MAGAZİN
23 Eylül 2024 Pazartesi - 13:43 Alaşehir Sağlık Müdürü dünya evine girdi Manisa’nın Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe bir ömür boyu mutluluğa evet dedi. Alaşehir Turkuaz Kır Düğün Salonu’nda yapılan nikah töreninde çiftlerin nikahını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu kıydı ve evlilik cüzdanını Dr. Gülay Gökçe’ye verdi. Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt’un nikah şahitliğini Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Metin Gümüş, Dr. Gülay Gökçe’nin şahitliğini Alaşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uslu yaptı. Denizli’nin Buldan ilçesinden olan Opr. Dr. Gülay Gökçe zorunlu hizmet için geldiği Alaşehir’de Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile hayatlarını birleştirerek, Alaşehirli oldu. Buldan ilçesinde ikamet eden gelinin anne ve babası Safa- Musa Gökçe çifti ile Alaşehir’de ikamet eden damadın anne ve babası Bahar- Osman Bozkurt çifti, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Mutlu çift balayı için Fethiye’yi gitti.
Tokat’ta yaz konserleri büyük coşkuya sahne oldu
24 Temmuz 2023 Pazartesi - 09:59 Tokat’ta yaz konserleri büyük coşkuya sahne oldu Erbaa Belediyesi’nin düzenlediği yaz konserleri ilçede büyük coşkuya sahne oldu.Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikler, el sanatları ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantların meydana kurulmasıyla başladı. Erbaa Narince Bağ Yaprağından el emeği ürünlere kadar her türlü yöresel ve el sanatı ürününün yer aldığı stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler çerçevesinde 22 Temmuz’da 3’ü 1 Arada ve Hande Ünsal, 23 Temmuz’da ise Ekin Uzunlar ve Mustafa Ceceli konserleri gerçekleştirildi. Ekin Uzunlar’ın sahne aldığı sırada Erbaa Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Yaprak Ses Yarışmasında 1’inci olan Aykut Balcı sahneye çıkarak Ekin Uzunlar ile düet yaptı. Konserlerde Erbaalılar sanatçıların söylediği şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik etti."Biz Erbaa’nın il olma hedefiyle gece gündüz çalışıyoruz"Eylül ayında yapacakları toplu açılış töreninde ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamalarında konserler düzenleyeceklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “Etkinliklerimize yaz konserleri şeklinde devam ediyoruz. Yaz aylarında yaptığımız Yaprak Festivalimiz yerine bu yıl yaz konserleriyle geçiştiriyoruz. Sebebi de sizler de biliyorsunuz maalesef Şubat ayında ciddi bir sıkıntı yaşadık. İsmini anmak bile hepimizi çok üzüyor. İnşallah böyle felaketleri bir daha yaşamayız. İnşallah daha güzel etkinlikleri hep beraber yaşarız. Tabi devam edecek. 1 ay önce gençlik festivalinde 2 gün konserlerimiz olmuştu. Temmuz ayı içerisinde yine 2 gün konserlerimize devam ediyoruz. Az önce izlemiş olduğunuz projelerimizin açılışlarıyla beraber Eylül ayında konserlerimiz olacak. Yine Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Ekim ayında yine bir konserimiz olacak. Bunların da şimdiden sizlere duyurusunu yapmış olalım. Biz her zaman ifade ediyoruz. Biz Erbaa’nın il olma hedefiyle gece gündüz çalışıyoruz. Tabiri yanlış olmasın o bizim şehir adına kızıl elmamız. İnşallah Erbaa’yı il olan listeler arasında görürüz. İl olamasak bile ildeki yaşantıyı Erbaa’da yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Mutlu ve umutlu bir Erbaa için elimizden geleni inşallah bir dönem daha yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Çakmak Ailesi’nin mutlu günü
24 Temmuz 2023 Pazartesi - 09:17 Çakmak Ailesi’nin mutlu günü Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın oğlu Çağrı Çakmak, Fatma İrem Duran ile dünya evine girdi.Çağrı Çakmak, Fatma İrem Duran’ın nikâhını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kıydı. Düğüne, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, Kamil Aydın, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer, YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Bölge Üniversitelerin Rektörleri, Yargı mensupları ile mülki, idari ve askeri erkanı katıldı. Ayrıca, düğün töreninde Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Sivil toplum kuruluşlarının temsilciler, akademisyenler ile aile dostları da yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen nikah sonrası genç çiftlere mutluluk diledi. Erzurum Milletvekili Selami Altınok’ta evlenme cüzdanını geline vererek Cumhurbaşkanının gençlere nasihatini hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, konuklara teşekkür etti. Prof. Dr. Bülent Çakmak, “’Oğlumuz Çağrı ile kızımız Fatma İrem’in nikah akdini gerçekleştirdik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan şehrimizin siyasi, mülki, idari, askeri ve yargı erkânı ile iki aile yakınlarına ve Üniversitelerimizin mensuplarımıza teşekkür ediyor, evlatlarımıza iki cihan saadeti diliyorum’’ dedi.
Hollanda Popstarı Twarkka Türkiye’de sahne alacak
23 Temmuz 2023 Pazar - 17:45 Hollanda Popstarı Twarkka Türkiye’de sahne alacak Hollanda Popstarı Twarkka, dünya rap listelerinde yerini almaya başladı. Türkiye’ye gelen Twarkka’nın önümüzdeki günlerde Türkiye’nin gözde turizm beldeleri Muğla’nın Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas Ören ilçeleri ile İzmir ve İstanbul’da sahne alacağı belirtildi.Önceki gün bir çok platformda yayına giren “İstanbul Hayat” adlı single sanat ve magazin dünyasında oldukça ilgi gördü. Şu anda Muğla’da tatilini sürdürdüğünü belirten Hollanda Popstarı Twarkka, açıklamasında kendi hayat hikayesini ve sektörün zorluklarını düle getirdi. Twarkka “Ben Hollandalıyım. Bağımsız bir sanatçıyım. Hollanda’da büyüdüm. Şimdi Türkiye’deyim. Kendi stüdyoma giriyorum ve birkaç ayda 325’ten fazla melodi yaptım. Geçtiğimiz 15 Temmuz’da Hollanda için 1 albüm çıkardım ve ayrıca 2 Hollanda albümüm daha yolda olduğunu, birkaç ay içinde de onları da çıkacağımı söylemek isterim. Hollandalı müzik yapımcılarının bu konuda gerçekçilikten uzak olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Sosyal medya hesaplarım yüzbinlerce kişi tarafından hayranlıkla takip edilirken, Hollandalı birkaç müzik şirketi ile ticaret yapmadığım için bu firmalar bana boykot yapmaya çalışıyorlar ve bu firmaların şikayetleri üzerine hesaplarım dondurularak askıya alındı. Yeni sosyal medya sayfalarım çok kısa bir zamanda milyonlara ulaştı. Beni anlayan ve dinleyen tüm hayranlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu."Yasaklar geldikçe hayranları artıyor"Hollanda’da kendisine yönelik yasaklar arttıkça hayran kitlesinin çoğaldığını ileri süren Twarkka adını kullanan Haluk Özçelik, "Müzik yapmak bana rahmetli babam Mehmet Özçelik’ten miras kaldı. Küçük yaştan buyana kendime ve müziğime sadık kalmayı öğrendim, bu da sadık bir hayran kitlesi oluşturmama yardımcı oldu. İşler zorlaştığında bile sabırlı olmak ve ilerlemeye devam etmek önemlidir. Kesinlikle işin maddi yönü benim için hiç önemli olmadı. Bağımsız bir sanatçı olmak demek, müziğin prodüksiyonu, pazarlama, seyahat ve benzeri masrafları her şeyi kendinizin karşılaması anlamına geliyor. Bu nokta da azmin işe yaradığını söyleyebilirim. Ben Hollanda’dan artık Türkiye’ye kendi topraklarıma geri döndüm Hollanda’nın Popstarı Twarkka olarak artık Türkiye’ye yeni albümlerle ve yeni sahne hayatım ile Ağustos ayında ’Dünya elimde’ isimli yeni şarkım ile artık Hollanda dışında Türkiye’nin de popstarı olacağım. Türkiye müzikleri benim için çok farklı çünkü rahmetli babamdan sanat müziği dinledim" diyerek Hollanda’daki zor yaşamının ardından Türkiye’de gençlere örnek olmak istediğini dile getirdi.
65 kilogram ağırlığındaki gelinliği, 45 kiloluk gelin taşıdı
23 Temmuz 2023 Pazar - 13:35 65 kilogram ağırlığındaki gelinliği, 45 kiloluk gelin taşıdı Bodrum’da düzenlenen bir düğünde gelin için Hindistan’da hazırlanan 3 milyon lira değerinde, 65 kilo ağırlığında, komple Swarovski taşlarla işlenerek Türkiye’ye getirilen gelinlik göz kamaştırırken, gelinliği 45 kilo olan gelin taşıdı.Muğla’nın Bodrum ilçesinde dünya evine giren Av. Cem Duman ve Şule Alp, 50 milyon liralık düğünleri ile kendilerinden söz ettirdi. Besa Grup İcra Kurulu Üyesi Şule Alp ile Duman Hukuk Bürosu’nun sahibi Avukat Cem Duman, hayatlarını birleştirecekleri görkemli bir törenle dünya evine girdi. Bodrum Cennet Koy’da düzenlenen düğün, iş ve cemiyet hayatının seçkin isimlerini ağırladı. Şule Alp ve Cem Duman çiftinin düğününe sanat ve iş dünyasından 600 isim katıldı. Oktay Kaynarca, Safiye Soyman ve Faik Öztürk gibi ünlü isimler de düğüne katılanlar arasında yer aldı.48 kasnak ustası 180 günde tamamladıTasarımcısı Merve Karaman olan, 3 milyon lira değerindeki gelinlik, Hindistan’da komple Swarovski taşlarla işlenerek Türkiye’ye getirildi. 65 kilo ağırlığındaki gelinliği, 45 kilo olan gelin taşıdı.Merve Karaman gelinlik tasarımında yaşananları şu şekilde anlattı:"Şule hanım ile düğün sürecinden yaklaşık bir yıl önce tanıştık ve Şule hanımın karakterine ve asaletine yaraşır bir tasarımı hayata geçirebilmek için çok detaylı bir çalışma yaptık. Gelinliğin tasarımına karar verdikten sonra detaylı bir hesaplama yaparak gelinliğin yaklaşık 60 ile 70 kilogram arasında değişeceğini keşfettik. Şule hanımın narin vücudunun bu ağırlığı taşıması için detaylı bir plan hazırladık. Özel hocalarla birlikte gelinliğin korse sisteminin ve ağırlıkların nereye baskı yapacağını belirledikten sonra özel spor hareketleriyle Şule hanımın belli kaslarını özellikle güçlendirdik. Gelinliğin Swarovski marka taşlarını dengeli bir şekilde işleyebilmek için özel bir çizim hazırladık. Bu özenli çalışma için toplamda 48 kasnak ustası günde 8 saat çalışarak 180 günde bu eşsiz işlemeyi tamamladı."
Isparta Manga konseriyle coştu
23 Temmuz 2023 Pazar - 12:17 Isparta Manga konseriyle coştu Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Lavanta Günleri Gençlik Şöleni, Türkiye’nin sevilen rock grubu Manga’nın sahne aldığı coşkulu bir konserle sona erdi. Manga Grubunun solisti Ferman Akgül, kendisine hediye edilen lavanta çiçekleriyle donatılmış fötr şapkayla birbirinden güzel eserleri 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanını dolduran binlerce genç ve vatandaşlar için seslendirdi.Lavanta Günleri Gençlik Şöleninin akşam bölümünde ise sevilen rock grubu Manga 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gençler ve vatandaşlarla buluştu. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı Manga ile tarihinin en kalabalık konserine tanıklık ederken, gençler ve vatandaşlar Manga ile coştu, birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. Saatler öncesinden Manga hayranları alanı doldurdu ve konseri sabırsızlıkla bekledi. Manga’nın sahneye çıkmasıyla birlikte özellikle gençler büyük coşku yaşadı.Manga’nın solisti Ferman Akgül, Lavanta Günleri Gençlik Şöleni’nde yer almaktan ve Isparta’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerini gençlerle buluşturan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.Manga Grubuna Belediye Başkan Yardımcısı Özler Erdoğan tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Başkan Yardımcısı Erdoğan, Isparta’nın Manga ile yaşadığı coşkuya kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını dile getirerek, “Manga Grubuna böyle bir coşkuyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in selamlarını iletiyorum. Konserlerimizin devamının geleceğini buradan sizlere müjdelemek istiyoruz” dedi.
Geceye damgasını vuran Fatma Turgut sahne performansıyla büyüledi
23 Temmuz 2023 Pazar - 11:56 Geceye damgasını vuran Fatma Turgut sahne performansıyla büyüledi Bayburt Belediyesi organizasyonuyla bu yıl 27’ncisi düzenlenen Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri çerçevesinde gerçekleştirilen akşam konserlerinin finali Fatma Turgut’un unutulmaz sahne performansıyla gerçekleşti.Etkinlikte ilk olarak Giresun Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Giresun halk oyunlarının en güzel örneklerini sergileyen ekipler büyük beğeni toplayarak alkış aldı. Halk oyunlarından sonra sahne sırası Bayburt Belediyesi tarafından kurulan ve belediye personelleri Mesut Çavdar, Kurban Çil, Murat Telli, Halim Şenkal, Süleyman Dündar, Sefa Bozkuş ve Yasin Çilingir’den oluşan Bayburt Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu’na geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli’nin şefliğini yaptığı ve Bayburtlu Sanatçı Muhsin Bayburtlu’nun da yer aldığı koro seslendirdiği Bayburt Türküleri ile dinleyenleri mest etti.Daha sonra sahneye çıkan ünlü sanatçı Fatma Turgut söylediği birbirinden güzel şarkılarla Bayburtlulara unutulmaz anlar yaşattı. En hit parçalarını Bayburtlular için seslendiren Turgut’un tüm şarkılarına alanı dolduran yaklaşık 8 bin dinleyici hep bir ağızdan eşlik etti.Bayram Aygün’ün sunduğu ve Bayburtluların eğlenceye doyduğu gece Şölen Komitesi üyeleri Benal Akburak ve Mustafa Güncan’ın Fatma Turgut’a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.Etkinliğe, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.Şölenlerin finali ise bugün Aydıntepe Yaylası’nda yapılacak programlarla gerçekleşecek.
’Pulla Mars Arasında’ sergisi hayaller arasında yolculuğa çıkarıyor
23 Temmuz 2023 Pazar - 09:48 ’Pulla Mars Arasında’ sergisi hayaller arasında yolculuğa çıkarıyor Nilüfer Belediyesi, müzik, video, performans ve tasarım çalışmaları yürüten bir kolektif olan HaZaVuZu’nun 18 yıllık geçmişine mercek tutan “Pulla Mars Arasında” sergisine ev sahipliği yapıyor. Grubun kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği farklı disiplinlerdeki üretimlerinden seçkilerin yer aldığı sergi, izleyenleri hayaller arasında bir yolculuğa çıkarıyor.Nilüfer Belediyesi’nin, ’Ütopyanın Gerçeğe Bakan Yüzü’ mottosuyla Yekhan Pınarlıgil süpervizörlüğünde hazırladığı görsel sanatlar programı, ’Böyle Rüyadaymış Gibi’ ve ’İstikrarlı Hayaller’ sergilerinin ardından üçüncü buluşmasını, yine çok özel bir sergiyle yaptı. 2005 yılında Güneş Terkol, Güçlü Öztekin, Mert Öztekin, Emre Akçora ve Oğuz Erdin’in kurucu üyeliğinde hayata geçen İstanbul merkezli bir sanat kolektifi olan HaZaVuZu’nun 18 yıllık çalışmalarından seçkiler, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde tek bir çatı altında toplandı. Müzik, video, performans ve tasarım çalışmaları yürüten HaZaVuZu’nun, kuruluşundan bu yana farklı disiplinlerde gerçekleştirdiği üretimleri bir araya getiren ’Pulla Mars Arasında’ isimli sergi, Nilüfer Belediyesi Meteor Balat Kültürevi’nde vatandaşlara açıldı.Retrospektif tarzı sergide, beden, çevre, mekân, mimari, kimlik ve aidiyet kavramları, ilişkisel estetiğin ifade biçimleriyle, buluntu görüntülerden video işlere ve özünü aksiyonun belirlediği duvar resimlerine uzanan bütünsel bir kolaja dönüşüyor.İlk günden sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan sergi, izleyenleri hayaller arasında bir yolculuğa çıkararak, sayısız hatırlatma, baş döndürücü bir deneyim sundu. Mevcut anlamların ideolojik işlevlerini tersyüz eden sergi, mizah ve oyun dolu tasarımlarıyla da sanatseverlerin dikkatini çekiyor.Sergi açılışına katılan sanat tutkunları, Yekhan Pınarlıgil’in anlatımıyla çalışmaları ilgiyle izledi. HaZaVuZu üyeleri, sergi açılışının ardından bir de müzik performansı gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi Meteor Balat Kültürevi bahçesinde sahneye çıkan Güneş Terkol, Güçlü Öztekin, Mert Öztekin, Emre Akçora ve Oğuz Erdin, “Orada Ordayım, Burada Buradayım” isimli müzik performansıyla da kendine hayran bıraktı.Pulla Mars Arasında isimli sergi, 2 Ekim tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Meteor Balat Kültürevi’nde vatandaşlara açık kalacak.