SPOR
SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü’nün forma sponsoru oldu 25 Eylül 2024 Çarşamba - 16:58:30 SOCAR Türkiye, 2024-2025 sezonunda Iğdır Futbol Kulübü’nün tüm resmi maçlarının forma göğüs sponsoru oldu. Türkiye’nin önde gelen doğrudan dış yatırımcısı ve endüstri grubu SOCAR Türkiye, 2024-2025 sezonunda Iğdır Futbol Kulübü’nün tüm resmi maçlarının forma göğüs sponsoru oldu. Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz, kulüp yöneticileri ve Iğdır FK futbolcuları katıldı. Yapılan anlaşmaya göre Iğdır Futbol Kulübü tüm resmi maçlarında, formasında SOCAR logosunu taşıyacak. İmza töreninde konuşan SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, “SOCAR Türkiye olarak, ülkemizde hayata geçirdiğimiz ekonomik yatırımları, toplumsal kalkınma projeleri ve spora verdiğimiz desteklerle taçlandırıyoruz. Bu anlamda Iğdır’ın Futbol Kulübü’nü desteklemek bizim için büyük mutluluk. Bu iş birliğimizin Iğdır’a ve her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyor; Iğdır Futbol Kulübü’ne bu sezonki mücadelesinde başarılar temenni ediyorum” dedi. Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz de “Kardeş ülke Azerbaycan’ın en büyük enerji şirketi ve Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin kulübümüze destek vermesinden büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu değerli anlaşma için SOCAR Türkiye’ye teşekkür ediyor, her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz “ şeklinde konuştu.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 16:18 Bir Çanta Bir Hayal: Kırsaldaki öğrencilere Samsunspor çantası 1965 Samsunspor Derneği (1965 SSDER), kırsal mahallelerde okuyan öğrencilere Samsunspor temalı çanta hediye ederek hem eğitime destek veriyor hem de Samsunspor sevgisini aşılıyor. Samsunspor sevgisini yayma amacıyla yola çıkan 1965 Samsunspor Derneği, kırsal mahallelerdeki öğrencilere yönelik başlattığı "Bir Çanta Bir Hayal" projesiyle dikkat çekiyor. Dernek, Samsunspor’un resmi mağazası Store55’ten aldığı Samsunspor temalı çantaları, Samsun’un çeşitli kırsal mahalle okullarında okuyan öğrencilere hediye ederek, eğitimlerine katkı sunuyor. Dört farklı okulda 360 öğrenciye ulaşıldı Bu kapsamda Yakakent Karaaba Şehit Bayram Aksu İlkokulu, Yakakent Büyükkırık İlkokulu, Vezirköprü Tepeören İlköğretim Okulu ve Canik Demirci İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim gören toplam 360 öğrenciye Samsunspor çantası dağıtıldı. Projenin ilk durağı olan Vezirköprü’nün kırsal mahallelerinden biri olan Tepeören’de 110 öğrenciye giden dernek üyeleri, mahalledeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine çantalarını hediye ederek unutulmaz bir gün yaşattı. 1965 Samsunspor Derneği’nin kırsal okullarına yönelik projesinde ikinci durak Yakakent oldu. Dernek üyeleri, Karaaba Şehit Bayram Aksu İlkokulu ve Yakakent Büyükkırık İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere Samsunspor temalı çantalar hediye etti. Samsunspor şarkılarıyla coşan öğrenciler, dolu dolu bir gün geçirerek unutulmaz anılar biriktirdi. Bir Okula 55 Çanta 1965 Samsunspor Derneği Başkanı Çağdaş Yıldırım, projeye katılan ve destek olan herkese teşekkür ederek, "Bu anlamlı projeye ‘Bir Okula 55 Çanta’ sloganıyla başladık. Ancak, büyük bir ilgi ve destek gördük, çanta sayısı kısa sürede 400’e ulaştı. Şu ana kadar 360 öğrencimize ulaştık. Bu anlamlı projeye destek verenlerin Samsun’un kırsal mahalle okullarındaki çocuklarımızın eğitimine ve geleceğini yaptıkları katkılar bizler için çok değerli. Her bir çanta, yalnızca bir hediye değil, çocuklarımızın hayallerine atılan güçlü bir adım oldu. Bu yolda gidilmedik köy, girilmedik sınıf, dokunmadığımız çocuk kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Derneğin önümüzdeki günlerde de bu projeyi genişleterek Samsun’un farklı kırsal mahalle okullarına ulaşmayı hedeflediği öğrenildi.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:15 44 yıllık dostluk Düzce’de buluştu Düzcespor ve Boluspor arasında 44 yıl önce oynanan Süper Lig’e yükselme müsabakasında yer alan futbolcu, teknik direktör ve taraftarlar, Düzce’de bir araya geldi. Düzcespor ve Boluspor, 2. Lig’de 1979-1980 futbol sezonunda ayrı gruplarda ligi 2. sırada bitirerek, İzmir’de final müsabakası oynadı. Bu müsabaka öncesinde o zamanlar Bolu’nun ilçesi olan Düzceli vatandaşlar, sahaya ’kabak’ koyarak, rakip Bolu taraftarın moralini bozmak istedi. Fakat müsabaka Boluspor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Aradan geçen 44 yılın ardından iki takımda oynayan futbolcular, takımların yöneticileri ve o gün tribünlerde yer alanların taraftarlar, Düzce’de buluştu. Bu özel buluşmada hem o gün yaşananlar yad edildi hem de dostluk bağları güçlendirildi. Gazeteci Mehmet Şimşek buluşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Düzce-Bolu rekabetiyle ilgili birbirinden ilginç hikayeleri dinleyerek büyüdüm. İki şehrin ilişkisi çok eski zamanlara dayanıyor. Düzce, 12 Kasım 1999 depremine kadar Bolu’nun ilçesiydi. Daha o zamanlardan beri süregelen rekabet günümüze kadar ulaştı. Ancak iki şehrin dostluğu dağ gibi. Düzce ve Bolu coğrafi olarak birbirine çok yakın olmasının yanında iki kentte yaşayanlar birbirleriyle çok sıkı iş birliği ve bir bağ içinde. Ticari ilişkilerden akrabalık bağına kadar uzanan bu çizgi tatlı atışmaları ve yaşanmış anıları da beraberinde getirdi. Düzceliler, kabağa düşkünlüklerini bildikleri Bolululara ’Kabakçılar’ diye takıldı. Bolulular ise orman ürünlerinin yoğun işlendiği Düzcelilerle ’Keresteciler’ diye şakalaştı. Bugün burada Bolulu misafirlerimiz ve Düzceli hemşehrilerimiz bir araya geldi. 44 yıl önce yaşananları yad etti ve dostluk mesajı verdi. Bu örnek buluşma rekabet içinde bulunan diğer şehirlerimize de örnek olmalı. Bugün burada Bolulu dostlarımız, yakın bir zamanda benzer bir organizasyonun Bolu’da gerçekleşeceğini dile getirdi. Bu buluşmaların belli aralıklarla gerçekleşerek bir gelenek haline gelmesinin çok anlamlı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bandırmaspor - Amed SF maçının ardından
14 Eylül 2024 Cumartesi - 19:30 Bandırmaspor - Amed SF maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında oynanan Bandırmaspor-Amed SF maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Bandırmaspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler’e 1-0 mağlup oldu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ligde her takım birbirini yenebiliyor, onun için moralimizi bozmayıp daha fazla çalışacağız, kendi oyunumuzu geliştirmek ve sahaya yansıtmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Oyuna 2. dakikada 1-0 mağlup olmamız ve ondan sonraki süreçte moralimiz düştü. Takım olarak ofansif anlamda istediğimi kadar üretken olamadık ve mağlup olduk. Ofansif anlamda oynayamadığımız için 90 dakikayı çeviremedik. İstediğimiz atakları bulamadık. Karşı takım Amed de fazla atak bulamadı. Oyuncularımız istek ve arzu olarak iyilerdi ama pozisyon bulma anlamında zayıf kaldık. Rakibimiz de pozisyon bulma anlamında pek etkili olamadı. İkinci dakikada buldukları golün ardından maçı soğutarak, kendi istedikleri şeye çekerek bitirmesini bildiler. Lig uzun bir maraton, böyle maçları içeride ve dışarıda da oynayacağız. Rakibimizi tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. Amed SK Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "Ligin istikrarlı takımı Bandırmaspor, uzun süredir tecrübesiyle ligde önemli işler başarıyor ve kendi sahasında avantajlarını iyi kullanıyor. Biz ise geç kurulmuş bir takımız ve birçok oyuncumuz ilk defa bu sezon forma giyiyor. Takım olarak pek çok fedakârlık yaptık. Sonuç alarak daha iyi bir altyapı kurabileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. Amed Spor’un gerçekleştirdiği tesis ve kurumsallaşma konusundaki atılımlar, hem manevi hem de zaman açısından bizi oldukça meşgul etti. Bandırmaspor’dan aldığımız 3 puanla takımımızda moral bulduk. Bu motivasyonla sonraki maçlarda da iyi performans göstermeye devam edeceğiz. Stat ile ilgili bazı sıkıntılarımız vardı ve sağ olsun, sayın valimiz bu konuda önlemler aldı. Zirveyi zorlayan bir takımız ve bu amaçla takım için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Konyaspor: 1 (Maç sonucu)
14 Eylül 2024 Cumartesi - 19:04 Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Konyaspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Muja’nın şutu az farkla auta çıktı. 57. dakikada çalımlarla ceza sahasına kadar gelen Ntcham’ın şutu az farkla direğin üstünden auta çıktı. 60. dakikada Ufuk’un pasında sağ çaprazda topla buluşan Ndao’nun şutu direkten oyun alanına döndü. 74. dakikada Zeki’nin kullandığı kornere iyi yükselen Laura2nın kafa şutunu kaleci Slowik 90’dan parmaklarının ucuyla çıkardı. Hakemler: Oğuzhan Çakır, Serkan Çimen, Mehmet Akıncık Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Emre Kılınç (Laura dk. 63), Oliver Ntcham (Tait dk. 86), Carlo Holse (Soner Aydoğdu dk. 76), Arbnor Muja (Schindler dk.63), Landry Dimata (Marius dk. 63) Yedekler: Halil, Celil, Tait, Soner Gönül, Haluk Mustafa, Bedirhan Teknik Direktör: Thomas Reis Konyaspor: Jakub Slowik, Nikola Boranijasevic, Adil Demirbağ, Riechedly Bazoer, Guilherme Sitya, Marko Jevtovic (Uğurcan dk. 87), Ufuk Akyol, Alassane Ndao (Damjanovic dk. 87), Pedrinho Dos Santos (Oğulcan dk. 79), Danijel Aleksic (Keyta dk. 72), Umut Nayir (Kramer dk. 72) Yedekler: Deniz, Adem, Yusuf Erdoğan, Melih, Prip Teknik Sorumlu: Ali Çamdalı Goller: Pedrinho (dk. 30) (Konyaspor) Sarı kartlar: Nikola Boranijasevic, Oğulcan Ülgün (Konyaspor)
Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 3 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu)
14 Eylül 2024 Cumartesi - 19:01 Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 3 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Sivasspor, sahasında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı. Müsabaka ev sahibi Sivasspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada rakip yarı sahada topla buluşan Azizbek Turgunbayev, sol ayağıyla şut çekti. Top az farkla üstte auta çıktı. 63. dakikada Keita Balde’nin pasında topla buluşan Azizbek Turgunbayev, topu düzelterek sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Top az farkla auta çıktı. 65. dakikada Maxim’in kullandığı serbest vuruşta Saborit kafa vuruşu yaptı. Direğin solundan az farkla auta gitti. 69. dakikada ceza sahası dışından Charisis’in yaptığı vuruş rakip takım savunmasından geri döndü. Ceza sahası içerisinde boşta kalan topa gelişine vuran Keita Balde, meşin yuvarlağı kalenin sağından ağlarla buluşturdu. 2-1 69. dakikada attığı golden sonra formasını çıkaran Keita Balde, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 72. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Kozlowski sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Top kalenin sağından auta gitti. 81. dakikada topla buluşan Okereke, ceza sahası dışından sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Sol köşeye giden topa Nikolic kritik müdahalede bulunarak kornere çeldi. 83. dakikada Charisis’in pasında topla buluşan Moutoussammy, sağında koşu yapan Murat Paluli’yi gördü. Ceza sahası içi sağ çaprazına ilerleyen Murat Paluli meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1 88. dakikada topla buluşan Kozlowski’nin vuruşunu Nikolic çeldi. Önünde kalan topa vuruş yapan Kodro topu ağlarla buluşturdu. 3-2 Hakemler: Muhammet Ali Meteoğlu, Mehmet Kısal, Özcan Sultanoğlu Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Radakovic, Sonko, Uğur Çiftçi, Moutoussammy (Samba Camara dk. 84), Charisis, Pritchard (Bieganski dk. 76), Azizbek Turgunbayev, Keita Balde, Rey Manaj (Bekir Turaç Böke dk. 42- Fode Koita dk. 84) Yedekler: Ali Şaşal Vural, Özkan Yiğiter, Menig, Emrah Başsan, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal Teknik Direktör: Bülent Uygun Gaziantep FK: Sokratis, Ertuğrul Ersoy (Sorescu dk. 73), Bruno Silva, Saborit, Emre Taşdemir, Mandouki (Mirza Cihan dk. 85), Lungoyi (İlker Karakaş dk. 85), Ogün Özçiçek (Ndiaye dk. 67), Maxim (Kozlowski dk. 66), Okereke, Kodro Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Salem M’bakata, Ömürcan Artan Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller: Maxim (dk. 9 pen.) (Gaziantep FK), Rey Manaj (dk. 37), Keita Balde (dk. 69), Murat Paluli (dk. 83)(Sivasspor) Kırmızı kart: Keita Balde (Sivasspor) Sarı kartlar: Nikolic, Azizbek, Uğur Çiftci (Sivasspor) Maxim, Lungoyi, Mandouki, Kodro, Kozlowski, Sorescu (Gaziantep FK)