ASAYİŞ
Aydın’da 10 aranan şahıs yakalandı
20 Eylül 2024 Cuma - 11:03 Aydın’da 10 aranan şahıs yakalandı Aydın’da polis ekipleri tarafından çeşitli suçlardan aranan 10 şahıs Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Aydın’da polis ekiplerinin halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için sürdürdüğü çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Aranan şahıslara da göz açtırmayan ekipler gerçekleştirdikleri operasyonlarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Edinilen bilgiye göre, Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda; hükümlü ve tutuklunun kaçması, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçlarından aranması olan ve hakkında 16 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası ile 2 bin TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama ve bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarından aranması olan ve hakkında 14 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs, bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan aranması olan ve hakkında 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile 6 bin 80 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, iftira suçundan aranması olan ve hakkında 6 bin TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan aranması olan ve hakkında bin 500 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçundan aranması olan ve hakkında 4 bin 500 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan aranması olan 2 şahıs, hırsızlık suçundan aranması olan 1 şahıs, ve özel belgede sahtecilik suçundan aranması olan 1 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs yakalandı. Ayrıca yapılan çalışmalarda 2 şahıstan 2 adet ruhsatsız tabanca ve 127 fişek, 1 şahıstan 16,5 gram esrar, 2 şahıstan bir miktar metamfetamin ve 1 şahıstan da 12 adet uyarıcı hap ele geçirildi.
Narkotik operasyonunda 16 kişi tutuklandı
20 Eylül 2024 Cuma - 10:52 Narkotik operasyonunda 16 kişi tutuklandı Nevşehir’de geçtiğimiz gün düzenlenen ve Kastamonu’da Şehit olan Polis Memuru Ahmet Şahan’ın adının verildiği narkotik operasyonunda 50 şahsa ait 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 16 tutuklandı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile kent genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak suretiyle gençleri zehirlemeye çalışan ‘torbacı’ olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda 220 personel ve 2 detektör köpeğin katıldığı operasyonlarda 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kastamonu’da Şehit olan Polis Memuru Ahmet Şahan’ın adının verildiği Narkotik operasyonunda gözaltına alınan 50 şüpheliden 30’u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 20 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkan 20 şüpheliden 16’sı tutuklanırken 4 şüphelide adli kontrol şartıyla salıverildi. Yapılan operasyonlarda 1 kilo 713 gram değişik türlerde uyuşturucu madde, 630 gram esrar, 85 kök kenevir ile birlikte 6 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 300 bin lira ele geçirilmişti.
“Kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapisle aranan şahıs Maltepe’de yakalandı
20 Eylül 2024 Cuma - 10:48 “Kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapisle aranan şahıs Maltepe’de yakalandı Maltepe’de tavırlarından şüphelenilerek durdurulan şahsın “kasten öldürme” suçundan 25 yıl 9 ay 22 gün kesilmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şişli’de ise park halindeki elektrikli bisikletin çalınmasına ilişkin yakalanan 2 şüpheliden birinin “hırsızlık” suçundan 11 yıl 18 ay kesilmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Şüpheliler sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 14 Eylül 2024 tarihinde Şişli İnönü Mahallesinde park halinde bulunan elektrikli bisikletin çalındığı ihbarı üzerine inceleme başlattı. Olay yerini gösteren güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis ekipleri, hırsızlık olayını gerçekleştiren şahsın kimlik bilgilerini tespit etti. Şüpheli V.U. ve D.A. isimli şüpheli şahıslar aynı gün yakalandı, çalınan elektrikli bisiklet ise sahibine teslim edildi. Şüpheli şahıslara yönelik yapılan sorgulamada V.U. isimli şahsın 31 adet, D.A. isimli şahsın çeşitli suçlardan 12 adet suç kayıtları olduğu, D.A isimli şahsın “Hırsızlık” suçundan 11 yıl 18 ay kesilmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. 17 Eylül 2024 tarihinde Maltepe Yalı Mahallesinde asayişin sağlanması ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan uygulamalarda tavırlarından şüphelenilen bir şahıs durdurulmak istendi. Şüpheli E.T., kaçmaya çalışması sonucunda görevlilerce yakalandı. E.T. isimli şahsa yönelik yapılan sorgulamalarda “Kasten Öldürme” suçundan 25 yıl 9 ay 22 gün kesilmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.