GÜNDEM - 25 Eylül 2024 Çarşamba 14:51

Esenyurt’ta zabıta ekipleri okul çevrelerindeki denetimleri sıklaştırdı

A
A
A
Esenyurt’ta zabıta ekipleri okul çevrelerindeki denetimleri sıklaştırdı

Esenyurt Belediyesi Zabıta ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte, ilçe genelindeki okulların çevresinde sıkı denetim tedbirleri alıyor. Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmesini sağlamak amacıyla okul önlerinde trafik düzenlemeleri ile yol kontrolleri yapan ekipler, eğitim yılı boyunca denetimlerini sürdürecek.


Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler, bir yandan okul önlerinde trafik kontrolü yaparak öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişini sağlarken, diğer yandan muhtemel risklere karşı önlem alıyor. Trafik akışını aksatmadan yürütülen bu denetimlerin, yıl boyunca düzenli aralıklarla devam edeceği bildirildi. Ebeveynler ve okul yöneticileri, bu çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkür ettiler.



‘Her şey gayet iyi durumda’


Denetimlerden memnun olduğunu söyleyen veli Hülya Erdoğan; “Giriş ve çıkışların takip edilmesi gerçekten çok önemli, çünkü burada yoğunluk oldukça fazla ve bu durum, öğrencilerin kaybolmasına yol açabiliyor. Bu konuda gösterdiği çabalar için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Şu an her şey gayet iyi durumda.”



Esenyurt’ta zabıta ekipleri okul çevrelerindeki denetimleri sıklaştırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeniden görülen ‘futbolda şike kumpası’ davası mütalaaya gönderildi FETÖ’nün ’futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yeniden görülen 88 sanıklı davada mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanmak üzere Savcılığa gönderilmesine hükmetti. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ’futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davada 4 Haziran 2021’de karar çıkmıştı. Kararın ardından dosyanın gönderildiği İstinaf Mahkemesi, sair suçlar yönünden dosyada usulü eksiklikler olduğu gerekçesiyle kararı bozmuştu. İstinaf Mahkemesi’nin usulen bozma kararı sonrası davanın yeniden görülmesine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya bir kısım sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı. Tutuksuz sanık Necati Keskin ve tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. “İstinaf Mahkemesinin kararını değil, hakkımda beraat kararı veren mahkemenin kararını esas alıyorum” Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanarak savunma yapan tutuklu sanık İlhan İşbilen, “Bu mahkeme daha önce benim hakkımda bir beraat kararı verdi ancak bu karar üst mahkemece incelenmesi sonucu ben tekrar tutuklandım. Benim hakkımda bu kararı veren İstinaf Mahkemesinin kararını değil, hakkımda beraat kararı veren mahkemenin kararını esas alıyorum. Ben 80 yaşında bir adamım, rahatsızlıklarım var” ifadelerini kullandı. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti. Dosya mütalaaya gönderildi Ara kararını açıklayan mahkeme, dava dosyasının mütalaa hazırlanmak üzere Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın ise 35 yıldan 78 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianamede, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu diğer sanıkların ise farklı suçlardan hapsi talep edildi.
Samsun Jandarmanın yakaladığı genç, uyuşturucu madde ticaretinden tutuklandı Samsun’da jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticaretinden adliyeye sevk edilen 20 yaşındaki genç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Atakum ilçesinde jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu F.E.Y. (32), M.A.Y.(23), A.H.(51) ve U.H.(29) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahısların evlerine operasyon düzenlendi. Narkotik dedektör köpeği Tahra’nın da katıldığı aramalarda evlerin, çatı aralarında, çekyat altında ve buzdolabı altına zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan aramalarda 8 kilo 571 gram kubar esrar, 4 adet sentetik ecza hap, 6 kök kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız 9 mm çapında tabanca ve 350 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Olayla ilgili adli F.E.Y., M.A.Y., A.H., U.H. ve B.Y.K.(20) yakalandı. 4 kişi ifadeleri alınıp serbest bırakılırken, gözaltına alınan B.Y.K. ise "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.Y.K. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.