ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 10:54

Hırsızlık suçundan hapis cezasıyla aranan şahsı polis yakaladı

A
A
A
Hırsızlık suçundan hapis cezasıyla aranan şahsı polis yakaladı

Afyonkarahisar’da hırsızlık suçundan 6 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından gerçekleştirilen operasyon ile yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerde R.A., isimli şahsın bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 4 ay hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs işlemleri sonrası sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Acil durumlarda kullanılacak teçhizat kapasitesi genişletildi Adıyaman Valiliği, meydana gelebilecek muhtemel bir afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine yönelik teçhizat kapasitesini genişletti. Muhtemel bir afet veya acil durum halinde vatandaşlarımıza en hızlı ve profesyonel şekilde ilk müdahaleyi gerçekleştirmek ve aynı zamanda arama-kurtarma faaliyetlerine yönelik teçhizat kapasitesini arttırmak amacıyla AFAD İl Müdürlüğümüzce jandarma teşkilatına alınan arama kurtarma ekipmanları envantere kaydedildi. Vali Osman Varol, deprem başta olmak üzere yaşanması muhtemel doğal afetlere ve kazalara etkin ve hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla AFAD İl Müdürlüğümüzce alınarak jandarma envanterine kaydedilen arama kurtarma ekipmanlarını inceledi. Verilen arama kurtarma eğitimlerinin ardından jandarma ekiplerimiz alınan bu malzemelerle bir kat daha donanımlı hale gelerek muhtemel afetlere daha etkin şekilde müdahale etmiş olacak. İl Jandarma Komutanlığına alınan, benzinli ağaç kesme testeresi, taşlama makinesi spiral, benzin motorlu, daire başlıklı beton ve demir kesme, kesici-ayırıcı (Batarya-elektrik) batarya kombi, aydınlatma takımı, jeneratör (7,5 Kw), elektrikli delici, mekanik kırma kurtarma aleti, demir kesme makası, burç ve diğer teçhizatlar ile ilk müdahale ekipmanları kapasitesi genişletilmiş oldu. Devletimiz tüm imkanları ile milletimizin emrindedir. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.
Samsun Fotoğraf tutkunu savcı: Yaban hayatı ona poz veriyor Samsun Bölge Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, aynı zamanda Türkiye’de bulunan 450 kuş türünden birçoğunu fotoğraflayan ve yaban hayattaki canlıların fotoğraflarını çeken bir ’yaban hayat fotoğrafçısı’ olarak dikkat çekiyor. Yıllardır kuş fotoğrafçılığı yapan Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, izinli olduğu günlerinde herkesin uyuduğu saatlerde kamuflajını giyip Samsun Kızılırmak Deltası’na giderek kuşları fotoğraflayabilmek için saatlerce bekliyor. Bir kuş türünün fotoğrafını çekmek için saatlerce kıpırdamadan bekleyen Savcı Soğukpınar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı. Çektiği fotoğrafların yanı sıra ilginç ve gözlemlenmesi zor anları da videoya alan Savcı Soğukpınar, bir kuşun yılan avlayarak yemesini, saz horozlarının besin aramasını, kuşların sürüler halinde uçmasını, mandaların geviş getirmesini, kuşların banyosunu, çapraz gaganın su içişini, sincapların nasıl ses çıkardığını, bahrilerin nasıl toplu olarak uçtuğunu, yalıçapkınının eşini balıkla beslemesini, yabani sülünün ötüş anını, guguk kuşunun ötüş anını, tayların koşuşturmasını, büyük ak balıkçılın avlanmasını ve birçok hayvanın davranışlarını doğal yaşam alanlarında kameraya kaydediyor. “Tetiğe değil, deklanşöre bas” “Tetiğe değil, deklanşöre bas. Öldürme, ölümsüzleştir” diyerek doğanın eşsiz güzelliğini ölümsüzleştiren Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, çektiği kuş ve diğer hayvanların fotoğraflarını, videolarını kendi sosyal medya hesabından da paylaşıyor. Sosyal medyadaki paylaşımlar, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Hayatlarında ilk kez değişik kuş türlerinin varlığından haberdar olan vatandaşlar, emeklerinden dolayı Savcı Soğukpınar’a teşekkürlerini sunuyor. Yakalanması oldukça zor olan kuş fotoğrafları, Samsun’un tanıtımına da vesile oluyor. Savcı Soğukpınar’ın objektifine çoğu Kızılırmak Deltası olmak üzere yalıçapkını, kara karınlı kum kuşu, sincap, manda sürüsü, uzunbacak, saz horozu, kızkuşu, ak kuyruksallayan, küçük iskete, saka, flamingo, tilki, sığırcık, florya, çıkrıkçın, yılkı atları, guguk kuşu, boyunçeviren ve kızılgerdanlı incirkuşu gibi birçok hayvan türü yansıyor.
Ankara İlhami Kılınçkaya: “Topyekûn bir başarı silsilesini sporumuza kazandırmanın mücadelesini vereceğiz” İlhami Kılınçkaya, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu başkan adaylığını açıkladı. Kılınçkaya, "Topyekûn bir başarı silsilesini sporumuza kazandırmanın mücadelesini vereceğiz” dedi. İlhami Kılınçkaya, 7 Kasım 2024 yılında Altındağ ilçesinde bulunan Abdullah Öztürk Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu başkan adaylığını açıkladı. ‘Masa başına değil, tarihe iz bırak’ sloganıyla adaylığını açıklayan Yalçınkaya, milli takım için yetiştirdiği gençleri dünya şampiyonu yapmak için uğraşacağını vurguladı. Yetiştirdiği sporcular 720 madalya kazandı 1978 yılında Masa Tenisi hayatına başladığını ifade eden Kılınçkaya, “1978 yılında Masa Tenisi hayatına başladım. Yaklaşık 45 yıllık masa tenisi tecrübesine sahip bir kardeşiniz olarak, Ay-yıldızlı bayrağımızı, uluslararası organizasyonlarda hem milli sporcu hem de antrenör olarak yıllarca büyük bir gururla temsil etme şerefine nail oldum. 2015-2022 yılları arasında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda Başkan Vekilliği görevinde bulundum. Antrenörlük kariyerim boyunca Türk sporunda marka olmuş Milli sporcularımızı yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadım. Yetiştirdiğim milli sporcularımızın uluslararası turnuvalarla birlikte Avrupa, Dünya ve Paralimpik Oyunları’nda bugüne kadar toplam 720 madalya kazanması spor hayatımın en büyük ve en anlamlı özeti oldu” diye konuştu. “Hedefim, masa tenisi sporunu ülkemizde daha da yukarıya taşımak” Başkanlık adaylığında en büyük hedefinin masa tenisini daha yukarıya taşımak olduğunu dile getiren Yalçınkaya, “Başkan adaylığım süresince en büyük hedefim, masa tenisi sporunu ülkemizde daha da yukarıya taşımak, altyapıdan yetişen genç yetenekleri dünya çapında birer şampiyon haline getirmek ve Türk masa tenisini global arenada saygın bir konuma getirmektir” ifadelerini kullandı. “Topyekûn bir başarı silsilesini sporumuza kazandırmanın mücadelesini vereceğiz” Türk sporunun en başarılı branşlarından olan para masa tenisinde bugüne kadar yaptıklarımız ortadadır. Yetiştirdiğim milli sporcularımızın ay-yıldızlı bayrağımızı yıllar boyunca en üst seviyede temsil ettiği ve madalyalarla Türk spor tarihine geçtiği bu büyük serüveni şimdi masa tenisi federasyonu çatısı altında 81 ile yayarak topyekûn bir başarı silsilesini sporumuza kazandırmanın mücadelesini vereceğiz” açıklamasında bulundu.
Bolu Servis şoförlerine kritik uyarı: "Araçta sigara öğrencilere kötü örnek" Bolu’da öğrenci servis şoförlerine ve servis rehberlerine yönelik eğitim verildi. Eğitim programında konuşan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, "Öğrencimiz şoförü mutlaka örnek alır. Bu yüzden araçlarda ve aracın önünde sigara içilmesi gibi etkenler öğrencimizi kötü etkiliyor" dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "2024-2027 Yılı Kara Yolu Trafik Güvenliği Eylem Planı" çerçevesinde Bolu’da öğrenci servisi şoförlerine ve servis rehberlerine bilgilendirme eğitimi verildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından katılımcılara dikkat edilmesi hususlar aktarıldı. Servis şoförlerinin öğrencilere örnek insan olması gerektiğini belirten Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, araç kullanırken ve araç başındaki davranışların önemli olduğunu vurguladı. "Hataları da en asgariye indirmeye çalışıyoruz" Şoförler olarak hataları en az seviyeye indirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Orhan Fırat, "Bu tarz eğitimler çok önemli. Her gün güncel sıkıntılar oluyor. Güzergah sıkıntıları, öğrencilerin okullara götürülmesiyle alakalı sıkıntılar, yeni kanunlar çıkıyor onlarla alakalı sıkıntılar oluyor. Onun için de kolluk kuvvetlerimiz İçişleri Bakanlığı’mızın genelgesiyle şoförlerimizi uyarıyorlar. Bu da bizim için iyi bir şey, hata yapmamız engelleniyor. Hataları da en asgariye indirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. "Şoförlerimizin de örnek insan olmasını istiyoruz" Şoförlerin örnek insan olması gerektiğini dile getiren Başkan Fırat, "Bizim işimizde en önemli önceliğimiz öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliği. Biz geleceği taşıyoruz. Bizim için güvenlik çok önemli. Bununla ilgili de eğitime her zaman ihtiyacımız var. Öğrencilerimizin korunması, okulların güvenliği, yeni kanunlar hakkında şoförlerimizin bu konularda bilgilenmesi lazım. Okul önlerindeki yabancı insanların da şoförlerimiz sayesinde kolluk kuvvetlerine bildirilmesi lazım. Şoförlerimizin hal ve hareketleri öğrencilerimizi etkilediği için bununla ilgili şoförlerimizin de örnek insan olmasını istiyoruz. Araç kullanırken, aracın başında beklerken davranışları önemli. Çünkü öğrencimiz şoförü mutlaka örnek alır. Bununla ilgili de araçlarda sigara içilmesi, aracın önünde sigara içilmesi gibi etkenler öğrencimizi kötü etkiliyor. Bunun için de kolluk kuvvetlerimizin verdiği bilgilere ihtiyacımız var" dedi. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Ünlü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Emniyet Amiri Atilla Erdem, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Komutanı Kıdemli Başçavuş Mesut Demiröz, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Emniyet Amiri Atilla Erdem, şoförler ve servis rehberleri katıldı.