Yerel Haberler
Bursa
19 Eylül 2024 Perşembe - 16:52 Okul kantinlerinde sıcak ve taze çorba dönemi Bursa’daki devlet ve özel okulların kantinlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun lezzet ve kaliteye önem vererek hazırlanan çorbalar, sıcak bir şekilde öğrencilerin beğenisine sunuldu. Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak Yankı Yemek A.Ş., tesislerinde üretilen ev yemeği tadındaki çorbalar, öğrencilerin hizmetine sunuldu. Et suyu, mercimek ve közlü patlıcanlı domates çorbalarından oluşan çorbalar, koruyucu madde içermeyen doğal içerikleriyle dikkat çekiyor. Çorbalar, okullara verilen çorba makinelerinde sıcak bir şekilde bardaklarla servis edilerek öğrencilerin beğenisine sunuluyor. Yaklaşık 35 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten firmanın pazarlama müdürü Seda Çibuk Akçay, Bursa’nın en çok tercih edilen endüstriyel yemek şirketlerinden biri olduklarını vurguladı. Akçay, “Çocuklarımızın dışarıda ne yediğini hepimiz önemsiyoruz. Biz de bu doğrultuda yüksek besin değerine sahip, doyurucu ve evde yapılmış gibi lezzetli çorbalarımızı öğrencilerimize sunmak için özenle hazırlıyoruz. Üretim, sevkiyat ve satış süreçlerimizin tamamında hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun hareket ediyoruz. Kantinlere gönderilen çorba makineleri sayesinde öğrencilerimize sıcak, taze ve sağlıklı çorbalar sunabiliyoruz” dedi. Çorbaların kantinlerde uygun fiyatlarla öğrencilere ulaştırıldığını ifade eden Akçay, firmanın ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000: 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 45001: 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi ve TSE Covid-19 Güvenli Üretim belgelerine sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Okullarla birlikte sağlık sorunları da başladı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 09:44 Okullarla birlikte sağlık sorunları da başladı Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçtiğini belirten uzmanlar, aileleri ve öğrencileri uyardı. Okulların açılması ile birlikte çocukların kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirdiğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, hijyenin ve aşılamanın çok önemli olduğunu söyledi. Okulların açılmasıyla hastalıkların artma ihtimalinin arttığını belirtenDr. Cansu Yılmaz, çocuklarda sık görülen hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yollarını anlattı. Soğuk havaların giderek arttığı sonbahar mevsiminde çocukların daha sık hastalandığına dikkat çeken Yılmaz, "Çocuklarda sık görülen hastalıklar, akut solunum yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak yolu enfeksiyonu, dış kulak yolu enfeksiyonu, sinüzit, farenjit, larenjit, bronşit, krup, zatüre, rotavirus ishalleri, el ayak ağız hastalığı, idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Okullarda en sık görülen bulaşıcı hastalıklar, döküntülü çocukluk çağı hastalıkları, grip, nadiren de olsa menenjit, hepatit A (sarılık) ve paraziter enfeksiyonlardır.Okul çağında sık gördüğümüz enfeksiyonlardan korunmak için, tüm aşıları yaptırmak, el yıkamak, yeterli ve düzenli beslenmek, sıvı tüketmek, uyku saatlerine dikkat etmek, mevsime uygun kıyafetler giymek, düzenli spor yapmak gerekir. Özellikle aileler ve öğretmenler hijyene çok dikkat etmelidir" dedi. "Hasta olan çocuğu okula göndermeyin" Döküntülü çocuk çağı hastalıklarından kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği gibi hastalıklarda aşı ile korunmanın mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bulaşıcı döküntülü çocukluk çağı hastalıkları geçiren çocuğun okula gönderilmemesi gerekir. En sık okul döneminde nezle, grip görülmekte ve öksürük, ateş, halsizlik ile seyreder. Grip aşısı 6. aydan itibaren yapılmaktadır. Dışkı ile kirlenmiş yiyeceklerin ağız yolu ile alınması sonrası hepatit A (sarılık) bulaşabilir. Aşılama ve gıdaların yıkanarak yenmesi ile korunmak mümkündür" şeklinde konuştu.
Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı
17 Eylül 2024 Salı - 20:12 Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl Türkiye’den katılan 117 belediyeden biri olan Mudanya, 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle halkı bilinçlendirmek amacıyla birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. Mudanya Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım çözümlerine dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den katılan 117 belediye arasında yerini aldı. 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, çevre eğitimleri ve temizlik kampanyaları gibi çeşitli etkinliklerle çevre dostu bir yaşam için farkındalık oluşturulacak. Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den katılan 117 belediyeden biri olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini teşvik etmek ve toplumu daha çevre dostu hareket etmeye yönlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurguladı. Etkinliklerin önemine dikkat çeken Dalgıç, “Avrupa Hareketlilik Haftası, sadece ulaşım alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz için değil, aynı zamanda şehirlerimizin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmamız için önemli bir fırsattır. Mudanya olarak bu yıl bu önemli organizasyona katılmakla kalmayıp, toplumsal bilinci artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Hep birlikte, daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir için herkesi bu haftaya dahil olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu. Birbirinden renkli etkinlikler Mudanya Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, halkı sürdürülebilir ulaşım yöntemleri konusunda bilgilendirmek ve teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler planladı. Etkinlikler 21 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da Güzelyalı İDO İskelesi’nden Mütareke Evi’ne kadar sürecek bir sahil bisiklet turu gerçekleştirilecek. 22 Eylül Pazar günü saat 08.00’de Rota Myrleia Projesi çerçevesinde, çevre dostu yürüyüş ve doğa keşfi amaçlayan trekking düzenlenecek. Aynı gün saat 09.00’da startı Bursa Tophane’den verilecek 16. Bisiklet Turu 13.30’da Mütareke Meydanı’na varacak. Hafta boyunca gönüllüler ve vatandaşlar ile birlikte Girit Mahallesi, Mütareke Meydanı, Güzelyalı Atatürk Parkı, Uzunyalı Sahili ve Kapanca Limanı’nda temizlik çalışmaları yapılacak. “Çevre kirliliği nedir ve nasıl önlenir?” konulu bir söyleşinin yanı sıra çocuklar için atıklardan biblo ve oyuncak yapabilecekleri atölyeler düzenlenecek, öğrencilere çevre bilinci eğitimi verilecek.
Büyükşehir Meclisi’nden Bursaspor’a büyük destek
17 Eylül 2024 Salı - 20:06 Büyükşehir Meclisi’nden Bursaspor’a büyük destek Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursaspor’a kalıcı gelir sağlayacak olan imar planı değişikliğini oy birliğiyle kabul etti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bursaspor, hepimizin markasıdır. Bu markanın ne kadar değerli olduğunu Pazar günü gördük. Büyük Bursaspor taraftarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, 1/5.000 ölçekli ve 1/1.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda spor alanı olarak yer alan arsanın Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak için ‘ticaret alanı’, ‘akaryakıt ve servis istasyonu alanı’ ve ‘sosyal tesis alanı’na dönüştürülmesi ile ilgili yapılan askı itirazıyla ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi. Bursaspor taraftarına teşekkür Bursaspor’un artık ayağa kalktığını söyleyen Başkan Bozbey, her zaman Bursaspor’un yanında olacaklarını ve destek vereceklerini belirtti. Bursaspor’un, Süper Lig’e çıkacağına inandığını ifade eden Başkan Bozbey, gereken desteği hem Meclis hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini dile getirdi. Bursaspor’un bir Bursa markası olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “Bursaspor, hepimizin markasıdır. Bursa’da doğanın da doyanın da bu markaya sahip çıkma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu herkesin hissetmesi gerekir. Pazar günü müthiş bir duygu yaşadık. Bu markanın ne kadar değerli olduğunu Pazar günü gördük. Şehir dışından birçok arkadaşım aradı. ‘Süper Lig’de görmediğimiz bir hava, Bursa’ya hakim olmuş. O stadyum neydi öyle?’ dediler. Büyük Bursaspor taraftarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. “Hedef, Süper Lig” Bundan sonra üç puanların arka arkaya geleceğini söyleyen Başkan Bozbey, “Hedefimiz Süper Lig. Süper Lig’de çok daha başarılı bir Bursaspor olacaktır. Enes Çelik kardeşimizi, yönetimini, futbolcularımızı, teknik ekibimizi ve orada çalışan herkesi yürekten kutluyorum. Başarılar diliyorum. Hep beraber Bursaspor’un geleceğine olumlu bir imza atmak sorumluluğundayız. Meclis’te bu sorumluluğu hissediyor. Pazar günkü heyecanın artarak devam etmesini, Bursaspor’un üstün başarılar göstererek Süper Lig’e ulaşmasını istiyoruz” dedi.
Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı
17 Eylül 2024 Salı - 17:10 Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde yol verme sebebiyle çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi tabancayla vurarak öldüren ağabey ve kardeşi tutuklandı. Olay, 16 Eylül 2024 saat 16.30 sıralarında İnegöl’ün kırsal Cerrah mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sürücü Ali Çubuk (30) yönetimindeki 16 BIF 983 plakalı kamyonet ile sürücü Ömer N. (25) yönetimindeki 16 LLJ 13 plakalı hafif ticari araç kontrolsüz kavşakta karşı karşıya geldi. Sürücüler arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında sürücü Ömer N. (25) belindeki tabancayla Ali Çubuk’a ateş etti. Şüpheli aracıyla kaçarken, ağır yaralanan genç yakınları tarafından özel araçla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ali Çubuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma komutanlığı Jasat ekipleri kaçan şüpheli Ömer N. ve kardeşi Can N.’yi (20) kısa sürede suç aleti tabancayla yakaladı. Şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Ömer N. ifadesinde, "Ben kargo dağıtımı yapıyorum. Cerrah Mahallesinde bir adrese kargo bırakmak için kardeşimle gidiyorduk. Adresi ararken bir anda karşıma bir araç çıktı. Araçtaki şahıslar el kol hareketi yaptı. Bende yol verdim. O sırada araca gelip bana ve kardeşime saldırdı. Bende korkutmak için havaya ateş ettim. O sırada Ali Çubuk, elimdeki silahı tutup almak isterken silah patladı. İsteyerek birşey yapmadım" dediği öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan abi kardeş, tutuklandı.
Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı
17 Eylül 2024 Salı - 17:06 Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde yol verme sebebiyle çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi tabancayla vurarak öldüren ağabey ve kardeşi tutuklandı. Olay, dün saat 16.30 sıralarında İnegöl’ün kırsal Cerrah Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Çubuk (30) yönetimindeki 16 BIF 983 plakalı kamyonet ile Ömer N. (25) idaresindeki 16 LLJ 13 plakalı hafif ticari araç kontrolsüz kavşakta karşı karşıya geldi. Sürücüler arasında yol verme sebebiyle çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Ömer N. (25) belindeki tabancayla Ali Çubuk’a ateş etti. Şüpheli aracıyla kaçarken, ağır yaralanan genç ise yakınları tarafından özel araçla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ali Çubuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri kaçan şüpheli Ömer N. ve kardeşi Can N.’yi (20) kısa sürede suç aleti tabancayla yakaladı. Şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ömer N.’nin ifadesinde, "Ben kargo dağıtımı yapıyorum. Cerrah Mahallesi’nde bir adrese kargo bırakmak için kardeşimle gidiyorduk. Adresi ararken bir anda karşıma bir araç çıktı. Araçtaki şahıslar el kol hareketi yaptı. Ben de yol verdim. O sırada araca gelip bana ve kardeşime saldırdı. Ben de korkutmak için havaya ateş ettim. O sırada Ali Çubuk, elimdeki silahı tutup almak isterken silah patladı. İsteyerek bir şey yapmadım" dediği öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan ağabey ve kardeşi tutuklandı.
Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı
17 Eylül 2024 Salı - 17:03 Yol verme cinayetinin zanlıları tutuklandı Bursa’nın İnegöl ilçesinde yol verme sebebiyle çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi tabancayla vurarak öldüren ağabey ve kardeşi tutuklandı. Olay, 16 Eylül 2024 saat 16.30 sıralarında İnegöl’ün kırsal Cerrah mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sürücü Ali Çubuk (30) yönetimindeki 16 BIF 983 plakalı kamyonet ile sürücü Ömer N. (25) yönetimindeki 16 LLJ 13 plakalı hafif ticari araç kontrolsüz kavşakta karşı karşıya geldi. Sürücüler arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında sürücü Ömer N. (25) belindeki tabancayla Ali Çubuk’a ateş etti. Şüpheli aracıyla kaçarken, ağır yaralanan genç yakınları tarafından özel araçla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ali Çubuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma komutanlığı Jasat ekipleri kaçan şüpheli Ömer N. ve kardeşi Can N.’yi (20) kısa sürede suç aleti tabancayla yakaladı. Şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Ömer N. ifadesinde, "Ben kargo dağıtımı yapıyorum. Cerrah Mahallesinde bir adrese kargo bırakmak için kardeşimle gidiyorduk. Adresi ararken bir anda karşıma bir araç çıktı. Araçtaki şahıslar el kol hareketi yaptı. Bende yol verdim. O sırada araca gelip bana ve kardeşime saldırdı. Bende korkutmak için havaya ateş ettim. O sırada Ali Çubuk, elimdeki silahı tutup almak isterken silah patladı. İsteyerek birşey yapmadım" dediği öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan abi kardeş, tutuklandı.