GÜNDEM - 18 Mart 2025 Salı 16:06

HİZMET-İŞ Sendikası işten çıkarılan işçiler için Altındağ Belediyesi önünde direniş çadırı açtı

A
A
A
00:00
00:00
HD

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, işten çıkarılan üyeleri için Altındağ Belediyesi önünde direniş çadırı açarak protesto düzenledi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş sendikası tarafından Altındağ Belediyesi’nde haksız, hukuksuz olarak işten çıkarmalar sebep gösterilerek, belediye binası önünde eylem gerçekleştirildi. Belediyenin önünde direniş çadırı kuran işçi ve işçi aileleri ile belediye görevlileri arasında kısa süreli arbedelerin de yaşandığı eylemde, protestoların toplu iş sözleşmesi çalışanların lehine imzalanana kadar devam edeceği belirtildi.

"Üyelerimiz baskı ve tehditle sendikamızdan istifa ettirilmeye başlandı"

Burada bir konuşma gerçekleştiren HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, "31 Mart Yerel Seçimlerinden bugüne Altındağ Belediyesi’nde sular durulmadı; önce üyelerimizin yüzde 30 ücretleri kesildi, yeni dönem sözleşme devam ederken 52 günlük ikramiyeleri 36 güne düşürüldü, 105 lira olan yemek ücreti de 80 liraya düşürüldü, yol ve eğitim ücretleri bordrodan çıkarıldı, HİZMET-İŞ Sendikası olarak bu uygulamaları kabul etmeyince üyelerimiz baskı ve tehditle sendikamızdan istifa ettirilmeye başlandı" açıklamasında bulundu.

"Altındağ Belediyesi ve işçilerin ekmeği, aşı ile oynayan tüm işverenlere sesleniyoruz; işçilerin aşı ile ekmeği ile oynamayın"

Ersoy, tüm hukuki ve yasal yolları kullanarak işçiler işlerini geri alana kadar mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizerek, "Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, direneceğiz, direne direne kazanacağız. Buradan bir kez daha Altındağ Belediyesi ve işçilerin ekmeği, aşı ile oynayan tüm işverenlere sesleniyoruz. İşçilerin aşı ile ekmeği ile oynamayın, yıllardır ilçe halkına hizmet etmek için çalışan, evine helal rızık götürmekten başka gayesi olmayan bu işçilere derhal işlerini geri verin. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün. Emekçilerin onuru ve ekmeğiyle oynamayın. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan, haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçilerini işe geri alın, kıyıma son verin. Adaleti ve iş barışını yeniden tesis edin. Aksi halde duruşumuz, direnişimiz ve hukuki mücadelemiz karşısında yenileceksiniz. İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Altındağ Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız" ifadelerine yer verdi.

Kemal Diri - İbrahim Çakmak



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dünya çapınca lezzet: "Çarşamba pidesi" TasteAtlas’ın dünya çapında hamur işleri sıralamasında Türkiye’de ilk 3’te yer alan coğrafi işaret tescilli "Çarşamba pidesi", damaklara hitap ediyor. Samsun’un Çarşamba ilçesi, tarihi dokusunun yanı sıra damak tatlandıran lezzetleriyle de adından söz ettiriyor. Bu lezzetlerin başında ise kendine has pişirme tekniği ve bol malzemesiyle ünlü Çarşamba pidesi geliyor. Nesilden nesile aktarılan bu geleneksel lezzet, ustaların maharetli ellerinde yoğrulup taş fırınlarda pişirilerek sofralara ulaşırken, ilçeye gelen herkesin mutlaka denediği bir lezzet olarak öne çıkıyor. TasteAtlas’ın dünya çapında hamur işleri sıralamasında Türkiye olarak ilk 3’te yer alan Çarşamba pidesi, hem yerel halkın hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Pide; hamurunun ince açılması, bol malzeme kullanılması ve taş fırında pişirilerek dışı çıtır, içi yumuşak bir kıvam kazanması özelliği ile dikkat çekiyor. Özellikle hamurun içerisine koyulan kıymanın çiğ olması ve pidenin kıymanın yağı ile pişmesi pideye ayrı bir lezzet katıyor. Herkesin damak zevkine hitap eden bu lezzet, yıllardır değişmeyen bir gelenek olarak ilçenin sembollerinden biri haline gelmiş durumda. Çarşamba pidesini diğer pidelerden ayıran farkın, iç harcına koyulan kıymanın çiğ olması ve pidenin çiğ kıymanın yağı ile pişirilmesi olduğunu söyleyen pide ustası Oğuzhan Gülşen (26), "İyi bir Çarşamba pidesi yapmak için hamurun el ile ince bir şekilde açılması, iç harcında sadece kıyma ve soğan kullanılması ve taş fırında kıvamında pişirilmesi gerekiyor. Çiğ kıymanın yağı ile pişmesi pideye ayrı bir lezzet katıyor" dedi. Geleneksel yöntemlerle üretilmeye devam eden Çarşamba pidesi, coğrafi işaret tescili alarak yöresel kimliğini resmileştirdi. Çarşamba Ticaret Borsası’nın girişimleriyle alınan tescil belgesi, bu lezzetin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor. (OGZ-
Düzce Serada üretilen bitkiler yeşil alanları süsleyecek Düzce Belediyesi, süs bitkileri üretiminden, tıbbi aromatik bitkilere kadar birçok alanda faaliyet gösteren tarım akademi, ata tohumu yetiştiriciliği projesiyle yerel sebze tohumlarının üretimine de başlayacak. Düzce Belediyesi Tarım Akademisi şehrin tarımsal kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Hem yeni üretimler hem de çiftçilere yönelik eğitimlerle Düzce’nin tarım sektöründeki potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün tarımın gelişmesine ve gıda sektörünün büyümesine katkı sunmak hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği Tarım Akademisi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Öztürk, Tarım Akademisi bünyesinde sürdürülen çalışmalarla şehrin yeşil alanlarında dışa bağımlılığını azaltarak, yerel üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Yeşil alanları süsleyecek Tarım Akademisi’ndeki üretim serasında çelikle süs bitkileri yetiştirdiklerini söyleyen Öztürk, taflan, leylandi, ardıç, oya çalısı, alev çalısı, berberis, mor salkım, gül ve sarmaşık türlerinin üretildiğini kaydetti. 2024 yılı itibarıyla bu bitkilerin, Düzce’nin kavşak, orta refüj ve diğer yeşil alanlarında kullanılmaya başlanacağını belirten Öztürk, böylece dışarıdan bitki alımını azaltarak belediyeye ekonomik katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Öztürk diğer üretim serasında ise kekik, adaçayı, biberiye ve melisa olmak üzere dört çeşit tıbbi aromatik bitki üretimi yaptıklarını dile getirdi. Kendi ürettikleri çınar, akçaağaç, dağ akçaağacı ve ıhlamur gibi ağaç türlerine ait 1 yaşındaki ağaç fidanlarının da repikaj yapılarak toprakla buluşturulduğunu belirten Öztürk, bu fidanların 3 yıl içinde belediyenin park ve bahçelerinde kullanılacağını söyledi. Tarım Akademisi’nin önemli projelerinden biri de "Ata Tohumu Yetiştiriciliği" olacak. Başkan Faruk Özlü’nün "Düzce İçin 100 Proje" başlığı altında yer alan bu projeyle, domates, salatalık, biber, patlıcan ve kabak gibi sebze tohumlarının üretimi yapılacak. Öztürk, ayrıca 18 dönümlük arazilerinde at yemi olarak kullanılacak arpa ve yulaf ekimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. "Katma değerli bitki yetiştiriciliğe yöneleceğiz" Tarım Akademisi’nin çiftçilere katkılarından da söz eden Öztürk, "Tarım Akademisi olarak genç çiftçilerimize, bu işlerle uğraşmak isteyen vatandaşlarımıza teorik ve pratik olarak destek sağlamaktayız. Bu fikirle de fındık yetiştiriciliği ve meyve ağaçlarında aşılama kursları düzenledik ve kursiyerlerimize belgelerini takdim ettik. Bundan sonra ekonomik açıdan yüksek katma değer alternatif bitki yetiştiriciliği denemelerini yapacağız ve tarımsal faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (ALI-