DÜNYA - 26 Temmuz 2024 Cuma 18:34 | Son Güncelleme : 26 Temmuz 2024 Cuma 18:40

KKTC ile Türkiye arasında turizm işbirliği

A
A
A
KKTC ile Türkiye arasında turizm işbirliği

‘‘Ada Kıbrıs’’ projesi, Türkiye'deki hedef kitleye Kuzey Kıbrıs'ın kültürel değerlerini, ada yaşamını, lezzetlerini, doğasını ve deneyimlerini tanıtmayı hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine destek olmak için ülke tanıtımı, destinasyon pazarlaması, markalaşma ve pazarlama konularında deneyimlerini paylaşacak. Bu iş birliği çerçevesinde teknik danışmanlık da sağlanacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 2023 yılında Lefkoşa'da gerçekleştirilen "Türkiye Cumhuriyeti -KKTC Kültür ve Turizm Ortak Çalışma Grubu 1. Toplantısı" sonrasında, turizm endüstrisinde sürdürülebilir dönüşümü teşvik etmek ve ülke tanıtımını yeniden planlamak amacıyla Türkiye ile birlikte turizm odaklı tanıtım ve markalaşma iş birliği başlattı. KKTC turizmi geliştirme projesi ‘Ada Kıbrıs’ 2024 Haziran itibariyle başlatılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin turizm odaklı iletişim kampanyası, Türkiye ve diğer hedef pazarlar için farklı yaklaşımlar içeriyor. ‘‘Ada Kıbrıs’’ projesi, Türkiye'deki hedef kitleye Kuzey Kıbrıs'ın kültürel değerlerini, ada yaşamını, lezzetlerini, doğasını ve deneyimlerini tanıtmayı hedefliyor.

Visit and Feel/Taste/See/Discover/Experience/Dream/Fun/Dive kampanyası İngiltere ve diğer pazarlarda uygulanacak. Her iki Bakanlık, Kuzey Kıbrıs'ın imajını yeniden konumlandırarak turizm talebini artırmayı ve özgün bir marka kimliği oluşturmayı amaçlıyor. Ada Kıbrıs İletişim kampanyası kapsamında Kuzey Kıbrıs'a özgü el sanatlarından ilham alan logo, koza işi, sandık oymacılığı, Lefkara ve Lapta işi gibi çiçek deseni renkleriyle Ada'nın tarihi, kültürü, doğası, gastronomisi, eğlence/festival ve spor deneyimlerini sembolize ediyor. Projenin tanıtım programı KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki tarihi Büyükhan’da gerçekleşti.

‘‘KKTC ile işbirliği yaparak iki ülkenin turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz’’

Programa katılan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ‘‘KKTC ile işbirliği yaparak iki ülkenin turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin yeni turizm stratejimizde yeni kararlar aldık. Kıbrıs’ı kendi parçamız olarak görüyoruz. Türkiye ile KKTC’yi partner olarak görüp tanıtım filmleri çektik. Çok yönlü geri dönüşler aldık. Turist sayısında oldukça artışlar olduğunu gözlemledik. 6 ayda 1 milyona yakın turist Kıbrıs’a geldi. Yeni proje ile turist sayısını artırmak için elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu.

Kampanyanın tanıtımında konuşan KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Türkiye’deki herkesin KKTC’ye gelmesini istiyoruz. Aynı dili aynı para birimini kullanan bu adaya gelmeleri çağrısını yapıyoruz. Amacımız Türkiye’nin her köşesine ulaşmak. Türkiye’den gelen turistin artması için yıllar öncesinden yola çıktık şimdi maliyeti daha düşük bir miktarda milyonlara ulaşabildiğimizi görüyoruz. Bu uzun yolda siz değerli hemşehrilerimizin ve tüm destinasyon paydaşlarımızın desteği çok önemli. Ada Kıbrıs’ımız için hep birlikte daha iyisini yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç ise “Ada Kıbrıs” iletişim kampanyası ile Kuzey Kıbrıs’ın, Türkiye pazarında imajını yeniden konumlandırmayı, Türkiye’deki hedef kitlenin Kuzey Kıbrıs ziyaret motivasyonunu çeşitlendirmeyi, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs'a olan turizm talebinin artırmayı, ilgi çekici ve özgün bir marka kimliği oluşturmayı, Kuzey Kıbrıs’ın eşsiz bir seyahat deneyimi sunan, kültürel öğeleri güçlü, sıcak ve konuksever insanların yaşadığı bir ada ülkesi olarak pazarlamayı hedefledik” diye konuştu.

Visit and Feel/Taste/See/Discover/Experience/Dream/Fun/Dive çatı konseptli kampanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kültür, tarih, gastronomi, spor, macera, sağlık, wellness ve eğlence gibi zenginliklerine hitap eden esnek bir iletişim modeli olarak tasarlandı. Kampanya, Kuzey Kıbrıs'ın hedef pazarlardaki bilinirliğini artırmak amacıyla İngiltere'de Haziran ayında başladı. Çatı konseptli kampanya stratejisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen ziyaretçilere geniş bir turizm ürün yelpazesi sunmayı ve tatil deneyimini güçlü bir şekilde iletmeyi hedefliyor. Kampanya, çeşitli ürün ve deneyim gruplarına odaklanarak motive edici bir iletişim kuruyor.

Haziran'dan Temmuz ortasına kadar süren kampanya toplamda yaklaşık 50,5 milyon gösterime ulaştı ve bunların 141 bin 161'i ilk kez adanın tanıtımıyla karşılaştı. Kampanyanın gelecek dönemlerde de belirli periyodlarla 12 ay boyunca sürdürülmesi planlanıyor.

KKTC ile Türkiye arasında turizm işbirliği

Murat Ergin - İsmail Coşkun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 58 ilde tefecilere operasyon: 160 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen "Kuyu-28" operasyonlarında 160 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen "Kuyu-28" operasyonlarında 160 şüphelinin yakalandığını belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız" ifadesini kullandı. Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis ve Osmaniye olmak üzere toplam 58 ilde düzenlenen ’Kuyu-28’ operasyonlarında şüphelilerin; tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Mersin Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 27 Eylül’de başlıyor "Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan" sloganıyla Mersin’in Mut ilçesinde Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin 1.’si bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festivalle ilgili bilgi veren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, “Bu yıl 1.’sini kutlayacağımız Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivalimiz, 27-29 Eylül tarihleri arasında olacak. İlçemiz gerçekten Akdeniz bölgesinde bir tarım cenneti. Mikro klima özelliğine sahip. Ekonomimizin yüzde 95’ini tarım sektörü karşılamakta. Dolaysıyla tarım sektöründe alın teri döken emek çeken üreticilerimizin kazançlarının son derece kutsal olduğuna yürekten inanıyorum. ’Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan’ sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda festivalimizin bu yıl 1.’sini düzenleyeceğiz” dedi. 27 Eylül Cuma günü saat 12.00’de Yapıntı Mahallesinde zeytin hasadıyla, Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkında festivalin açılışının yapılacağı bilgisini veren Orhan, “Her yıl olduğu gibi halk oyunlarıyla açılışını yapacağız. Açılıştan sonra protokol konuşmaları olacak” diye konuştu. Festivalde konserlerin de yer alacağını kaydeden Orhan, “İlçe şehir stadımızda konserlerimiz olacak. Festivalde birinci günü akşamı ilçe stadında, İhsan Eş, Mustafa Taş ve Melek Mosso konser verecek. Festivalin ikinci günü gündüz ise zeytinyağı yemek yarışması, zeytin ve Mut yemekleri paneli, Silifke Belediyesi Halkoyunları Topluluğu gösterisi, Çukurbağ Şalvarlı Kadın Korosu konseri düzenlenecek. Akşam bölümünde ise Mut Şehir Stadında, Ali Rıza Yılmaz, Siyam ve Ebru Yaşar konserimiz olacak. Üçüncü günü gündüz ise Trap atışları yarışması, çocuk karnavalı ve dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha önceki festivallerden farklı olarak şehir stadında tamamen çocuklarımıza yönelik bir çocuk şenliği yapılacak. Palyaço gösterisi yapılacak” ifadelerini kullandı. Orhan, festivale herkesi davet etti.