TEKNOLOJİ - 24 Eylül 2024 Salı 12:02

Vodafone Business, Yargıcı’ya sunduğu çözüm ağını genişletti

A
A
A
Vodafone Business, Yargıcı’ya sunduğu çözüm ağını genişletti

Vodafone Business, sunduğu MPLS VPN çözümüyle Türkiye’nin önde gelen markalarından Yargıcı’nın dijitalleşme yolculuğunda çözüm ortağı oldu.



Vodafone Business, sunduğu hizmetlerle şirketlerin teknoloji iş ortağı olarak, onların dijital dönüşümlerine destek olurken, müşterilerinin iş yapış süreçlerini kolaylaştırmayı mümkün kılıyor. Bu noktada giyimden dekorasyona kadar çeşitli ürün gamıyla Türkiye’nin önde gelen markalarından Yargıcı’ya MPLS VPN çözümü uygulamasıyla hizmet vermeye başlayan platform, sunduğu kapalı, güvenli ve yedekli erişimi hizmetiyle, kurumsal müşterisinin operasyonel verimlilik ve dijitalleşme yolculuğundaki en önemli partnerlerinden biri oldu.



Yapılan açıklamaya göre, daha öncesinde her bir lokasyonu birbirinden bağımsız internet hatlarıyla yönetmeye çalışan Yargıcı, MPLS VPN teknolojisiyle hem merkezi erişimi hem de tüm lokasyonların birbirine erişimini sağlamış oldu. Platform böylece marka için güvenli, yedekli ve kesintisiz bir erişim sağlarken, çoklu lokasyonlarda yönetim kolaylığına imkân tanıyan bir çözümü de iş ortağına sundu.



“Tüm erişim altyapısının güvenli bir şekilde yönetilmesine katkı sunduk”


Platform olarak Türkiye genelindeki tüm KOBİ ve işletmelerin güvenilir dijital dönüşüm danışmanı olarak yanlarında olmaya devam etmeyi hedeflediklerini dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:



“Dünyanın önde gelen mobil operatörlerinden biri olmamızın yanı sıra, Vodafone Business olarak da nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut uygulamaları, veri merkezi gibi teknoloji ve inovasyonlarımızla, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik birçok çözümü de sunuyoruz. Bu bağlamda teknoloji iş ortağı olduğumuz Yargıcı’nın erişim altyapısının merkezi ve güvenli olarak yönetilmesine imkân tanımış olduk. İş ortağımızın bundan önceki iş süreçlerinde her bir lokasyonu birbirinden bağımsız internet hatlarıyla çalışıyordu. Yani merkezin ve lokasyonların birbirine kapalı bir erişimi yoktu. MPLS VPN (Sanal Özel Ağ) teknolojimiz sayesinde Yargıcı, güvenli ve yedekli olarak hem merkezi hem de tüm lokasyonların birbirine erişimini uçtan uca sağlamış oldu. Bu projeye 45 lokasyon için başlamıştık. Şu anda ise projede bu sayıyı artırarak 80 lokasyona ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”



MPLS VPN ile internet kesintilerinin önüne geçildi


Yargıcı Bilgi Teknolojileri Direktörü İnanç Delibalta ise platform ile gerçekleştirdikleri bu iş birliğinin, şirketleri adına dijital dönüşüm yolculuklarında önemli bir adım olduğunu ifade etti. “Şirketimizin Türkiye genelinde birçok lokasyonunda operasyonel verimliliği artıran ve güvenli iletişim altyapısına geçişimizi sağlayan bu çözüm, tüm ekosistemimize büyük değer kattı. 2023 yılında 46 kesinti yaşadık ve hepsi de sonuçları olan kesintilerdi. Vodafone Business ile 11 kesinti karasal olarak meydan gelse de devreye giren 4.5G devreleri vasıtasıyla, oluşan kesintilerin önüne geçildi” diyen Delibalta, projeye başladıklarında 45 lokasyon hedeflediklerini, ancak platformun esnek ve ölçeklenebilir çözümleri sayesinde bu sayıyı 80 lokasyona çıkarmayı başardıklarını sözlerine ekledi.



Platformun MPLS VPN teknolojisi ile işletmeler tüm operasyonlarını birbiriyle bağlayan bağımsız, özel ve güvenli bir ağ kullanabilirken, simetrik bağlantı ile eşit hızda veri yükleyebiliyor veya indirebiliyor. Özel portal üzerinden tüm ürünlerinin performansını takip edebilen şirketler, bu teknoloji sayesinde ayrıca yüksek altyapı maliyetlerine katlanmadan erişim altyapısını oluşturabiliyor ve operasyonlarına dahil edilen yeni lokasyonları için de sonradan esnek bir şekilde erişim sağlayabiliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CANiK yeni görevler için ADEX 2024’te CANiK’in aralarında bağlı bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri, bölgenin en önemli savunma sanayi buluşmalarından Azerbaycan’daki ADEX 2024 fuarında yeni iş birliklerine adım atacak. "5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX 2024)", başkent Bakü’de kapılarını açtı. Türk savunma sanayinin güçlü bir katılım sağladığı fuar, Avrasya ve Kafkasya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından delegasyonları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından CANiK ve bağlı bulunduğu SYS Grup şirketleri AEI Systems ve UNIROBOTICS ile fuardaki yerini aldı. CANiK’in, Azerbaycan Donanması tarafından aktif olarak kullanılan 12.7x99 mm CANiK M2 QCB ağır makine tüfeğinin yanı sıra, CANiK M2F ve CANiK M3 modelleri de ADEX 2024 katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ürünler arasında yer aldı. UNIROBOTICS tarafından geliştirilen yüksek teknolojiye sahip Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ve AEI Systems’ın dünyaca ünlü, düşük geri tepmeli VENOM LR orta kalibre topu, fuarda sunulan yenilikçi çözümler olarak dikkati çekti. Grup şirketleri, fuar boyunca bölgedeki askeri iş birliklerini güçlendirmek, yenilikçi ürünlerini bölgesel ve küresel ölçekte yeni kullanıcılarla buluşturmak için temaslarda bulunacak. “Azerbaycan’da ürünlerimizle yakaladığımız yüksek memnuniyeti yeni ürünlerle daha da artırmayı amaçlıyoruz” CANiK Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi N. Didem Aral, Azerbaycan’ı stratejik bir ortak gördüklerini ve iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımlar attıklarını söyledi. Azerbaycan’ın savunma alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere yüksek kaliteli ve güvenilir ürünler sunduklarına işaret eden Aral, özellikle başta CANiK M2 QCB olmak üzere, ürünlerinin Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmasının, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini vurguladı. ADEX 2024’ü Azerbaycan ile mevcut iş birliğini daha da ileriye taşımak ve yeni stratejik ortaklıklar kurmak için bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Aral, “Dünyanın farklı bölgelerinde kendini kanıtlamış çözümlerle hem CANiK’in hem de Türkiye’nin savunma sanayindeki gücünü en iyi şekilde temsil etmeyi ve yeni sorumluluklar üstlenmeyi hedefliyoruz. Azerbaycan’da ürünlerimizle yakaladığımız yüksek memnuniyeti yeni ürünlerle daha da artırmayı amaçlıyoruz. CANiK olarak, hem ulusal hem de uluslararası alanda güvenilir bir savunma sanayii markası olma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Bursa Sosyal medyada yayılan müstehcen görüntüler sonrası 3 şüpheli gözaltına alındı Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Tophane Surları’nda yaşanan müstehcen görüntülerle ilgili çalışma başlatan ekipler, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Olay, 20 Eylül’de merkez Osmangazi ilçesinde bulunan 2700 yıllık Tophane Surları’nda meydana geldi. Sosyal medyaya düşen müstehcen görüntüler sonrası Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına alan ekipler, müstehcen görüntülerdeki kişilerin M.T. (27) ve H.K.(31) olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheliler, merkez Yıldırım ilçesinde farklı mahallelerde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli M.T. ve H.K. hakkında, ’Müstehcenlik’ suçundan adli tahkikat yapıldı. Görüntüyü çeken şüpheli de bulundu Görüntüyü kaydederek sosyal medyada paylaşan kişiyi yakalamak için çalışma başlatan ekipler, yine çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına alarak görüntüyü çeken kişinin Z.F. (31) olduğunu tespit etti. Z.F., ’Suçu bildirmemek ve müstehcen görüntüleri yayınlamak’ suçuyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Z.F., emniyette verdiği ifadede, "Görüntüyü çektikten sonra işte olduğum için vaktim yoktu. Polise başvuruda bulunamadım. O yüzden sosyal medya hesaplarına attım" dediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.F., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Muğla Bodrum FK galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, geçtiğimiz hafta Hatayspor karşısında aldıkları galibiyeti bu hafta Adana Demirspor maçında elde edecekleri 3 puanla taçlandırmak ve galibiyet serisi başlatmak istediklerini söyledi. Tarihinde ilk kez Trendyol Süper Lig’de mücadele eden Bodrum Futbol Kulübü, ligin 7. haftasında 29 Eylül Pazar günü saat 19.00’da Adana Demirspor’u konuk edecek. Bodrum İlçe Stadyumu’nda mücadelenin hazırlıklarına başlayan yeşil-beyazlı ekip, geçtiğimiz hafta deplasmanda Hatayspor’a karşı alınan galibiyetinin ardından, evinde Adana Demirspor’u mağlup edip galibiyet serisi yakalamak istiyor. Bodrum FK’da sakatlıkları bulunan Obekpa, Christophe Herelle ile kart cezası bulunan Fredy maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan ancak takımla birlikte idmana çıkan Taylan ve Üzeyir’in durumu ise maç günü netlik kazanacak. İsmet Taşdemir: "İyi bir oyunla galip gelmek istiyoruz" Adana Demirspor maçından galip ayrılmak istediklerini söyleyen Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Bu sezon yaptığımız her aksiyonun doğru olduğu bir maçı geride bıraktık, ilk deplasman galibiyetimizi aldık. Şimdi 2’de 2 yapma şansımız var. Evet, Adana Demirspor geçen seneye göre güç kaybetti. Bu hafta hocaları değişti. Muhtemelen yeni hocayla ya da mevcut olan hocalardan biriyle devam edecektir. Ama kadrolarına baktığımız zaman geçen seneki o iyi olan kadronun içinde bulunmuş 6 oyuncusu var. Buna ilave olarak oynamayan birkaç oyuncu ile kiralık verdikleri oyuncuları geri geldi. Dolayısıyla hiçbir zaman yabana atılacak bir takım değil. Özellikle deplasmanda oynadıkları maçlarda Fenerbahçe’ye 1-0 yenildi, Kasımpaşa’yla 2-2 berabere kaldılar, Antalya’da 90+8’de gol yiyip mağlup oldular. Dolayısıyla deplasmanda çok iyi oynayan bir takım, etkili de oyuncuları var. Bizim de kendimize göre etkili taraflarımız var, iyi bir mücadeleyle, iyi bir oyunla galip gelmek istiyoruz ama dışarıdan gözüktüğü kadar kolay bir maç değil. Biz de bir şeyleri oturtmaya çalışıyoruz. Özellikle sakat ve cezalı oyuncularımızın çok oluşundan dolayı biraz format değiştirdik. Çok önceden oynadığımız bir formata geri döndük gibi oldu. Değiştirebiliriz de aynı formatta da devam edebiliriz. Maç neyi getirir, neyi götürür de bilmiyoruz açıkçası. Dolayısıyla da biz hangi formatta oynarsak oynayalım, şuna inanıyoruz; mücadele gücü yüksek olduğu zaman, takım birlikteliği en üst seviyede olduğu zaman ve özellikle takım boyunu en alt seviyeye indirdiğimiz zaman biz hep başarılı oluyoruz. Onları yaptığımızda yine iyi oyunlarımızdan bir tanesini oynayıp maçı kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Taylan Antalyalı: "Umarım güzel bir sezon geçiririz" Bodrum FK’da forma giydiği için mutlu olduğunu söyleyen başarılı futbolcu Taylan Antalyalı ise, “Burada olduğum için çok mutluyum. Muğlalıyım, 16 sene oldu buradan çıkalı, tekrar evime döndüğüm için çok mutluyum. Kulübün hedefleri doğrultusunda iyi bir sezon geçirmeyi amaçlıyoruz. Uzun yıllar sonra ilk defa lige çıkan bir takımız, onun heyecanı var herkeste. Biz de taraftarlarımızla birlikte bu heyecana ortağız. Umarım güzel bir sezon geçiririz. Uyum sürecini en kısa sürede atlatmayı istiyoruz, iyi de çalışıyoruz. Antrenman eksiğim vardı, bir an önce sahada olmak için çalışıyorum. Adana Demirspor önemli bir camia, güzel ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum. Bulundukları duruma göre de bence gayet de iyi bir iş çıkarıyorlar oyuncu grubu olarak. Bizim için çok önemli bir maç, geçen haftayı galibiyetle kapattık, bu çıkışı sürdürmek istiyoruz. Umarım içeride 3 puanı alıp, diğer haftalara daha umutlu bakarız” diye konuştu.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Öğrencilerimiz için özel ders çalışma alanları oluşturduk” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, öğrencilerin eğitim hayatına katkılar sunan çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini ve öğrenciler için özel ders çalışma alanları oluşturduklarını söyledi. Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’nde öğrencileri, bilişsel gelişime katkılar sunan etkinlikler ve aktivitelerle buluşturduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’nde 7’den 70’e tüm vatandaşları ilgiyle ağırladıklarını ifade ederek, “Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizi her yaş gurubundan vatandaşımıza hitap eden bir eğitim merkezi haline getirdik” dedi. Zengin kitap çeşitliliği Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’nin birçok fonksiyonu içerisinde barındırdığına işaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizde öğrencilerimiz için özel ders çalışma alanları oluşturduk. Bireysel ve grup ders çalışma alanları yer alan Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezimiz, nezih ortamıyla öğrencilerimizi karşılıyor. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizin bilişsel gelişim süreçlerine katkılar sağlayan etkinlikler ve aktiviteler gerçekleştirmeye devam ettiğimiz Canik Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizi her yaş grubuna hitap eden, ayrıca araştırma çalışmalarında kaynak olarak başvurularda bulunulan zengin kitap çeşitliliğiyle donattık” diye konuştu.