GENEL - 25 Haziran 2023 Pazar 16:48

Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu

A
A
A
Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirmek isteyenler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Kurban Bayramı tatilini Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirmek isteyenler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. 2 günden yaklaşık 130 bin araç girişi oldu.



Kurban Bayramı tatili ile birlikte, özellikle tatil bölgelerinde yoğun araç kuyrukları oluştu. Dünyaca ünlü tatil merkezine giden yoldaki kavşaklarda jandarma ekipleri önlem aldı. Zaman zaman duran trafikteki akış, kolluk kuvvetlerince kontrolü olarak sağlandı. Uzun süre kuyrukta beklemeyi istemeyen bazı tatilciler de yürüyerek denize ulaşmaya çalıştı. Tatilcilerin deniz kenarlarına akın etmesiyle Fethiye sokakları ise boş kaldı. Ölüdeniz’deki Kumburnu ve Belcekız plajlarında ise yoğunluk yaşandı. Sıcaktan bunalan tatilciler, Ölüdeniz’in turkuaz suyunda serinledi. Macera tutkunu tatilciler ise Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş yaparak eşsiz Ölüdeniz manzarasını kuş bakışı seyretti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis ve Gaziantep sofralarının ortak lezzeti katmer Anadolu’nun zengin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan katmer, hem Gaziantep hem de Kilis’te farklı şekillerde sofralara geliyor. Gaziantep’te kahvaltılık olarak tercih edilen bu lezzet, Kilis’te ise tatlı olarak tüketiliyor ve kendine özgü bir kimlik kazanıyor. Anadolu’nun köklü mutfak kültürlerinde özel bir yere sahip olan katmer, iki şehirde farklı şekillerde sofralara geliyor. Gaziantep’te kahvaltılık olarak tüketilen bu eşsiz lezzet, Kilis’te ise tatlı olarak hazırlanıyor. Her iki şehir de bu lezzeti kendi kültürüne göre yorumlarken, katmer hem tatlı severlerin hem de kahvaltı tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor. "Kahvaltılık olarak tüketilecekse Gaziantep’e, tatlı olarak tüketilecekse Kilis’e özgüdür" Tatlı ustası Alperen Bekan "Katmerin iki ayrı yorumu var. Kahvaltılık olarak tüketilecekse Gaziantep’e, tatlı olarak tüketilecekse Kilis’e özgüdür" dedi. Tatlıcılıkta 20 yıllık tecrübe Kilisli tatlı ustası ve gıda mühendisi Alperen Bekan, 5 yaşında başladığı tatlıcılık mesleğinde bugün ustalık seviyesine ulaştı. Mesleğine olan sevgisiyle dikkat çeken Bekan, katmerin hazırlanışındaki farklılıkları anlattı. “Katmerin iki ayrı yorumu var. Kahvaltılık olarak tüketilecekse Gaziantep’e, tatlı olarak tüketilecekse Kilis’e özgüdür. Gaziantep’teki katmer daha az şerbetli, hamuru tuzlu ve hafif olur. Kilis’te ise tatlı olarak sunulan katmer incecik açılır, bol şerbet ve fıstıkla hazırlanır. Biz Kilis’te bu tatlıyı yıllardır aynı incelikle yapıyoruz” dedi. İşine duyduğu tutkuyla bu zanaatı geleceğe taşımaktan mutluluk duyduğunu belirten Alperen Bekan, “Tatlıcılık zor bir meslek ancak severek yaptığınızda hiçbir zorluk sizi yıldırmaz. Katmer, ustalık isteyen bir tatlıdır. Her bir detayına özen gösteririz. Hamurun inceliği, fıstığın kalitesi ve şerbetin dengesi, lezzeti belirler" diye konuştu.