SPOR
İbrahim Hatipoğlu: "Transferde 34.2 milyon Euro harcadık"
18 Eylül 2024 Çarşamba - 17:27 İbrahim Hatipoğlu: "Transferde 34.2 milyon Euro harcadık" Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, transfer döneminde 34.2 milyon Euro harcadıklarını, 30 milyon 350 Euro da gelir elde ettiklerini söyledi. Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenleniyor. Toplantıda Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, futboldaki transferlerle ilgili konuştu. Futbol takımına 6 yabancı, 1 de 19 yaşında genç futbolcu transfer ettiklerini hatırlatan Hatipoğlu, "Toplam harcamış olduğumuz bonservis bedeli 34.2 milyon Euro, 4 yıla yayılmış ödemelerle. Bu yıl elde ettiğimiz giden oyuncular bonservis ve kira gelirleri toplamı 30 milyon 350 bin Euro. Toplam harcamalarımızda kulübe oluşan yük, 3 milyon 850 bin Euro. Bu oyuncular için ödediğimiz sabit maaş ücretleri, sezon sonu mayıs ayı itibarıyla Galatasaray’ın futbolcularına ödediği sabit maaş ücreti 50 milyon Euro iken şu andaki takımımızın toplam maaş ücreti 45.9 milyon Euro. 4 milyon Euro’ya yakın maaşlarda tasarruf sağlanmıştır. Gelen oyuncularımızın yaş ortalaması 24.7. Bu oyunculara harcamış olduğumuz bonservis bedellerinde tamamında ileride daha fazla bedellere satılarak kulübümüz için gelir konusu olmaya adaydır. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nden elenmeden önce bu transferlerin 3’ünü gerçekleştirdik. 3 transferlerimizi elendikten sonra giden oyunculara bağlı olarak gerçekleştirdik. Şampiyonlar Ligi’nden elendik, hepimiz için üzüntü vericiydi. Yeni statüsüyle Avrupa Ligi de Galatasaray için önemli bir fırsat. Bu yıl 25. şampiyonluğumuz ve 5. yıldızımız için mücadele ediyoruz. Bu şampiyonluğa yürekten inanıyoruz. Avrupa Ligi’nde başarılı olacak kadromuz var. Sonuna kadar gideceğiz ve final oynayacağız" ifadelerini kullandı.
Aykutalp Derkan: "Anormal, futbolun doğasında olmayan bir saldırı sezinliyorum"
18 Eylül 2024 Çarşamba - 17:11 Aykutalp Derkan: "Anormal, futbolun doğasında olmayan bir saldırı sezinliyorum" Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, sarı-kırmızılılara karşı hakemleri manipüle edecek şekilde, anormal ve futbolun doğasında olmayan bir saldırı olduğunu söyledi. Galatasaray Divan Kurulu eylül ayı olağan toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenleniyor. Toplantıda Fenerbahçe derbisiyle ilgili konuşan Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, "Öyle bir saldırı altındayız ki hafta sonu bir derbi maçı var ve derbinin bir futbol şenliği şeklinde geçmesini umarken bütün televizyon kanallarında bir düğmeye basılmışçasına şu kulüp şu kadar faul yaptı, şu kadar sarı kart gördü. Liste başı biziz. Burada ciddi bir saldırı var. Sahada yenemeyeceklerini anlayanlar birtakım acemi oyunlara girişiyorlar. Bunun başında da dünyada kendini kabul ettirmiş ama Türkiye’ye gelince alaturka tavırlar sergileyen tercüman hocaları. Bu konuda camiamızın yeterli konuda duyarlı göstermediğini maalesef düşünüyorum. Bu sadece yönetimlerin işi değil, sadece teknik direktörümüzün işi değil. Galatasaray camiası bu konuda kenetlenmelidir. Oyuncularımıza son oynadığımız dünkü maçtan itibaren anormal saldırılar var. Şu penaltı, şu kırmızı kart, şu sarı karttı biçimde hakemleri de manipüle edecek şekilde, anormal ve futbolun doğasında olmayan bir saldırı sezinliyorum" diye konuştu.
Adnan Menderes Spor Kulübü Başkanı Engin: "Şampiyonlukta favoriyiz"
18 Eylül 2024 Çarşamba - 17:03 Adnan Menderes Spor Kulübü Başkanı Engin: "Şampiyonlukta favoriyiz" Geçen sezon kötü bir sezon geçirip Süper Amatör Lig’den düşen Koçarlı Adnan Menderes Spor Kulübü, yeni sezonda mücadele edeceği Birinci Amatör Küme 4. Grup’ta yeni bir sezona hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Kulüp başkanı Nihat Engin, bu sezon takımın başına eski futbolcu Serdar Ünal Özboyacı’yı getirdiklerini ve sıfırdan bir kadro oluşturduklarını duyurdu. Engin, bu süreçte 13 transfer gerçekleştirdiklerini belirtti ve grubun normal olduğunu ifade ederek, “Bu grupta kendimizi favori görüyoruz. Hedefimiz namağlup şampiyon olmak” dedi. Geçen sezon, talihsiz bir şekilde Süper Amatör Lig’den düşen Koçarlı Adnan Menderes Spor, bu sezon şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkacak. Başkan Engin, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Aslanlar gibi çıkıp şampiyonluk kupasını sezon sonunda kaldıracağız” diyerek, takımlarının bu sezon başarılı olacağına olan inancını dile getirdi. Takım kaptanı Cenk Okucular ise iyi bir takım olduklarını ve sezon sonunda şampiyonluğu göğüsleyeceklerine inandıklarını söyledi. Koçarlı Adnan Menderes Spor’un gruptaki rakipleri arasında Yeniköyspor, Acarlarspor, Koçarlı Belediyespor, Yazıderespor, Moralıspor ve Aydın DSİ Spor bulunuyor. Lig, 5-6 Ekim’de başlayacak ve ilk hafta büyük bir heyecanla Koçarlı derbisi yaşanacak. Koçarlı Adnan Menderes Spor, ilk maçında Koçarlı Vali Şenol Engin Stadyumu’nda Koçarlı Belediyespor ile karşılaşacak. Hedef Süper Amatör Lig Yeni sezonda, Koçarlı Adnan Menderes Spor’un hedefi, şampiyon olarak Süper Amatör Lig’e yükselmek. Sezon sonunda şampiyon olan takım, doğrudan Süper Amatör Lig’e terfi edecekken, son sırada bitiren takım ise 2. Amatör Küme’ye düşecek. Bu hedef doğrultusunda, Koçarlı Adnan Menderes Spor’un performansı meraklabekleniyor.
Aydınspor’da başkan belli oldu, hedef profesyonel lig
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:58 Aydınspor’da başkan belli oldu, hedef profesyonel lig Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Aydınspor’da yönetim el değiştirdi. Kulübün mevcut başkanı Tarkan Murat’tan kulübü devralan Erhan Özlüer, siyah beyazlıların yeni başkanı oldu. İlk açıklamasını yapan Başkan Özlüer hedeflerinin Aydınspor’u profesyonel lige çıkarmak olduğunu açıkladı. Teknik heyeti kısa sürede belirleyip ve transfer çalışmalarına hız verdiklerini belirten Özlüer; “Geniş çaplı bir yeniden yapılanma süreci başlattık. Yeni sezon için güçlü ve rekabetçi bir kadro oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda transferlerimizi hızla tamamlayacağız ve teknik ekibimizle birlikte takımımızı en iyi şekilde hazırlayacağız. Bu sezon başında ilk hafta oynayacağımız Ovaeymirspor maçı, bizim için büyük bir anlam taşıyor. İki takım olarak sahaya el ele çıkacak. Daima maçlarımızda centilmenliği ön plana çıkacağız. Bu maç, yeni dönemin güzel bir başlangıcı olacak” dedi. "Gece gündüz çalışacağız" Kulübün bu sezonki hedeflerine dair de önemli açıklamalarda bulunan Özlüer; “Aydınspor’un hedefi her zaman yüksek olmuştur ve bu sezon da bu hedef doğrultusunda ilerleyeceğiz. Profesyonel liglere yükselmek en büyük amacımızdır. Bu hedefe ulaşmak için hem teknik ekip hem de yönetim olarak gece gündüz çalışacağız. Yeni kurulan Aydınspor Taraftarlar Derneği yöneticileriyle istişareler yaparak hep beraber çıktığımız şampiyonluk yolunda yürüyeceğiz” diye konuştu. "Şampiyonluğu Aydın halkına armağan edeceğiz" Aydınspor taraftarlarının desteğinin kritik olduğunu vurgulayan Özlüer; “Bu süreçte Aydın halkının ve taraftarlarımızın bize vereceği destek çok önemli. Hep birlikte bu hedefe ulaşmak için el birliğiyle çalışacağız. Tüm Aydın halkı ve taraftarımızın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da tribünleri doldurmasını istiyoruz. Sezon sonunda şampiyonluğu Aydın halkına armağan edeceğiz” ifadelerini kullandı. Özlüer, yönetim kurulunu belirlenmesinin ardından detaylı bir açıklama yapacağını sözlerineekledi.
MKE Ankaragücü’nde Kenan Koçak dönemi
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:49 MKE Ankaragücü’nde Kenan Koçak dönemi MKE Ankaragücü’nün yeni teknik direktörü Kenan Koçak, sarı-lacivertlilerin tekrar Süper Lig’e çıkması gerektiğini belirterek, bunun için buraya geldiğini söyledi. Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, geçtiğimiz günlerde yollarını ayırdığı Teknik Direktör Cihat Arslan’ın yerine A Milli Futbol Takımı’nın eski yardımcı antrenörü Kenan Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Eryaman Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Koçak, hedeflerinin Süper Lig’e yükselmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ankaragücü’ne layık olmaya, Ankaragücü’nü layık olduğu yerlere getirmeye çalışacağız. Görüşmeler çok ani gelişti. Başkanlarımızla yaptığım görüşmede Ankaragücü’nün bir proje içinde olduğunu ve takımı canla başla tekrar layık olduğu yerlere götürmeye çalıştıklarını gördüğüm için, bu projeye inandığım için buradayım. Futbolcu kardeşlerimizle beraber Ankaragücü’nü hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. Çalışmakla her şey olur onun için mutluyuz ama bir o kadar da hırslıyız, inançlıyız. Umarım hepimiz için bu serüven hayırlı olur faydalı olur." "Yaptığım yanlışı da doğruyu da söylerim" Başarısızlık anında ilk suçlananın her yerde teknik direktörler olduğunu söyleyen sözlerine devam eden Koçak, "Maalesef işlerin iyi gitmediği zamanlarda ister istemez oklar her zaman teknik direktör üzerine yönleniyor. Çünkü takımdan sorumlu olan teknik direktör. Bir boksör ringe çıktığı zaman sadece yumruk atmayı değil, yumruk yemeyi de hesaplamalı. Biz teknik direktörler bunu hesaplamazsak buna hazırlıklı olmazsak bu işte yerimiz yok. Ben bu tür şeylerin üstesinden gelirim. Yaptığım yanlışı da söylerim doğruyu da söylerim. Ben tek başıma bir şey başaramam. Takımdaki arkadaşlarıma, yönetime ve sizlere ihtiyacım var. Temel konumuz Ankaragücü’nün başarısı olmalı. Ankaragücü’nün tekrar Süper Lig’e çıkması lazım ben de bunun için buradayım" şeklinde konuştu.