ASAYİŞ - 19 Eylül 2024 Perşembe 14:44

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çarptı; 2 yaralı

A
A
A
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çarptı; 2 yaralı

Zonguldak’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ticari araç refüje çarparak durabildi. Kazada iki kişi yaralandı.


Zonguldak-İstanbul karayolu üzerinde M.A.B. idaresindeki 41 U 1466 plakalı hafif ticari aracıyla seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yağışın ardından yolun da ıslak olması sebebiyle yaşanan kazada sürücü M.A.B. ile araçta bulunan V.T. yaralandı.


Araçta sıkışan V.T., Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasının ardından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sürücü ve yaralı olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından BEUN Hastanesi’ne kaldırıldı.



Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü refüje çarptı; 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nden 8 akademisyen, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Kastamonu Üniversitesi, Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine bu yıl 8 akademisyeniyle dahil oldu. Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinin ulusal ve uluslararası arenada dikkat çeken bilimsel çalışmaları, başarı grafiğini her yıl daha da yukarı taşıyor. Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı. Buna göre Kastamonu Üniversitesi, Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan listede bu yıl 8 akademisyen yer aldı. Hollanda merkezli Elsevier yayıncılık tarafından hazırlanan bu liste, dünyadaki bilim insanlarının en üst yüzde 2’lik diliminde yer alan isimleri değerlendiriyor. Değerlendirmede, akademik üretkenlik, atıf sayıları ve h-indeksi gibi ölçütler dikkate alınıyor. Farklı disiplinlerden bilim insanlarını kapsayan liste, uzun yıllar süren araştırmaların bilimsel etki düzeyini yansıtıyor. Kastamonu Üniversitesi, 2020’de 2, 2021’de 3, 2022’de 5, 2023’te ise 4 akademisyenle listeye girmişken, bu yıl 8 akademisyenle yer alarak başarı grafiğini yükseltti. Stanford Üniversitesi’nin listesinde Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Şeref Turhan; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatemeh Mollaamin, Prof. Dr. Hakan Şevik, Prof. Dr. Osman Gül, Doç. Dr. Melike Kaplan Yalçın, Doç. Dr. Kaan Işınkaralar, Doç. Dr. Oğuzhan Yavuz Bayraktar; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden ise Doç. Dr. Hamid Derviş yer aldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, akademisyenlerin özverili çalışmalarının bu listeye girmelerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Rektör Topal, bilimsel araştırmaların kalitesini artırmak ve uluslararası alanda daha fazla tanınmak adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Akademisyenleri uluslararası görünürlüğe yaptıkları katkılardan dolayı tebrik eden Rektör Topal, başarılarının artarak devam etmesini temenni etti. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin başarı grafiğine dikkat çeken Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bilim dünyasında daha güçlü bir konuma ulaşmasının önemini vurguladı.
Muğla Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler ekibi, kuruluşlarını denetledi Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, il merkezi ve ilçelerde İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren kuruluşlarda denetimler gerçekleştirdi. Yakup Kütük, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, bu tür denetimlerin devlet ve bakanlık açısından önemine dikkat çekti. Kütük, “Bağlı kuruluşlarımızdan gündüzlü ya da yatılı olarak yararlanan vatandaşlarımıza sunulan hizmetin kalitesinin artırılması ve geliştirilmesi önceliğimizdir. Bu denetimlerle, hizmet sunumunda yaşanılan sorunları yerinde tespit ederek çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Zamanın ve kamu kaynaklarının yerinde kullanılmasını sağlamak ise devletimizin ve bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında geliyor” dedi. Kütük, denetimlerde dezavantajlı bireylere sunulan hizmetlerin mevzuat ve standartlara uygunluğunu, barınma şartlarını, sağlık hizmetlerini, beslenme düzenini, hijyen ve sosyal aktivite imkanlarını detaylı şekilde incelediklerini belirtti. Özellikle hijyen standartları, gıdaların saklanma şartları gibi konularda da hassas bir yaklaşım sergilendiğini ifade etti. İl Müdürü Kütük, denetimlerin sadece sorunları tespit etmekle kalmadığını, aynı zamanda bu hizmetleri geliştirmek ve vatandaşların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek amacıyla yapıldığını vurguladı. Yaptığı açıklamada, “Bu denetimler, hizmet kalitemizi artırmaya yönelik önemli bir adımdır. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için sürekli iyileştirme çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Bilecik Bilecik’te 2 bin 289 öğrencinin yetenek taraması yapılarak 351’inin spora yatkınlığı tespit edildi Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile kentte 9 ayda 2 bin 289 öğrencinin yetenek taraması yapılarak 351’inin spora yatkınlığı tespit edildiğini söyledi. Bilecik il genelinde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında okullarda yetenekli sporcular aranıyor. Yapılan program hakkında bilgi veren Bilecik Gençlik Ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak programı olarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile 2023-2024 döneminde spora yatkın bulunan geleceğin şampiyon sporcularının eğitimleri 9 Eylül’de tüm ilçeler dahil Bilecik’te yeniden başladı.Bilecik’te İlköğretim 3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 2024 yılı taramasında başarılı olan 351 öğrenci için temel spor eğitimleri başladı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde yapılan yetenek taramasında testler ve ölçümler, Gençlik ve Spor Bakanlığı veri havuzunda toplandıktan sonra yapılacak olan değerlendirmeler ve temel spor eğitimleri ile çocukların yetenekli oldukları spor dalları tespit edilip yönlendirmeleri yapılıyor. Bu kapsamda, 2020-2021-2022-2023 yıllarını kapsayan tarama sonucu 845 sporcu, Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı ile spora yatkın bulunarak ilgili branşlara yönlendirilmiştir. 2024 yılı taramasında ise 2 bin 289 öğrencinin yetenek taraması yapılarak 351 öğrencinin spora yatkınlığı tespit edilmiştir. Bu öğrenciler için BilecikGençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda geniş ve kapsamlı olarak yıl boyunca verilecek olan eğitimleri içeren ve eğitimler sırasında ve sonunda test ve ölçümlerin yapıldığı Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı devam etmektedir. Program sonucunda spor branşlarına yönlendirmeye esas bilgiler değerlendirilerek sporcuların yeteneklerine uygun olan branşlara yönlendirilmesi sağlanacaktır" dedi. "Hem sporun yaygınlaştırılması hem de ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi için büyük bir fırsat sunmaktadır" Özdemir açıklamasının devamında, "Amacımız, sadece yetenekli sporcuları keşfetmek değil, aynı zamanda spora olan ilgiyi artırmak ve gençlerimizi sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik etmektir. Bu süreç, hem sporun yaygınlaştırılması hem de ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi için büyük bir fırsat sunmaktadır” dedi.
İstanbul Fenerbahçe, derbide seriyi sürdürmek istiyor Yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile Trendyol Süper Lig’de sezona 5 maçta 13 puan toplayarak başlayan Fenerbahçe, yarın sahasında oynayacağı derbide Galatasaray’ı yenmek ve 32 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00’de Galatasaray’ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, ligde geride kalan 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa deplasmanında 3 puanı hanesine yazdıran Jose Mourinho’nun öğrencileri, üst üste 3 galibiyet elde etti. Kazandığı karşılaşmalarda kalesini gole kapatan Fenerbahçe, derbide de bu seriyi sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray ise hafta içi Gaziantep FK ile oynadığı erteleme maçını kazanarak kayıpsız olarak yoluna devam etti ve liderlik koltuğuna oturdu. 32 maçlık yenilmezlik serisi Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’yı mağlup ederek Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı. Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan sarı-lacivertliler, bu sezon da seriyi sürdürdü. Oynadığı son 32 lig müsabakasında yenilgi yüzü görmeyen Kanarya, bu süreçte 25 galibiyet, 7 beraberlik yaşadı. İç sahada 15 maçtır kaybetmiyor Fenerbahçe, 4 Kasım 2023’te Trabzonspor’a karşı aldığı 3-2’lik mağlubiyetin ardından evindeki 15 lig karşılaşmasında yenilgi yaşamadı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de 10 galibiyet, 3 beraberlik alan Kanarya, bu sezon da 2 maçı kazanmayı başardı. Sarı-lacivertliler, iç sahadaki son 8 mücadelede ise hanesine 3 puan yazdırdı. Geçen sezon gol yemedi Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon ezeli rakibiyle oynadığı lig maçlarında kalesini gole kapattı. Kadıköy’de oynanan derbi golsüz tamamlanırken, Rams Park’ta da 1-0’lık sonuçla kazanan Fenerbahçe oldu. Djiku ve Osayi döndü Ligde Alanyaspor mücadelesinde sakatlanan ve bir süre takımdan uzak kalan Alexander Djiku, derbi hazırlıklarında takımla çalıştı. Mourinho’nun görev vermesi halinde sahada olacak. Sakatlığını atlatan Bright Osayi-Samuel ise dün yapılan idmanda bireysel çalışma yaptı. Nijeryalı futbolcunun durumuna maç günü karar verilecek. Oosterwolde kart sınırında Fenerbahçe’de Galatasaray karşılaşması öncesi Jayden Oosterwolde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcu, derbide sarı kart görmesi halinde bir sonraki hafta Antalyaspor karşısında takımını yalnız bırakacak. Geride kalan 5 lig maçında da 11’de sahaya çıkan Oosterwolde, Adana Demirspor, Alanyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarında sarı kart gördü.