ASAYİŞ
20 Eylül 2024 Cuma - 17:00 Kaldırımda yürüyen 2 kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis talebi Ankara’da kaldırımda yürüyen 2 kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın Etimesgut ilçesi 1. TBMM Caddesi’nde 26 Şubat tarihinde meydana gelen kazada, arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra alkol alan Mehmet Can D. kiraladığı araçla yola çıktı. 112 kilometre hızla Otoban Köprüsü alt geçidine girerken yolun virajlı olması ve alkolün etkisiyle aracın kontrolünü kaybeden Mehmet Can D., aracıyla kaldırımda yürüyen Ekin Sert ve Umut Can’a çarptı. Sert ve Can kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybederken, Mehmet Can D. emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Tutuklanan sürücü hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Aracın hava yastıklarının patladığı ve hızlı olması nedeniyle olay yerinden 300 metre ileride durabildiği belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi: "Mehmet Can D.’nin olay tarihinde alkollü olduğu, şehir içi azami hız sınırının 50 km olduğu ancak sanığın 112 kilometre hızla araç kullandığı, araçtakilerin uyarılarına rağmen viraja hızlı girdiği ve sürüş hakimiyetini kaybederek bilinçli taksir ile maktullerin ölümüne sebebiyet verdiği anlaşılmıştır. Bilirkişi raporuna göre sanığın tam kusurluğu olduğu, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın raporuna göre de sürücü Mehmet Can D.’nin asli kusurlu olduğu, ölen yayalar Ekin Sert ve Umut Can’ın kusursuz olduklarının belirtildiği anlaşılmıştır." İddianamede tutuklu sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Sanığın ayrıca ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulması talep edildi.
İstanbul genelinde huzur uygulaması: Çok sayıda şüpheli yakalandı, 1 buçuk milyon lira trafik cezası kesildi
20 Eylül 2024 Cuma - 10:25 İstanbul genelinde huzur uygulaması: Çok sayıda şüpheli yakalandı, 1 buçuk milyon lira trafik cezası kesildi İstanbul genelinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı huzur uygulamasında aranan 437 şahıs ile 228 yoklama kaçağı yakalanırken, 476 şüpheli de gözaltına alındı. 2 bin 220 araç ve motosiklet ile 14 sürücüye işlem yapılan denetimde, 29 araç trafikten men edilirken, araçlara toplamda 1 milyon 502 bin 204 lira trafik cezası uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Bin 633 polisin, 221 ayrı noktada saat 20.00 ve 22.00 arasında gerçekleştirdiği sabit yol uygulamasına, 1 polis helikopteri ve 2 deniz limanı şube botu katıldı. İkinci aşama denetimde ise bin 132 polis, saat 22.00 ve 23.59 arasında umuma açık yerlere yönelik uygulama yaptı. Gerçekleştirilen denetimlerde, 259 bin 296 şahsın GBT’si sorgulandı. Çeşitli suçlardan aranan 437 şahıs ile 228 yoklama kaçağının yakalandığı uygulamada, 476 şüpheli de gözaltına alındı. Ayrıca 49 ruhsatsız tabanca ile tüfek, 5 kuru sıkı tabanca ve 138 fişek ele geçirildi. Denetimde 2 bin 274 gram uyuşturucu madde, 152 adet uyuşturucu hap, 6 bin 341 sentetik ecza ve uyuşturucudan kazanıldığı değerlendirilen 64 bin 155 lira bulundu. Öte yandan 664 umuma açık yer denetlenirken, 11 şahsa idari işlem yapıldı. 5 yabancı uyruklu şahsa işlem yapılan denetimde, 37 bin 941 araç ve 3 bin 629 motosiklet didik didik arandı. 2 bin 220 araç ve motosiklet ile 14 sürücüye işlem yapılan denetimde 29 araç trafikten men edildi. İşlem yapılan araçlara toplamda 1 milyon 502 bin 204 lira trafik cezası uygulandı.
Silivri’de uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı
20 Eylül 2024 Cuma - 10:24 Silivri’de uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı Silivri’de 2 adrese yapılan operasyonlarda 156,53 uyuşturucu madde, 44 adet elektronik sigara, 3 bin 178 paket bandrolsüz kaçak sigara, 24 adet bandrolsüz kaçak nargile tütünü, 3 bin 400 adet hazırlanmış dolu makaron, 6 bin 800 lira ele geçirildi. Operasyonlarda 6 şüpheli de gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Silivri Mimarsinan Mahallesi Alipaşa Caddesi’nde 7 Eylül’de yapılan çalışmalar sırasında iki şüpheli durduruldu. İ.Ş. ve Y.A. isimli iki şüphelinin üzerinden 265 gram uyuşturucu madde çıktı. Şüphelilerin uyuşturucu maddeyi nereden temin ettiklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar derinleştirildi. Çanta Mahallesi’nde bir depo tespit edildi. Depoya yönelik baskında Y.E.P., E.T.G. ve S.V. yakalanırken, yapılan aramada 114 gram uyuşturucu madde, 2 adet hassas terazi, çok sayıda uyuşturucu paketlemede kullanılan klipsli poşet ve kaplar ele geçirildi. Alibey Mahallesi’ndeki bir iş yerinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda ise F.E. isimli şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 42,53 gram esrar, 44 adet elektronik sigara, 3 bin 178 paket bandrolsüz kaçak sigara, 24 adet bandrolsüz kaçak nargile tütünü, 3 bin 400 adet hazırlanmış dolu makaron, uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 6 bin 800 lira ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli uyuşturucu yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Narin’in cansız bedeninin bulunduğu köydeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor tamamlandı
20 Eylül 2024 Cuma - 10:23 Narin’in cansız bedeninin bulunduğu köydeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor tamamlandı Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumlarına ilişkin psikososyal destek ekibince hazırlanan ön rapor tamamlandı. Raporda, “çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde telkinde bulunulduğu” değerlendirmesi yer alırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın çocukların psikolojik iyilik hallerine yönelik kapsamlı bir ekip oluşturularak, köyde görevlendirilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolduğu ihbarının hemen ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri Tavşantepe Mahallesi’ne giderek, psikososyal destek çalışmalarına başladı. Narin’in kaybolmasından cesedinin bulunması, sonrasında ise okulların açılması sürecinde çalışmalarını sürdüren Bakanlığa bağlı sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlar, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa destek veriyor. Güvenli alan çalışmalarından stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenlere, gelecek hayallerinden umutlarına kadar birçok konu üzerinde çocuklarla yapılan oturumlara ilişkin psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan ön rapor tamamlanarak Bakanlığa gönderildi. Saha ekiplerinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumlarına ilişkin hazırladığı ön raporda, “çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri” değerlendirmesi yer aldı. Tavşantepe özel ekibi Bununla birlikte çocuklara “aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimalinin” de ifade edildiği raporda, yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın gelen ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesine yönelik talimat verdiği öğrenildi. Bu kapsamda Bakanlıkta Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların psikolojik iyilik hallerinin arttırılması ve günlük yaşam rutinlerinin tekrar eski düzene girmesine yönelik daha kapsamlı bir ekibin oluşturulduğu öğrenildi. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak Tavşantepe özel ekibi ile yakın zamanda köydeki çocuklarda yas ve travmalara yönelik çalışma yapılmasının planlandığı belirtildi. Daha kapsamlı çalışmaların soruşturmanın tamamlanmasının hemen ardından başlayacağı kaydedildi.