SPOR
25 Eylül 2024 Çarşamba - 11:25 Karşıyaka, galibiyet serisini devam ettirme peşinde İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’ta oynadığı son iki maçını kazanarak galibiyet serisini başlattı. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, lige etkili bir giriş yaparak bu iddiasını güçlendirdi. Ligin ilk haftasında Kırşehir FSK ile evinde berbere kalan Kaf-Kaf, daha sonra ikinci hafta mücadelesinde Bulvarspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı. Bu çıkışını sürdüren yeşil-kırmızılılar, geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakada 23 Elazığ FK’yı iç sahada 2-0 mağlup ederek ilk 3 hafta itibarıyla 2 galibiyet 1 beraberliğe imza atarak 7 puan topladı. Böylece oynadığı son iki karşılaşmayı kazanan yeşil-kırmızılılar, galibiyet serisinin de fitilini ateşledi. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın da oyuncularla yaptığı toplantıda rehavete kapılmadan ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor dediği ve bu konuda uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Akçay, istikrardan yana Karşıyaka’nın 65 yaşındaki Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ligin ilk 3 haftasında defans hattında hiçbir değişikliğe gitmemesi dikkatleri çekti. Tecrübeli file bekçisi Hakan Canbazoğlu kalede yer alırken, defansın sağında ise Cenk Ahmet Alkılıç görev aldı. Stoperlerde Abdülkadir Öksüz ve İsmail oynarken, sol bekte ise altyapı patentli sol bek Ferdi yerini aldı.
Bülent Uygun: “Rey Manaj 3 hafta yok”
14 Eylül 2024 Cumartesi - 20:02 Bülent Uygun: “Rey Manaj 3 hafta yok” Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Gaziantep FK müsabakası ardından, maçta sakatlanarak oyundan çıkan Rey Manaj’ın sağlık durumu hakkında, “Rey Manaj 3 hafta yok. 2. derecede yırtık var. Manaj’ın bu sakatlığı bizi de baya yoracak” dedi. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantep FK’yı konuk eden ve sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak bu sezonki 2. galibiyeti alan Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Uygun, “Öncelikle tüm İslam aleminin mevlit kandilini kutluyorum. Maça gelince, bir hata ile bir gol yedik. Gaziantep FK gibi çok güçlü bir takıma karşı kazanmasını bildik. Bu maça iyi hazırlanmıştık. Benim arzuladığım, istediğim, hayal ettiğim taraftar tribündeydi. Gerçek Sivaslılara ve Yiğidolara 3 puan armağan olsun” dedi. “Rey Manaj 3 hafta yok” Maçta sakatlanarak oyundan çıkan Rey Manaj hakkında da konuşan Uygun, “Rey Manaj 3 hafta yok. 2. derecede yırtık var. Manaj’ın bu sakatlığı bizi de baya yoracak. Keita Balde de önümüzdeki hafta yok. Eldeki kadro çok dar. Belki de ligin en dar kadrosuna sahibiz. Kalan haftalarda elimizdeki oyuncularla devam edeceğiz. Elimizdeki kadro neyse ben onu uyguluyorum. Sistemi eleştirmek, hocayı eleştirmek doğru değil. Forma sevinçlerinde sarı kartla cezalandırmayı ben doğru bulmuyorum. İnsanlar artık golden sonra sevinemez oldu” yanıtını verdi. “Sosyal medyadan bize küfür ediyor” Sosyal medyadan takımı eleştirenlere tepki gösteren Uygun, “Ben yönetimimizi tebrik ediyorum. Zor bir süreç yaşandı. Yönetim gecesini gündüzüne kattı. Cebinden milyonlarca para verdiler. Bu süreçler zor süreçler. Sırf buradaki başarı için. 3-5 tanesi çıkıyor küfür ediyor ve sosyal medyadan bize hakaret ediyor” diye konuştu.
Bandırmaspor - Amed SF maçının ardından
14 Eylül 2024 Cumartesi - 19:30 Bandırmaspor - Amed SF maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında oynanan Bandırmaspor-Amed SF maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Bandırmaspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler’e 1-0 mağlup oldu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ligde her takım birbirini yenebiliyor, onun için moralimizi bozmayıp daha fazla çalışacağız, kendi oyunumuzu geliştirmek ve sahaya yansıtmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Oyuna 2. dakikada 1-0 mağlup olmamız ve ondan sonraki süreçte moralimiz düştü. Takım olarak ofansif anlamda istediğimi kadar üretken olamadık ve mağlup olduk. Ofansif anlamda oynayamadığımız için 90 dakikayı çeviremedik. İstediğimiz atakları bulamadık. Karşı takım Amed de fazla atak bulamadı. Oyuncularımız istek ve arzu olarak iyilerdi ama pozisyon bulma anlamında zayıf kaldık. Rakibimiz de pozisyon bulma anlamında pek etkili olamadı. İkinci dakikada buldukları golün ardından maçı soğutarak, kendi istedikleri şeye çekerek bitirmesini bildiler. Lig uzun bir maraton, böyle maçları içeride ve dışarıda da oynayacağız. Rakibimizi tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. Amed SK Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "Ligin istikrarlı takımı Bandırmaspor, uzun süredir tecrübesiyle ligde önemli işler başarıyor ve kendi sahasında avantajlarını iyi kullanıyor. Biz ise geç kurulmuş bir takımız ve birçok oyuncumuz ilk defa bu sezon forma giyiyor. Takım olarak pek çok fedakârlık yaptık. Sonuç alarak daha iyi bir altyapı kurabileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. Amed Spor’un gerçekleştirdiği tesis ve kurumsallaşma konusundaki atılımlar, hem manevi hem de zaman açısından bizi oldukça meşgul etti. Bandırmaspor’dan aldığımız 3 puanla takımımızda moral bulduk. Bu motivasyonla sonraki maçlarda da iyi performans göstermeye devam edeceğiz. Stat ile ilgili bazı sıkıntılarımız vardı ve sağ olsun, sayın valimiz bu konuda önlemler aldı. Zirveyi zorlayan bir takımız ve bu amaçla takım için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.