MAGAZİN
Yeşilçam’ın ’kötü adamı’ Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti
26 Ocak 2024 Cuma - 13:24 Yeşilçam’ın ’kötü adamı’ Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören Türk Sinemasının önemli isimlerinden ve filmlerde genellikle ’Kötü adamı’ rol alan Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti. Kanser hastası olan Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, 15 Ocak tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle geldiği NKÜ Araştırma ve Uygulama hastanesinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Taşdemir’in cenazesi bugün ağabeyine teslim edildi. Edinilen bilgiye göre Taşdemir, Silivri’de toprağa defnedilecek. Hikmet Taşdemir’in vefatıyla ilgili açıklama yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin; ‘’Değerli sanatçımız, Yeşilçam emektarlarından Hikmet Taşdemir, 15 Ocak tarihinde hastanemize geliyor solunum yetmezliği sebebiyle ve teşhisinde 4. Evre kanser olduğu belirleniyor. Kendisi daha sonra 24 Ocak tarihinde dahiliye yoğun bakıma ardından da solunum yetmezliği sebebiyle entube oluyor. Entube olduktan sonra maalesef, 25 Ocak 2024 Perşembe günü 14:20 saatlerinde kalbi duruyor. Arkadaşlarımızın, değerli hekimlerimizin yaptığı tüm müdahalelere rağmen, 15:05’i gösterdiğinde vefat ediyor. Allahtan rahmet diliyor, rabbim mekanını cennet eylesin inşallah diyorum. Yakınlarına başsağlığı, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz. Bugün itibarı ile de ağabeyi tarafından cenazesi teslim alınmıştır, tekrardan değerli sanatçımıza başsağlığı diliyorum’’ dedi. NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şeref Alpsoy ise "Hastayı maalesef kaybettik hepimizin başı sağ olsun" dedi
Ozan Demiralp, ‘Efkar’la yeniden dinleyicisi ile buluştu
26 Ocak 2024 Cuma - 11:30 Ozan Demiralp, ‘Efkar’la yeniden dinleyicisi ile buluştu 90’lı tanınmış pop müzik yorumcusu Ozan Demiralp sözleri Şebnem Sungur müziği Gökhan Tepe’ye ait olan ‘Efkar’ isimli yeni şarkısıyla dinleyicisi ile buluştu. 90’lı yıllarda yaptığı çalışmalarla hatırlanan Ozan Demiralp, seneler sonra geçtiğimiz Eylül ayında çıkardığı söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan ‘Gönülden Gönüle’ isimli single’ı ile büyük beğeni toplamıştı. Uzun yıllar çalışmalarına sahnede devam eden Demiralp, ikinci single’ı ile yine dinleyiciyle buluştu. Ossi Müzik’ten Hakan Eren’in yapımcılığında sözleri Şebnem Sungur müziği Gökhan Tepe’ye ait olan ‘Efkar’ isimli parça kısa sürede binlerce kişi tarafından dinlendi ve izlendi. Doğru eser doğru isimler ile yola devam Kısa sürede binlerce kişinin izlediği klibin yönetmenliğini Köksal Kaya ve Kaan Kaya yaptı. Yeni single’ına yapılan yorumlar için mutlu olduğunu söyleyen Ozan Demiralp, “Yıllarca albüm çalışması yapmadım fakat sahneden de hiç uzak kalmadım. Bir süre sonra, yeniden daha geniş kitlelere hitap etmem gerektiğini düşündüğüm için çalışmalara başladım. Çok şükür ki doğru isimlerle ve doğru eserlerle dinleyicimle buluştum” dedi. Yeni çalışmalar yolda Demiralp tüm dijital kanallardan yeni çalışmalarına ulaşılabileceğini belirterek aldığı olumlu dönüşlerin yeni parçalarının müjdecisi olduğunu da söyledi.
Kars’ta buz üstünde Kafkas dansı
25 Ocak 2024 Perşembe - 14:01 Kars’ta buz üstünde Kafkas dansı Kars’ta vatandaşlar, yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü’nde Kafkas dansı yapıp halay çekerek gönüllerince oynadı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a akın ediyor. Kars’a gelen vatandaşlar ise soluğu Çıldır Gölü’nde alıyor. Kars son günlerde yerli turistlerin akınına uğradı. Kentin tarihi ve kültürel yerlerini görmek için aylar öncesinde Turistik Doğu Ekspresi’nden yerlerini ayırtan vatandaşlar, geldikleri Kars’ta soğuk hava ve kar yağışına aldırış etmeden Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyüne gelerek burada yüzeyi donan Çıldır Gölü’nün üzerine çıkıyor. “Burası çok güzel tekrar gelmeyi çok isterim” Kars’a Turistik Doğu Ekspresi ile Bursa’dan geldiklerini ifade eden Neşe Karçın, “Yıllardır istiyorduk Doğu Ekspresi ile buralara gelmek Kars’ı görmeyi, Çıldır Gölü’nü, Ani Ören Yeri’ni çok istiyorduk. Bu sene kısmet oldu. çok güzeldi, harikaydı. Trende çok güzel bir ortam vardı. Herkesle iç içe böyle kardeş gibi olduk. Çok güzel eğlendik. Bazı garlarda indik. Sonra Çıldır Gölü’ne geldik. Burası çok güzel, atlarla kaydık, ortam çok güzel, müzikler, çaylar, kahveler, burası muhteşem bir yer. Doğası harika, bayıldık. Tekrar gelmeyi çok isterim” dedi. Çıldır Gölü’nde kıl çadır önünde toplanan vatandaşlar burada çalan müzikle adeta kendilerinden geçiyor. Kafkas müziği eşliğinde Kafkas dansı yapan vatandaşlar, daha sonra halay çekip eğleniyor. Gönüllerince oynayan vatandaşlar daha sonra Çıldır Gölü’nden ayrılarak Kars’a dönüyor.
Süperstar’dan Sanatta Engel Yok Vakfı’na destek
24 Ocak 2024 Çarşamba - 14:57 Süperstar’dan Sanatta Engel Yok Vakfı’na destek Yardım projelerine verdiği destek ve yardımsever kişiliğiyle iyilik meleği olarak bilinen Süperstar Ajda Pekkan, bir kez daha “Sanatta Engel Yok Vakfı”na verdiği desteklerinden dolayı yılın ilk plaketini evinde teslim aldı. Ajda Pekkan sahne ve müzik çalışmalarından dolayı yoğun bir çalışma temposunda olmasına rağmen sevgili dostu aynı zamanda vakıf başkan yardımcılığı görevini sürdüren Sevgi Ataman ve vakıf yöneticilerini evinde ağırladı. Sanatta Engel Yok Vakfı Başkanı Yasemin Zanbak, başkan yardımcıları Sevgi Ataman, Gülseren Zanbak ve sanatçı Semra Çelik bugüne kadar vakfa göstermiş olduğu desteklerinden dolayı Süperstar’a teşekkür plaketi verdiler. Yılın ilk ayında aldığı bu anlamlı plaketin manevi değeri karşısında çok duygulandığını söyleyen Ajda Pekkan: “Bu plaket sadece benim kişisel çabalarımı değil, aynı zamanda bu önemli meselelere dikkat çekmek ve çözüm odaklı projelerde yer almak için bir araya gelen birçok insanın emeğini temsil ediyor. Engelli bireylerin toplumda tam anlamıyla yer alabilmeleri için hep birlikte çalışmalı ve bu alanda yapılan çabaları artırmalıyız” dedi. “Engelleri sanatla aşıyoruz” Vakıf Başkanı Yasemin Zanbak da; “Vakfımızın sanatın engelli bireyler için sadece bir ifade biçimi olmanın ötesinde, aynı zamanda kendi potansiyellerini keşfetmelerini, güçlü yönlerini ortaya çıkarmalarını sağlayan bir araç olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, destek veren her birinizin, bu projelerin başarısına katkı sağlayarak, engelli bireylerin sanatla buluşmalarına olanak tanıdığınız için minnettarız.” sözleriyle duygularını dile getirdi. Ajda Pekkan’a teşekkürlerini sunan Vakıf Başkan Yardımcı Sevgi Ataman ise konuşmasında "Sanatın, hayatın her yönünü zenginleştiren, insanları bir araya getiren ve derin bağlantılar kurmalarını sağlayan güçlü bir araç olduğuna inanıyoruz. Engelli bireyleri sanatla buluşturmak, sadece onların üretkenliklerini keşfetmelerine olanak tanımakla kalmaz, aynı zamanda toplumumuzu daha kapsayıcı ve çeşitli kılar. Bu noktada, sizlerin ve diğer tüm destekleyicilerimizin katkıları, sadece bugün değil, aynı zamanda gelecekte de daha fazla engelli birey sanatçının keşfedilmesine, desteklenmesine ve topluma katkıda bulunmasına olanak tanıyacaktır." ifadelerini kullandı.
Usta oyuncu Perihan Savaş Denizlili kadınlarla buluştu
20 Ocak 2024 Cumartesi - 10:49 Usta oyuncu Perihan Savaş Denizlili kadınlarla buluştu Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivalinin onur konuğu olan Türk Sineması’nın usta ismi Perihan Savaş Denizlili kadınlarla buluştu. Muhteşem bir festivalin onur konuğu olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Savaş, “Bu kadar çok kadının bu kadar çok güzel ürünü yapması ve bir belediye başkanının bu güzelliklerin arkasında olması çok önemli. Çünkü kadınlarımız çok değerli” dedi. Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali kapsamında onur konuğu olarak fetivalin açılış programına katılan Türk Sineması’nın efsane ismi Perihan Savaş Denizlili kadınlarla bir araya geldi. Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin gerçekleştirildiği Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda kadın katıldı. Sevenlerinin yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi altında salona gelen Perihan Savaş böylesi önemli bir festivale katılım sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Sevilen sanatçı Savaş, “Bu kadar çok kadının bu kadar çok güzel ürünü yapması ve bir belediye başkanının bu güzelliklerin arkasında olması çok önemli. Çünkü kadınlarımız çok değerli. Bizleri buluşturan bu güzel etkinliği düzenleyen Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir şey yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Günün anısına horoz kaidesi hediye edildi Programın sonunda Başkan Zolan, usta oyuncu Savaş’a günün anısına üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kadınların açtığı el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkardığı stantları da gezen Perihan Savaş, Başkan Zolan ile birlikte dev tesisi inceleme imkânı buldu. Festivalde Öykü Gürman ve İncesaz da sahne alacak Türk müziğinin başarılı müzisyenlerinden Öykü Gürman ise 20 Ocak Cumartesi saat 20.00’de düzenlenecek konserde Denizlililerle buluşacak. 21 Ocak Pazar günü saat 14.00’te ise Akademisyen Anne olarak tanınan sevilen yazar Saniye Bencik Kangal söyleşi düzenleyerek merak edilen soruları yanıtlayacak. Saat 16.00’da ünlü astrolog Hande Kazanova sevenleri ile workshop da buluşacağı festivalde saat 20.00’de Türk Sanat Müziğinin sevilen grubu İncesaz sahne alacak. Öte yandan festivalde uzman isimler çini sanatı, sağlıklı beslenme, sosyal medya ile satış alanı oluşturma, uyanış, yüzleşme, kabul, yemek, nefes ve farkındalık çalışması ve evde egzersiz konularında workshop ve eğitimler verecek. Dolu dolu geçen festivalde Türk el sanatlarından ev tekstili ve hazır giyime çok farklı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş, örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler bulunuyor. Ayrıca yöresel ev yapımı kuru gıda, pasta, salça reçel, turşu gibi gıdalar da festivalde alıcılarını bekliyor.
Ünlü televizyoncunun tercihi Kuşadası oldu
16 Ocak 2024 Salı - 09:58 Ünlü televizyoncunun tercihi Kuşadası oldu Türkiye’nin ünlü televizyon programı yapımcısı Okan Bayülgen’in kafesi, Kuşadası’nda açıldı. ’Kahve, kitaplar, arkadaşlar, başka?’ mottosuyla hizmet veren kafeye, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yıl boyunca kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra birbirinden önemli ulusal ve uluslararası festivallere ev sahipliği yapan Kuşadası, değişen çehresiyle ünlü isimlerin de yatırım yapmak için listesinde ilk sırada yer almaya başladı. Bu isimlerden biri de Türk televizyon tarihinde birçok başarılı programın altına imza atan Okan Bayülgen oldu. Bayülgen’in ’Kahve, kitaplar, arkadaşlar, başka?’ mottosuyla hizmet veren kafesi, Atatürk Bulvarı’nda kapılarını açtı. Belediye Başkanı Ömer Günel de işletmeyi ziyaret ederek Bayülgen’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Kuşadası’nın Türkiye’deki en önemli kültür kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Okan Bayülgen, “Aslında herkes Kuşadası’nı tatil cenneti olarak biliyor. Ancak Kuşadası aynı zamanda Türkiye’nin en önemli kültür kentleri arasında yer alıyor. Burada müthiş bir kentlilik bilinci var. İnsanlar hep beraber eğlenmeyi çok iyi biliyor. Kuşadası, yılın dört mevsiminde yaşanabilecek bir kent. Bu nedenle kafeyi açmak için en doğru yerin Kuşadası olduğuna inandım” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Ünlü isimlerin yatırım yapmak için Kuşadası’nı tercih etmeleri bizim için gurur ve mutluluk verici. Kuşadası, turizm sektörünün yanı sıra ticaret sektöründe de yatırımcıları kendine çekmeye başlayan bir kent. Bugün de kafeyi ziyaret ederek bu güzel mekanı Kuşadası’yla buluşturan Okan Bayülgen ve ekibine teşekkür ettik. İşletmenin hayırlı ve bol kazançlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi açıldı
14 Ocak 2024 Pazar - 12:15 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi açıldı Çukurova Belediyesi ile sivil toplum örgütü işbirliği ile hayata geçirilen 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu yüksek katılımlı bir törenle açıldı. Açılışta usta çizer Turhan Selçuk’un Söz Çizginin adlı karikatür sergisi de gezildi. Açılışa sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Çukurova Belediyesi ile sivil toplum örgütü işbirliği ile Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazandı. İki kurum arasında imzalanan protokol gereği Adana Tabip Odası hizmet binasında kültür sanat merkezi oluşturulmasına yönelik ilk önemli aşama geçildi ve yapılan törenle sergi salonu açıldı. Sergi salonunun açılışına yüzlerce kişi katıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği tören sonrası usta çizer Turhan Selçuk’u Söz Çizginin adlı sergisi gezildi. Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kültür sanat ile ilgili etkinlik olduğunda çok heyecanlığını belirterek, bugün de aynı heyecanı yaşadığını söyledi. 10 yıl önce göreve geldiğinde Çukurova’yı kültür ve sanat kenti başkenti yapacaklarını söylediklerini ifade eden Başkan Soner Çetin, "Çünkü olması gereken bu. Orhan Kemal’in deyimiyle bu bereketli topraklar çok büyük edebiyatçılar, çok büyük sanatçılar, sinemacılar, her alanda Işte karikatüristler yetiştirmiştir. Her ne kadar Turan Selçuk Adana’da doğmasa da ilk çizgilerini sevgili kızının da değerli hocalarımın da ifade ettiği gibi Adana Erkek Lisesi’nin sıralarında çizmeye başlamıştır ve Adanalı’dan Adanalı olmuş ve Adana’nın adını bu anlamda da ülkeye ve dünyaya duyurmuş büyük bir değerimizdir. Değerli dostlarım Çukurova Edebiyat Festivali bugün Türkiye’de çok konuşulan bir festival. Ve katılımcılarıyla kente kattığı coşkusuyla, edebiyata, sanata sahip çıkmasıyla her geçen gün daha da etkinliğini arttırarak devam ettiriyor. Onun dışında uluslararası karikatür Festivalimiz. Tabii Turan Selçuk’tan etkilenerek başlattığımız bir festivalimizdir ve uluslararası boyut kazanmıştır. Bunun dışında kültür, sanata katkı olsun diye Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkımızın açılması, oradaki Celal Özdemir müzik atölyesi ve resim atölyesi. Onun haricinde toplum merkezlerinin sanatın her alanında yapmış olduğumuz kurslar ve büyük bir ilgiyle karşılanan bu kurslarımız sonucunda çok değerli sanatçılar yetişeceğini umut ediyoruz. Bilgi Üniversitesi’yle birlikte düzenlediğimiz bir sinema atölyesi etkinliğimiz vardı. Oradan da şimdi duyuyorum. Çok önemli yerlerde sinemadan, o kameranın gerisinde özellikle çok değerli sinemacılar, yetişmiş. Bu da beni çok mutlu ediyor. Değerli dostlarım, memleketimiz öyle güzel bir memleket ki, hakikaten branşta, her alanda insan yetiştiriyor. Sanatçı yetiştiriyor. Ve bunların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Orada açtığımız sergi salonları. Bunlar hep güzel birer örnek" dedi. Başkan Soner Çetin, 75. Yıl Sanat Merkezinin yıkılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Hepiniz gibi bütün sanat dostları gibi Ama tabii onun da haklı gerekçeleri mutlaka vardır. Depremde zarar görmüş olması sebebiyle şu anda birçok anılar da yok oldu gitti. Inşallah yerine de inanıyorum ki Büyükşehir Belediyemiz çok daha güzel bir merkez yapacaktır. Ama bu arada ne yapacaktık? Işte Haluk hocam kendinde ifade ettiği gibi derhal dedim. Ne gerekiyorsa yapalım. Ben kendilerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Biz zaten bir sanat merkezinin olması gerektiğinin farkındayız. Buna öncülük yaptıkları için de hem de belki de atıl durumda kalmaktan kurtardıkları için en verimli şekilde sanatseverlerin hizmetine sunacakları için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz bu tarih itibariyle tatlı odasıyla birlikte taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Sanat için, kültür için ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Bundan yana emin olun hiçbir şüphe buranın sağlıklı bir şekilde işlemesi için de elimizden geleni yapacağız. Bugün hocamın ifade ettiği gibi sergi salonunun açılışını yapacağız. Ama sonrasında diğer birimler de faaliyete geçecek. Konferans salonu gibi, toplantı salonu, ikinci servis salonu, Ders Kafeler, öğrencilerinin çalışmalarını sürdürdüğü o Ders Kafeleri de etkin halde kullanmak istiyoruz. Ve şu güzel binamız hepinizin yüreğine sağlık. Çok büyük emekler sonucunda yaptığınız bu binamızda çok daha güzelleşti. Bu sanat merkeziyle. Bütün sanat dostlarının buluşma noktası olacaktır. Ben buna inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Kültür Sanat Merkezinin oluşmasında emeği olan, Dr. Haluk Uygur da "Arkadaşlar tüylerim diken diken. Bunun bir değil, birden fazla nedeni var. Çünkü maalesef yakında geçirdiğimiz deprem nedeniyle yetmiş beşinci yıl sanat galerisinin yıkılmasıyla bu kentte hiç galeri kalmamıştı. Yani üç milyon nüfus olacak ve bir galerisi olmayacak. Sadece Afganistan’da var. Halbuki bu kentte daha evvelden altı yedi tane galeri var tabii. İkincisi ise bu galeriyi açarken Turan Selçuk sergisiyle açabilmiş olmak çok önemli bir iştir. Şimdi bana zaman zaman sorarlar derler ki ya deprem oldu, ekonomi çöktü işte sıkıntılar var. Sen sanat sanat diyorsun. Ne işe yarar o sanat? Şimdi bu bu da şöyle yanlış bir Ne var arkadaşlar? Herkes zanneder ki sanat bizim duvarı açtığımız karikatürler fotoğraflar veya resimler. Halbuki sanat o değil. Sanat bunu bunları yapan kişilerin düşünme alanı. Bu düşünme alanını eğer ki gençlere bu dışında eğer ki eğitime, bu düşünme oranını eğer ki tüm halka yaydığınız zaman o düşünme alanı ekonomiyi de düzeltir, depreme dayanıklı inşaatlar da yapar. Ülkedeki savaşı benzer şeyleri de önler Yani bizim sanat dediğimiz şey sadece sevgi salonlarının duvarında değil. Fabrikalarda mühendis, hastanelerde doktor, okullarda öğretmen olarak karşımıza çıktığı zaman yani bu Turan Selçuk’ların Yaşar Kemallerin, Abidin Dino’ların düşünme alanı bizim bizim buluşma alanımız" diye konuştu. Adana’da hiç galeri kalmadığını gördüklerini ve tüm kişi, kurumları dolaştıklarını belirten Dr. Haluk Uygur, sadece iki belediyeden olumlu yanıt aldıklarını, bunlardan birinin de Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin olduğunu açıkladı. Dr. Haluk Uygur sanata olan desteğinden dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Turhan Selçuk’u kızı Aslı Selçuk ise Adana’nın babası Turhan Selçuk ve Amcası İlhan Selçuk’un hayatında önemli yer tuttuğunu anlattı. Selçuk’ların Adana yaşamına ilişkin ayrıntılar veren Aslı Selçuk, Adana’da Abidin Dino, Yaşar Kemal ile tanıştıklarını ve birbirlerinden beslendiklerini söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve davetliler Turhan Selçuk’un Söz Çizginin sergisi gezdi.