POLİTİKA - 26 Eylül 2024 Perşembe 19:33

Bakan Kurum: "Konut teslim sayımız 101 bin 254’e ulaşmıştır”

A
A
A
Bakan Kurum: "Konut teslim sayımız 101 bin 254’e ulaşmıştır”

Hatay'da temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun anahtarını teslim etmeyi planladıklarını belirterek, deprem bölgesinde 322 bin konutun ihalesinin yapıldığını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a geldi. Bakan Kurum, Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'ne TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde 322 bin konutun ihalesinin yapıldığını vurgulayan Bakan Kurum, "Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, bölgedeki istihdamı, üretimi yeniden canlandırmak için 11 ilimizde kararlı adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Şu an 11 ilde 174 ayrı alanda ve 4 bin 333 köyümüzde ve bu şantiyelerde çalışan 153 bin işçi, emekçi kardeşimizle birlikte bu mücadeleyi canla başla veriyoruz. Şu anda tüm bölgede ihalesi tamamlanan konut sayımız 322 bine ulaşmıştır. Söz verdiğimiz gibi eylül ayı içinde 100 bininci konutumuzun anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ettik ve bu mutluluğu hep birlikte yaşadık. Hamdolsun konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaşmıştır. İnşallah daha önce de ifade ettiğimiz gibi yıl sonuna kadar 200 bin, 2025 sonuna geldiğimizde de 452 bin konut ve iş yerimizi 11 ilimizde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 2025 yılı bitmeden, yeni ve güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşımız, kardeşimiz inşallah kalmayacak. 11 ilimiz sanayisi, turizmi ve kültürüyle yeniden ayağa kalkana kadar da tüm ekibimizle bölgeden ayrılmayacağız. Elimiz, gönlümüz her zaman deprem bölgesinde olacak" dedi.

Ramazan İlın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlandı Bu sezon 36 takımla lig formatında oynanan UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçları tamamlandı. UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezon 36 takımla oynanacak lig formatında 2024-2025 sezonu ilk haftası tamamlandı. Türk temsilcilerinden Galatasaray, sahasında Yunanistan temsilcisi PAOK’u 3-1 mağlup ederken Fenerbahçe de evinde Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’i 2-1 yendi ve iki takım da turnuvaya 3 puanla başladı. Bir diğer Türk temsilcisi Beşiktaş ise Hollanda’da karşılaştığı Ajax’a 4-0 mağlup oldu ve ilk haftanın en farklı yenilgisini aldı. Alınan sonuçların ardından Ajax, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasını liderlikle tamamladı. Rumen ekibi FCSB ikinci, İtalyan temsilcisi Lazio üçüncü ve İngiliz ekibi Tottenham ise dördüncü sırada yer aldı. Hemen ardından ligin beşincilik koltuğu ise Galatasaray’ın oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: 25 Eylül Çarşamba AZ Alkmaar - Elfsborg: 3-2 Bodo/Glimt - Porto: 3-2 Manchester United - Twente: 1-1 Galatasaray - PAOK: 3-1 Dinamo Kiev - Lazio: 0-3 Ludogorets - Slavia Prag: 0-2 Midtjylland - Hoffenheim: 1-1 Nice - Real Sociedad: 1-1 Anderlecht - Ferencvaros: 2-1 26 Eylül Perşembe Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise: 2-1 Malmö - Rangers: 0-2 FCSB - Rigas Skola: 4-1 Ajax - Beşiktaş: 4-0 Sporting Braga - Maccabi Tel Aviv: 2-1 Roma - Athletic Bilbao: 1-1 Lyon - Olympiakos: 2-0 Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen: 3-3 Tottenham - Karabağ: 3-0