MAGAZİN
Emekli öğretmenler görev yaptıkları okulda hatıralarını tazeledi
24 Kasım 2023 Cuma - 17:36 Emekli öğretmenler görev yaptıkları okulda hatıralarını tazeledi Aydın’ın Nazilli ilçesindeki en eski okulların başında gelen Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (NAMTAL) görev yapmış ve emekli olmuş öğretmenler okullarını ziyaret etti. Okul ziyaretlerinde halen görevde olan meslektaşları ve öğrencileri ile bir araya gelen emekli öğretmenler hem hasret giderdi hem de uzun yıllar görev yaptıkları okuldaki hatıralarını genç meslektaşları ile paylaştı. Birlikte öğle yemeği yiyen öğretmenler çay eşliğinde sohbet ve güzel havanın da etkisi ile okul bahçesinde eski hatıraları yad ettiler. Bol bol fotoğraf çektiren öğretmenler yine birbirlerine öğüt vermeyi ihmal etmeyerek bir sonraki buluşma için söz aldılar. “Onlarla yeniden beraber olmak çok güzel” Gurur ve mutluluk dolu ziyarette emekli öğretmenleri ile hasret giderdiklerini ifade eden Okul Müdürü Faruk Al, “Buranın bir mezunu olarak yeniden buraya okul müdürü olarak geldiğim için çok mutluyum. Onurlu ve şahsiyetli duruşları ile bizi yetiştiren çok değerli öğretmenlerimle bir arada olduğum için ayrıca mutluyum. Bana öncelikle ‘dürüst ve vicdanlı ol’ dediler ve ben sözlerini tuttum. Kazandığımız karakterlerle hep onların izinden gittim. Burada onlarla yeniden beraber olmak çok güzel” dedi. “Öğretmenlik bir iş değil meslektir” Okul Müdürü Faruk Al’a anlamlı etkinlik nedeniyle teşekkür eden ve 42 yılını aynı okulda öğretmen olarak geçiren Makine Bölüm eski Şefi Alaattin Günay: “42 yıllık görevim boyunca önemli olan öğrenciyi kazanmaktır. Bu ülkenin kalkınması üretimden geçiyor. Biz öğrencilerimizi üretime katkı sağlamaları için yetiştirmeye gayret ettik. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Öğretmenlik bir iş değil fedakarlık gösterilecek bir meslektir. Bizler sabah evden çıkarken hiçbir zaman işe gidiyoruz demeyiz okula gidiyoruz deriz” dedi.
Manuş Baba Ula’da vatandaşları coşturdu
22 Kasım 2023 Çarşamba - 15:03 Manuş Baba Ula’da vatandaşları coşturdu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını birçok etkinlikle kutlamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 100. Yıl Halk Konserinde ünlü sanatçı Manuş Baba’yı Ula ilçesinde vatandaşlarla buluşturdu. Ula ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konsere vatandaşlar ve özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Öğretmenler Günü ve 100.Yıl Halk konserine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de katıldı ve Manuş Baba şarkılarını hemşehrileri ile birlikte dinledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ula ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü ve Cumhuriyet’in 100. Yılı Halk Konseri’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve başöğretmen Atatürk’ün yolunda, onun ilkeleri ışığında genç nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Gürün; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının ilk 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlere çok güveniyoruz ve ikinci yüzyılı inşa edenler sizler olacaksınız. Cumhuriyeti’mizin ilk yüzyılında Ata’mızın izinden giderken neleri eksik yaptık, çağdaş medeniyetler seviyesine yürürken hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebildik bunları herkesin düşünmesi ve değerlendirmesi lazım. Atatürk’ün çağdaş medeniyetler hedeflerine ulaşmak için en önemli görevlerden biri de öğretmenlerimize düşüyor. Özellikle ilkokul öğretmenlerimiz Türkiye’nin geleceği için büyük bir sorumluluğa sahip. Başöğretmenimiz Atatürk; ““Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.” demiştir. Atatürk’ün izinde, onun ilkeleri doğrultusunda, vatan sevgisiyle nesiller yetiştiren başöğretmenimiz Atatürk’ü, tüm öğretmenlerimizi ve ilkokul öğretmenim Feriha Günsan’ı saygıyla anıyor, öğretmenler gününü kutluyorum. Hiçbir konuda umutsuz olmaya hakkımız yok çünkü bizlere her konuda yol gösteren bir öndere sahibiz. Onun aydınlattığı yoldan hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sizlere çok güveniyor, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağınıza yürekten inanıyorum” dedi.
Tuğba Özay nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölüne hayran kaldı
21 Kasım 2023 Salı - 10:22 Tuğba Özay nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölüne hayran kaldı DENİZLİ (İHA) – Denizlili iş adamı Muhammed Aydın’ın davetlisi olarak Çivril’e gelen ünlü oyuncu ve manken Tuğba Özay, Işıklı Gölünün doğa harikası olduğunu belirterek, “Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras temiz bir doğa” dedi. İthalat ve ihracat ürünleri ticareti yapan Skylax firmasının sahibi iş insanı Muhammed Aydın’ın daveti üzerine Çivril’e gelerek iş yoğunluğundan uzak bir gün geçiren manken ve oyuncu Tuğba Özay, Çivril’in doğası ve tarihi dokusuna hayran kaldı. Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlalarından birisine ev sahipliği yapan Işıklı Gölünde tekne turu yapan Özay, “Çivril’de bulunan muhteşem doğa görselliğine sahip Işıklı Gölü’nü ziyaret ettim. Bu gölün bir özelliği de Büyük Menderes Nehri’ni besliyor olması. Haziran ayında gölün üzerini kaplayan Nilüfer Çiçekleri olağanüstü bir doğa manzarası sunuyor. Suyun üstü nilüferlerle doluyor ve siz tekneyle nilüferler arasında keyifli bir gezinti yapıyorsunuz. Bize düşen en büyük görev bu doğayı bu doğal yaşamı korumak. Değerlerimize sahip çıkmak. Birbirimizi sevmek saygı duymak. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzelim doğal değerlerimizi koruyarak bozulmasına izin vermeden gelecek nesillere en güzel şekilde miras olarak bırakalım” dedi. Tuğba Özay’ı Çivril’de ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten iş adamı Muhammed Aydın ise “Çivril’imize hem ticari olarak hem de tanıtım katkısı yaparak hizmetlerimize devam ediyoruz. 2010 yılında kurulan firmamız ile yaptığımız ithalat ve ihracat ile ülkemize ve ilçemize ekonomik büyümesine destek veriyoruz. Bunun yanında ülkemizin sevilen isimlerini ekran yüzlerini de ilçemizde ağırlayarak ilçemizin turizm değerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tuğba Özay ile Çivril’de güzel bir gün geçirdik. Işıklı gölüne hayran kaldı” diye konuştu. Çivril’in tanıtım faaliyetlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Aydın, şöyle konuştu: “Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklara hizmete devam edeceğiz. Ticari faaliyetlerimizin yanında birçok ismi ilçemizde ağırlamaya devam edeceğiz”
Şükriye Tutkun türküleriyle festivale renk kattı
18 Kasım 2023 Cumartesi - 14:13 Şükriye Tutkun türküleriyle festivale renk kattı Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali onur konuğu sevilen ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun’un konseriyle taçlandı. Birbirinden güzel türkü ve eserlerini seslendiren Tutkun’u izlemeye gelen Denizlililer unutulmaz bir konsere tanıklık etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi ilkini geçen Eylül ayında düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin ikincisinin onur konuğu olarak Denizli’ye gelen, Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun türküleriyle festivale renk kattı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Başkan Osman Zolan konser öncesinde yaptığı konuşmada, Şükriye Tutkun’u misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin böylesine önemli bir isimin konseriyle başlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, “İstiyoruz ki girişimci hanım kardeşlerimiz festivalimizde emeklerinin karşılığını alsın. Aynı anlayışla festivalimizi yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak en başarılı olduğumuz etkinlikler kadınlarla birlikte yaptığımız işlerimiz olmuştur. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu. Sanatçı Tutkun konsere gelenlere unutulmaz bir konser yaşattı Konuşmanın ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, sevilen eser ve türkülerini seslendirdi. Konsere katılanlar unutulmaz bir konsere tanıklık etti. Konserin sonunda Berrin Zolan ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen günün anısına sanatçı Tutkun’a plaket hediye etti.