ASAYİŞ - 21 Eylül 2024 Cumartesi 14:33

37 yıldır dinmeyen acı: Teröristlerin katlettiği 12 kişi unutulmadı

A
A
A
37 yıldır dinmeyen acı: Teröristlerin katlettiği 12 kişi unutulmadı

Şırnak merkeze bağlı Güneyce köyü Berman mezrasında 37 yıl önce PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen 12 kişinin acısı unutulmadı.



Gabar Dağı eteğinde bulunan Güneyce köyünde 37 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen köy baskınında şehit edilen 6’sı çocuk, 2’si hamile 12 kişinin acısı ilk günkü tazeliğini koruyor. PKK’lı teröristler Güneyce köy sakinlerini 1987 yılında önce katletti, sonra yaktı. Olayın üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen PKK’lı teröristlerin katlettiği 12 kişinin acısı ilk günkü tazeliğini koruyor. 37 yıl önce terör örgütü PKK’nın evlerine düzenlediği saldırıda, annesi, babası ve eşinin de aralarında bulunduğu 6’sı çocuk, 2’si hamile kadın, 12 akrabası şehit edilen Şehmuz Güngör, her yıl dönümünde köye gelip, evden geriye kalan enkaza Türk bayrağı asıyor.


Güneyce köyünde 21 Eylül 1987 yılında, terör örgütü PKK’lıların saldırısında Güngör ailesinin yaşadığı evde Rıfat Güngör (80), Emine Güngör (70), Sait Güngör (35), Behiye Güngör (32), Huhe Güngör (35), Hizne Güngör (34), Azime Güngör (15), Hülya Güngör (4), Abdulcebar Güngör (2), Sacide Güngör (2) ile hamile olan Narinç Güngör (33) ve Emine Güngör (19) karnında bebekleri ile şehit edildi. Saldırıdan tek kurtulan ise 6 yaşındaki Fettah Güngör oldu.


Saldırıda annesi, babası ve eşi Huhe Güngör’ü kaybeden Şehmuz Güngör, olayın her yıl dönümünde yaşadığı Aslanbaşar köyünden, Güneyce köyüne gelerek, evden geriye kalan yıkık enkaza Türk bayrağı asıyor. Saldırının yaşandığı gün köyde olmadığını belirten Şehmuz Güngör, “1987 tarihinde terör tarafından köyümüz basıldı. Bu hain saldırı sonucu şehit olanları biz her yıl buraya gelip anıyoruz. Terör örgütü insanları öldürüp, buralardan vazgeçeceğini sanmasınlar. Terör örgütü buraya baskın düzenlediğinde 6’sı çocuk, 2’si hamile 12 kişiyi katlettiler. Biz bu katliamı unutmadık unutturmayacağız” dedi.


Beşire Güngör, ise gece vakti baskın yaptıklarını söyledi. Güngör, "12 kişiyi şehit ettiler, çocuklar sahipsiz kaldı. Biz çok zorluk çektik. Biz devletimizin yanındayız. Başımıza bunu getirenleri lanetliyoruz” diye konuştu.


Hanım Güngör de, annesini, babasını ve 5 kardeşini kaybettiğini söyledi. Hanım Güngör, "Amcamın evinde büyüdüm. Ama yoklukla büyüdüm. Annemi babamı hiç görmedim, o zaman çok küçüktüm. Bize şehitlik hakkı verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Behiye Güngör ise, o geceyi hiç unutamadığını belirterek, "Gece uyandığımda ateş dumanlar var. Ben şahsen asla unutamıyorum. Bunu başımıza getirenlere insan demiyorum. Bizi bu hale getiren bu hayvanları lanetliyorum” dedi.


Katılımcılar adına açıklama yapan Fatma Güngör, 1984 yılında ilk katliamlarını gerçekleştiren kalleş, hain, bölücü terör örgütü PKK’nın 21 Eylül 1987 tarihinde Şırnak’ın Güneyce köyü yakınındaki Berma mezrasında Güngör ailesine yaptığı menfur saldırının 37’nci sene-i devriyesi sebebiyle toplandıklarını söyledi. Fatma Güngör, "Burada toplanma amacımız başta aziz şehitlerimizi anmak, bizleri buralardan yok etmeye çalışan hainlere karşı bayrağımızı dalgalandırdığımızı ve gölgesinde vatan nöbeti beklediğimizi göstermektir. Olayın üzerinden 37 sene geçti ama acısını dün gibi hissediyor ve yaşıyoruz. 40 yılı aşkındır bebek-çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı ayrımı yapmaksızın binlerce vatandaşımızı, korucumuzu, askerimizi şehit eden bu kalleşleri kınıyor ve lanetliyoruz. Allah’ın da laneti bu hainlerin ve destekçilerinin üzerine olsun. 21 Eylül gecesi Güngör soyadını taşıyan, ailemizden, yaşları 2 ile 12 arasında değişen çocuk, hamile, yetişkin erkek olmak üzere toplam 12 kişi şehit edildi. Tam tamına 12 insan, 12 can, 12 masum beden kalleşçe aynı gece içinde katledildi. Bu kadar insanımızın şehit edilme sebebi ailemizden koruculuk yapmaya başlayanların olmasıdır. Devlet büyüklerimizden de bu konuda bizlerle hemfikir olup, destek vermelerini istiyoruz. 12 insanımıza ’sivil terör mağduru’ sıfatından ziyade ’şehitlik’ vasfının verilmesini ve şehit statüsüne alınmalarını talep ediyoruz. Şehitlerimizi andığımız, aziz hatıralarını yad ettiğimiz bugünde memleketin her neresinde olursa olsun dini, bayrağı ve vatanı uğruna kanı dökülen her bir vatandaşımıza, korucumuza, askerimize, polisimize Yüce Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine de tekrar baş sağlığı ve sabırlar dileriz” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından program mevlit-i şerif okunması ve duaların edilmesiyle son buldu.


(MY-AKK-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Zeyrek: “12 bin 500 evladımıza 17 farklı branşta destek sağlıyoruz” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile birlikte Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol takımını konuk etti. Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 12 bin 500 evladımız var. Onlara 17 farklı branşta destek sağlıyoruz. Sizlere de başarılar diliyorum” dedi. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e ziyarette bulundu. Ziyarette Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, Başkan Yardımcıları Evren Erbaş ve Hüseyin Maliz, Turgutlu Belediyespor Başkan Yardımcısı Emrah Kanık, CHP İlçe Başkanı Hasan Ayma, Baş antrenör İstemihan Örücü ile teknik heyet yer aldı. Başkan Zeyrek başarılar diledi Sporculara başarılar dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Çetin başkanım sağ olsun. Sizin gibi genç kardeşlerime hem kişisel yeteneğinizi geliştirmek adına hem de şehri temsil etmek adına böyle imkanlar sağlamış. Hocalarımızın da emeklerine sağlık. Size inanmış bir başkan ve yönetimle birlikte şehri temsil eden tek kadın basketbol takımısınız. Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 12 bin 500 evladımız var. Onlara 17 farklı branşta destek sağlıyoruz. Sizlere de başarılar diliyorum” dedi. Basketbol takımının kuruluş sürecini anlattı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın kuruluş sürecini anlattı. Başkan Akın, “2019’da yerel seçimleri kazandıktan sonra kadın cinayetleri çok had safhadaydı. Turgutlu’da da bu tür etkinlikler maalesef zayıf kalıyordu. Hem sosyal mesajlar iletmek hem de çocuklarımızın spor alışkanlıklarını geliştirmek için kadın basketbol takımı kurduk. Bugüne kadar da çok iyi işlere imza attık” diye konuştu. Başkan Zeyrek, Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol takımının kuruluş amacını anlatan videoyu da izledi. Ziyaretin sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e, 45 numaralı forma hediye edildi.
Sakarya Sakaryaspor Kulüp Başkanı’na tokat atan şahsın ifadesi ortaya çıktı Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kulüp başkanvekilliğinden istifa eden S.İ.’nin kaydettiği ortaya çıktı. Ayrıca Gökhan İn’e tokat atan kulübün reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş. ifadesinde, yönetimde yaşanan sıkıntılara ilişkin çıkan tartışma neticesinde kendisine hakim olamayarak olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedilme görüntüleri ülke gündemine oturdu. Başkan İn’e tokat atan kulübün reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş., Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kısa süre içerisinde İstanbul Beşiktaş’ta yakalanarak gözaltına alındı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş. adliyeye sevk edildi. Ülke gündemine oturan olayda yeni gelişmeler Öte yandan, Başkan Gökhan İn’e tokat atan C.Ş.’nin ifadesi ile videoyu kaydeden kişi de ortaya çıktı. Şüpheli C.Ş.’nin emniyetteki ifadesinde, çıkan tartışma sonrası sinirine hakim olamadığını söyleyerek, “Yönetimde beraber çalıştık. Yönetimde yaşanan sıkıntılara ilişkin tartışma çıktı. Ona bağlı olarak kendime hakim olamadım” dediği belirtildi. Ayrıca C.Ş., olay esnasında görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin de olduğunu ve görüntülerin nasıl yayıldığını bilmediğini de iddia etti. Polis, görüntüyü kaydeden yöneticiyi bulmak için çalışma başlattı Polis ekipleri görüntüyü kaydettiği tespit edilen S.İ.’yi bulup ifadesine başvurmak için çalışma başlattı. S.İ. istifasını, “Görevim süresince, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak, son dönemde alınan bazı kararlar ve atılan adımlar, kulübümüzün geleceği açısından elzem duruma gelmiştir Bu süreçte, kulübümüzün başarısına olan inancımı kaybetmemekle birlikte, bu hataların düzeltilmesi için gerekli adımların atılmadığını ve mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını görmekteyim. Bu koşullar altında, kulübümüz için en doğru ve sorumlu kararın, görevimden ayrılmak olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte, kulübümüze katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve teknik ekibe futbolculara, tüm personel ekibe ve Büyük Sakaryaspor taraftarına teşekkür etmek isterim. Kulübümüzün karşı karşıya olduğu zorlukları aşarak hak ettiği yere ulaşacağına olan inancımı koruyorum. Gelecek için en iyi dileklerimle" ifadeleri ile duyurmuştu.
Bingöl Faciaya ramak kalmıştı: O şoför İHA’ya konuştu Bingöl’de, oksijen tüpüyle otobüse binen bir kişi faciaya davetiye çıkardı. Tüpün açılması ile yaşanan panik otobüs kamerasına yansırken araç şoförü, "’Kaptan kapıyı aç’ diye bağırıyorlardı. Arabada bir kişi kalmıştı. ’Bomba patlıyor, bomba patlıyor’ denilince kemerimi açıp araçtan indim" dedi. Olay, bugün öğlen saatlerinde Bingöl merkezde yaşandı. Edinilen bilgilere göre yolcu, beraberindeki oksijen tüpü ile birlikte özel halk otobüsüne bindi. Yolcu tüpü ayaklarının arasına alırken, otobüs de hareket etti. Bir süre sonra kayan ve açılan oksijen tüpü, otobüsün içerisinde paniğe neden oldu. Çıkan ses nedeniyle neye uğradığını şaşıran şoför ile diğer yolcular, aracın durdurulmasının ardından otobüsten can havliyle indi. Yaşananlar ise otobüs kamerasına saniye saniye yansıdı. “’Bomba patlıyor’ denildi” Olay esnasında 12 M 0057 plakalı otobüsü kullanan şoför Mehmet Asilzade, “Seyir halindeyken arkada bir hava kaçırma sesi bana geldi. Tabi kalabalık olduğu için ben neyin ne olduğunu ilk başta çok fark edemedim. Benim gördüğüm tek şey insanların arkadan öne doğru gelip bağırmaları çağırmalarıydı, ’kaptan kapıyı aç’ diye bağırıyorlardı. Benim menzilim yaklaşık 40-45 kilometre seyir halinde geliyordum. Kapıyı açmadım, önce arabayı kontrol ettim. Herhangi bir şey yoktu. Yangın var diye düşündüm ilk başta, arabada ya da göstergede herhangi bir olumsuzluk olmayınca soğukkanlılığımı muhafaza ederek kavşağı geçtim. Kavşaktan sonra arabayı sağa yanaştırdım. Ondan sonra kapıyı açtım. Bir kişi arabada kaldı, ’bomba patlıyor, bomba patlıyor’ denilince kemerimi açıp, arabada kalan tek kişiden önce ben indim. Allah’a şükürler olsun kimsenin burnu kanamadan herkesi sağ salim yanaştırdım” dedi.
İstanbul Avcılar’daki metrobüs kazasının güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı Avcılar’da, yağıştan dolayı kayganlaşan zeminde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği metrobüsün önündeki metrobüse çarpması sonucu 2 kişinin yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan kaza sonrası gözaltına alınan şoför, sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre kaza, saat 09.00 sıralarında meydana gelmiş, Söğütlüçeşme istikametinde seyreden metrobüs, Avcılar’da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler durağında aynı yönde ilerleyen başka bir metrobüse arkadan çarpmış, çarpmanın etkisiyle kazaya neden olan metrobüsteki iki yolcu yaralanmıştı. Kaza sebebiyle metrobüste büyük hasar meydana gelirken, seferler bir süre tek şerit üzerinden sağlanmış, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş ve yaralanan yolculardan T.Y. ve M.A. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenilmişti. Ekiplerin araç kaldırma çalışmaları son yol trafiğe tekrar açılırken, seferler normale dönmüştü. O anlar güvenlik kamerasında Yaşanan kaza anına ilişkin kazaya sebep olan metrobüsün içerisinde bulunan güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, şoförün hızla seyir halinde ilerlediği esnada durakta bekleyen öndeki metrobüse hızla çarptığı ve araç içerisinde bulunan yolcuların savrulduğu görüldü. Kayganlaşan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybettiği belirlendi Olay sonrası kazayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde M.H.G. isimli metrobüs şoförünün durağa yaklaştığı sırada yağıştan dolayı kayganlaşan zeminde direksiyon hakimiyetini kaybettiği, durak içinde bekleme yapan M.K. isimli şahsın idaresinde olan metrobüse arkadan çarptığı belirlendi. Metrobüs şoförü adliyeden serbest bırakıldı Ekiplerin çalışması doğrultusunda yakalanan metrobüs şoförü M.H.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şoför adliyeye sevk edildi. Metrobüs şoförü, çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.