EKONOMİ - 09 Mart 2024 Cumartesi 10:38

Trabzon’a yapılması planlanan yeni havalimanının proje çalışmaları sürüyor

A
A
A
Trabzon’a yapılması planlanan yeni havalimanının proje çalışmaları sürüyor

Trabzon’a yapılması planlanan yeni havalimanının proje çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


Son yıllarda Körfez ülkelerinden bölgeye olan turist ilgisi nedeniyle özellikle yaz aylarında büyük yoğunluk yaşanan Trabzon Havalimanı mevcut haliyle ihtiyaçlara cevap verememeye başlayınca havalimanında geçtiğimiz yıl Eylül ayında modernizasyon çalışmaları başlatıldı. 2023 yılında iç ve dış hatlarda toplam 3 milyon 499 bin 592 yolcuya hizmet veren Trabzon Havalimanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca başlatılan modernizasyon çalışmaları kapsamında yapımına başlanılan 3 bin 77 metrekarelik yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekarelik CIP yolcu binasının inşaatları sürüyor. Millet Bahçesine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda bulunan yolcu köprülerinden (körükler) 2 tanesi de Trabzon Havalimanı’na getirilerek gelen ve giden yolcu bölümüne entegrasyonu sağlanıyor.


Tüm bu modernizasyon çalışmaları sürerken, yeni Trabzon Havalimanı için de proje çalışmaları devam ediyor. 3 milyon metrekarelik dolgu alan üzerine kurulu olacak yeni havalimanında 3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa edilecek, böylece geniş gövdeli uçaklar da havalimanına inebilecek. Yapılacak 70 bin metrekarelik terminal binasında ise yılda 15 milyon yolcu ağırlanabilecek. Projenin kısa sürede tamamlanıp ihale aşamasına geçilmesi planlanıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ’ye yönelik 4 ayrı soruşturmada 53 gözaltı kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında 53 gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yapılan çalışmalar sonucu, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, görev yaptıkları illerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü ve operasyonel hatlar kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları tespit edilen ve haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan; 3’ü görevde 3’ü daha önce ihraç edilmiş 6 subay, 3’ü görevde 5’i daha önce ihraç edilmiş 8 astsubay, 6’sı görevde uzman çavuş, 10’u daha önce ilişiği kesilmiş askeri öğrenci ve 4’ü mahrem imam olmak üzere toplam 34 şüpheliye yönelik; ayrı bir soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şirketler yapılanması ve söz konusu şirketler aracılığıyla yerine getirilen terörizmin finansmanı eylemlerinin deşifre edilmesi amacıyla MASAK incelemesi, teknik ve fiziki takip sonucunda yurt dışından temin edilen paraları, yine yurt dışında faaliyette bulunan şirketler üzerinden geçmiş tarihlerde haklarında adli işlem yapılan örgüt mensuplarına veya yakınlarına transfer ettiklerine dair deliller elde edilen 10 şüpheliye yönelik; ayrı bir soruşturma kapsamında etkin pişmanlıkta bulunan şüphelilerin verdiği ifade, elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi, yapılan teknik ve fiziki takip ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler/fotoğraf teşhislerine bağlı olarak FETÖ/PDY terör örgütünün güncel yapılanması içerisinde yer aldıkları anlaşılan 9 şüpheli olmak üzere 4 ayrı soruşturma sonrası toplamda 53 şüphelinin, Ankara merkezli 12 ilde, 19.11.2024 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi. Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce devam ediliyor.