DÜNYA - 20 Temmuz 2024 Cumartesi 22:31 | Son Güncelleme : 20 Temmuz 2024 Cumartesi 23:19

Fransa'da yapay su havzaları protestosuna polis müdahalesi: 6 yaralı, 5 gözaltı

A
A
A
Fransa'da yapay su havzaları protestosuna polis müdahalesi: 6 yaralı, 5 gözaltı

Fransa'da çevreci aktivistlerin yapay su havzaları inşaatına karşı başlattığı protestoya polisin müdahalesi sonucu şiddet olayları yaşandı. Çıkan olaylarda 1'i polis 6 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Fransa'nın Charente-Maritime bölgesine bağlı La Rochelle'de çevreciler, yapay su havzaları inşaatını protesto etti. Limana doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 4 bin göstericiye polisten müdahale gecikmedi. Göstericileri dağıtmak isteyen polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Fransa'da yapay su havzaları protestosuna polis müdahalesi: 6 yaralı, 5 gözaltı

Bölgede tansiyonun yükselmesiyle şiddet olayları yaşandı. Barikatları ve çöp konteynerleri ateşe veren göstericiler, polise molotofkokteyli attı. 1'i polis, 5'i protestocu olmak üzere 6 kişi yaralandı. Çok sayıda dükkan, otobüs durakları ve reklam panoları hasar gördü.

Fransa'da yapay su havzaları protestosuna polis müdahalesi: 6 yaralı, 5 gözaltı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 5 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Bazı radikaller mülklere saldırdı ve bir süpermarketi yağmaladı. Bunun çevrenin savunulmasıyla bir bağlantısı olduğunu görmek zor" ifadelerini kullandı.

Çevreciler, büyük ölçekli çiftliklerin kayrılacağı ve doğaya zarar vereceği gerekçesiyle yapay su havzalarına karşı çıkıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Okula gidiyorum" diye evden çıkan 15 yaşındaki kızdan haber alınamıyor İstanbul Bağcılar’da okula gitmek için evden çıkan 15 yaşındaki Yüsra Yavuz’dan haber alınamıyor. Kızlarının bulunmasını isteyen aile, hayatından endişe duyuyor. Bağcılar Çınar Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki Yüsra Yavuz 23 Eylül pazartesi günü sabah saat 08.00 saatlerinde okula gitmek için evden çıktı. Kızlarından o zamandan beri haber alamayan aile polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Aile 15 gündür haber alamadıkları kızlarının hayatından endişe duyuyor. Konuyla ilgili konuşan Yüsra’nın babası İsmail Yavuz, “Dün sabah itibarıyla okula gidiyorum diye evden çıktı. Okulla evin arası yaklaşık 10 dakika zaten, daha sonrasında kendisinden haber alamadık. Öğle saatlerinde kuzeniyle telefonda görüştüğünü öğrendik. Kuzenine ’Ben bugün hastayım, okula gelemeyeceğim’ diyerek okula gitmemiş. Kuzeni öğlen bunu annesine söylüyor, o da durumu eşime iletiyor. Biz de bu şekilde haberdar olduk. Durum tamamen polise intikal etti, süreç bu şekilde devam ediyor. Kızım çok içine kapanık bir çocuk, kendisi sürekli bilgisayarda vakit geçiriyor. Oynadığı bir bilgisayar oyununda bir çocukla tanıştığını kuzeninden öğrendik. Kızımızın tanıştığı bu çocukla birlikte gitmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Bu, şu an sadece bir şüphe; polisten gelen kesin bir bilgi yok. Şu anda polisler tarafından çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. Umarım en kısa zamanda bir netice alırız. Duyanların ve bilenlerin lütfen bizimle iletişime geçmesini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.