SAĞLIK - 22 Eylül 2024 Pazar 13:44

Seydikemer’de gençler kan bağışına teşvik edilecek

A
A
A
Seydikemer’de gençler kan bağışına teşvik edilecek

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hayata geçirilen “Okulumda Kanpanya Var” projesi ile gençlere hem kan bağışının önemi anlatılacak hem de bağışa teşvik edilecek.


Seydikemer’de, Muğla Kan Bağışçısı Kazanımı Birimi Sorumlusu Utku Bora’nın öncülüğünde "Okulumda Kanpanya Var" projesi çerçevesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Seydikemer ilçesindeki okul müdürleri ve müdür yardımcıları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Utku Bora, katılımcılara kan ve kan ürünleri temini hakkında ayrıntılı bilgiler sundu ve kan bağışının hayat kurtarma konusundaki hayati önemini bir kez daha vurguladı.


Toplantıda, özellikle gençlerin kan bağışına teşvik edilmesi gerektiğinin altı çizildi. "Okulumda Kanpanya Var" projesinin, öğrenciler arasında farkındalık oluşturması ve toplumda kan bağışının artmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Katılımcılar, bilgilendirme toplantısının ardından kendi okullarında da benzer girişimlerde bulunma sözü verdiler.



Seydikemer’de gençler kan bağışına teşvik edilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Başkan Baysal güven tazeledi Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) Olağan 8. Kongresinde kullanılan 232 oyun 150’sini alan Vahap Baysal, 3.kez başkan seçildi. BİŞHAK Olağan 8. Kongresi geçekleşti. BİŞHAK Derneğinde yapılan seçime rekor katılım sağlandı. 277 üyenin kayıtlı olduğu seçimde 232 üye sandık başına giderek oy kullanırken 46 üye ise seçime katılmadı. Yapılan oy sayımı sonrası mevcut başkan Vahap Baysal 150 oy, İdris Küçükkaya 57 oy, Ali Ari ise 25 oy alırken Baysal, aldığı rekor oyla 3.kez BİŞHAK Başkanlığına seçildi. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan BİŞHAK Başkanı Vahap Baysal; "Bizleri yeniden dernek başkanlığına seçen bütün şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teşekkür ediyorum. Demokratik ortamda geçen seçimde başkanlık seçimi için yarıştığımız diğer aday arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni olmamıştır. Bu seçimde kazanan derneğimiz olmuştur. Bu seçimde kazanan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz oldu. Bana oy veren vermeyen bütün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Dernekle ilgili yapacağımız her türlü işlerde istişare ederek kararlar almaya devam edeceğiz. Yapacağımız her türlü çalışmada bugüne kadar olduğu gibi devlet büyüklerimizin görüş ve önerilerine başvuracağız. Rabbim, bizleri şehit ailelerimize ve gazilerimize hizmet için çıktığımız bu kutlu yolda mahcup etmesin inşallah” dedi.
İstanbul Bahçelievler’de trafik magandası dehşeti Bahçelievler’de motosiklet ile otomobilin karıştığı kaza sonucunda sürücüler arasında kavga çıktı. Otomobil sürücüsü önce motosiklet sürücüsüne saldırdı ardından bindiği aracının camından silahla ateş açtı. Kurşun motosikletin arkasında oturan kadının bacağına isabet ederken, trafik magandasının o anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 22.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Alpay Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde seyreden motosiklet sürücüsü bilinmeyen bir nedenle önündeki otomobile çarptı. Kazanın ardından otomobilinden inen sürücü, motosikletliye saldırdı. Kavga etmeye başlayan sürücüleri çevredeki vatandaşlar güçlükle ayırırken, otomobil sürücüsünü aracına bindirildi. Aracına binen sürücü camdan silahla rastgele ateş etmeye başladı. Kurşunlardan biri motosikletin arkasında oturan kadının bacağına isabet etti. Kadını yaralayan şüpheli hızla olay yerinden uzaklaştı. Kadına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar gerçekleştirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından da kadın hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerinin ise olayla ilgili incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, trafik magandasının o anları güvenlik kamerasına yansıdı. “Kadına ateş edip hızla uzaklaştı” Kavganın yaşandığı cadde üzerinde kadına ilk yardımda bulunan bir esnaf Ali Karabey, “Müdahale ettik. Motorlu bir çift ile binek bir aracın şoförüyle küçük bir ayna sürtmesi sonucu kavga çıktı. Taksideki şahıs motosikletlinin kaskına yumruk atınca olay büyüdü. Birbirlerine küfürleşmeler olmuştur. Daha sonra bir silah sesi duyduk bizde. Daha sonra motosikletli çocuğun kız arkadaşına gelen kurşun oldu herhalde. İki kişilerdi zaten. Ondan sonra da vuran adam da hızla uzaklaştı. Vurulan kadını hemen karşı tarafa taşıdık. Müdahaleler yapıldı, turnike vesaire yapıldı. Bir 10 dakika kadar sonra da ambulans geldi” dedi.