EKONOMİ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 10:37

Türk Telekom’a 3 ödül birden

A
A
A
Türk Telekom’a 3 ödül birden

Türk Telekom, dünyanın en saygın kurumlarından Extel’in düzenlediği 2024 Europe & Emerging EMEA Equities Awards’da 3 ödül aldı. Şirket, EMEA bölgesinde kendi sektör kategorisinde lider olarak “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” ve “En İyi Yatırımcı İlişkileri Ekibi” ödüllerini kazanırken, aynı zamanda kendi piyasa değeri kategorisinde tüm şirketler ve sektörler arasında da en yüksek puanı alarak EMEA bölgesinde “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” olarak zirveye yerleşti ve Grand Prix özel ödülünün sahibi oldu.



Türk Telekom, finans alanında önde gelen uluslararası iş dünyası yayıncısı Extel’in düzenlediği 2024 Europe & Emerging EMEA Equities Awards’da 3 ödül birden aldı.



EMEA bölgesinde 11 sektörde aday olan, piyasa değerine göre büyük ve küçük-orta ölçekli 332 şirket arasında birleşik sıralamada birinciliği kazanan ve en çok onurlandırılan 8 şirket arasına giren Türk Telekom piyasa değerine göre tüm küçük-orta ölçekli 229 şirketi geride bırakarak “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” olarak zirveye yerleşti ve Grand Prix özel ödülünün sahibi oldu. Şirket ayrıca EMEA bölgesinde “Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon - TMT” sektöründe aday olan 48 şirket arasında tüm kategorilerde birinci olarak “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” ve “En İyi Yatırımcı İlişkileri Ekibi” ödüllerini kazandı.



Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Türk Telekom yatırımcı ilişkileri olarak, bu alanda EMEA bölgesindeki en iyi şirket seçilmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu prestijli ödül, şeffaflık, güven ve sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı yatırımcı ilişkileri stratejimizin bir sonucudur. Elde ettiğimiz bu başarı yatırımcılarımızla ve analistlerimizle kurduğumuz güvene dayalı, güçlü ve etkili iletişimin bir göstergesidir. Paydaşlarımıza uzun vadeli değer katmaya ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketi olarak uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bizi zirveye taşıyan tüm iç ve dış destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Dünyanın önde gelen yatırımcı ve analistleri kazananları belirledi


Equity Awards ödüllerinin sahipleri, 2024 Developed Europe & Emerging EMEA Executive Team anketine katılan dünyanın önde gelen yatırım fonlarını temsil eden portföy yöneticileri ve analistleri ile aracı kurum analistlerinin, yatırımcı ilişkileri ekiplerine ve şirket profesyonellerine verdikleri oylarla belirlendi. 50 yılı aşkın süredir yayıncılık faaliyetlerine devam eden Extel, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da bulunan şirketleri 2024 Europe & Emerging EMEA Equities Awards organizasyonunda ödüllendirdi.



Türk Telekom’a 3 ödül birden

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Beyağaç Belediyesi okuyucularla yazarları buluşturdu Beyağaç Belediyesi, bu yıl ikinci kez düzenlediği kitap fuarıyla kültürel bir etkinliğe daha imza attı. Büyük ilgi gören fuarda konuşan Belediye Başkanı Sezayi Pütün, "Okuma kültürünü yaygınlaştırma çabalarının bir parçası olarak önemli bir adım" dedi. Beyağaç Belediyesi 2. Kitap Fuarı geniş katılımlı bir törenle açıldı. Başta öğrenciler olmak üzere kitap severlerin yoğun katılım gösterdiği fuarın açılışına Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çöllü, sanatçı Efe Güngör, 8 yazar ve 10 yayınevinin temsilcilerinin yanı sıra davetliler katıldı. Özellikle gençlere ve öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasının hedeflendiği kitap etkinlikte, katılımcılar yayınevleri ve yazarlarla tanışma fırsatı bulurken, birçok kitap da sergilendi. Okumanın önemine değinen Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Beyağaç’ta okuma yazma oranını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Göreve geldikten sonra kitap fuarlarının ikincisini düzenlediklerini ve yoğun katılımdan dolayı mutluk olduklarını ifade eden Başkan Sezayi Pütün, “Göreve geldiğimizden bugüne Kitap Fuarımızın ikincisini düzenliyoruz. Beyağaç’taki gençlere, öğrencilere ve Beyağaç halkının okuma yazması için bir nebzede olsa destek vermeye devam ediyoruz. Öğrencilerimize ve halkımıza mutluluk duyacağımızdan dolayı ikincisini düzenledik. Düzenlediğimiz kitap fuarında ise 10 kitapevi ve 8 yazar katıldı. Halktan ve öğrencilerimizden de ilgi büyüktü, hepsine çok teşekkür ederim. Peygamber efendimize gelen ilk vahiyde bile ‘Oku’ olduğunu için bizde buna kendimize örnek alarak öğrencilerimize ve Beyağaç halkına kitaplarla buluşturduk. Bu fuarı yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. “Okumak, sizleri geliştirir ve bilgi sahibi yapar” Fuarın açılışına katılan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ise öğrencilere okuduğu ilk kitap olan "Beyaz Zambaklar Ülkesinde"yi öğrencilere önerdi. Okuyarak bütün bilgiye sahip olunabileceğini kaydeden Başkan Tatık, “Okuduğumuz zaman öğretiriz, sorgularız. Biz Türkiye Cumhuriyetini kuran, kurarken 37 yıl savaşan, savaşırken de 4980 tane kitap okuyan ve 4 tane dil bilen ve aynı zamanda da geometri kitabı yazan bir ulu önderin kurduğu ülkedeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkedeyiz. Bugün kitap fuarıyla eşleştirerek bunu söylüyorum, ilk okuduğum kitap Beyaz Zambaklar Ülkesinde ve bu kitabı hepinizi tavsiye ederim. Okumanızı bütün kalbimle isterim. Çanakkale Savaşında Çalı Kuşu okuyordu ve aynı zamanda savaşıyordu. Okumak sizleri geliştirir ve sizleri dille kandırmasına gibi kötü şeyleri müsaade etmez. Çünkü okuduğunuz zaman her şeyin doğrusunu öğrenirsiniz. Peygamber efendimizin hayatını okuyarak da öğrenirsiniz, Kuranı Kerime de yazan ayetleri okuyarak da öğrenebilirsiniz” dedi.