ASAYİŞ - 26 Eylül 2024 Perşembe 13:37

Kaçakçılıkta aracı kullanılan CHP milletvekili o gece direksiyon başında görüntülendi

A
A
A

Edirne’de, çakarlı cipinde piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan binlerce kaçak elektronik sigara parçası ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün o gece kendisinin direksiyon başında olduğu ortaya çıktı.

20 Eylül 2024 tarihinde cumayı cumartesiye bağlayan gece yaşanan olaya konu olan 34 EKE 86 plakalı Land Rover marka cipin, Ediz Ün’ün de içinde olduğu esnada Bulgaristan’dan çıkış yaptığı öğrenildi. Yine aynı günün gecesi, cipin, Milletvekili Ediz Ün’ün sürücü koltuğundayken Kapıkule’ye giriş yaptığı görüldü. Açılan soruşturma çerçevesinde, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün olay günü kaçakçılıkta kullanılan aynı araçla tek başına yurda giriş yaptığı belirlendi. Sınırı geçer geçmez yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda duran CHP Milletvekili Ün’ün, burada kaçakçılıkla suçlanan şoför ve diğer şüpheliyi aldığı iddia edildi.

Kaçakçılıkta aracı kullanılan CHP milletvekili o gece direksiyon başında görüntülendi

"Savcılık takip kararı çıkartıyor"

Bahse konu araç Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı izniyle takip edildi. Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM şube ekipleri, araçta CHP Milletvekili Ün’ün bulunması sebebiyle müdahale etmek için bekledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Vekil Ediz Ün’ün evine bırakılması sonrasında tekrar takibe başladı. 34 EKE 86 plakalı araç, TEM Otoyolu gişelerden giriş yaparak İstanbul istikametine doğru hareket etti. Araç sürücüsü gişelere gelmeden çakar ve tepe lambalarını açarak geçiş yaptı. Gişelerden geçiş yaptıktan sonra araç durduruldu.

Kaçakçılıkta aracı kullanılan CHP milletvekili o gece direksiyon başında görüntülendi

"Tüm çakar ve lambalar yakılarak gişelerden geçiliyor"

Edinilen bilgiye göre, takip edildiklerini ve gişelerde durdurulacaklarını anlayan araçtakiler, ön panjurda 4 adet, ön camda 2 adet, tavanda 1 adet olan tüm tepe lambaları ve çakarları açarak gişelerden geçti. Belli bir süre sonra polis ekipleri tarafından araç durduruluyor. Aracın durdurulması ile CHP Milletvekili Ün’e bilgi şoförü tarafından verildi. Ün, aracını kimsenin arayamayacağını söylese de polis savcılık talimatı olduğunu söyleyerek, arama kararında ısrarcı oldu. Polis “Aracınızda takipli mal var” demesine rağmen Ün, izin vermedi ve polisle telefonda konuşup “savcı beni arasın” diyerek telefonu kapattı. Daha sonra ise savcı telefonla arayarak aracın aranması gerektiğini vurguluyor. “Bagajda şüphelenilen mal var. Bakılacak!” dedikten sonra Ün, “Sadece bagaja bakabilirsiniz. Aracın iç kısmına bakmayacaksınız! Bagajda ne varsa benim bilgim yok. Bagaja bakabilirsiniz ama içine bakamazsınız.” dese de, cumhuriyet savcısının ’araç burada aranmazsa yolda mutlaka durdurularak aranacak, biz aramasak İstanbul arayacak’ cevabı üzerin8e araç Kapıkule Gümrük sahasına getirilerek tekrardan bagajda bulunan malzemeler yakalandı ve araç tekrardan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e teslim ediliyor.

Kaçakçılıkta aracı kullanılan CHP milletvekili o gece direksiyon başında görüntülendi

“Gece kulübünde eğlenirken görüntülendi”

CHP’li Milletvekili Ediz Ün’ün kaçakçılık olayından kısa bir süre sonra da kentin ünlü gece kulüplerinde eğlenirken görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Ün’ün, 10’uncu yıl marşı eşliğinde beraberindeki 2 kadınla dans ederek eğlendiği görüldü. Ün’ün, sık sık gittiği öğrenilen mekânda, DJ kabinin üzerindeki ışıklı panoda, CHP Edirne Milletvekili Sn. Ediz Ün, Pena’ya hoş geldiniz” yazısının yazıldığı da görüldü. Ayrıca, Ün’ün bir kadına da 50 şampanya şişe açtırdığı belirtildi.

Mehmet Basmacı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Giovanni van Bronckhorst: “Maç, çok erken bitti” Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, 4-0’lık Ajax mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Ajax’a karşılık veremedik. Maç, çok erken bitti. Bunu beklemiyordum" dedi. UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Ajax’a 4-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Kötü oynadıklarını ve maçın erken bittiğinin altını çizen Giovanni van Bronckhorst, “Biz çok kötüydük, onlar da çok iyiydi. Hiç iyi pozisyonumuz olmadı. Çok kötü bir maç oynadık. Ajax’a tehlike oluşturamadık. Bazı yanlış seçimlerimiz oldu. İstediklerimizi yapamadık. Ajax’a hediye verdik. Ajax, çok pres yaptı. Sol kanatta iyi değildik. Üst üste goller yedik. Orta sahada topları kaybettik. 55. dakikada aslında maç bitmişti. Ajax’a karşılık veremedik. Maç, çok erken bitti. Bunu beklemiyordum” diye konuştu. “Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum” Kadro tercihi ve futbolcuların performanslarına dair açıklamalarda da bulunan Hollandalı çalıştırıcı, "İyi bir kadromuz var. Mustafa, en önemli oyuncularımızdan biri. Rotasyon da yapmak zorundayız. Mustafa iyi oynamadı. Gelişimi için bu önemliydi. Ajax’a karşı 45 dakika oynaması onun için büyük bir deneyim. Bunun faydasını göreceğini söyledim. Ajax’ın oyun stiline göre 2 tane 6 numaraya ihtiyacımız vardı. Onana antrenmanlarda çok iyi. Ona şans verdim. Kaybedince benim hatam. Oyuncuların nasıl hissettiğine bakıyoruz. Immobile’yi oynatmamaya karar verdim. Arkasında bir fikir vardı. Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum. Rafa Silva’yı da dinlendirmek için çıkardım çünkü bir sonraki maçı düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlandı Bu sezon 36 takımla lig formatında oynanan UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçları tamamlandı. UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezon 36 takımla oynanacak lig formatında 2024-2025 sezonu ilk haftası tamamlandı. Türk temsilcilerinden Galatasaray, sahasında Yunanistan temsilcisi PAOK’u 3-1 mağlup ederken Fenerbahçe de evinde Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’i 2-1 yendi ve iki takım da turnuvaya 3 puanla başladı. Bir diğer Türk temsilcisi Beşiktaş ise Hollanda’da karşılaştığı Ajax’a 4-0 mağlup oldu ve ilk haftanın en farklı yenilgisini aldı. Alınan sonuçların ardından Ajax, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasını liderlikle tamamladı. Rumen ekibi FCSB ikinci, İtalyan temsilcisi Lazio üçüncü ve İngiliz ekibi Tottenham ise dördüncü sırada yer aldı. Hemen ardından ligin beşincilik koltuğu ise Galatasaray’ın oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: 25 Eylül Çarşamba AZ Alkmaar - Elfsborg: 3-2 Bodo/Glimt - Porto: 3-2 Manchester United - Twente: 1-1 Galatasaray - PAOK: 3-1 Dinamo Kiev - Lazio: 0-3 Ludogorets - Slavia Prag: 0-2 Midtjylland - Hoffenheim: 1-1 Nice - Real Sociedad: 1-1 Anderlecht - Ferencvaros: 2-1 26 Eylül Perşembe Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise: 2-1 Malmö - Rangers: 0-2 FCSB - Rigas Skola: 4-1 Ajax - Beşiktaş: 4-0 Sporting Braga - Maccabi Tel Aviv: 2-1 Roma - Athletic Bilbao: 1-1 Lyon - Olympiakos: 2-0 Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen: 3-3 Tottenham - Karabağ: 3-0