ÇEVRE - 15 Kasım 2024 Cuma 09:15

Taş ocağındaki patlamayla şehri toz bulutu kapladı

A
A
A
Taş ocağındaki patlamayla şehri toz bulutu kapladı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kent merkezine yakın bir noktada bulunan taş ocağında gerçekleştirilen patlamayla Modernevler Mahalle’sini toz bulutu kapladı. Yoğun toz bulutu etkili olduğu anları mahalle sakinleri cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.



İskenderun ilçesi Modernevler Mahallesi’ne yakın bir noktada bulunan taş ocağında geçtiğimiz gün akşam saatlerinde dinamitle patlatma gerçekleştirildi. Patlamanın etkisiyle adeta mahalle toz bulutunun içerisinde kaldı. Vatandaşlar yaşadıkları zor anları ve kentin bulutun içerisinde kaldığı anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Zaman zaman deprem etkisi yaşatan patlamalarla şok geçiren vatandaşlar, maden ocağından bölgenin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.



Toz bulutunun mahalleyi esir aldığı anları görüntüleyen 23 yaşındaki Mert Yaşarsoy, “Toz bulutundan dolayı balkona çamaşırda seremiyoruz, yıkadığımız elbiseleri tekrardan çamaşır makinesine atmak zorunda kalıyoruz. Her an deprem olacak korkusuyla yaşıyoruz. Taş ocağındaki patlama sırasında evimin damındaydım, bir an çatı profillerinde bir sallantı hissettim ve deprem oluyor zannettim. Tekrardan taş ocağındaki patlamanın sebep olduğunu fark ettim. Deprem korkusuyla bütün mahalleli sokağa çıktı o anki oluşan toz bulutlarından taş ocağında oluşan patlama olduğunu fark ettik. Benim birçok akrabam bu mahallede oturuyor yeni yıkatılan araçların üstlerinde bile bir karış toz oldu, onlar da zaten toz bulutu bittikten sonra tekrardan yıkattılar araçlarını” ifadelerini kullandı.



Taş ocağındaki patlamayla şehri toz bulutu kapladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Havalar soğuyunca balığa talep arttı DENİZLİ (İHA) – Son yılların en kurak sonbahar mevsimini geçiren Denizli’de, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık çeşitlerine olan ilginin de artmaya başladığı belirtildi. Havaların soğumaya başlamasıyla balık tüketiminin de artış gösterdiğini belirten balık çarşısı esnaflarından Ferhat Tak, “Küçük mevsim balıklarımızdan Ege’nin incisi sardalyanın yağlı olduğu bir dönemdeyiz. Hamsiyi mümkün olduğunca Karadeniz’den tedarik ediyoruz. Çinekop her zaman denizlerin paşasıdır, lüferin de küçüğü bu dönemde çok lezzetli oluyor. Büyük balıklarda şuan palamutta bolluk var. Fiyatı tane 250 liradan satılıyor ve büyüklük olarak 1 kilogramın üstüne geliyor. 1 tanesi 1 kilo 300 gram gelenlere denk geliyoruz. Ardından sırasıyla levrek, çupra, kaya levreği, barbun, tekir geliyor. Küçük balıklarımızın fiyatı, hamsinin kilosu 200 liradan, sardalyanın kilosu 200 liradan, istavritin kilogramı 200 liradan, çinekopun kilogramı 450 liradan, palamut tanesi 250 liradan, levrek kilogramı 360 liradan, çupra kilogramı 400 liradan ve kaya levrek kilogramı 380 liradan satılıyor” dedi. Denizli’de balık tüketiminin yüksek olduğunu kaydeden Tak, “Denizli halkımız, balık tüketimi olarak diğer illere göre üst seviyelere çıkmış durumda. Günlük olarak Denizli’mize Ege ve Karadeniz bölgesinden balık sevkiyatı yapıyoruz. Piyasadaki oluşan hareketliliğe baktığımızda Denizli’de günlük tonlarca balık tüketildiğini söyleyebiliriz. Halkımızı sağlıklı yaşamak için haftada en az iki defa balık yemeye davet ediyorum" diye konuştu.