GÜNDEM - 01 Nisan 2025 Salı 14:02

AK Parti İstanbul’dan 200 bin aileye Ramazan ziyareti

A
A
A
AK Parti İstanbul’dan 200 bin aileye Ramazan ziyareti

AK Parti İstanbul, Ramazan ayı boyunca dayanışma ve kardeşlik ruhunu birçok etkinlikle hissettirdi. İl Başkanlığı öncülüğünde 39 ilçede gerçekleştirilen kapsamlı ziyaretlerle 200 bin aileye ulaşıldı. Ramazan’ın bereketini paylaşmak, vatandaşların yanında olmak ve gönül köprüleri kurmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde, ihtiyaç sahiplerine destek olundu, dualar paylaşıldı.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Ramazan boyunca teşkilat mensuplarının sahadaki özverili çalışmalarına dikkat çekerek, "İstanbul’un her köşesinde 200 bin ailemize misafir olduk. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu en güçlü şekilde yaşattık. İhtiyaç sahiplerimizin yanında olmak, onların duasını almak bizim en büyük kazancımızdır" ifadelerini kullandı. Öte yandan iftara 5 Kala programı çerçevesinde AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, 39 ilçede her gün trafikte kalan vatandaşlara iftariyelik ikramında bulunurken, ilçe teşkilatları sahur ve iftar programlarıyla vatandaşlarla bir araya geldi.



Belediyelerden Ramazan ayı etkinlikleri


AK Partili belediyeler, Ramazan ayı boyunca iftar çadırları kurarak binlerce vatandaşa iftar ikramında bulundu. Bunun yanı sıra Ramazan ayının manevi atmosferine uygun kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek İstanbul’un farklı noktalarında Kur’an-ı Kerim tilavetleri, tasavvuf musikileri ve geleneksel Ramazan eğlenceleri ile vatandaşlara huzurlu bir Ramazan yaşattı. Özellikle çocuklara yönelik programlarla, Ramazan ayının birlik ve paylaşma ruhu geleceğin nesillerine de aktarıldı.



İl Başkanı Özdemir’den teşkilata teşekkür mesajı


Ramazan Ayıyla ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Ramazan ayı boyunca İstanbul’un dört bir yanında gönül sofraları kuran, ihtiyaç sahipleriyle dayanışma içinde olan AK Parti İstanbul teşkilatımız, birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde yaşatarak Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışan bir dayanışma örneği sergiledi. Her bir dava arkadaşıma emekleri için teşekkür ediyorum" dedi.



AK Parti İstanbul’dan 200 bin aileye Ramazan ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Nemrut’un ’kalbindeki’ buzlar çözülmeye başladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan doğa harikası Nemrut Kalderası’nın 2 bin 250 rakımlı zirvesinde yer alan göllerden Kalp Gölü’ndeki buzlar çözülmeye başladı. Bölge halkının ve ziyaretçilerin "Kalp" şekline benzemesi nedeniyle "Kalp Gölü" olarak isimlendirdiği Nemrut Kalderası’ndaki "Kalp Gölü" Nisan ayına girilmiş olmasına rağmen hâlâ kışın izlerini taşıyor. Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün hemen yanında yer alan Kalp Gölü, bu yıl kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle hâlâ buzla kaplı durumda. Yılın büyük bölümünde ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunan göl, bu yıl hava sıcaklıklarının geç yükselmesi nedeniyle yüzeyindeki buzlar Nisan ayının ilk haftasında ancak çözülmeye başladı. Nemrut Dağı eteklerinde yaklaşık 2 bin 250 metre rakımda bulunan Kalp Gölü, yalnızca doğal güzelliğiyle değil, aynı zamanda bölgedeki yaban hayatıyla da dikkat çekiyor. Donmuş yüzeyin çözülmeye başladığı bu günlerde hem kıştan kalan manzaraları hem de baharın gelişini bir arada görebilmek mümkün. Bölgede yaşanan Ayı saldırıları nedeniyle valilik kararıyla şuan için ziyarete kapalı olan Bitlis’in eşsiz doğa hazinelerinden Kalp Gölü, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında fotoğrafçılar ve doğa tutkunları için cazibe merkezi haline geldiğini belirtiyor. "Baharın gelişi gecikti ama güzellik eksilmedi" Bölgede uzun süredir doğa ve çevre üzerine haberler yapan gazeteci Abdulhalim Kızılkaya, "Yıllardır Nemrut’un değişimine tanıklık ediyorum ama bu yıl kışın izleri Nisan’a kadar uzadı. Kalp Gölü hâlâ buzla kaplıydı ve yüzeyi yeni yeni çözülmeye başlıyor. Bu durum hem iklim değişikliğinin etkisini gösteriyor hem de doğanın ne kadar güçlü ve sabırlı olduğunu hatırlatıyor. Donmuş haliyle bile bu göl, fotoğrafçılar ve doğa tutkunları için adeta açık hava stüdyosu gibi. Nemrut’un kalbinde saklı bu güzelliğin daha çok tanıtılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. Öte yandan uzmanlara göre ise Kalp Gölü’nün bu kadar geç çözülmesi, iklimsel değişikliklerle birlikte yüksek rakımın etkisine de işaret ediyor. Doğaseverler için bu geç çözülme, gölün en özel anlarına tanıklık etme fırsatı sunuyor.
Bursa Besin tüketiminden sonra ilk 90 dakikaya dikkat Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker, en çok bahar aylarında görüldüğünü belirten uzmanlar, çeşitli uyaranlara bağlı olarak gelişen bir rahatsızlık olan ürtikerin kısa sürdüğü gibi uzun bir süre de devam edilebildiğini söyledi. Besin kaynaklı ürtikerin 90 dakikada kendini gösterdiğini söyleyen Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Gülbiye Güler, bahar aylarında özellikle solunum yollarıyla vücuda alınan polenlerinürtikere yol açtığını söyledi. Uzm. Dr. Gülbiye Güler, "Ürtiker daha derin dokuları tutarsa buna anjiyoödem denir. Bunda dudaklarda, göz kapaklarında, el ve ayak tabanlarında şişmeler meydana gelir. Deri dışında sindirim sistemi ve solunum yolları tutulumu olursa karın ağrısı, midede dolgunluk hissi gelişir. Solunum yollarında ise seste çatallanma hissi, yutkunurken takılma hissi, nefes darlığı ve hastada panik hali görülür. Anjiyoödemde hayati tehlike olabildiğindenacil müdahale gerektirir. Çok nadiren de anafilaksi ve hipotansiyon oluşabilir’’ dedi. Bazı antibiyotiklerin, ağrı kesici, antiinflamatuvar ve kas gevşeticiler ile radyo kontrast maddelerin en sık ürtiker yapan nedenler arasında yer aldığını aktaran Uzm. Dr. Gülbiye Güler, "Özellikle ileri yaşta olan kişilerde sık gelişir ve ürtikerde ilaçlar mutlaka sorgulanmalıdır. Çocuk ve genç yaş gurubunda daha sık görülür. Besin alındıktan 90 dakikalık süre içinde genellikle gelişir. Paketli gıdalar, süt ve süt ürünleri, balık ve deniz ürünleri, yumurta, fındık, fıstık, çilek, muz, kivi, domates, çikolata ve baharatlar ürtiker yapan en sık karşılaştığımız gıdalardır’’ diye konuştu. Akut ürtiker tedavisinde temel ilacın antistaminikler olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Gülbiye Güler, "Akut atak nedeni belirlenebilirse bu tetikleyici faktör uzaklaştırılmalıdır. Antistaminik tedaviye yanıt vermeyen ürtikerlerde sistemik kortikosteroidler genellikle etkili olabilmektedir. Bazı olgulardahistamin 2 blokerleri kullanılabilir. Nadiren fototerapi ve kalsiyum kanal brokerleri kullanılabilir. Plazmaferez, İVİG ve kronik immünospresif tedavi verilebilir. Anjiyoödem tablosu varsa ve larinks tutulumu belirgin olan hastalarda antihistaminik ve sistemik kortikostoroid tedavisine cevap alınamıyorsa, anafilaktik şok riski nedeni ile sistemik adrenalin kullanılması gerekebilir. Fiziksel ürtikerlerin tedavisinde sürtünme, sıcak, soğuk, su ve güneş gibi etkenlerin uzaklaştırılması ile ürtiker kontrol altına alınabilir. Gıda ve gıda katkı maddelerinin ürtikeri tetikleyeceği belirtilerek diyet günlüğü tutması önerilebilir. Şüpheli besinlerin uzaklaştırılması diyeti yararlı olabilir. Uyku bozukluğu ile giden ürtikerlerde antidepresanlar da kullanılabilir. Yerel tedavide ılık veya soğuk banyo, duşlar, soğuk yaş pansuman sınırsız önerilir. Mentole benzer ferahlatıcı, kaşıntı dindirici losyonlar kullanılabilir" şeklinde konuştu.