MAGAZİN - 26 Ocak 2024 Cuma 13:26

Yeşilçam’ın kötü adamı hayatını kaybetti

A
A
A

Kanser hastası olan Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, 15 Ocak tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle geldiği NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Taşdemir’in cenazesi bugün ağabeyine teslim edildi. Edinilen bilgiye göre Taşdemir, Silivri’de toprağa defnedilecek.

Hikmet Taşdemir’in vefatıyla ilgili açıklama yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, "Değerli sanatçımız, Yeşilçam emektarlarından Hikmet Taşdemir, 15 Ocak tarihinde hastanemize geliyor solunum yetmezliği sebebiyle ve teşhisinde 4. evre kanser olduğu belirleniyor. Kendisi daha sonra 24 Ocak tarihinde dahiliye yoğun bakıma, ardından da solunum yetmezliği sebebiyle entübe oluyor. Entübe olduktan sonra maalesef 25 Ocak 2024 Perşembe günü 14.20 saatlerinde kalbi duruyor. Arkadaşlarımızın, değerli hekimlerimizin yaptığı tüm müdahalelere rağmen 15.05’i gösterdiğinde vefat ediyor. Allah'tan rahmet diliyor, Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah diyorum. Yakınlarına, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz. Bugün itibarı ile de ağabeyi tarafından cenazesi teslim alınmıştır, tekrardan değerli sanatçımıza başsağlığı diliyorum" dedi.
NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şeref Alpsoy ise, "Hastayı maalesef kaybettik, hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Halil Dağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TOKİ’den ev sahibi olanlara, peşin ödemede indirim TOKİ’de konut ve işyeri fiyatlarının yüzde 25 düşeceğini söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, bu indirimin 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi. TOKİ’nin yeni konut indirimi geldiğini, daha önce ev ve iş yeri satın alanlar için geçerli olacağını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman kampanya kapsamında borcunu peşin kapatanlara yüzde 25 oranında indirim uygulanacağını söyledi. Kampanyadan yararlanmak için konut sahiplerinin 2023 Haziran sonuna kadar konutlarını almış olmaları gerektiğini belirten Duman, “TOKİ’nin yeni indirim kampanyası daha önce ev ve iş yeri satın alanlar için geçerli olacak. Kampanya kapsamında borcunu peşin olarak kapatanlara yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. Kampanyadan yararlanacak olan vatandaşların 2023 yılı haziran ayı sonuna kadar konutlarını almış olmaları gerekiyor. Konut ödemesine 2023 yılı haziran sonu başlayan ve kalan taksi sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar başvuru yaparak yüzde 25 indirim kampanyasına dâhil olabilecek” dedi. “İndirim sadece 23 Eylül-18 Ekim tarihlerini arasında olacak” TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak için 23 Eylül-18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerektiğini belirten Şule Alp Duman şu ifadeleri kullandı: “TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak için başvuru tarihleri 23 Eylül 18 Ekim 2024 arası olacak. Başvurular satış işlemlerinin yapıldığı bankadan gerçekleşecek. Vatandaşlar yine bu tarih aralığında ödemeleri gereken tutarı bankaya yatıracak. İndirim sadece bu tarihleri kapsayacak. Başvuru için konut ve iş yeri sahiplerinin önce site yönetiminden borcu yoktur belgesi almaları gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden emlak beyan değerini gösteren belgenin de alınması ve başvuru için bankaya bu belgelerle gidilmesi gerekiyor.”
Ankara Osmanlı’ya ait gemi kazısında yeniçeri silahları ortaya çıkarıldı Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında devam eden Kızlan Osmanlı Batığı kazı çalışmalarında, Osmanlı’ya ait olduğu anlaşılan ve tarihin izlerini taşıyan yeni buluntular ortaya çıkarıldı. Bu yılki kazılarda, geminin kimliğini ve battığı dönemi aydınlatan önemli buluntulara ulaşıldı. Osmanlı’nın elit birlikleri olan Yeniçerilere ait tam 14 tüfek, yaklaşık 2 bin 500 kurşun misket ve patlamış top gülleleri, geminin çatışmaya girdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, Çin’in İslam pazarları için ürettiği düşünülen mavi boyalı porselen kase setleri, geminin özel bir görev veya diplomatik bir misyon taşıdığına işaret ediyor. Porselenlerin paketlenmiş halde bulunması, hediyelik eşyalar olarak gemide taşındığını düşündürüyor. Gemi personeline ve askerlere ait olduğu tahmin edilen pipo, şimşir taraklar, bakır kaplar, seramik testiler ve küpler de kazı alanında gün yüzüne çıkarıldı. Özellikle Tunus, Djerba bölgesi üretimi seramiklerin varlığı, geminin çıkış noktasının Kuzey Afrika olabileceğini gösteriyor. Kızlan Batığı, Türkiye karasularında ilk defa yeniçeri askerlerinin yer aldığı bir Osmanlı gemisine ait kalıntıların ortaya çıkarıldığı kazı olarak tarihe geçti. Geminin sancak bordasından ahşap parçalar gün yüzüne çıkarılırken, yapım tekniğine dair önemli bilgilere de ulaşıldı. Tüm bulgular, geminin 17’nci yüzyılın ikinci yarısında, bir mücadele sonrasında battığını işaret ediyor. Mavi Miras Projesi kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Merkezi (SUDEMER) tarafından yürütülen kazı çalışmalarının 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.
Erzurum Şenkaya’da bal festivali coşkusu Şenkaya’da, bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Şenkaya Bal Festivali, Şirankes mesire alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şenkaya Bal Festivali, Allahuekber Dağları’nın eteğinde yer alan 2000 rakımlı Şenkaya’da üretilen, bölgenin tek bal ormanı olan "Şenkayam Bal Ormanı"ndan elde edilen ballar sergilendi. Arıların, çevresindeki meyve ağaçlarından uzak olarak binlerce çiçeği ziyaret ederek topladığı özler sayesinde elde edilen bu yüksek kaliteli, şekersiz ve doğal bal, katılımcılara sunuldu. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, “Laf değil, hizmet üretiyoruz; çiftçimizin emeğini değerlendiriyor, yüzünü güldürüyoruz,” dedi. Özcan, Şenkaya balının, ormanların ve vadilerin eşsiz doğasında üretildiğini belirterek, her mahalleden birlik ve beraberlik içinde bu değerleri tanıttıklarını vurguladı. Festivalde, Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Güler Duman ve halk ozanları Nuri Çırağı ile Serdar Alyakut, sahne aldı. Şenkayalılar, hareketli türküleri dinleyerek eğlenceli anlar yaşadı. Ayrıca, yöresel yiyeceklerin sunulduğu etkinlikte Kafkas ekibi, Erzurum bar ekibi ve ciritçiler de gösterilerde bulundu. Katılımcılar, yerel sanatçıların söylediği türkülerle halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Bu yılki festival, hem eğlenceli hem de birlikteliğin önemini vurgulayan bir program olarak hafızalarda yer etti. Şenkaya Bal Festivali, doğal ve sağlıklı ürünlerin tanıtımının yanı sıra, yörenin kültürünün yaşatılmasına da katkıda bulundu.