EKONOMİ - 06 Nisan 2025 Pazar 09:30

Diyarbakır’da yöresel lezzetler fuarda yerini aldı

A
A
A
Diyarbakır’da yöresel lezzetler fuarda yerini aldı

Diyarbakır’da Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler ’Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı’nda yerini aldı.


Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Geleneksel cağ kebapları, döner çeşitleri ve bölgeye özgü kahvaltılık ürünler fuarın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya uluslararası fuar ve kongre merkezinde ziyaret edilebilecek. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler, birbirinden özel ürünleri tadabilir ve katılımcı firmalardan doğrudan satın alma imkânı bulabilir. Fuar, 13 Nisan’da sona erecek. Lezzet dolu bu şöleni kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, bir hafta boyunca gastronominin kalbinin attığı adres olacak.


Proje Müdürü Umar Fırat, fuarın sabah 11.00’den akşam 20.00’ye kadar ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Fırat, "9 gün süren bir fuar yaklaşık, 135 katılımcı firmamız ve 45 ilden gelen değişik markalar burada kendi ürünlerini tanıtıp sergiliyorlar. Renkli geçen bir fuar, örnek verecek olursak Erzurum’un cağ kebabı, Van’ın otlu peyniri, Siirt’in fıstığı, Diyarbakır’ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya’dan zeytin, Malatya’nın kayısısı gibi farklı coğrafi tescili ürünler fuarımızda yer almakta. Bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi fuarımıza bekliyoruz. 13 Nisan akşam 20.00’a kadar da fuarımız devam edecektir" dedi.


Esnaf Miraç Tünen, birinci günden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Gelmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz ve çay içmeye de bekliyoruz. Çayımız kahvemiz sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.


Erzurum’dan fuara katılan cağ kebabı ustası Recep Küçük ise, Erzurumlu olarak cağ kebapla yerlerini aldıklarını dile getirerek, etin en doğal halini burada hala sunmak istediklerini ve onun için burada olduklarını kaydetti.


Trabzon’dan gelen Özder Zine de ilk günün çok güzel geçtiğini söyledi. Zine, "Tüm Diyarbakır halkına çok teşekkür ederim. Daha 8 gün buradayız. Haftaya Pazar günü akşam 20.00’ye kadar buradayız. Bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.



Diyarbakır’da yöresel lezzetler fuarda yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurtlulara 9 farklı branşta müzik eğitimi Esenyurt Belediyesi tarafından açılan 9 farklı branşta müzik kurslarında eğitim alan kursiyerler, hem bir enstrüman çalmayı öğrenip hem de sosyalleşerek kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Esenyurt Belediyesi, müzik kültürü oluşturmak ve bu yönde yetenekli kişilerin yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla keman, piyano, gitar, saz, ut ve darbuka gibi 9 farklı branşta müzik eğitimi veriyor. Bu kapsamda açılan kurslara kayıt yaptıran öğrenciler, uzman öğretmenlerden enstrüman çalmanın tüm inceliklerini öğreniyor. Belediyenin kültür merkezlerinde teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimler, kursiyerlerin müzik becerilerinin artmasına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere belediyenin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinde yeteneklerini sergileme fırsatı da sunuluyor. Vatandaşlar, kültür sanat kurslarıyla ilgili detaylı bilgiye belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak ulaşabiliyor. "Burada hayallerime kavuştum" Ücretsiz müzik eğitimi sayesinde 6 ay gibi kısa bir sürede enstrüman çalmayı öğrendiğini söyleyen kursiyer Hasan Doğan, "Semtimizde böyle bir merkezin olması bizim için gerçekten büyük bir şans. Kültürel çalışmaların içinde olmak hem bize değer katıyor hem de sosyal açıdan kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. İlk başladığımızda oldukça acemiydik. Hatta sazın ne olduğunu bile tam olarak bilmiyorduk diyebilirim. Ancak 6 ayın ardından birçok parçayı çalmaya başladık, bir sanat öğrenmenin verdiği mutluluk ise cabası. Zaten uzun zamandır öğrenmek istiyorduk, böyle bir imkân çıkınca da değerlendirdik. Sanatla iç içe olmak, bu sürecin bir parçası olmak gerçekten çok kıymetli. Bu imkânı bize sağlayan belediyemize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. "Kurslarda sadece müzik değil, dostluklar da gelişiyor" Sanatın dinlendiriciliği ve faydalarına dikkat çeken İsmail Acar ise "Burası oldukça samimi, sıcak bir ortam. Gerek yöneticilerimiz, gerekse hocalarımız çok ilgili ve içtenler. Ben burada iki farklı branşta eğitim alıyorum. Birincisi Türk Sanat Müziği, aynı zamanda bu grubun iç yönetimini de üstlenmiş durumdayım. İkincisi ise ritim dersi. Müzik alanında ritimle ilgili bilgi ve beceriler zaman zaman çok işimize yarıyor. Çünkü ritim, gerçekten insanı rahatlatan, stresini azaltan bir alan. Haftada bir gün buraya gelip şarkı söylemek, arkadaşlarla buluşmak, birlikte vakit geçirmek çok kıymetli... Burada sadece müzik değil, dostluk, muhabbet, arkadaşlık da gelişiyor. Her hafta farklı bir arkadaş grubu geliyor, yeni insanlarla tanışıyoruz. Bu sosyal ortam da bizim için çok değerli" ifadelerini kullandı.
İstanbul Esenyurtlulara 9 farklı branşta müzik eğitimi Esenyurt Belediyesi tarafından açılan 9 farklı branşta müzik kurslarında eğitim alan kursiyerler, hem bir enstrüman çalmayı öğrenip hem de sosyalleşerek kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Esenyurt Belediyesi, müzik kültürü oluşturmak ve bu yönde yetenekli kişilerin yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla keman, piyano, gitar, saz, ut ve darbuka gibi 9 farklı branşta müzik eğitimi veriyor. Bu kapsamda açılan kurslara kayıt yaptıran öğrenciler, uzman öğretmenlerden enstrüman çalmanın tüm inceliklerini öğreniyor. Belediyenin kültür merkezlerinde teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimler, kursiyerlerin müzik becerilerinin artmasına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere belediyenin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinde yeteneklerini sergileme fırsatı da sunuluyor. Vatandaşlar, kültür sanat kurslarıyla ilgili detaylı bilgiye belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak ulaşabiliyor. "Burada hayallerime kavuştum" Ücretsiz müzik eğitimi sayesinde 6 ay gibi kısa bir sürede enstrüman çalmayı öğrendiğini söyleyen kursiyer Hasan Doğan, "Semtimizde böyle bir merkezin olması bizim için gerçekten büyük bir şans. Kültürel çalışmaların içinde olmak hem bize değer katıyor hem de sosyal açıdan kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. İlk başladığımızda oldukça acemiydik. Hatta sazın ne olduğunu bile tam olarak bilmiyorduk diyebilirim. Ancak 6 ayın ardından birçok parçayı çalmaya başladık, bir sanat öğrenmenin verdiği mutluluk ise cabası. Zaten uzun zamandır öğrenmek istiyorduk, böyle bir imkân çıkınca da değerlendirdik. Sanatla iç içe olmak, bu sürecin bir parçası olmak gerçekten çok kıymetli. Bu imkânı bize sağlayan belediyemize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. "Kurslarda sadece müzik değil, dostluklar da gelişiyor" Sanatın dinlendiriciliği ve faydalarına dikkat çeken İsmail Acar ise, "Burası oldukça samimi, sıcak bir ortam. Gerek yöneticilerimiz, gerekse hocalarımız çok ilgili ve içtenler. Ben burada iki farklı branşta eğitim alıyorum. Birincisi Türk Sanat Müziği, aynı zamanda bu grubun iç yönetimini de üstlenmiş durumdayım. İkincisi ise ritim dersi. Müzik alanında ritimle ilgili bilgi ve beceriler zaman zaman çok işimize yarıyor. Çünkü ritim, gerçekten insanı rahatlatan, stresini azaltan bir alan. Haftada bir gün buraya gelip şarkı söylemek, arkadaşlarla buluşmak, birlikte vakit geçirmek çok kıymetli... Burada sadece müzik değil, dostluk, muhabbet, arkadaşlık da gelişiyor. Her hafta farklı bir arkadaş grubu geliyor, yeni insanlarla tanışıyoruz. Bu sosyal ortam da bizim için çok değerli" ifadelerini kullandı.
Sivas Sivas Nisan ayında buz tuttu Sivas’ta Nisan ayında kış mevsimi yaşanırken-16 dereceye düşen hava sıcaklığıyla birlikte Sibirya’yı andıran görüntüler ortaya çıktı. Sivas’ta 3 gündür etkili olan kar yağışı beraberinde dondurucu soğukları getirdi. Günün ilk saatlerinde termometreler sıfırın altında 16 dereceyi gösterdi. Güne beyaz örtü altında uyananlar bizde buz sürpriziyle karşılaştı. Araçlarına binip iş yerine gitmek isteyenler önce buz tutan araç camlarını kazımak zorunda kaldı. Rekor soğuk Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 90 yıllık ölçümlerine göre Sivas’ta hava sıcaklığı son 90 yılın en düşük seviyelerinde ölçüldü. 90 yılın Nisan aylarında sıcaklık ortalaması 9.3 derece olarak belirtilirken en düşük sıcaklık ortalaması ise 3.7 olarak açıklandı. Bugüne kadar 12 Nisan tarihlerinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı -6 derece olarak kayıtlara geçerken bugün ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklarının açıkladığı -9 derece ile son 90 yılın soğukluk rekoru da kırılmış oldu. "Sivas özüne döndü" Yoldan geçen Muhammet Yiğit, eskiden de bu şekilde kar yağışları olduğunu ifade ederek, "Sivas özüne döndü diyebilirim. Eskiden de bu şekilde karlar yağardı, çetin kışlar geçirirdik. Ama son zamanlarda kışlar çok hafif geçmeye başlamıştı. Biz doğuma büyüme Sivaslı olduğumuz için soğuk hava bizi çok etkilemedi ancak dışardan gelenleri baya etkiledi. Özellikle sıcak memleketlerden gelenler için Sivas’ta soğuk havayı yaşayınca ciddi bir sorun yaşıyorlar" şeklinde konuştu.