EKONOMİ - 02 Aralık 2024 Pazartesi 12:12

Trabzonlu balıkçılardan hamsi için "Tuzlama" önerisi

A
A
A
Trabzonlu balıkçılardan hamsi için "Tuzlama" önerisi

Tezgahlarda palamudun yerini hamsiye bırakmasının ardından balıkçı esnafı bol olarak avlanan hamside tuzlama döneminin başladığını söyledi.


Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti dolayısıyla az avlanan hamsi bu hafta başında havaların düzelmesi ile birlikte yeniden bolca tezgahları süsledi. Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 100 TL’den satılırken, hamsinin yokluğunda tezgahların lideri olan palamudun yavaş yavaş azaldığı görüldü.


Hamsinin bol olduğunu belirten balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın, "Vatandaş bu sene bol hamsi yiyecek. Fiyatlar da çok iyi hamsi ve istavrit 100 TL. Şu an vatandaşın yiyeceği en uygun gıda maddesi balık. Vatandaş da rağbet gösteriyor. Vatandaş artık hamsisini tuzlayabilir. Çünkü avı hem bol hem de hamsi yağlanmaya başladı" dedi.


Aydın, vatandaşın tuzlayacağı kadar hamsiyi alıp temizleyip iyice yıkadıktan sonra 1 sıra hamsi bir sıra da kalın tuz ile kavanozlara ve bidonların içine bastırabileceğini söyledi. Aydın, bu şekilde hamsinin bir yıl boyunca bozulmadan kalacağını, yenileceği zaman da hamsinin suda bekletilerek tuzunun çıkartılmasının ardından çeşitli şekillerde tüketilebileceğini sözlerine ekledi.


Hamsinin tezgahlarda palamudun yerini almaya başladığını dile getiren Ahmet Çoğalmış ise "Hamsi fiyatı 125-150 TL civarında gidiyor ama bugün hafta başı olduğu için fiyatını 100 TL olarak belirledik. Şu an hamsi sezonu, hamsi palamudu unutturacak. Palamudun da sezonu bitti. Balıkçılarda şöyle bir durum var hamsi sezonu başlayınca palamut ağı kalkar hamsi ağı kullanılır. Diğer balıklar da bugün hafta başı olduğu için istavrit 75 TL, mezgit 100 TL, palamut 150 TL, levrek, çupra ve somon yetiştirme balıkları olduğu için bunların fiyatında bir değişme olmuyor" diye konuştu.



Trabzonlu balıkçılardan hamsi için "Tuzlama" önerisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Falezden düşen otomobili bulmak için her yol deneniyor Antalya’da falezlerden düşen araç ve içerisinde bulunan şahsı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarda balıkçı tekneleri ve gelişmiş su altı görüntüleme sistemleri ile sonar cihazı devreye girdi ancak 2 gündür süren sağanak ve fırtına nedeniyle sualtı görüşünün sıfıra düşmesi çalışmaları olumsuz etkiledi. Havanın kararmasıyla birlikte çalışmaların yarın sabahtan itibaren devam edeceği öğrenildi. Dün akşam saat 19.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Caddesi’nden bulunan Mobil Halk Plajı yakınlarında meydana gelen olayla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir aracın süratli bir şekilde falezlerden denize uçtuğu ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD, Sahil Güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk arama çalışmasında dalgalar arasından çıkartılan 34 CHK 531 plakalı parçanın yapılan plaka sorgulamasında araçtaki şahsın Engin Ş. (27) olabileceği üzerinde duruluyor. Mıknatıs ile zemin araması yapıldı Günün ilk ışıkları ile birlikte tekrar başlayan arama çalışmalarında Engin Ş.’nin ailesi ekiplerin çalışmaları endişeli gözlerle takip etti. Oğullarından gelecek iyi bir haberi merakla bekleyen anne ve babanın oldukça üzgün olduğu görüldü. Sabah saatlerinde dalgıçların su altında görüşün kısıtlı olması nedeniyle arama çalışmalarında zorlandıkları öğrenilirken özel mıknatıs ile su altındaki arama çalışması yapıldı. Mıknatıs yardımıyla yapılan aramadan her hangi bir sonuç çıkmayınca bu kez devreye balıkçı tekneleri girdi. Balıkçı teknesi devrede İsmet Kaptan isimli özel bir balıkçı teknesinde bulunan gelişmiş sualtı görüntüleme ve sonar cihazı ile bölgede tarama yapıldı. Yapılan araştırmada bir noktada sonarın görüntü alması üzerine ekipler aramalarını bu noktada yoğunlaştırdı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik dalgıçları belirlenen noktada dalış gerçekleştirdi. 2 gündür süren sağanak ve fırtına nedeniyle sualtı görüşünün sıfıra düştüğü bölgede gündüz boyunca yapılan çalışmalardan da sonuç çıkmadı. Havanın kararmasıyla birlikte çalışmaların yarın sabahtan itibaren devam edeceği öğrenildi
Bursa Eker, yılbaşı soflarına süzme yoğurt ile eşlik ediyor Geleneksel lezzetlerimizden süzme yoğurt, yılbaşı sofralarının da değişmez eşlikçileri arasında yer alıyor. Kendine özgü yoğun kıvamıyla keyifle tüketilen süzme yoğurt, havuç ve pancar gibi sebzelerle bir araya gelerek lezzetli sofraların da parçası oluyor. Türk mutfağının en önemli lezzetlerden biri olan süzme yoğurt, yoğun kıvamı ve kendine özgü tadı ile yılbaşı sofralarına zenginlik katıyor. Süzme yoğurt, birçok yemeğin yanına yakıştığı gibi özel bir meze malzemesi olarak da değerlendiriliyor. Yeni yıla girerken değişmeyen şeylerin başında, uzun yılbaşı sofralarına eşlik eden Eker Süzme Yoğurt geliyor. Sıcak veya soğuk yemeklerin yanına konularak keyifli bir lezzet deneyimi sunan Eker Süzme Yoğurt ile yapılan birçok meze çeşidi yılbaşı sofralarını donatıyor. Eker Süzme Yoğurt ile yapılan mezeler arasında; farklı tatları sevenlere hitap eden “Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası”, biberin baskın ve acı tadı ile süzme yoğurdun hafif ve lezzetli yapısının birleştiği “Atom”, faydaları saymakla bitmeyen havuç ile süzme yoğurdun enfes karışımı “Havuç Tarator” ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi “Haydari” yer alıyor. Yılbaşı döneminde süzme yoğurtlu özel lezzetleri ortaya çıkarmak için sosyal medyada eğlenceli bir iletişim çalışması da yapan Eker, takipçilerini en ilgi çekici tarifleri paylaşmaya davet etti. Mutfakta yeteneklerini konuşturarak lezzetli meze tariflerini paylaşan kullanıcılar, sürpriz hediyelerin de sahibi olacak. Türkiye’de sektörünün en beğenilen markaları arasında yer alan Eker Süt Ürünleri, yeni yıla ağız tadıyla girmek isteyenlere enfes süzme yoğurdu ile eşlik ediyor.