MAGAZİN - 23 Aralık 2023 Cumartesi 12:55

Burhaniye’nin renkli kahvehanesine yoğun ilgi

A
A
A
Burhaniye’nin renkli kahvehanesine yoğun ilgi

Burhaniye ilçesinde, Mevlüt Çalışkan’ın işlettiği kahvehane, dekoru ve duvarlarındaki ilginç yazılarla ilçenin en renkli işletmesi olurken, ilgi odağı haline geldi. Öğretmenler Mahallesi Muammer Aksoy Caddesinde yer alan kahvehanede yer alan Yeşilçam Sanatçılarının fotoğrafları ve çayla ilgili özlü güzel sözler ilgi çekerken, kış ayları ile birlikte yanan soba da ilgiyi artırdı.


Yıllarca ilçede fırıncılık yaptıktan sonra 70 yaşından sonra kahvehane açmaya karar veren Mevlüt Çalışkan, çay demlemede de iddialı olduğunu söyledi. Çalışkan, Yeşilçam’dan çok değerli sanatçıların gelip geçtiğini, yeni neslin bunlardan bi haber olduğunu ve onların unutulmaması ve ilçede değişik bir tarz oluşturmak için işyerini sanatçılarının fotoğrafları ve çayla ilgili özlü sözlerle donattığını anlattı. Kış aylarının gelmesi üzerine kurulan soba kahvehaneyi ısıtırken, işletmeye olan ilgiyi da artırdı. Çayı çok sevdiğini anlatan emekli elektrikçi Ramazan Şevik, “Ben sık sık buraya geliyorum. Çok renkli bir mekan. Çayı da çok güzel” dedi. İnşaat ustası Kemal İşi de, “Yolumuz bu tarafa düşünce Mevlüt ustanın çayını içmeden geçemiyorum. Hem esnaflığı iyi hem de iyi çay yapıyor” dedi. Asker emeklisi Mustafa Dirlik ise, “Burası farklı bir mekan. Çocukluğumuzda filmlerini izlediğimiz sanatçıların fotoğrafları duvarları süslüyor. Herkes burasını görmeli” dedi.



Burhaniye’nin renkli kahvehanesine yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi Diyarbakır’da etkili olan kuvvetli fırtına, sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde caddeler su altında kaldı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, fırtına ve ardından etkili olan doludan kaçmak için bina girişlerine sığındı. Öğleden sonra aniden etkili olan fırtına bir süre sonra yerini sağanak ve dolu yağışına bıraktı. Fırtına ağaçları yerinden oynatırken, ardından etkili olan sağanak ve dolu yağışı kısa sürede caddeleri beyaza bürüdü. Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü ani sel, su baskınları ve yıldırımlara karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Gaziantep ve Şanlıurfa’nın kuzeyi, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Tunceli, Elazığ çevrelerinde gece saatlerine kadar görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Kısa süreli etkili olan yağışın ardından Yenişehir ilçesi Ofis semti Eski Stadyum Caddesi su altında kaldı. Arabaların geçmekte güçlük geçtiği caddede vatandaşlar karşıya geçemedi. Caddede biriken su nedeniyle vatandaşlar uzun bir süre karşıya geçemedi.
Gaziantep Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yetim ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ailelere okullardan para istenmesi halinde vermemeleri konusunda uyaran Yılmaz, “Sizden temizlik, kitap, güvenlik isteyen olursa, 1 kuruş bile vermeyin. Eğer mecburiyet dayatması yapıp para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yetim Koordinasyon Merkezi’nde yetim aileleri ile buluştu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, yetim ailelere yönelik projelerini de duyurdu. “Para isteyen müdür olursa, kapısına dikilirim” Yılmaz’ın ailelerle buluşmasında değindiği ilk konu, devlet okullarında zorunlu algısıyla istenen paralar oldu. Yılmaz, “Bütün velilere sesleniyorum. Sizden okullardan, temizlik parası, kitap parası, güvenlik parası isteyen olursa bir kuruş bile vermeyin. Aslan gibi Milli Eğitim Bakanlığınız var, onlar karşılar. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil mi? Tüm müdürlere de söylüyorum. Eğer bu şekilde mecburiyet yapıp, para isteyen müdür olursa kapısına dikilirim” şeklinde konuştu. “Yetim ailelere müjdeler” Yetim ailelere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Yılmaz, mutlu bir Şehitkamil inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “1-2 aya kadar bizim Şek-Kartlarımız hazır olacak. Biz o kartlara dönem dönem örneğin okullar açılmadan önce 500 TL yükleyeceğiz. Ailelerimiz bu kartlara kırtasiyelere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 100 TL süt parası yükleyeceğiz mesela, sadece bakkalınızdan süt almakta geçecek. 1000 TL et yardımı parası yatırdıysak, kasaptan gönül rahatlığıyla etinizi alabileceksiniz. İnşallah bu sıkışık günlerinizde biz bundan sonra hep sizinle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni okuma salonları açacağız” Yetim Koordinasyon Merkezi binasının da çocuklara özel ders verebilir duruma getireceklerini anlatan Yılmaz, “Şehitkamil’imizin birçok noktasına da bunun gibi okuma salonları açacağız. Çocuklarımız öğretmenlerimizle güzel dersle vereceğiz” diye konuştu.