ÇEVRE - 21 Eylül 2024 Cumartesi 09:40

Mut’ta pat pat ile trafiğe çıkmak yasaklandı

A
A
A
Mut’ta pat pat ile trafiğe çıkmak yasaklandı

MERSİN (İHA) – Mersin’in Mut ilçesinde çapa motorlarının ilçe merkezine girmesi yasaklandı.


Mut İlçe Emniyet Müdürlüğünün talimatı ile pat pat tabir edilen tarım araçlarının ulaşım aracı olarak şehir merkezinde kullanılması yasaklandı. Bunun üzerine harekete geçen trafik ekipleri gördükleri yerde pat patlara geçit vermiyor. Pat pat kazalarının önlenmesi ve maksadı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi için ilçe Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü sosyal medyadan da şu uyarıda bulundu:


"20/09/2024 tarihi 17.00’den itibaren çapa motorlarının ilçe merkezine girmesi yasaktır. Çapa motoru ile ilçe merkezine giriş yapanların çapa motorları bağlanacaktır. Tüm muhtarların mahallelerinde ilan yaptırması önemle duyurulur."


Yetkililer denetimlerin sıklıkla devam edeceğini kurallara uymayanlara gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.



Mut’ta pat pat ile trafiğe çıkmak yasaklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da üst geçide hızlı onarım Balıkesir’in Bandırma ilçesinde tırın dorsesinin çarpması sonucu hasar gören üst geçit, yetkililerin hızlı müdahalesi ile 38 saatte yeniden trafiğe açıldı. 4 ve 18 Temmuz tarihlerinde meydana gelen iki ayrı kazada, tırların dorselerinin açık kalması nedeniyle üst geçitte hasar meydana geldi. 13 gün arayla gerçekleşen bu kazalarda, üst geçit kullanılamaz hale gelirken kullanıma kapatılmıştı. 600 Evler Mahallesi’nde bulunan üst geçitte meydana gelen kaza sonrası başlatılan tamirat çalışmaları, 24 saat esasına göre aralıksız sürdü. Çalışmaların devam ettiği süre boyunca ana yol trafiğe kapatıldı ve sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Bandırma Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda üst geçit, 2 gün içinde hizmete açıldı. Toplam 38 saat süren yol kapatması, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Bandırma Belediyesi yetkilileri, çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, önümüzdeki günlerde bölgede Kapalı Spor Salonu’nun önünden başlayarak, 600 Evler, Eti Bor önü ve Küçük Sanayi’ye kadar yan yol çalışması yapılacağını da duyurdu. Yetkililer, benzer olayların tekrar yaşanmaması için sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bölgedeki yol çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
İzmir İzmir’de yüzmeye engel yok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek tesisleri arasında yer alan Havuz İzmir, yüzlerce çocuk, genç ve yetişkinin spor yapmasına imkan sağlarken engelli bireylere de kucak açıyor. Tesisten görme engelli, nöroçeşitli çocuk ve yetişkinlerin yanı sıra yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireyler de faydalanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme sporunu teşvik etmek için kente kazandırdığı yarı olimpik yüzme havuzu Havuz İzmir, spor yapmak isteyen engelli bireyler için önemli bir boşluğu dolduruyor. Açıldığı günden bu yana görme engelliler ile nöroçeşitli çocuk ve yetişkinlere hizmet veren tesisten yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireyler de faydalanabilecek. 2 yıldızlı Kırmızı Bayraklı tesis Havuz İzmir’in engelli erişimine uygunluk açısından 2 yıldızlı Kırmızı Bayraklı tesis olduğunu belirten tesis yetkilisi Ozan Çaylak, “Kırmızı Bayrak, engelli erişilebilirliğine uygun olan mekanların, alanların, tesislerin işaretlenmesi, engelli vatandaşların bu bilgiye ulaşabilmesi ve kamu hizmetinde erişilebilirlik sağlanması noktasında teşvik edici bir çalışmadır. Havuz İzmir, Kırımızı Bayrak Komisyonu’nun yaptığı incelemeler sonucunda 22 Ağustos 2022 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 2 yıldız Kırmızı Bayrak almaya hak kazanmıştır. Engellilerin sportif aktivitelerinden daha fazla yararlanabilmeleri için 2022 yılından bu yana birçok engelli vatandaşımız Havuz İzmir’de yüzme eğitimi aldı. Şu an 42 kişiye eğitim veriyoruz” dedi. “Ayrımsız devam edeceğiz” Çaylak ayrıca, “Bireylerimizin özgürce yüzebilecekleri bir alan oluşturduk. Hizmet çeşitliliğini arttırarak 2024-2025 kış sezonu boyunca işitme engelli ve bedensel engelli vatandaşlarımızın da tesisimizden yararlanması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda adımlar atıyoruz. Tüm engel grupları için hiçbir ayrım gözetmeksizin bu çalışmalar sürdürülecek” ifadelerini kullandı.