MAGAZİN - 02 Ekim 2023 Pazartesi 15:41

Denizli’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel gençlik festivali düzenleniyor

A
A
A
Denizli’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel gençlik festivali düzenleniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne özel Gençlik Festivali düzenliyor. 6 gün boyunca birbirinden renkli müzik grupları ve sanatçıların toplam 16 konser vereceği ücretsiz festivale tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne özel Gençlik Festivali düzenliyor. 3-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Festivali’nde birbirinden renkli grup ve sanatçıların yer aldığı 16 ayrı konser programı gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, organizasyonun ilk 4 gününde (3-6 Ekim tarihleri arasında) düzenlenecek konserler KYK Amfi Park’ta yapılacak. 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek konserler ise Pamukkale Üniversitesi Rektörlük önünde düzenlenecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek festival programı ise şöyle: “3 Ekim Salı KYK Amfi Park Elif Can Yıldız saat 19.00, Pangea saat 20.30, Tekil-a saat 22.00’de sahne alacak. 4 Ekim Çarşamba KYK Amfi Park Elif Buse saat 19.00, Bir Kişi Arkeolog saat 20.30, Dikkat Band saat 22.00’de sevenleriyle buluşacak. 5 Ekim Perşembe KYK Amfi Park’ta Homeless saat 19.00, Suça Sürüklenen Çocuk saat 20.30 ve Eski Kafa saat 22.00’de festival çerçevede dinleyicileriyle bir araya gelecek. 6 Ekim Cuma günü ise Barfly saat 19.00, Dış Güçler saat 20.30 ve Kafadenk ise saat 22.00’de sahneye çıkacak.



Birbirinden keyifli konserler gençleri bekliyor


Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Festivali’nin son iki günü ise PAÜ Rektörlük önünde düzenlenecek. Festival çerçevede 7 Ekim Cumartesi günü saat 20.30’da gençler, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni Hakan Eyiden ve sevilen şarkıcı Aydanur ile sahne alacağı pop ve arabesk şarkıları konseri ile buluşacak. Festivalin 8 Ekim Pazar günü finalinde saat 20.30’da Ne Var Ki, saat 22.00’de ise sevilen grup Necati ve Saykolar sahne alacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu festivale girişler ücretsiz olacak.



Kültür ve sanat şehri Denizli


Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü Denizli’de doya doya kutlamak istediklerini ve pek çok etkinliğe imza atacakları müjdesini paylaşan Başkan Zolan, “Gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yakışan birbirinden özel ve güzel etkinliklere imza atacağız. Bu çerçevede ilk olarak kültür ve sanat şehri Denizli’mizde çok özel bir festival düzenliyoruz. Festivalimizde sevilen sanatçılarımız gençlerimiz ve tüm hemşehrilerimiz için sahne alacak. Cumhuriyetimizi hep birlikte coşku içinde kutlayacağız. Tüm hemşehrilerimi festivalimize bekliyorum” dedi.



Denizli’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel gençlik festivali düzenleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Altay: "Yeni kayıt yaptıran üniversite öğrencileri Konya’da toplu ulaşımı 10 gün ücretsiz kullanıyor" Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Türkiye’ye örnek çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 5 üniversitesi ve 130 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Türkiye’nin önemli öğrenci şehirleri arasında yer aldığını söyledi. 2024-2025 eğitim döneminde üniversite tercihini Konya’dan yana kullanarak bu yıl da şehre binlerce öğrencinin gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “Büyükşehir olarak Konya’mızı tercih eden üniversite öğrencilerimize yönelik birçok kolaylık sağlıyoruz. Bunlardan birisi de ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım imkanı. Her sene olduğu gibi bu yıl da gençlerimiz üniversitelerinin kendilerine verdiği öğrenci kartlarını, ilk kullandıkları andan itibaren belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün süreyle ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edebiliyor. Öğrenci şehri Konya’mızda üniversiteli gençlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Toplu ulaşımda en uygun büyükşehir Başkan Altay, Konya’da öğrenciler için toplu ulaşım hizmetinin Türkiye’deki büyükşehirler arasında en uygun fiyatlarla yapıldığını hatırlatarak, tüm üniversite öğrencilerine yeni eğitim döneminde başarılar diledi. Konya Büyükşehir Belediyesi KONYAKART hizmetlerine ve toplu ulaşım hizmetlerinin detaylarına Akıllı “atus.konya.bel.tr” adreslerinden ya da Konya Mobil Uygulaması’ndan erişilebiliyor. KONYAKART ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz olurken diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci seyahat ise yüzde 40 indirimli olarak uygulanıyor.
Karaman Karaman’da sonbaharda çiçek açan armut fidanı şaşırttı Karaman’da sonbaharda çiçek açan armut fidanı 45 yıllık fidancıyı şaşırttı. Normal şartlar altında ilkbahar aylarında çiçek açması ve yaz aylarında meyvelerinin toplanması gereken Naşi armudunun Eylül ayında çiçek açması görenleri şaşırttı. Karaman’da fidancılıkla uğraşan Sinan Doğan yetiştirdiği armut fidanını satmadan önce Temmuz’da ilk meyvesini aldı ve sonrasında komşusu Mehmet Arslan’a sattı. Arslan bahçesine diktiği fidanın 45 gün sonra yapraklarını döküp çiçek açtığını görünce şaşırdı. Fidan satıcısı ve bahçe sahibi armudun ikinci kez meyve vereceğini ve böyle bir şeyle ilk kez karşılaştıklarını söyledi. “45 yıllık hayatımda ilk defa karşılaştım” Baba mesleği olarak 45 yıldır fidancılıkla uğraştığını söyleyen 59 yaşındaki Sinan Doğan, “Naşi armudunu Mehmet amcamıza satmış bulunduk. Sattığımızda, saksıdan çıkarıp yerine diktiğimizde yaprakları tamamen döktü. Ancak, bu bahar mevsimi gibi yeniden ikinci hasada kalktı. Böyle bir durumu daha önce ömrümde hiç görmedim. Her tarafı göz, her tarafı meyve. Eylül ayındayız ve hala meyve vermeye devam ediyor. Meyveye dönüşmek üzere. Arılar çalışıyor, her şey mükemmel. İlk meyveyi Temmuz’da aldık. Naşi armudu, şimdi tekrar dikildi ve eski yapraklarını döktü. Yeni yerine alışınca, hem yaprak döktü hem de çiçek açtı ve meyve vermeye başlayacak. Önceden bir kova meyvesi vardı. Şimdi de ikinci kovayı vermek üzere. Rabbimin verdiği bir hediye. İklimlerden mi kaynaklanıyor bilemiyorum. Eğer iklimden olsaydı, diğer ağaçlarımızda da aynı durumu görmemiz gerekirdi. Anormal bir durum. 45 yıllık hayatımda, fidan satışları yaptığım bu süreçte böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyorum. Bunu herkesin bilmesini istiyorum çünkü diğer ağaçlarımda böyle bir durum olmadı. Belki de toprak değiştiği için oldu. Saksıdan çıkarıp yeni toprağa ektikten sonra böyle bir gelişim gördük. Yaklaşık 45 gün sonra yeniden çiçek açtı ve meyve vermeye doğru ilerliyor” dedi. “45 gün sonra yapraklarını döktü ve tekrar çiçek açtı” Arkadaşından fidanı aldıktan sonra bahçesine diken 68 yaşındaki Mehmet Arslan da “45 gün önce bu fidanı tüplü olarak aldım. Üzerindeki meyveleri topladım. 9-10 tane meyve vardı. 45 gün önce meyvelerini topladım ve getirdim, kendi bahçeme diktim. 45 gün sonra yapraklarını döktü ve tekrar çiçek açtı. 30-40 yıldır bahçecilik yapıyorum, ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım. Şimdi tekrar meyve vermeye başladı” diye konuştu.