ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 11:21

Elektrik akımına kapılan beton mikseri operatörü hayatını kaybetti

A
A
A
Elektrik akımına kapılan beton mikseri operatörü hayatını kaybetti

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde elektrik akımına kapılan beton mikseri operatörü hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Bahçeli köyünde devam eden inşaata beton götüren 36 yaşındaki Ömer Alper, aracını beton pompasına yaklaştırıp aktarıma başlayınca elektrik akımına kapıldı.


Olay yerinde ağır yaralanan Alper, bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin elektrik hatlarındaki enerjinin kesilmesinin ardından yaptığı ilk müdahaleden sonra Şiran Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


Alper burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


İlçeye bağlı Alacahan mahallesinden olan, bekar olduğu ve yalnız yaşadığı öğrenilen Alper’in cenazesi bugün ikindi namazının ardından Şiran Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazına müteakip Alacahan Mahallesi mezarlığında toprağa verilecek.


Olayın ardından Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri kaza bölgesinde inceleme yaparken başlatılan adli tahkikat kapsamında firma yetkilileri Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı.



Elektrik akımına kapılan beton mikseri operatörü hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin 400 yıllık Yörük köyünde gastronomi şenliği Mersin’in Erdemli ilçesinde yaklaşık 400 yıl önce kurulan tarihi Yörük Köyü Karayakup’ta ilk kez gastronomi şenliği düzenlendi. Şenlikte Yörükler hem köylerini tanıttı hem de geçmişten günümüze kazanlarda kaynayan yemeklerini misafirlere ikram ederek damakları şenlendirdi. Köyde yetiştirilen meyve ve sebzelerinde stantlarda yerini aldığı şenlikte tatlı olarak ise birlik ve beraberliğin simgesi aşure dağıtıldı. Köy Muhtarı Mustafa Yıldız tarihi köylerinde ilk kez gastronomi şenliği düzenlediklerini, amaçlarının ise köylerini ve geçmişten gelen damak tadını tanıtmak olduğunu belirtti. Yıldız, "Birincisini düzenlediğimiz gastronomi şenliği çok iyi geçti. Köyümüzde yaptığımız bütün yemekleri Mersin genelinde tanıtmış olduk. Gastronomi köyü olarak eksiklerimizi, hatalarımızı da gördük. Daha sonra bu hatalarımız kaybolarak gastronomi köyü olarak Türkiye’de tarihe geçeceğiz" dedi. "Gastronomi köyünün oluşması için şartlar bir araya gelmiş bulunmaktadır" Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy da, "Şunu gördük hakikaten, burada bir gastronomi köyünün oluşması için şartlar bir araya gelmiş bulunmaktadır. Eğer bu iş 15’er gün aralıklarla düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde köylü bundan aynı zamanda bir gelir elde eder. Dolayısıyla Mersin’de modern köyler oluşması için adımların atılmasına yön vermiş olacaktır. Bunun için bir altyapı düzenlemesine de ihtiyaç vardır. Köylünün bilgilendirilmesine ihtiyaç vardır. Pazarlama ve reklama ihtiyaç vardır. Bunlar yapıldığı, doğru bir şekilde pazarlandığı takdirde Mersin’e, Konya’ya, Adana’ya, büyük illere hizmet verecek bir potansiyel meydana gelmiş olacaktır" diye konuştu. Vatandaşlar ise doğa ile iç içe bir ortamda lezzetli yemekler tatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gastronomi şenliğine Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile çok sayıda davetli de katıldı.
Samsun Fotoğraf tutkunu savcı: Yaban hayatı ona poz veriyor Samsun Bölge Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, aynı zamanda Türkiye’de bulunan 450 kuş türünden birçoğunu fotoğraflayan ve yaban hayattaki canlıların fotoğraflarını çeken bir ’yaban hayat fotoğrafçısı’ olarak dikkat çekiyor. Yıllardır kuş fotoğrafçılığı yapan Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, izinli olduğu günlerinde herkesin uyuduğu saatlerde kamuflajını giyip Samsun Kızılırmak Deltası’na giderek kuşları fotoğraflayabilmek için saatlerce bekliyor. Bir kuş türünün fotoğrafını çekmek için saatlerce kıpırdamadan bekleyen Savcı Soğukpınar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı. Çektiği fotoğrafların yanı sıra ilginç ve gözlemlenmesi zor anları da videoya alan Savcı Soğukpınar, bir kuşun yılan avlayarak yemesini, saz horozlarının besin aramasını, kuşların sürüler halinde uçmasını, mandaların geviş getirmesini, kuşların banyosunu, çapraz gaganın su içişini, sincapların nasıl ses çıkardığını, bahrilerin nasıl toplu olarak uçtuğunu, yalıçapkınının eşini balıkla beslemesini, yabani sülünün ötüş anını, guguk kuşunun ötüş anını, tayların koşuşturmasını, büyük ak balıkçılın avlanmasını ve birçok hayvanın davranışlarını doğal yaşam alanlarında kameraya kaydediyor. “Tetiğe değil, deklanşöre bas” “Tetiğe değil, deklanşöre bas. Öldürme, ölümsüzleştir” diyerek doğanın eşsiz güzelliğini ölümsüzleştiren Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, çektiği kuş ve diğer hayvanların fotoğraflarını, videolarını kendi sosyal medya hesabından da paylaşıyor. Sosyal medyadaki paylaşımlar, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Hayatlarında ilk kez değişik kuş türlerinin varlığından haberdar olan vatandaşlar, emeklerinden dolayı Savcı Sağukpınar’a teşekkürlerini sunuyor. Yakalanması oldukça zor olan kuş fotoğrafları, Samsun’un tanıtımına da vesile oluyor. Savcı Soğukpınar’ın objektifine çoğu Kızılırmak Deltası olmak üzere yalıçapkını, kara karınlı kum kuşu, sincap, manda sürüsü, uzunbacak, saz horozu, kızkuşu, ak kuyruksallayan, küçük iskete, saka, flamingo, tilki, sığırcık, florya, çıkrıkçın, yılkı atları, guguk kuşu, boyunçeviren ve kızılgerdanlı incirkuşu gibi birçok hayvan türü yansıyor.
Antalya Eğitimlerini tamamlayan 11 koruyucu aile, 12 çocuğa yuva oldu Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Koruyucu Aile Tanışma ve Sözleşme İmza Töreni’ne katılarak Antalya’da bulunan koruyucu aileler ve çocuklar ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinesinde yürütülen Koruyucu Aile Programına Antalya’daki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Sözleşme Töreniyle eğitim sürecini tamamlayarak Koruyucu Aile olmaya hak kazanan 11 aile, 12 çocuğa yuva oldu. Düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, kurum personeli ile koruyucu aileler ile çocuklar katıldı. "Milletimizin yüksek karakterinin somutlaşmış halisiniz" Koruyucu ailelerin toplumumuz için umut kaynağı olduğunu ifade eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bu çocuklar milletimizin evlatları ve bizim göz bebeğimizdir. Koruyucu aileler ise milletimizin yüksek karakterinin somutlaşmış halidir. Evlatlarımıza kol kanat geren ve bu milletin çocuklarına sahip çıkan melekler bunlardır. Sizlerin yanında kendimi çok daha mutlu hissediyorum. Bu hayır ve merhamet yarışında inşallah koruyucu ailelerimizin sayısı daha da artacak ve Antalya ülkemizde ilk 3 il arasına girecek. Hepinize çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız” dedi. Konuşmaların ardından Vali Şahin, Koruyucu ailelerle çocukların teslim tutanağını imzalayarak günün anısına çocuklar ve aileler ile pasta kesti.