EĞİTİM - 19 Ocak 2025 Pazar 12:10

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde proje yazma eğitimi düzenlendi

A
A
A
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde proje yazma eğitimi düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen ’Proje Yazma Eğitimi’ ile araştırmacılara kariyer gelişimi ve proje yazımında önemli bilgiler verildi.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Koordinatörlüğü tarafından Kariyer Geliştirme Programı kapsamında "Proje Yazma Eğitimi" düzenlendi. Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Orhan Gündüz, Doç. Dr. Deniz Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Bedriye Seda Kurşun Aktar tarafından verilen eğitimde, doktorasını tamamlamış araştırmacılara yönelik kariyer gelişimine katkı sağlayacak beceriler ve disiplinlerarası çalışmalarla ilgili yetkinlik kazandırılması konuları kapsamlı bir şekilde ele alındı.


Eğitim, 30’un üzerinde araştırmacının katılımıyla gerçekleşti ve proje yazımında dikkat edilmesi gereken kavramlar ile proje yönetim süreçleri hakkında bilgi verildi. Etkinlik, katılımcıların soru ve görüşleriyle tamamlanan soru-cevap bölümüyle sona erdi.



Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde proje yazma eğitimi düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa Petkimspor, Bursaspor’u geçerek Holon maçına odaklandı Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa Kupası’nda çok kritik bir aşamadayız. O maçları da Aliağa’da oynayamıyoruz" dedi. Basketbol Süper Ligi’nde Aliağa Petkimspor, deplasmanda Bursaspor’u 111-85 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte ligde 7. galibiyetini alan İzmir ekibi, gözünü Avrupa Kupası’na çevirdi. Karşılaşma sonrasında Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oyuncuların çok iyi konsantre olarak büyük efor ve iyi bir oyunla maçı kazandıklarını dile getiren Gören, ”Çok zorlu bir lig. Bursa takımına çok saygı duyuyorum. Çok da iyi iş yaptılar. Biz çok zorlu bir tempoda gidiyoruz. Avrupa Kupası’nda çok kritik bir aşamadayız. O maçları da Aliağa’da oynayamıyoruz. Çok büyük bir seyahat temposu. Bugünün bütün primi, her şeyi, yardımcı antrenör ekibine ve oyunculara. Gerçekten oynaması çok zordu. Macaristan’dan seyahat olarak direkt Bursa’ya çok zor şartlarda geldik. Burada hazırlanmaya çalıştık. Oyuncularım çok konsantre oldular ve gerçekten çok iyi bir basketbol, çok büyük efor ve büyük bir skor farkıyla da kazandık” ifadelerini kullandı Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Play-In üçüncü maçı Bakü’de Aliağa Petkimspor, Avrupa Kupası’nda son 16 turuna kalabilmek için 22 Ocak Çarşamba günü İsrail’in Hapoel Netanel Holon takımıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de karşı karşıya gelecek. FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Play-In üçüncü ve son maçında alacağı galibiyetle turu geçmeyi hedefleyen Aliağa, bu karşılaşmaya yoğun bir şekilde hazırlanıyor.
Ankara DHMİ tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli eğitim simülatörü 3’lü pist operasyonlarında kullanılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DHMİ tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli eğitim simülatörünün 3’lü pist operasyonları için kullanılacağını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava trafik kontrolörü eğitim simülatöründe verilen eğitimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, DHMİ bünyesinde hava trafik kontrolörlerinin temel eğitimlerinde kullanılan simülatörde önemli bir güncelleme yaptıklarını belirterek, “Yakın zamanda İstanbul Havalimanı’nda başlatacağımız eş zamanlı bağımsız 3’lü pist operasyonları kapsamında hava trafik kontrolörlerimize yerli simülatörümüzde destek eğitimi vereceğiz. 360 derece görsel kule ortamında oluşturduğumuz modellemeler ile verilen eğitimlerde havalimanlarının 3 boyutlu modelleri kullanılacak. Bu sayede Avrupa’da bir ilk olacak olan uygulamayı hayata geçirirken hava trafik kontrolörlerimizin eğitim süreçlerine de katkı sağlayacağız” dedi. Hava trafik kontrolörü eğitim simülatörü ile bu alanda çalışacak olan personele verilen eğitim kapasitesinin de önemli ölçüde arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, simülatör uygulamasının Türk havacılık sayfasında uzun yıllardır önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi. Hava trafik kontrolörleri simülatör ile eğitimlerini pekiştiriyor Yerli simülatör ile stajyer hava trafik kontrolörlerinin teorik bilgilerini gerçekçi senaryolarla pekiştirdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Yaptığımız düzenlemelerle aktif görevde bulunan hava trafik kontrolörleri için de ileri düzey eğitimler ve zorlu operasyonel senaryolarla deneyim kazanmalarına imkân sağlayacağız. Aynı zamanda eğitim tekrarlarını da artırarak mesleğe yönelik temel bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunacağız” dedi. Esenboğa Havacılık Akademisi’ne 180 derece eğitim simülatör kuruldu Yerli simülatör projesi kapsamında Esenboğa Havacılık Akademisi’ne DHMİ tarafından geliştirilen 2 adet 180 derece Meydan Kontrol Simülatör Sistemi’nin kurulduğunu bildiren Bakan Uraloğlu, “Ankara’da bulunan Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne ise 21 pozisyonlu Yaklaşma ve Saha Kontrol Simülatör Sistemi’nin kurulumunu gerçekleştirdik” dedi. Bakan Uraloğlu, genel havacılık faaliyetlerinin devam ettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan mevcut simülatör sistemlerine de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 3 boyutlu simülatör modellerinin entegre edildiğini belirterek, eğitim süreçlerinin daha geniş kapsamlı olarak devam edeceğinin altını çizdi.