EĞİTİM - 24 Eylül 2024 Salı 16:21

Elazığ’da Mevlid-i Nebi Haftası programları devam ediyor

A
A
A
Elazığ’da Mevlid-i Nebi Haftası programları devam ediyor

Elazığ İl Müftülüğü, 2024 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle programlar düzenliyor.


Bu çerçevede Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği Mevlidi Nebi programına katıldı. Programda "Peygamberimiz ve şahsiyet inşası’ konulu konuşma gerçekleştiren Üstündağ öğrencilere tavsiyelerde bulundu.


Program okul idaresi tarafından katılımcılara verilen hediyelerden sonra sona erdi.



Elazığ’da Mevlid-i Nebi Haftası programları devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Haşlanmış ve közlenmiş mısırın ‘Mutluluk hormonu’ salgıladığı belirtildi Merkezi Aydın’da bulunan ve Ege Bölgesi’ndeki endemik bitkilerin yanı sıra çeşitli sebze ve meyveler üzerinde bilimsel çalışmalar yürüten Karya Farma HBX Ar-Ge, genellikle haşlama ve közleme şeklinde tüketilen süt mısırın besin değerlerinin yanında mutluluk hormonu olarak bilinen dopamin ve serotonin salgıladığını açıkladı. Çalışmaların sonuçları hakkında açıklama yapan Karya Farma HBX Ar-Ge Bilim Kurulu Üyesi Kimyager Aslı Aktaş, “Mısırı sadece beslenmek ve damak tadı için değil mutluluğunuz için de tüketebilirsiniz” dedi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te spesifik ve stratejik faaliyetlerini sürdüren ve yaklaşık 20 yıldır devam eden çalışmalarında 17 ayrı patente sahip olan Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, bu haftaki çalışmalarında başta Ege ve Karadeniz olmak üzere ülkenin dört bir yanında tüketilen süt mısırı laboratuvara aldı. Közlenmiş ve haşlanmış mısırın lezzetli bir atıştırmalık olmanın ötesinde, vücudun mutluluk hormonlarını artırabilen bir besin kaynağı olduğunu belirten Kimyager Aslı Aktaş, özellikle közlenmiş ve haşlanmış mısır, serotonin ve dopamin gibi nörotransmitterlerin seviyelerini artırarak insanların daha mutlu, motive ve zinde hissetmelerine katkı sağlayan özelliğe sahip” diyerek insanların hiç değilse ara sıra böyle bir gıdayı tüketmesini önerdi. Serotonin, mutluluğun yanı sıra ruh hali dengesi için önemli bir hormon olduğunu kaydeden Aktaş, “ Mısır, triptofan adlı bir amino asit içerir ve bu amino asit, serotonin üretimini destekler. Közlenmiş ve haşlanmış mısırdaki karbonhidratlar, triptofanın beyne ulaşmasına yardımcı olarak serotonin üretimini hızlandırır. Dengeli bir serotonin seviyesi zihinsel ve duygusal dengeyi sağlar. Mısır, bu özellikleri ile kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine katkıda bulunabilir” dedi.