EKONOMİ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 11:31

Denizli iş dünyası yapay zeka uygulamalarını öğrendi

A
A
A
Denizli iş dünyası yapay zeka uygulamalarını öğrendi

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından düzenlenen "İş Dünyasında Yapay Zeka Uygulamaları" konulu eğitim semineri büyük ilgi gördü.



İş dünyasının geleceğine, DTO’nun yapay zekâ eğitimi ile adım attılar. İş dünyasının profesyonellerine yönelik özel etkinlik, DTO tarafından hayata geçirilen Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi kapsamında gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar İplikçi, DTO’nun hizmet binasındaki konferans salonunda, İş Dünyasında Yapay Zekâ Uygulamaları Semineri verdi. Ücretsiz eğitimde; katılımcılar, yapay zekâ teknolojilerinin iş dünyasında nasıl kullanılabileceği konusunda püf noktaları ile önemli bilgiler edindi ve merak ettiklerini sorma imkânı yakaladı. Eğitim, günün anısına çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.



“Yapay zekânın iş dünyasındaki uygulamalarını anlattık”


Kendilerini seminer vermek üzere davet etmeleri dolayısıyla DTO’ya teşekkür eden Prof. Dr. İplikçi, yapay zekâda tamamen verilerden yararlandığını vurgulayarak, arama motoru gibi çalıştığının altını çizdi. İplikçi, etkinlikle ilgili değerlendirmesinde ise “Katılımcılarımız, genellikle Denizli sanayisinden mühendislerimiz ile Denizli ticaretinde yer alan çalışanlar ile firmaların sahipleriydi. Öncelikle yapay zekânın ne olup olmadığını açıklamaya, anlatmaya çalıştık. Tarihçesinden bahsettik ve yapay zekânın nasıl öğrendiği ile arka planındaki matematik teorilerinden bahsettik. Bu eğitimimizdeki esas amacımız yapay zekânın iş dünyasındaki uygulamaları ile etkileriydi. Yeni iş alanları, yeni iş modelleri, ardından da çeşitli uygulamalarla konuyu ayrıntılı ele aldık. E-ticaret, üretim, sağlık ve hukukla ilgili uygulamaları da aktardık. Verimli ve keyifli bir eğitim olduğunu düşünüyorum” dedi.



“Projenin farklı aşamalarında yer aldım”


Etkinliklerden dolayı DTO’ya teşekkür eden katılımcılardan Bilgi Teknolojileri ve Yazılım Yöneticisi Hakan Yurdoğlu, “Ben, bu eğitimleri kapsayan projenin farklı aşamalarında da yer aldım. Çalıştaylarında; kadın erkek eşitliğini, Denizli’ye katkı sağlayacak fikirlerimi dile getirdim. Ayrıca dijital dönüşümün tekstil sektörüne getireceği etkilerle ilgili örnekler de verdim. Eğitimlerin birçoğuna katıldım, gayet de faydalı oldu. Son olarak, Serdar hocamızın eğitimine katıldık. Tüm paydaşlara ve özellikle Denizli Ticaret Odası’na bu güzel organizasyon ve eğitimler için çok teşekkür ederim” diye konuştu.



“Eğitimler, iş hayatımıza katkı sağlayabilecek nitelikteydi”


DTO tarafından düzenlenen yapay zeka eğitimlerinin dördüncüsüne katıldığını belirten Pazarlama Müdürü Burcu Özcan Tarhan, “Aldığımız bütün eğitimler, iş hayatımıza katkı sağlayabilecek nitelikte, güzel eğitimler idi. Denizli Ticaret Odamıza çok teşekkür ediyoruz. Zaten biliyorsunuz, yapay zekâ geleceğin mesleği ve bunu iş hayatımızda kullanamazsak ilerleyemeyiz. Bizlere sağladığı bu imkân için Denizli Ticaret Odasına ve Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’a, çok teşekkür ediyorum” dedi.



“Eğitimlerin devam etmesini istiyoruz”


Eğitime katılan Fatma Yaraşır ise iki yıldan bu yana DTO’nun eğitimlerini kaçırmadığını ve eksiksiz katıldığını dile getirdi. Yaraşır, “Şu ana kadar yapılan eğitimler hem yaptığımız iş hem de sektörel olarak kullanabileceğimiz araçlarla ilgili bize güzel ve farklı bilgiler sağladı. Özellikle tekstil sektöründe olup bitenler ile güncel bilgiler de bize aktarıldı. Etkinliklerden çok memnunuz. Bu şekildeki çalışmalarının devamını diliyoruz ve Denizli Ticaret Odamıza şu ana kadar yapmış olduğu bütün çalışmalar ve eğitimler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



“Herkesi bekliyoruz”


DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, sadece odalarının iştiraklerinden biri olan Denizli Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) organizasyonuyla, kısa zamanda 65’in üzerinde farklı mesleki ve kişisel eğitim gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Erdoğan, "Üyelerimiz ile vatandaşımızın ufkunu açan nitelikteki ücretsiz eğitimlerimizin gördüğü ilgiden son derece memnunuz. Ön başvurular, katılımdan da yoğun oluyor. Özellikle günümüzün sektörel ve mesleki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak konuları belirliyoruz ve yıl boyunca belirli bir takvim dahilinde programımızı yürütüyoruz, çok sayıda kurs, eğitim ve seminer gerçekleştiriyoruz. Talep oldukça da devam ettireceğiz. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Halkımızın zaman ayırıp fırsatını bulmuşken bu organizasyonlarımızdan yararlanmasını istiyoruz. Herkesi davet ediyor ve eğitimlerimize bekliyoruz” dedi.



Denizli iş dünyası yapay zeka uygulamalarını öğrendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Giresun’da Ahilik Haftasına kadınlar damga vurdu Giresun’da 37. Ahilik Haftası kutlamalarında yaklaşık 40 yıldır oto lastikçiliği mesleğini sürdüren Dilek Emine Domaçoğlu, kentin ilk kadın ahisi olarak seçildi. Bu yıl bir ilke imza atılarak yılın ahisi, kalfası ve çırağı kadınlar arasından belirlendi. Ahilik Haftası kutlamaları, Depboy mevkiinde başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Esnaf temsilcilerinin mehteran takımı eşliğinde Atatürk Meydanı’na yürüyüşü, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Kutlamalar Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Törene Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Ticaret İl Müdürü Meltem Saniye Erciyas, Giresun Defterdarı Hüsna Yıldızı, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara ve çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, esnaflık mesleğinden gelen biri olarak ahiliğin önemini vurguladı. Köse, “Esnaf, dürüst ve çevresine her zaman yardımcı olan kişidir. Ahilik, toplumun yaşamını yönlendiren hak, adalet ve nezaket üzerine kurulmuş bir modeldir. Bugün esnafımız zor şartlara rağmen sosyal görevlerini yerine getirmeye devam ediyor” dedi. Törenin sonunda Giresun’un ilk kadın ahisi seçilen oto lastikçisi Dilek Emine Domaçoğlu’na şed kuşatma töreni gerçekleştirildi. Ayrıca, yılın kalfası seçilen Emel Sakaoğlu ve yılın çırağı Şeyma Ayhan’a da plaketleri verildi.
Erzurum Kiremitlik Tabya’da Avrupa Hareketlilik haftası etkinliği Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamaları kapsamında 26 Eylül Perşembe günü saat 13:00’da Kiremitlik Tabya’da etkinlikler düzenlenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi. Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamalarında Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu yıl format değişikliğine gitti. GSİM, Avrupa Hareketlilik Haftasını bu yıl Kiremitlik Tabya’da kutlayarak, önemli bir farkındalığa imza atacak. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Bakanlığımız öncülüğünde Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamalarını bu yıl HİS İl Temsilciliğimiz ile ortaklaşa Kiremitlik Tabya’da yapacağız. Valimiz Mustafa Çiftçi, Kiremitlik Tabyayı kurumumuza zimmetlemişti. Biz de önemli bir farkındalığına imza atmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek için Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamalarını bu yıl Kiremitlik Tabya’da yapması kararlaştırdı. 26 Eylül 2024 Perşembe günü Kiremitlik Tabya’da bir çok etkinlik ve stantlarımızla Avrupa Hareketlilik Haftasını kutlayacağız. Tüm halkımızı kutlamalar davet ediyoruz. Gelsinler hep birlikte spor yaparak hareketli anlar yaşasınlar” dedi. Atlama Kuleleri ile Kiremitlik Tayba arasındaki alanda gerçekleşecek olan kutlamalarda spor ve bisiklet gösterilerinin yanı sıra HİS Federasyonu tarafından belirlenen modern ve geleneksel spor gösterileri yapılacak.
İzmir Pehlivan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı ağırladı Türkiye Buluşmaları kapsamında İzmir’de çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Menemen Belediyesini ziyaret etti. Yılmaz, "Gönül birliği kader birliği içinde yolumuza devam edeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün akşam saatlerinde geldiği Menemen’de vatandaşların alkışları ile karşılandı. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan tarafından ağırlanan Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz. Daha refah, daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yılmaz, Menemen ziyareti kapsamında Menemen Belediyesi tarafından ilçede yapılacak hizmetlere dair Başkan Aydın Pehlivan ile bilgi alışverişinde bulundu. "Devletimize ve milletimize lâyık olmaya çalışıyoruz" İlçe protokolü ile birlikte Yılmaz’ı karşılayan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Yerel seçimlerde elde edilen başarı sonrası devletimizin en önemli makamlarından biri olan Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamının sahibi Sayın Cevdet Yılmaz’ı, ilçemizde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Ege’nin en büyük kütüphaneleriyle, olimpik yüzme havuzlarıyla, köprülü kavşaktan yol çalışmalarına ve eğitime olan desteğiyle devletine ve milletine layık olmaya çalışan Menemen Belediyesi olarak, çalışmalarımızın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz tarafından teveccüh görmesinden gurur duyduk. Bu ziyaretle yerel yönetim ve merkezi hükümet uyumunun, toplumun refahı için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hürmetlerimizi ve Menemenli hemşehrilerimizin selamlarını ilettik." dedi. Öte yandan Menemenli gençlerin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ilgisi büyüktü. Menemen FK taraftarları, Yılmaz’a üstünde adının yazılı olduğu Menemen FK forması hediye etti.