GÜNDEM - 14 Kasım 2024 Perşembe 16:12

Manisa Büyükşehir’den ücretsiz video ve ses kayıt stüdyosu desteği

A
A
A
Manisa Büyükşehir’den ücretsiz video ve ses kayıt stüdyosu desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijital dünyada içerik üretim süreçlerine destek olmak amacıyla Atatürk Gençlik Merkezi’nde 2 adet video ve ses kayıt stüdyosu açıyor. Başta gençler olmak üzere tüm Manisalı içerik üreticilerine yönelik bu hizmet, ücretsiz olarak sunulacak.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmasını sağlamak ve dijital dünyada gerçekleştirecekleri üretim sürecinde onların yanında olmak amacıyla önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda Atatürk Gençlik Merkezi’nde video ve ses kaydı yapma imkanı sağlayacak 2 ayrı stüdyo açılıyor. Bu yeni stüdyolar, kentteki içerik üreticilerinin video, ses, podcast ve film gibi çeşitli alanlarda profesyonel çalışmalar yapabilmesi için tasarlandı. Stüdyolarda ürün fotoğrafçılığı ve ürün çadırı kullanımı, montaj ve düzenleme hizmetleri, youtuber ve influencer içerik üretimi, sinema ve kısa film çekimleri, podcast kayıtları gibi birçok farklı çalışma desteklenecek. Ayrıca ses kayıt, miksaj ve masteringhizmetlerinden de faydalanılabilecek.


Stüdyolar, gruplar, solo sanatçılar, amatör müzisyenler ve sosyal medya içerik üreticilerinin yanı sıra uzun ve kısa metraj film çekimi yapmak isteyenlere de açık olacak. Bu stüdyolarda genç yetenekler, profesyonel rehberlik hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Kerkenes Harabeleri’nde Keykavus Kalesi surlarının yanı sıra yeni figürler keşfedildi Yozgat’ın Sorgun ilçesi Şahmuratlı Köyü sınırları içinde bulunan tarihi Kerkenes Harabeleri güncel kazısında yeni figürler keşfedildi. Sorgun Şahmuratlı köyünde yaklaşık 20 gündür devam etmekte olan kazılarda Keykavus Kalesi’ne ait surların bir bölümünün yanı sıra, bir adet ‘Haç’ sembolü ve bir adet de ‘Hayvan başı kabartması’ figürü bulundu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan kazı alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Özkan, “Sorgun ilçemiz Kerkenes kazı alanı bölgesindeyiz. Bölgede Amerika Florida Üniversitesi’nden bir hocamızın başkanlığında kazı çalışmaları devam ediyordu. Ancak bu sene Kültür ve Turizm Bakanımızın destekleri, hocamızın da koordinasyonu ve talebi ile birlikte İstanbul Üniversite’sinden Prof. Dr. Şevket Dönmez hocamız da burada bu sahada kendi alanında kazı çalışmalarını başlattı. Gerçekten bizler de hayretler içerisindeyiz. Yaklaşık 20 günlük kısa bir süre içinde hocam, kalenin dış duvarlarında hatta bir kısım da eser buluntularıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Ben bu vesile ile hocamıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, emek veren arkadaşlarımıza ve kazıya katkı ve destekleriyle bizlerin yanında bulunan Sorgun Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve Kültür Müdürlüğü’ndeki ekip arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. “15 günlük süreçte 300 metrelik surun, 15-20 metrelik bölümü açığa çıktı” Kerkenes Harabelerinde yapılan güncel kazı çalışması hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Dönmez, henüz 15 günlük bir süreç olmasına rağmen Keykavus Kalesi’nde, Keykavus Kalesi’ni çevreleyen tahmini 300 metrelik surun yaklaşık 15-20 metrelik bölümü açığa çıkartmayı başardıklarını belirtti. “Konargöçer Türkmenlere ait bulgular var” Prof. Dr. Dönmez, “Bundan sonraki süreçte giriş kapısıyla, kalenin içinde çalışmalara devam edeceğiz. Şu an görünen noktada Roma ve erken Bizans dönemlerini kazıyoruz. Ama kalede bir Selçuklu Dönemi olduğunu biliyoruz. Bizim uzmanlığımız biraz daha Türk dönemi ve bu topraklardaki bizim 1000-1200 yıllık kültürümüzün açığa çıkması. Çünkü Anadolu arkeolojisinde Neolitik dönem, Roma dönemi, Helenistik dönem, Hitit dönemi çok iyi biliniyor ama bizim bu topraklardaki kendi öz kültürümüzü biraz daha açığa çıkararak vurgulamak istiyoruz. Bizi heyecanlandıran buluntular yüzeyde var. Yüzeyde konargöçer Türkmenlere ait çadır destek duvarları var. Yani bu bölge aslında Türkmenlerin de belki 300-400 yıl önce bir yaylak noktası durumunda. Bunları da saptamaya ve belgelemeye başladık” şeklinde bilgi verdi. Prof. Dr. Şevket Dönmez’in aktardığı bilgilere göre kazı esnasında bulunan ‘Haç’ ve ‘Hayvan başı kabartması’ figürü dinsel bir cemaat bulunduğuna ve bu bölgeyi korumak için kendi kültürlerinden, tılsımlardan faydalandıklarına işaret ediyor.