farklı branşlar ve atölyeler sayesinde vatandaşlar ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirebilecek. Meslek atölyeleri, hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere de farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Merkezde vatandaşlara sağlık hizmeti veren aile sağlığı merkezi ile 112 acil servisi de yer alacak. Merkezde derslikler, kütüphane, çok amaçlı salon, muhtarlık ve fatura ödeme merkezi de bulunacak. “Mahallelilerimizin gözde mekanı olacak” Kültür merkezlerinin önemine değinen Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Sosyal yaşam alanlarımızın kalitesini yükseltecek çalışmalarımızı önemsiyoruz. Bu yüzden ilçemizi kültür merkezleriyle donatıyoruz. Vatandaşımızın birçok hizmete tek bir çatı altında erişebileceği kültür merkezlerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Yayla Mahallemize yüzme havuzundan sanat meslek atölyelerine, spor salonundan sağlık merkezine bir çok ihtiyacı karşılayacak devasa bir kültür merkezi kazandırıyoruz. Yayla Mahallesi Gençlik, Spor ve Sağlık Merkezi şimdiden komşularımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Çevreseverler, temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek için Ataşehir’de buluşuyor
18 Eylül 2024 Çarşamba - 13:41 Çevreseverler, temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek için Ataşehir’de buluşuyor Ataşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye, Dünya Temizlik Günü’nde “Temiz Bir Çevre, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçiyoruz” sloganıyla etkinlik düzenleyecek. Ataşehir’de bir araya gelecek olan çevreseverler; etkinlik kapsamında doğaya atılan atıkları toplayıp onları sergileyecek ve duyarsız insanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini gözler önüne serecekler. “Daha yeşil bir Ataşehir” için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ataşehir Belediyesi, doğaya sahip çıkmaya ve toplum bilincini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü’nde, çevre hassasiyetini artıracak ve temizlik eylemlerine destek olmayı özendirecek etkinlikler düzenleniyor. Kayışdağı Mahallesi’nde yapılacak Bu yıl Ataşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye iş birliğiyle, “Temiz Bir Çevre, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçiyoruz” sloganıyla hazırlanan etkinlik, 21 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da Kayışdağı Mahallesi Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda başlayacak. Ataşehir’de bir araya gelen çevreseverler; doğaya atılan atıkları toplayacak, onları sergileyecek ve duyarsız insanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini gözler önüne serecekler. Plastik şişe ve bardak kullanılmayacak Doğaya büyük zararlar veren plastik atık sorununa dikkat çekilmesi için de etkinlik esnasında plastik şişe ve bardak kullanılmayacak, çevreseverler etkinliğe termos ve matara gibi yeniden kullanılabilir ürünlerle katılacaklar. Ataşehir Belediyesi, çevreye sahip çıkmak için harekete geçmek isteyen tüm vatandaşları “Temiz Bir Çevre, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçiyoruz” sloganıyla hazırlanan etkinliğe davet ediyor.