MAGAZİN
“Kalp Estetiği” film oyuncuları Diyarbakır’da izleyici ile buluştu
01 Ekim 2023 Pazar - 11:42 “Kalp Estetiği” film oyuncuları Diyarbakır’da izleyici ile buluştu “Kalp Estetiği” filminin başrol oyuncuları Ersin Korkut, Müge Boz, Evliya Aykan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park AVM’de seyirciyle buluştu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş ve sosyal yaşam merkezi olarak 2014 yılında Ceylan Grup ve Karavil Grup ortaklığında kapılarını açan, kiralama ve yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Ceylan Karavil Park AVM, sinemaseverleri “Kalp Estetiği” filmiyle buluşturdu. Yüzlerce kişinin izlemeye geldiği filmin başrol oyuncuları Ersin Korkut, Müge Boz, Evliya Aykan da seyircilerle buluştu. Başrol oyuncularından Müge Boz, filmin Diyarbakır’da çok büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi. Çok heyecanlı olduklarını dile getiren Boz, "Filmimiz burada çok büyük bir ilgi ile karşılandı. Dün Adana’daydık, yarın da arkadaşlarımız Van’a gidecekler, orada da seyirci ile gösteri olacak. İnşallah yakın zamanda başka şehirlere de gideriz diye düşünüyoruz. Herkesin ailecek eğlenceli bir şekilde izleyeceği komik, güzel bir film oldu. Ersin’le Evliya film de aşırı komiklerdi, normalde kendi aralarındaki muhabbetlerde de komikler. Bunun kat ve katını filmde izlemiş olacaklar, fazla tüyo vermeyeyim” dedi. Başrol oyuncularından Ersin Korkut ise, "Kalp Estetiği filmi Haydar Işık’ın yönettiği, yapımcımız Mehmet Bey’in de üstlendiği çok tatlı aşk ve komedinin olduğu bir film. O yüzden bunun bahtını seyirciye bırakıyoruz. Güzel bir izleyiciyle buluşur” diye konuştu.
Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Türk Halk Müziği Korusu ilk konserini verdi
28 Eylül 2023 Perşembe - 13:28 Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Türk Halk Müziği Korusu ilk konserini verdi Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Türk Halk Müziği Korosu Açılış ve Lansman Konseri, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yusuf Ziya Beydüz’ün şefliğini yaptığı koro, birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini Kütahyalılar için seslendirdi. İlk konseriyle seyirciyle buluşan Türk Halk Müziği Korosu, vatandaşlardan tam not aldı. Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Ben emek veren herkese başta hocamız olmak üzere orkestrasına teşekkür ediyorum. Kütahya Belediyemizin bu yıl kurulan ve faaliyete geçen Kültür ve Sanat Akademisi’nin ilk programına hepiniz hoş geldiniz. Şehrimiz, kültürün ve sanatın şehri. Dünyanın bağımsız kuruluşları bir ülkeye ya da bir şehre bir ünvanı verirken kaşına gözüne bakıp ünvan vermiyorlar. Kütahya, kültürün ve sanatın şehri. UNESCO Şehirler Ağı’na bu şehri 2017 yılında aldığında uzun bir saha taramasından sonra bu özelliklerimizi ortaya koyup öyle zanaat ve halk sanatları şehri yaptı ve Türkiye’nin ilk şehri. Bu kıymeti lütfen hepimiz iyi anlayalım, şehrimizle ne kadar övünsek azdır. Bunun en güzel örneği de burada. İlk konseriniz hayırlı olsun, arkası gür olsun inşallah” ifadelerini kullandı. Konser sonunda Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Şef Yusuf Ziya Beydüz ve koroya teşekkür belgelerini takdim edip emekleri için şükranlarını sundu.
Ekin Uzunlar Amerika’dan geldi, ayağının tozuyla Bursa’da sahne aldı
27 Eylül 2023 Çarşamba - 09:01 Ekin Uzunlar Amerika’dan geldi, ayağının tozuyla Bursa’da sahne aldı Karadeniz müziğinin sevilen ismi Ekin Uzunlar, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir gece yaşattı. Amerika konserinin ardından ayağının tozuyla Bursa’da sahne alan Uzunlar, ‘Müziğimizi tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz’ dedi. Kemençe ile gerçekleştirdiği performanslar ile büyük beğeni toplayan ve popüler ezgileri, kendi tarzıyla birleştiren Ekin Uzunlar, Bursalı sevenleri ile bir araya geldi. Sahnedeki enerjik tavırlarıyla dikkati çeken ve dinleyenleri ile şarkı aralarında kurduğu bağ ile eğlenceli anlara imza atan başarılı şarkıcı, gece boyunca Karadeniz ritimlerini Bursalılar için gerçekleştirdi. Kemençesiyle özgün bir performans sunarak dinleyicilerinin kulaklarının pasını silen Ekin Uzunlar, ’Hüznün Gemileri’ ve ’Köz’ gibi popüler şarkılarının yanı sıra Türk müziğinin dillere pelesenk olan şarkılara da repertuvarında yer verdi. Amerika’dan ayağının tozuyla Bursa’ya Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Uzunlar, "Bursa’da bu yıl 4 ya da 5. konserimiz olacak. Amerika konserimizin dönüşündeki ilk konserimiz Bursa konseri. Hala jet lag olduğumuz için tam ayılmış değiliz ancak enerjimiz yerinde. Güzel bir kalabalık bizleri bekliyor. Birazdan sahneye çıkacağız ve harika bir konser yapacağız. Bursa’yı çok seviyoruz. Çünkü Bursa’da çok güzel Karadeniz nüfusu var. Bizim yaptığımız müzik Karadeniz müziği olsa da biz artık tüm Türkiye’ye müzik yapıyoruz. Bizi Karadenizliler değil tüm Türkiye dinliyor. Müzik çok önemli." ifadelerini kullandı. Önümüzdeki süreçte yeni projeleri olduğunu kaydeden Ekin Uzunlar, yeni şarkı çıkaracağının müjdesini verdi. Uzunlar, "Amerika’da 3 konserimiz oldu. New York, New Jersey ve Philadelphia’da. Çok güzel bir taleple karşılandık. Farklı millet ve kültürlerden insanlarla tanışıp kaynaştık. Beraber müzik yaptık, bu bizim için çok değerli bir şey. Şunu bir kez daha öğrenmiş olduk, müzik evrenseldir ve insanları birleştirir. Amerika’ya tekrardan gideceğiz. Kanada, Avusturalya, İngiltere, İtalya’ya gideceğiz. Konserlerimiz var. Benim havalarım geldiği için Sonbahar havaları, aşk şarkıları yapacağız. Elimizde birkaç tane güzel eserlerimiz var onları çıkartacağız." dedi. Dünyaya kemençeyi tanıtıyoruz Eğlenceli ve esprili tavırlarıyla kahkaha tufanı da yaşatan Uzunlar, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kaldı. Gece boyunca Bursalılar, Karadeniz ezgileriyle doyasıya eğlenirken, şarkılara da hep bir ağızdan eşlik ederek sahneye ortak oldu. Uzunlar, Bursalı müzikseverlere yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Modacı Demiray’dan Milano’da moda şov
26 Eylül 2023 Salı - 15:15 Modacı Demiray’dan Milano’da moda şov Milano Moda Haftasına katılan Recep Demiray, defilede özel tasarımlarını sergileyen modacılar arasında yer aldı. Demiray yaptığı açıklamada “Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle büyük bir organizasyonda ülkemi temsil ettiğim için çok gururlu ve mutluyum” dedi. Moda dünyasının önemli buluşma noktalarından biri olan Milano Moda Haftası, 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Aralarında dünyaca ünlü markaların da yer aldığı pek çok firmanın etkinliklerine sahne olan moda haftasında, özel tasarımlarını sergileyen isimlerden biri de ünlü modacı Recep Demiray oldu. Tarihi Barozzi Sarayı’nda gerçekleştirilen defileye aralarında eleştirmenlerin de olduğu 300’e yakın özel davetli katıldı. Recep Demiray imzasını taşıyan 15 özel tasarım, ’Fashion in the city’ etkinliği çerçevesinde İtalyan mankenler tarafından sergilendi. Defile sonunda konuklarını selamlayan Recep Demiray, büyük alkış aldı. Ünlü modacıların, markaların ve tasarımcıların bir araya geldiği bu global etkinlikte yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Recep Demiray, “2024 yaz koleksiyonumu Milona Moda Haftasında, hem de Cumhuriyetimizin 100. yılında denk gelen anlamlı bir zamanda sunduğum için çok gururlu ve mutluyum. Bundan sonraki çalışmalarımda her yıl farklı coğrafyalarda ülkemi temsil etmeyi hedefliyorum. Türk modası dünya markası olacak bir niteliğe sahip, çok kaliteli ve sıra dışı ürünler üretiyoruz” diye konuştu.
Tazmanyalı Profesör Emma, Türk aşçı Ali ile evlendi
26 Eylül 2023 Salı - 12:03 Tazmanyalı Profesör Emma, Türk aşçı Ali ile evlendi Denizlili Aşçı Ali Çınlar, Avustralya Federasyon Üniversitesi’nde Felsefe Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Emma Lee ile evlendi. Çift, dillere destan düğün töreniyle dünya evine girdi. Denizli’de ilginç aşk hikayesi mutlu sonla sona erdi. Avustralya’da yaşayan gurbetçi Aşçı Ali Çınlar ile Avustralya Federasyon Üniversitesi’nde Felsefe Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Emma Lee Denizli’de yapılan düğünle dünyaevine girdi. 5 yıl önce Japonya’ya konferans için giden Tazmanya Asıllı Prof.Dr. Emma Lee, karnını doyurmak için bir restorana girdi. Burada kendisiyle yakından ilgilenen Türk aşçı Ali Çınlar’dan hoşlandı. O süreçte Japonya’da yaşayan Ali Çınlar adeta yıldırım aşkına tutuldu. Çok sevdiği Emma’yı görebilmek için yer yer çift için orta nokta olan Endonezya’nın Bari adasında buluştular. Bir süre internet üzerinden de görüşen 45 yaşındaki Ali ile 50 yaşındaki Emma kısa süre içerisine evlenmeye karar verdiler. Ali Çınlar evlenmek için Avustralya’ya yerleşse de evlenmelerine pandemi engel oldu. Pandemi yasakları ve engelleri aşan mutlu çift, Denizli’de düğün yapmaya karar verdi. Emma beyaz gelinliğini giyerken, mutlu damat Ali’de sevdiği için güzel kıyafetlerini giydi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden düğünde eğlenen çift ve yakınlarının mutlulukları ise görülmeye değerdi. 5 yıl önce tanıştık Emma ile evlenmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen damat Ali Çınlar, “2011 yılında yurt dışına çıktım. Değişik ülkelerde bulundum. Sonrasında Avustralya’ya yerleştik. Eşim Tazmanya’nın yerlisi. Orada da düğün yapmıştık. Pandemi nedeniyle davetler iptal oldu. Nasip buradaymış. Pandemi bitti, yasaklar kalktı. Şimdi artık burada düğün yapıyoruz. Adet yerini bulsun istedik. Ben Emma ile Japonya’da tanıştım. 2016-2019 yılları arasında Tokyo’da şef olarak çalışıyordum. Eşimde bundan 5 yıl önce oraya konferansa gelmişti. Orada tanıştık. O’nu çok seviyorum” dedi. “Türkleri çok seviyorum” Profesör gelin Emma Lee ise “Ben insan hakları için çalışıyorum. Türkiye geldim İnsanların davranışlarından dolayı çok mutlu oldum. Denizde olduğum için çok mutluyum. İnsanları bana iyi hissettiriyor. Beni çok iyi karşıladılar. Bir Türk’le evlenmek çok eğlenceli çok güzel bir duygu” diye konuştu. Damadın Annesi Necla Çınlar, gelinlerini çok sevdiklerini söylerken, damadın yeğeni Tuğba Kılıç ise, “Çok mutluyuz. Farklı kültürlerin bu şekilde beraber olmasından dolayı çok mutluyuz. Yengemizi çok seviyoruz Çok sıcakkanlı, çok güler yüzlü bir insan. Hiç yabancılık çekmedik. Yengemizle bazen çeviriyle bazen de dayımın desteğiyle anlaşabiliyoruz. O’nu çok seviyoruz” dedi.