GÜNDEM - 24 Eylül 2024 Salı 12:04

Gürsu’nun çocuklarına ve annelerine yeni atölye

A
A
A
Gürsu’nun çocuklarına ve annelerine yeni atölye

Gürsu Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği Anne Çocuk Atölyeleri açılır açılmaz ilçe halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Anne ve çocukları için düzenlenen atölyede, yüzlerce çocuk, uzman eğitmen eşliğinde özel bir eğitim ve aktivite imkanı sunuyor.


Gürsu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Anne Çocuk Atölyeleri yoğun ilgi ile karşılandı. İlçedeki 2-5 yaş arasındaki çocuklara ve annelerine özel düzenlenen atölye haftanın iki günü, uzman bir eğitmen eşliğinde gerçekleştiriliyor. Okul öncesi dönemdeki öğrencilerin oyunlar oynayıp, eğitim aldıkları organizasyona Gürsu Kadınlar Lokali ev sahipliği yapıyor. Çocuklar bu atölyede el becerilerini geliştiriyor, resim yapıyor, şarkılar söylüyor, dans ediyor, yeni arkadaşlar ediniyor.


Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Anneler de çocuklar da sunduğumuz hizmetten çok memnun. Anne Çocuk Oyun Atölyelerimiz’de yaptıkları faaliyetler anneler ve çocuk için her şeyden önce birlikte kaliteli zaman geçirme olanağı sunmuş oluyor. Hem annelerin psikolojisi hem çocukların psikolojisine çok iyi gelen bu etkinliklerle, çocuklar sosyalleşerek daha sağlıklı iletişim kurma becerisi kazanıyor, kendilerini daha iyi ifade etmeye başlıyor, özgüvenleri gelişiyor, öğrenmeye daha açık hale geliyor, en önemlisi de mutlu olarak oradan ayrılıyor. Tüm annelerimizi bu hizmetimizden faydalanmaya bekliyoruz” dedi.



Gürsu’nun çocuklarına ve annelerine yeni atölye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Müşteri gibi pazara geldi, kaşla göz arasında emekli vatandaşın parasını çaldı: O anlar kamerada Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde pazarda alışveriş yapan emekli bir vatandaşın 7 bin lirası yankesiciler tarafından çalındı. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık sonrası, polis ekipleri 4 şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde semt pazarında alışveriş yapan Cemalettin Yüksel isimli emekli vatandaşın cüzdanı yankesiciler tarafından çalındı. Müşteri gibi pazara gelen 4 yankesiciden biri, 67 yaşındaki Cemalettin Yüksel’in pantolonunun arka cebindeki cüzdanını çalarak kayıplara karıştı. 7 bin Türk lirası bulunan cüzdanının çalındığını fark eden Cemalettin Yüksel, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Karakeçili İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını inceleyerek şüphelilerin izini sürdü. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin Köprü köyü mevkisinde olduğu belirlendi. Polis ekipleri, şüphelileri 27 AJA 665 plakalı araçta yakaladı ve ifadeleri alınmak üzere emniyete götürdü. Gözaltına alınan K.K. (29), T.K. (22), M.K. (37) ve yabancı uyruklu S.E.N. (40), emniyetteki işlemlerinin ardından Kırıkkale Adliyesi’ne sevk edildi. Çalınan 7 bin lira ise tutanak karşılığında Cemalettin Yüksel’e teslim edildi. Olayla ilgili adli süreç devam ederken, yaşlı adamın cüzdanının çalınma anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul Sultangazi’de faciadan dönüldü: Fren yerine gaza basan sürücü marketin önüne düştü Sultangazi’de iddiaya göre aracını park etmek isterken fren yerine yanlışlıkla gaza basan kadın sürücü, önce park halindeki başka bir araca ardından binanın duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, marketin önündeki iki ağacın arasına düştü. Faciadan dönülen kazada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Olay dün saat 16.00 sıralarında Sultançiftliği Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 34 BCL 204 plakalı otomobilin kadın sürücüsü cadde üzerinde park etmek istediği esnada fren yerine yanlışlıkla gaza bastı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce park halindeki hafif ticari araca çarptı ardından ise bir binanın duvarına çarparak savruldu. Savrulan otomobil daha sonra ise bir marketin önündeki kaldırımdaki iki ağacın arasında düştü. Olayda şans eseri kimsenin burnu bile kanamazken, otomobilde hasar oluştu. İki ağacın arasına düşen otomobili görenler ise şaşkına döndü. Ferit Oktar isimli esnaf, "Biz dükkanın önünde duruyorduk bir ses geldi. Daha sonra geldik ama kaza anını görmedik. Buraya gelip baktığımızda araba şurada duran araca çarpıp kirişten sekip bu boşluğa geliyor. Yani kazanın nasıl olduğunu görmedik anlam da veremedik. Durum vaziyet bu şekilde. Herhalde bayan sürücü fren yerine gaza bastı" dedi.
İstanbul CANiK yeni görevler için ADEX 2024’te CANiK’in aralarında bağlı bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri, bölgenin en önemli savunma sanayi buluşmalarından Azerbaycan’daki ADEX 2024 fuarında yeni iş birliklerine adım atacak. "5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX 2024)", başkent Bakü’de kapılarını açtı. Türk savunma sanayinin güçlü bir katılım sağladığı fuar, Avrasya ve Kafkasya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından delegasyonları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından CANiK ve bağlı bulunduğu SYS Grup şirketleri AEI Systems ve UNIROBOTICS ile fuardaki yerini aldı. CANiK’in, Azerbaycan Donanması tarafından aktif olarak kullanılan 12.7x99 mm CANiK M2 QCB ağır makine tüfeğinin yanı sıra, CANiK M2F ve CANiK M3 modelleri de ADEX 2024 katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ürünler arasında yer aldı. UNIROBOTICS tarafından geliştirilen yüksek teknolojiye sahip Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ve AEI Systems’ın dünyaca ünlü, düşük geri tepmeli VENOM LR orta kalibre topu, fuarda sunulan yenilikçi çözümler olarak dikkati çekti. Grup şirketleri, fuar boyunca bölgedeki askeri iş birliklerini güçlendirmek, yenilikçi ürünlerini bölgesel ve küresel ölçekte yeni kullanıcılarla buluşturmak için temaslarda bulunacak. “Azerbaycan’da ürünlerimizle yakaladığımız yüksek memnuniyeti yeni ürünlerle daha da artırmayı amaçlıyoruz” CANiK Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi N. Didem Aral, Azerbaycan’ı stratejik bir ortak gördüklerini ve iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımlar attıklarını söyledi. Azerbaycan’ın savunma alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere yüksek kaliteli ve güvenilir ürünler sunduklarına işaret eden Aral, özellikle başta CANiK M2 QCB olmak üzere, ürünlerinin Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmasının, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini vurguladı. ADEX 2024’ü Azerbaycan ile mevcut iş birliğini daha da ileriye taşımak ve yeni stratejik ortaklıklar kurmak için bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Aral, “Dünyanın farklı bölgelerinde kendini kanıtlamış çözümlerle hem CANiK’in hem de Türkiye’nin savunma sanayindeki gücünü en iyi şekilde temsil etmeyi ve yeni sorumluluklar üstlenmeyi hedefliyoruz. Azerbaycan’da ürünlerimizle yakaladığımız yüksek memnuniyeti yeni ürünlerle daha da artırmayı amaçlıyoruz. CANiK olarak, hem ulusal hem de uluslararası alanda güvenilir bir savunma sanayii markası olma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Bursa Sosyal medyada yayılan müstehcen görüntüler sonrası 3 şüpheli gözaltına alındı Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Tophane Surları’nda yaşanan müstehcen görüntülerle ilgili çalışma başlatan ekipler, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Olay, 20 Eylül’de merkez Osmangazi ilçesinde bulunan 2700 yıllık Tophane Surları’nda meydana geldi. Sosyal medyaya düşen müstehcen görüntüler sonrası Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına alan ekipler, müstehcen görüntülerdeki kişilerin M.T. (27) ve H.K.(31) olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheliler, merkez Yıldırım ilçesinde farklı mahallelerde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli M.T. ve H.K. hakkında, ’Müstehcenlik’ suçundan adli tahkikat yapıldı. Görüntüyü çeken şüpheli de bulundu Görüntüyü kaydederek sosyal medyada paylaşan kişiyi yakalamak için çalışma başlatan ekipler, yine çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına alarak görüntüyü çeken kişinin Z.F. (31) olduğunu tespit etti. Z.F., ’Suçu bildirmemek ve müstehcen görüntüleri yayınlamak’ suçuyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Z.F., emniyette verdiği ifadede, "Görüntüyü çektikten sonra işte olduğum için vaktim yoktu. Polise başvuruda bulunamadım. O yüzden sosyal medya hesaplarına attım" dediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.F., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.